LM (Gr. H) [04]: Real 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 15:14

- Owacja dla Del Piero :)
http://usasports.blox.pl/2008/11/Respec ... Piero.html - a to jak ktoś chce poczytać opinię obiektywnego kibica.
http://sport.onet.pl/0,0,109363,21,8,0, ... ortaz.html - zdjęcie nr. 9 :-D

Ciekawe co sobie teraz myśli Cannavaro..
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2008, 16:38 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 15:25

ForzaDelPiero pisze: http://usasports.blox.pl/2008/11/Respec ... Piero.html - a to jak ktoś chce poczytać opinię obiektywnego kibica.
Haa! MJ-Barkley. Finał NBA 93'. Wspaniałe czasy, chociaż miałem wtedy zaledwie 7 lat.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Pawel1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 15:33

Poprostu moge powiedziec ze jestem dumny z naszego zespolu cala druzyna zagrala pewnie Maninger naprawde dobre zawody pewne interwencje,obrona bardzo dobrze no moze Melberg troche gorzej ale jestem w stanie mu wybaczyc ,w pomocy Nedved przechodzil samego siebie(skad on ma ta kondycje?) Alex no coz chyba wszytkie wczesniejsze posty mowia same za siebie :-D

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 16:03

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

FORZA JUVE!!!
Alex jest wielki, złota piłka jak nic się należy :!:
Widzieliście jak Amauri był głodny bramki? Za każdym razem gdy ktoś dogrywał do niego niedokładnie lub sam stracił piłkę mocno się wściekał, trochę takie zachowanie najlepiej nie wygląda, ale i tak go uwielbiam szkoda, że nic nie ustrzelił. Szkoda też, że nie wszedł Giovinco, chętnie bym obejrzał jego grę na Santiago Bernabeu. Marchioni był trochę mało widoczny.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 16:13

Po całej euforii związanej ze zwycięstwem teraz mogę napisać :)

Trzeba przyznać, że Ranieri we wczorajszym meczu wykonał kawał dobrej roboty jeżeli chodzi o dobór taktyki, naprawdę jestem pełen podziwu. Real był bardzo groźny na skrzydłach wszystko za sprawą Drenthe ale co z tego jeżeli nie potrafił celnie podać. Molinaro naprawdę wielki pozytyw ten chłopak gra coraz lepiej. Tiago niczym mnie nie zachwycił grał na normalnym poziomie ale nic poza tym... Buffon ma naprawdę godnego zastępce Manninger wczoraj stanoł na wysokości zadania. No i Wielki Alex ten człowiek jest naprawdę niesamowity. Szkoda tylko, że nasz coach nie wstawił "atmowej mrówki" ogólnie za późno zaczoł zmiany ale to jest nie ważne. Najważniejsze jest, że po 46 latach czar Santiago Bernabéu prysł !

Forza!

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
Bob Gnieciuch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 16:19

Genialne widowisko! Wielki szacun dla Alexa, to co robi przez całą kariere jest cudowne! Wiele wspanialych momentow z nim w roli głownej zakodowalo sie z pewnoscia w naszej pamieci a na pewno wczorajszy mecz w jego wykonaniu jest kolejnym nie do zapomnienia! Del Piero pokazuje piękno futbolu, bardzo niewielu jest piłkarzy, z którymi tak można się identyfikowac. Wielkie "gwiazdy" typu C.Ronaldo to tylko "gwiazdeczki" przy nim. Byc "wielkim" to nie tylko zachowanie na boisku o czym wielu zapomina zachwycajac sie owymi gwiazdeczkami. Wielkim trzeba byc tez poza placem gry co doskonale ilustruje postawa Alexa przez całe lata spędzone w Juve, a szczególnie jego zachowanie w obliczu Calciopoli. Już dawno wielu uznało go za piłkarza skończonego, a on ciągle udowadnia ze jest zgoła inaczej! Dla mnie del Piero jest niedoscignionym wzorem a te slowa to tak w przyplywie kibicowskiej milosci do niego :P
Mecz rozegrany świetnie taktycznie, nie wolno Ranieriemu odmówic doskonalego przygotowania fizycznego druzyny a pilkarzom realizacji zalożen taktycznych. Cała drużyna zasluguje na pochwały. Wielkie słowa uznania dla Nedveda; w wieku 36 lat biegac w te i wewte jak za młodu.. genialne. Jak cały mecz, oby więcej takich w tym sezonie :dance:

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 16:41

Gratulacje za wynik!!!

W lidze wloskiej nie przepadam za wami(ale niespodzianka :> ), ale w CL dopoki sprawy nie wroca do normalnego stanu rzeczy, kibicuje wszystkim wloskim klubom.

Na prawde swietny wynik dla calej Serie A. To nie klub EPL, ale mimo wszystko, na EPL przyjdzie czas w 1/8, na co licze :]

I mam tez nadzieje, ze jak juz wyjdziemy z grupy z tymi minimalnymi 8 punktami, z drugiego miejsca ;p, to tez kogos z EPL przejdziemy, zeby bylo po rowno ;)

Jeszcze raz gratulacje.

Obrazek
jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 17:20

Bardzo podoba mi się, że od dziesięciu lat Juve regularnie mści się na Realu za finał Ligi Mistrzów. W ciągu tych dziesięciu lat mecze z Realem są chyba najjaśniejszymi punktami. A wczorajszym meczem Alex zapracował sobie na pomnik, banknoty ze swoją podobizną i wzmiankę w podręcznikach historii.

Tharp

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 17:38

"pedałem to ja nie jestem ale Del Piero bym ### dał"
Ten ponad dwuletni cytat juvelucka jest najlepszym podsumowaniem tego co mysle o wczorajszym meczu ;-) Madryt na kolanach, dwie piekne bramki, zabraklo kilku centymetrow do trzeciej. To piekne, ze tak zdziesiatkowany przez kontuzje Juventus potrafi ograc Real na ich wlasnym boisku, do tego w tak pieknym stylu! Blyszczeli (tzn. zagrali na niezlym poziomie) nawet zawodnicy od dawna skresleni: Molinaro i Tiago.
Pomyslec ze jeszcze wczoraj, o 20:30, remis bym bral w ciemno. Wielki Juventus wraca na arene europejska, w Wielkim, naprawde godnym stylu, i cala Polska to wczoraj widziala.

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 18:11

Fantastyczne mecz w naszym wykonaniu. Real na kolanach! (dosłownie http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/1598/realjuve.jpg :smile:)

Bez wątpienia to był nasz najlepszy mecz w tym sezonie. Tak bezradnego Realu dawno nie widziałem. Ale co się dziwić jak "Królewscy" grali z czerwoną kartką* ;).

Świetną taktykę na ten mecz wybrał (tak, tak!) Claudio Ranieri. Formacje grały bardzo blisko siebie, piłkarze świetnie kryli rywali nie pozwalając im na zbliżenie się do własnej bramki. Wprawdzie dużo faulowaliśmy i zebrało się trochę żółtych karteczek, ale cóż : "Coś za coś...". ;)

Chciałbym zwrócić uwagę na to, że żaden piłkarz Juventusu nie zagrał słabo( Amauriego można zrozumieć, gdyż był najbardziej wysuniętym napastnikiem, i nie dostawał dużo piłek )

Co do sędziowania to uważam, że arbiter sędziował dosyć dobrze. Kibice Realu uważają, że należał im się karny, ale piłkarze Juventusu też mieli świetną akcję, którą sędzia niesłusznie przerwał.

* Przed meczem mówiło się, ze dzięki świetnemu dopingowi na SB Real będzie grał w 12. Początkowo hiszpańscy kibole kibicowali nawet dobrze, ale po drugiej bramce Del Piero - całkowicie zamilkli. I słychać byłó tylko doping Juventinich

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 19:13

Dopiero dzis moge cos napisac. Wczoraj podniecenie i euforia sprawily, ze bylem w innym swiecie. Zaczne od poczatku. Zasiadlem przed Tv wraz z tata i mama, ktora zerkala na mecz od czasu do czasu. Jako, ze kuchnie mam polaczona z pokojem w ktorym jest Tv miala taka mozliwosc 8) kiedy mecz sie zaczal, wszelkie informacje z zewnatrz do mnie nie docieraly, bylem tak skupiony, ze nie slyszalem kto co i do kogo mowi! I nadeszla 17 minuta, glosno krzyknalem GOOOOOL jest GOOOL Jest kurde jeeeeeest!!! Ojciec mowi: Co jest? Cieszysz sie, ze Real przegrywa? Odpowiedzialem: Nie, ciesze sie bo JUVE wygrywa a Del Piero strzelil bramke. Przeciez wiesz, ze od dziecka kibicuje Juve 8) Przezywalem ten mecz, jak sam bylbym jego uczestnikiem. Potem nadeszla 67 minuta i radosc byla podobna. Rodzice tym razem powiedzieli: Tomek, ciszej :prochno: . W koncu koniec meczu i radosc, ktora byla nie do opisania;]! Pozwole sobie ocenic poszczegolnych zawodnikow:
Manninger - pewne interwencje. Dobrze, ze mamy takiego zmiennika.
Mellberg - Bardzo waleczny. Kilka razy nas uratowal ale tez kilka razy dal sie ograc Drenthe. Ogolnie na plus.
Legrottaglie - Profesor w defensywie. Klasa Swiatowa
Chiellini - To samo co Legro
Molinaro - Pozytywnie zaskoczyl. B dobry mecz. Aczkolwiek, kiedy nie przypilnowal Ramosa w pierwszej polowie serce zabilo mi mocniej..
MM - Pomagal Mellbergowi. Pracowal mocno w defensywie jaki w ofensywie :ok:
Sissoko - Rzeźnik srodka pola :smile: Z minuty na minute coraz lepiej. Bardzo dobre spotkanie
Tiago - Dobrze rozgywal, aczkolwiek momentami malo widoczny. Ogolnie jednak na plus;] Chcialbym go widziec w kolejnych meczach
Nedved - Nasze zelazne pluca pracowaly jak trzeba. Trzeba bylo przetrzymac - przetrzymal, trzeba bylo podac - podal. Klasa!
Amauri - chyba najslabszy z naszych zawodnikow aczkolwiek mial kilka niezlych momentow(odbior pilki Marcelo). Sprawial wrazenie przemeczonego. Iaquinta mogl wejsc w 70 minucie.
Alex Del Piero - nie wymaga komentarza :C
I jak tu nie marzyc o zdobyciu Champions Legaue
:dance:

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 19:58

Brava dla Juve za mecz naprawdę bardzo ładnie zagrali.

Maninger OK, dośc pewnie bez błędów.
Melberg dla mnie nieźle, kilka błędów może popełnił ale dobrze grał w powietrzu.
Chiellini i Legro, ładnie, dobrze głową, wszystko ucinali
Molinaro, dla mnie jeden z najsłabszych kilka razy nie przykrył i mogło się skończyć bramkami.
Nedved, który ma chyba lewy dowód, super extra, świetnie w destrukcji
Tiago, nic specialnego, się wałęsał
Sissoko, świetnie w obronie, klepe gość ma pierwsza klasa, spokój i opanowanie
Marchionni chłopak przyjechał do Madrytu potruchtać jak w sosnowym lesie, kiepścizna
Amauri słabo, fakt był aktywny ale słysząc wiele ciepłych słów pod jego adresem po meczach ligowych jestem rozczarowany
Alex - n/c
IQ - tym jednym podaniem do Alexa zrobił więcej niz Amauri przez 83 minuty, dobrze ale krótko.

Przyznaje, też ostatnio zacząłem wątpić w jakiekolwiek umiejętności Ranieriego, ale to co pokazał w tym meczu to naprawde klasa. Taktyke mieliśmy fantastyczną, piłkarze byli super przegotowani, naprawde chylę głowę :bravo: :bravo: :bravo: tylko troche zmian szkoda.

Jeszcze coś bo mnie boli.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego te półdebile (to nie obraza) ze studia tvp2 uważają ze to Real przegrał mecz a nie Juve go wygrało. Ludzie to jest nie do wytrzymania, szlag mnie trafie jak słysze te opowieści, jakby cała piłka sie wkoło nich kręciła, to jest śmiech na sali .
Najpierw mieli ela barce z boskim ronaldinho i jego psem który go w piłke nauczył grać teraz znowu do tego realu wracają, normalnie żal.

p. Szpakowski, alfabet włoski nie jest trudny, zasady womowy też, zachęcam do lektury.

GRAZIE JUVE GRAZIE ALEX!!!!!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 20:31

Witam :-D
Jestem bardzo zadowolony grą Juve i Del Piero szczególnie :D
Mówię wam od tego meczu z realem tworzy się nowa era Juventusu. Juventus udowodnił że jest w ścisłej europejskiej czołówce. Jeszcze nidawno wszyscy zapomnieli o Juventusie gdy spadł do drugiej ligi a teraz cała europa usłyszała o fenomenalnym zwycięstwie Juve i "dziadka" :D
ALESSANRO DEL PIERO
Forza Juve

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 21:34

Świetny mecz!! Po prostu brakuje mi słów. Na takie mecze właśnie się czeka po kilka lat. I jak widać warto. Nie rozpamiętujmy kto był najsłabszy, kto nieco gorszy itp. Cieszmy się meczem, cieszmy się Juventusem.

Obrazek
ŁukaszzNTFanJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 21:38

Oczywiście pisałem już że super że Juve wygrało itp itd ;D A mam do Was takie pytanie czy ma ktoś link lub np wie skąd ściągnąć bramki Del Piero lub skrót meczu w języku polskim tzn,. z głosem Pana Szpakowskiego. Pozdrawiam. Forza Juve;D!!!

Zablokowany