Orange Ekstraklasa 2007/2008

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2007, 11:21

A więc przerwa w OE trwa. Kluby się wzmacniają. Bardzo ciekawie przedstawia się sprawa powrotu Krzynówka do Polski. Jest to prawdopodobne ze względu na rodzinę Pana Jacka. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie trzeba czekać na coś konkretnego. Póki co tęsknie za OE :) Pozdrawiam

valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2007, 14:48

Narazie to zerwaliście rozmowy o przedłużeniu kontraktu z Kosowskim :P

źródło: Sport
Rozmowy Kamila Kosowskiego z krakowską Wisłą praktycznie zostały zerwane. Dyrektor sportowy lidera ligi Jacek Bednarz stwierdził, że nie ma już tematu podpisania nowego kontraktu z Kamilem Kosowskim - czytamy w "Sporcie".
Oznacza to, że formalnie już 1 stycznia piłkarz może podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. Jest jeszcze jedna możliwość i Kosowski wcale jej nie wyklucza. Być może odejdzie z Krakowa zimą, jeżeli klub chcący go pozyskać zapłaci za "Kosę" kwotę odstępnego zadowalającą klub z Reymonta.

więc albo się dogadali, albo nie dogadają :)
Kosowski zrobił promocję Wiśle i tyle z tego ma ,że dyrektor myślał ,że to promocja na całe życie :d
Bednarza ogólnie nie lubię, jest mało fachowy i tu w Wawie i w Krakowie :P
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2007, 14:52 przez valsir, łącznie zmieniany 1 raz.

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2007, 14:51

Narazie z Widzewa odszedł Piechna do Polonii Warszawa :D

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2007, 15:25

valsir pisze:Narazie to zerwaliście rozmowy o przedłużeniu kontraktu z Kosowskim :P

źródło: Sport
Rozmowy Kamila Kosowskiego z krakowską Wisłą praktycznie zostały zerwane. Dyrektor sportowy lidera ligi Jacek Bednarz stwierdził, że nie ma już tematu podpisania nowego kontraktu z Kamilem Kosowskim - czytamy w "Sporcie".
Oznacza to, że formalnie już 1 stycznia piłkarz może podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. Jest jeszcze jedna możliwość i Kosowski wcale jej nie wyklucza. Być może odejdzie z Krakowa zimą, jeżeli klub chcący go pozyskać zapłaci za "Kosę" kwotę odstępnego zadowalającą klub z Reymonta.

więc albo się dogadali, albo nie dogadają :)
Kosowski zrobił promocję Wiśle i tyle z tego ma ,że dyrektor myślał ,że to promocja na całe życie :d
Bednarza ogólnie nie lubię, jest mało fachowy i tu w Wawie i w Krakowie :P
Z tego co mi wiadomo Kosowskiemu chodzi o rodzaj wypłacania pieniędzy. Wisła podpisuje kontrakty 50/50. Czyli 50% wynagrodzenia zawodnik dostaje na pewno. A drugie 50% jak gra a nie grzeję ławę. Moim zdaniem jest to słuszne. A że Kosowskiemu nie odpowiada takie coś to trudno. Ma swoje lata.

fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2008, 22:35

Brakuje już tej naszej ligowej piłki kopanej - przynajmniej mi.
Mogę wam napisać, że Zagłębie nie przedłużyło umowy z Andre Nunesem i wszyscy czekają na czwartkowy wyrok. To tyle z Lubina.

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2008, 15:10

Ekstraklasa SA opublikowała oficjalne dane dotyczące frekwencji na meczach rundy jesiennej. Najwięcej kibiców pojawiało się na stadionach Lecha Poznań, Wisły Kraków i Górnika Zabrze. Mecze przodującego w tej klasyfikacji „Kolejorza” oglądało średnio prawie siedemnaście tysięcy osób.

Poniżej przedstawiamy oficjalne zestawienie wyników - liczby oznaczają kolejno łączną i średnią frekwencję.

1. Lech Poznań 152736 - 16971
2. Wisła Kraków 117000 - 14625
3. Górnik Zabrze 109661 - 12185
4. Korona Kielce 72255 - 9032
5. Legia Warszawa 73201 - 8133
6. Jagiellonia Białystok 62150 - 6906
7. Zagłębie Lubin 48300 - 6038
8. Widzew Łódź 42316 - 5290
9. Ruch Chorzów 44165 - 4907
10. GKS Bełchatów 30401 - 3378
11. ŁKS Łódź 26200 - 3275
12. Odra Wodzisław 25830 - 2870
13. Groclin Dyskobolia 21389 - 2674
14. Zagłębie Sosnowiec 19421 - 2428
15. Cracovia Kraków 18800 - 2350
16. Polonia Bytom 15000 - 2143

Łącznie na stadionach zasiadło 878825 widzów, co daje średnią 6658 na jeden mecz. W porównaniu z ubiegłym sezonem średnia ta wzrosła o około 10% (po 17 kolejkach).

źródło

Średnia wzrasta dobrze się dzieje :wink: Zobaczymy czy przybędzie fanów w rundzie wiosennej :?: Pozdro :D

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2008, 15:29

Chciałem pogratulować zespołowi ze złej strony Błoń - zostaliście pokonani przez takie potęgi kibicowskie jak Odra czy Groclin! Oby tak dalej! Na wasze mecze OE chodzi przeciętnie tyle co na nasze w PE...
Każdy to powie - Wisełka rządzi w Krakowie!

Piccinini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2008, 20:09

Został jeszcze przeszło miesiąc do rozpoczęcia rundy wiosennej Orange Ekstraklasy, ale już za tydzień, a dokładniej 23 stycznia zacznie się zamknięta sprzedaż karnetów na Lecha Poznań. Tego dnia karnety będą mogli kupić wyłącznie posiadacze kart płatniczych Lecha Poznań, którzy mają karnet z ubiegłej rundy. Otwarta sprzedaż jest natomiast 14 lutego. Za normalny karnet na IV trybunę trzeba będzie zapłacić 235 złotych, za ulgowy - 165. Na pozostałe trybuny - I i III - karnety kosztują odpowiednio - normalny - 200, ulgowy 130 złotych.
Dokładniej możecie przeczytać o tym na
http://wiadomosci.epoznan.pl/index.php? ... ws&id=8437

FORZA ITALIA! FORZA JUVE! FORZA ALEX!
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2008, 22:04

Michal17 pisze:Chciałem pogratulować zespołowi ze złej strony Błoń - zostaliście pokonani przez takie potęgi kibicowskie jak Odra czy Groclin!
Zanim cos napiszesz moze zorientuj sie w temacie. Cracovia miala ograniczenie do 2500 widzow i tylko dla posiadaczy karnetow.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2008, 22:18

gregor_g4 pisze:
Michal17 pisze:Chciałem pogratulować zespołowi ze złej strony Błoń - zostaliście pokonani przez takie potęgi kibicowskie jak Odra czy Groclin!
Zanim cos napiszesz moze zorientuj sie w temacie. Cracovia miala ograniczenie do 2500 widzow i tylko dla posiadaczy karnetow.
Wiem o tym ale przecież to nie nasza wina, że Pasy mają chory zarząd a kibicom najwyraźniej średnio zależy na klubie. Dzięki takiej polityce w/w potęgi kibicowskie pokonały Cracovię w frekwencji. Zresztą popatrz na wyjazdy, tu też nie jest kolorowo...

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2008, 20:38

No i zdegradowali widzew http://sport.onet.pl/0,1248675,1674714,wiadomosc.html a Boniek tak narzekal na afere Juve i co? i sam sie znalazl w takiej ale Polskiej. Ciekawe co sobie teraz biedaczysko mysli ;]

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2008, 22:25

Michal17 pisze:
gregor_g4 pisze:
Wiem o tym ale przecież to nie nasza wina, że Pasy mają chory zarząd a kibicom najwyraźniej średnio zależy na klubie. Dzięki takiej polityce w/w potęgi kibicowskie pokonały Cracovię w frekwencji. Zresztą popatrz na wyjazdy, tu też nie jest kolorowo...
Rzeczywiscie, liczby wyjazdowe Cracovii nie powalaja na kolana, ale nie wiem po co wogole o tym piszesz i do tego sie przyczepiasz? Ich klub, ich liczby, ich problem. Chciales sie dzieki temu(a wlasciwie to swoj klub) dowartosciowac?
A jesli mowisz ze to "nie nasza wina ze Pasy maja chory zarzad" to rownie dobrze moge napisac ze liczba Wisly na ostatnich derbach byla zenujaca...

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2008, 23:13

gregor_g4 pisze:Rzeczywiscie, liczby wyjazdowe Cracovii nie powalaja na kolana, ale nie wiem po co wogole o tym piszesz i do tego sie przyczepiasz? Ich klub, ich liczby, ich problem. Chciales sie dzieki temu(a wlasciwie to swoj klub) dowartosciowac?
A jesli mowisz ze to "nie nasza wina ze Pasy maja chory zarzad" to rownie dobrze moge napisac ze liczba Wisly na ostatnich derbach byla zenujaca...
Hmm, niezaprzeczalnie zawsze mam ochotę na dowalenie Pasom. A wiesz czemu? Bo klub wyrosły na nienawiści do drugiego klubu i wiecznie leczący własne kompleksy swoją postawą "anty" nie ma dla mnie prawa bytu. Wiem, że swoimi tekstami zniżam się do poziomu sąsiadów z ul.Kałuży no ale po prostu nie mogę się powstrzymać.
Na ostatnich derbach był nas ok. 350 - 100% przyznanych nam biletów. To nie zarząd Wisły ustalił takie liczby...
BTW: Przed tymi derbami mój dobry kolega, kibic Pasów, wysłał mi sms'a "Każdy to powie, Filipiak niszczy Cracovię".

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lutego 2008, 08:30

W Krakowie powoli zaczynają poważnie myśleć o Lidze Mistrzów. Matusiak dzisiaj ma podpisać kontrakt. Łobodziński w prawdopodobnie zostanie przedstawiony w piątek. Wraca sprawa Garguły, który chętnie zagra z Matusiakiem. Aktualna jest także oferta dla Krzynówka... Na razie sie nie cieszę. Poczekam aż okno transferowe w Polsce zostanie zamknięte...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2008, 09:10

Może wreszcie Wisła zacznie kupować piłkarzy na Lige Mistrzów, a nie sprzedawac co wartościowszych :wink: Gdyby teraz mieli nadal Błaszczykowskiego, Frankowskiego (pewnie byłby w formie, może nie takiej jak kiedys ale na pewno lepszej niz teraz) i paru innych piłkarzy których sprzedali, walka o Lige Mistrzów byłaby o wiele łatwiejsza i na przeszkodzie nie stawały by zespoły z lig Estońskich, Fińskich i Ukraińskich. Co najwyżej trzeba by było sie martwić, żeby w losowaniu nie trafić na jakieś Athletica Madryt, Liverpooly, różne Werdery i inne podobne Fiorentiny. A i z tymi mozna by powalczyć (nie mówie tu juz tylko o Wisle ale wszystkich Polskich druzynach).

Podsumowując: Wisła mądrze robi że kupuje piłkarzy przed walka o Lige Mistrzów. Może cos z tego bedzie... :P

Zablokowany