Książki

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2005, 15:04

mnowomiejsky pisze: Powiedz mi, tzn ze w TV puszcza 2 i 3 czesc w tych terminach?... jesli tak, to chyba juz musze sobie zarezerwowac wieczory (noce).. :)
Tak, druga czesc zostanie wyemitowana 26 lipca a trecia 29 sierpnia, godziny nie sa znane :wink:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2005, 15:21

mnowomiejsky pisze:
DjJuve pisze:Nie mam watpliwosci ze kolejne pokazy (26lipca i 29 sierpnia) zrobia na mnie podobne wrazenie. (...)
2 czesc? Sami zobaczycie, moze wydac sie dziwna ale nie przerywajcie, ogladajcie do konca.
Powiedz mi, tzn ze w TV puszcza 2 i 3 czesc w tych terminach?
Też tak słyszałem. Co do filmu. Myślałem, że obejrzę, jednak jak przyszła pora, to stwierdziłem, że całego filmu nie wytrzymam, będzie mi się chciało spać, a nagrywać mi się nie chciało, bo myślałem, że nie będę miał czasu tego obejrzeć. Za to oglądałem zawody lekkoatletyczne w Paryżu z doskonałym komentarzem Włodzimierza Szaranowicza i Przemysława Babiarza :wink: . Jednak sądząc po Waszych komentarzach, film był przedni i stwierdziłem, że go wypożyczę i obejrzę przed 2 częścią. Ktoś wstydził się, że nie ma TVN-u. Zupełnie niepotrzebnie. Ja mam 5 kanałów (TVP1, TVP2, TVP regionalna, Polsat i TVN) i żyję :wink: .

Z mojej strony to koniec off-topu. Wracam do książek. Czytał ktoś książki Toma Clancy'ego ("Polowanie na czerwony październik" itp.)? Widziałem jego książki w bibliotece, ale nie chciałem brać kota w worku :wink: .

P.S. W całym poście ani razu nie użyłem emotikony ":roll:" :shock: .

P.S.2. :roll:

P.S.3. :wink:

:roll:
rostek007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2005, 17:38

Eragorn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Książka jest the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FORZA SMOCZY JEŹDZCY

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2005, 19:11

Władca Pierścieni

Harry Potter

Przygody Hucka i Przygody Tomka Sawyera

No i może jeszcze Winetou

matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2005, 10:45

matechu pisze: Z kolei dzisiaj wypozyczylem w bibliotece "Raport pelikana". Ponoc rowniez ciekawa pozycja. Narazie sie nie wypowiadam, ale jak przeczytam to zdam relacje :-D
No to zdaje relacje :) Ksiazka jest zabojcza! Dla osob lubiacych kryminaly pozycja ta powinna byc obowiazkowa. Glowna bohaterka jest studentka prawa, ktora wpada na trop ludzi stajacych za zabojstwem 2 sedziow sadu najwyzszego. Od tej pory walczy o zycie. Pomaga jej w tym dziennikarz, ktory chce opublikowac jej podejrzenia. Nie jestem pewny, ale kiedys ogladalem chyba film nakrecony na podstawie tej ksiazki. Z tego co pamietam gral tam Denzel Washington, chociaz reki nie dam sobie uciac :roll:
Moze mi ktos powiedziec czy inne ksiazki Johna Grisham'a sa rownie dobre? Jesli tak to ktore?

Jade teraz do biblioteki. Tak zachwalaliscie "Ojca Chrzestnego", ze i ja postanowielm przeczytac ta ksiazke :-D

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2005, 13:03

-Świat Dysku
-Harry Potter
-Władca Pierścieni
-Kod Leonarda Da Vinci
I jeszcze kilka innych książek, te które wymieniłem są książkami które przeczytałem dosyć nie dawno a są warte uwagi(przeczytałem w ostatnim czasie jeszcze kilka książek ale nie były zbyt ciekawe - moim zdaniem).

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2005, 09:49

Moje ulubione książki to oczywiście słynna trylogia "Lord of the Rings".
Ostatnio zacząłem sobie czytać Felixa,Neta i Nike.Nie powiem bardzo fajna książka :-D .
A teraz zacząłem czytać Kalendarium I i II wojny światowej :wink:
Jednak czytanie jest super 8)

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2005, 13:34

DISHMAN napisał
Jednak czytanie jest super
W pełni się z Tobą zgadzam, nie ma to jak dobra książka :)

Moje ulubione to:
- oczywiście "Władca Pierścieni" i "Hobbit" :D

- opowiadania plus saga o wiedźminie Andrzeja Sapkowskiego

- tego samego autora "Narrenturm" oraz "Boży bojownicy", obecnie czekam na trzeci tom tej trylogii pt. "Lux perpetua"

- cała seria "Harre'go Pottera" :D :D :D

- a ostatnio byłem pod wrażeniem "Kodu Leonarda da Vinciego" :-D

Obrazek
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2005, 18:49

Ja nie ma takowiej!!Bo nie czytam zbyt wiele książek bo nie mam na to poprostu czasu!!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 12:07

Nie mam ulubionej ksiazki, z racji, ze dosc czesto czytam... Jednakze sa takie ksiazki po, ktorych mamy ochote dalej pozostac w danym klimacie przez co bierzemy sie za kolejne cześci lub po prostu szukamy ksiązek o podobnej tematyce... Z mojego doświaczenie moge polecić dzieła, które wywarły na mnie duże wrażenie:
- "Imie Róży" U. Eco
- trylogia: "Narrenturm", "Bozy Bojownicy" i mam nadzieje jak najpredzej "Lux Perpetua" A. Sapkpwski
- "Lapidarium" częsći od 1 do 5, "Podróze z Herodotem" R.Kapuściński
- "Ja, Klaudiusz" R.Graves
- "Silmarillion" J.R.R. Tolkien"
No i oczywiscie "The Godfather" M. Puzo - extraklasa :) Polecam również inne ksiazki tego autora, np.: "Sycylijczyk"

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 13:32

Chociaz czytanie ksiazek uwazam za przymus i bardzo tego nie lubie to jest kilka wyjatkow:

Harry Potter

Wladca Pierscienii

Przygody Tomka Sawyera

Dzieci z Bulerbyn(czy jakos tak :doh: )

K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 14:30

Mart Twain - "Listy Z Ziemii"
F.Cavanna - "Pismo Nieświęte"
Trylogia Thomasa Harrisa ["Czerwony Smok", "Milczenie Owiec", "Hanniball"]
Ken Follett - "Igła"
Jack Higgins - "Orzeł Wylądował", "Orzeł Odleciał"
Tom Clancy - "Polowanie Na Czerwony Październik"
Seneka - "Myśli"
Wiktor Suworow - "Akwarium", "Żołnierze Wolności"

Obrazek
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 15:01

Powracajac do tematu Ojca Chrzestnego. Czy ktos wie co sie stalo z planami TVN? Miala dzisiaj byc 2 czesc, a tu zonk. Nima. Juz zaczynam sie niecierpliwic :roll:.

Zeby nie bylo OT calkowitego, to polece pare ksiazek, ktore pewnie wszyscy znaja 8):
- Trylogia Sienkiewicz
- Zielona Mila
- Robinson Crusoe 8)
- rozne ksiazki fantasy (Forgotten Realms, Star Wars itp)

ps. glownym punktem tego posta byl Ojciec Chrzestny 8) .

srali muszki będzie wiosna
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 15:15

:evil: Jak juz TVN pokaze cos fajnego, to niedosc ze czesci puszczaja z czestotliwowscia miesiaca, to teraz odwalaja kiche
Zeby nie było off'a Musze przyznac ze czytanie nie nalezy do moivh hobby , nie czytam nawet lektur :wink: jak miałem 10,11 lat przeczytałem dwie pierwsze czesci tego całego Pottera i absolutnie nie popadłem w zachwyt, zwykła historyjka, i nie zamierzam czytac nastepnych

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2005, 15:58

RadeKas pisze:Powracajac do tematu Ojca Chrzestnego. Czy ktos wie co sie stalo z planami TVN? Miala dzisiaj byc 2 czesc, a tu zonk. Nima. Juz zaczynam sie niecierpliwic :roll:.

Zeby nie bylo OT calkowitego, to polece pare ksiazek, ktore pewnie wszyscy znaja 8):
- Trylogia Sienkiewicz
- Zielona Mila
- Robinson Crusoe 8)
- rozne ksiazki fantasy (Forgotten Realms, Star Wars itp)

ps. glownym punktem tego posta byl Ojciec Chrzestny 8) .
Nie czyta sie Onetu, to sie jest do tylu z wiadomosciami :smile: TVN ma pewne problemy z licencja na dalsze wyemitowanie Ojca Chrzestnego. Nie sa to powazne problemy, ale terminy moga sie troche poprzesuwac.

Zielona Mile wlasnie zaczynam czytac i jestem pod duzym wrazeniem. Goroco polecam tym, ktorzy nie ogladali filmu. Kiedy przyjade do Wroclawia, wypozycze sobie kilka innych pozycji Stephena King'a. Podobno pisze niezle horrory. Moze w koncu czas, by zaczac polubic dreszczowce...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ