Reprezentacja Polski - sparingi
- francois
- Juventino
mam nadzieję, że w polskiej reprezentacji nigdy nie będą grać piłkarze, którzy z naszym krajem nie mają nic wspólnego, tacy jak Olisadebe czy Roger. Wolałbym raczej piłkarzy typu Gevorgyan czy choćby nawet Hernani da Rosa, którzy z Polską mają wiele wspólnego. Że o piłkarzach z polskimi korzeniami wychowanych zagranicą nie wspomnę.steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy![]()
- karpiu
- Juventino
francois napisał:
Oli ma żone Polkemam nadzieję, że w polskiej reprezentacji nigdy nie będą grać piłkarze, którzy z naszym krajem nie mają nic wspólnego, tacy jak Olisadebe czy Roger.

WIDZEW
Bójcie się Chamy do Ekstraklasy wracamy!!!!
- deszczowy
- Juventino
Rołdżer dobrze zna meandry języka polskiego.karpiu pisze:francois napisał:
Oli ma żone Polkemam nadzieję, że w polskiej reprezentacji nigdy nie będą grać piłkarze, którzy z naszym krajem nie mają nic wspólnego, tacy jak Olisadebe czy Roger.
- @D@$
- Juventino
Jeśli jest konsekwentny to go nie powoła, bo tak zapowiadał na samym początku, że nie będzie więcej "Rogerów". Co innego Boenish (czy jak mu tam) czy Obraniak, bo oni mają jakieś polskie korzenie.steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy![]()
Co do Smudy, to ja mu dalej ufam. Było lanie z Kamerunem czy Hiszpanią, ale jesteśmy na innym etapie budowania drużyny. Z resztą dziennikarze też mieszają, kiedys jak wygralismy z Grecją przed euro 2004 to czytałem, że lepiej byłoby porzegrac po ladnej grze 2:3 niz wymęczyc 1:0, bo wynik jest mniej ważny w towarzyskich niz styl. A teraz odliczają mecze bez zwycięstwa, z resztą kibice też nie są lepsi, więksi frustraci chcą powrotu Leo, pozostawiam to bez komentarza...
Oczywiście nie mówię, że jak będziemy do euro przegrywać wszystko to nic się nie dzieje, ale tak naprawdę ważne by w 2012 wygrac te dwa mecze, z resztą zauważmy, że po Holendrze Smuda zastał zgliszcza w kadrze. Już nawet krytykowany Janas nie zostawił zespołu z niczym, odsunął "starych" Frankowskiego i Dudka by zrobić miejsce młodym, ale nic, stare dzieje.
- steru
- Qualità Juventino
Gdyby Smuda był konsekwentny to nie powołałby do kadry Boruca czy Niedzielana. Facetowi się pali grunt pod nogami i obawiam się, że będzie robić wszystko żeby jakoś podciągnąć wyniki - nawet kosztem powołania Arboledy. Inna sprawa to, że przydałby się chyba jednak ten Perquis. Po Boenischu widać gołym okiem, jaka jest przepaść między naszymi "piłkarzykami" a zawodnikami od zawsze grającymi na zachodzie.@D@$ pisze:Jeśli jest konsekwentny to go nie powoła, bo tak zapowiadał na samym początku, że nie będzie więcej "Rogerów". Co innego Boenish (czy jak mu tam) czy Obraniak, bo oni mają jakieś polskie korzenie.steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy![]()
Teraz przyjdzie mecz z WKS. Pewnie będzie jakieś zaskoczenie jeśli chodzi o powołania, ale czy to coś zmieni? Pewnie lanie i tak dostaniemy. A Smuda? Nic do niego nie mam. Uważam, że z tą bandą amatorów to i Mourinho by nic nie ugrał.
EDIT :
Z chatu ze Smudą
Piotr z Kartuz: Powołanie Salamona to dosyć odważna decyzja. Może lepiej zamiast szukać pomocnika po Seriach C, myśli Pan o Arboledzie, Perquisie, lub Thiago Cionku?
Myślę o każdym piłkarzu, który ma polski paszport. Co do Arboledy to sam nie wiem... Kiedyś zapytałem go o grę dla Polski, a on zaczął się śmiać, więc może uznał to za żart? Z tego, co wiem, stara się o nasz paszport, ale nie ma co wybiegać w przyszłość i przesądzać czy będzie dla nas grać.
- deszczowy
- Juventino
Smuda całkiem odleciał
:shock:
Albo ktos nie lubi pana Frania, albo... albo Franz faktycznie trafił na pokład statku kosmicznego.
Albo ktos nie lubi pana Frania, albo... albo Franz faktycznie trafił na pokład statku kosmicznego.
- Vimes
- Juventino
Prawda jest taka, że naszej reprezentacji to by nawet Mourinho nie pomógł, więc po co się przejmować?deszczowy pisze:Smuda całkiem odleciał
- pilkarzyk888
- Juventino
Greckie perypetie Rogera Guerreiro. Czy gwiazdor AEK-u zbawi kadrę Smudy? http://pilkarskiekomentarze.com/?p=1701
- Łukasz
- Juventino
On tam balansuje pomiędzy składem a ławką (choć ostatnio gra), delikatnie "przegiąłeś".pilkarzyk888 pisze:Greckie perypetie Rogera Guerreiro. Czy gwiazdor AEK-u zbawi kadrę Smudy? http://pilkarskiekomentarze.com/?p=1701
- deszczowy
- Juventino
To spambot, Łukasz. Nie zauważyłeś tego?Łukasz pisze:On tam balansuje pomiędzy składem a ławką (choć ostatnio gra), delikatnie "przegiąłeś".pilkarzyk888 pisze:Greckie perypetie Rogera Guerreiro. Czy gwiazdor AEK-u zbawi kadrę Smudy? http://pilkarskiekomentarze.com/?p=1701
- francois
- Juventino
Powołanie Rogera do kadry to już fakt dokonany. Skoro jest już reprezentantem to uważam, że warto dać mu szansę.<<W@jTEk>> pisze:a mi się zdawało że Smuda powiedział że u niego żadne Rogery nie będą grać![]()