Quiz historyczno-geograficzno-piłkarski.
- Supersonic
- Juventino
Taaak? Dobra sam tego chciałeś. 8) Jedno ostatnie pytanie: czy kibic, który dobrze zna się na piłce zna ten klub? Czy mam wejść w 2 ligę gwatemalską? Proszę odpoweidz na to i nic już nie potrzebuje :twisted:Elmo pisze:To nie ta drużyna.Supersonic pisze:Ozyrysie, Zeusie i Wisznu ześlijcie mi proszę jakąś wskazówkę
San Francisco Seals
Ps2. Piątek sam jesteś Sonic.
edit:
Dawno się tak nie uśmiałem, dzięki!Venomik pisze:W drugiej lidze gwatemalskiej nie ma odpowiedniego klubu, sprawdzałem wczoraj![]()

Właśnie wydaje mi się, że to nie jest poniżej 1 ligi. Bawimy się w quiz od miesiąca, klubów, o których mało kto słyszał było może z 5 i nagle wpada elmo i wali ligę uniwersytecką USA?
Przed chwilą poczułem siłę lwa bo w XVIII r. zaczął się podbój azjatyckiej części Rosji więc może tam... ale nie :doh: I muszę trochę zrewidować pogląd co do Azji bo np. Kuala Lumpur powstało 1800 coś :shock:
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2007, 17:49 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czwartek
- Evertonista
Ufff... Przejrzałem listę stadionów mających swoje hasło na Wikipedii. Znalazłem na przykład stadion im. Jana Pawła II albo Pizza Hut Park, ale żadnej nazwy która mogłaby mnie naprowadzić na trop...
Elmo ---> moje sugerowane podpowiedzi to na przykład:
-czy piłkarz ten wystąpił kiedyś w reprezentacji Brazylii? czy to jest jego jedyne obywatelstwo wogóle?
-czy klub ten ma na swoim koncie jakiekolwiek sukcesy? czy wogóle jest z pierwszej ligi?
-czy jest to klub z USA
?
Nie rozwiązałeś jeszcze zagadki to się nie zwracam do Ciebie per "super" :-DSupersonic pisze:Ps2. Piątek sam jesteś Sonic.
Ja też jestem prawie pewny że to jest jakiś znany klub. Albo Ameryka Północna, albo Azja wchodzą w grę moim zdaniem...Supersonic pisze:Właśnie wydaje mi się, że to nie jest poniżej 1 ligi. Bawimy się w quiz od miesiąca, klubów, o których mało kto słyszał było może z 5 i nagle wpada elmo i wali ligę uniwersytecką USA?
Elmo ---> moje sugerowane podpowiedzi to na przykład:
-czy piłkarz ten wystąpił kiedyś w reprezentacji Brazylii? czy to jest jego jedyne obywatelstwo wogóle?
-czy klub ten ma na swoim koncie jakiekolwiek sukcesy? czy wogóle jest z pierwszej ligi?
-czy jest to klub z USA

26 MAJA 1993 - COUPE D'EUROPE
NOUS SOMMES LES MARSEILLAIS!!!
- MeHoweck
- Qualità Juventino
Tak, jak najbardziej klub piłkarski (w domyśle piłka nożna).Venomik pisze:Czyli jest to klub piłkarski?
Piłka nożna, oczywiście?
Tak, bardzo proste skojarzenie.Venomik pisze: czy owo skojarzenie z starożytnym miastem jest oczywiste i proste?
Tak, osoba ta zaliczyła grę w reprezentacji Brazylii.Czwartek pisze:czy piłkarz ten wystąpił kiedyś w reprezentacji Brazylii?
Dodam jeszcze, że aktualnie klub nie gra w lidze, ponieważ liga została zawieszona kilka lat temu, ale planuje się jej wznowienie

Wiem, troszkę zamieszałem, ale przynajmniej przegrzebaliście kawał historii piłkarskiej

- białas
- Juventino
panowie, ja już nie mam sił. miałem nadzieję wchodząc do domu, że zagadka będzie już rozwiazana (
) a tu co zastaję
ciekawą konwersację, z której, jak na razie, nic nie wynika (czyt. brak prawidłowej odpowiedzi).
zastanawiałem się nad kilkoma klubami, ale nic nie mam. niestety. być może czeka nas pierwszy przypadek w historii quizu, że zagadka nie zostanie rozwiązana :doh:
PS. @Elmo, czy chodzi o klub męskiej piłki nożnej, czy może piłki nożnej kobiet

zastanawiałem się nad kilkoma klubami, ale nic nie mam. niestety. być może czeka nas pierwszy przypadek w historii quizu, że zagadka nie zostanie rozwiązana :doh:
PS. @Elmo, czy chodzi o klub męskiej piłki nożnej, czy może piłki nożnej kobiet

- Supersonic
- Juventino
No to jak nie gra w lidze to co robi? Bo skoro ma kadrę ( brazylijczyk) to chyba coś robić musi?Elmo pisze: Dodam jeszcze, że aktualnie klub nie gra w lidze, ponieważ liga została zawieszona kilka lat temu, ale planuje się jej wznowienie
Wiem, troszkę zamieszałem, ale przynajmniej przegrzebaliście kawał historii piłkarskiej
Od razu pomyślałem, że chodzi o North American Soccer League ale nie, bo niemożliwe, żeby ktoś z tej ligi miał teraz 40 lat...
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2007, 00:34 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czwartek
- Evertonista
Najgorsze jest to, że wskazówki Elma tylko utrudniają rozwiązanie
. Siedzę nad tym cały dzień i nie daje mi to spokoju... Znalazłem jednego reprezentanta Brazylii urodzonego w 1967 roku - Zinhę z Miami FC. Jakaś tragedia...

26 MAJA 1993 - COUPE D'EUROPE
NOUS SOMMES LES MARSEILLAIS!!!
- Venomik
- Juventino
Ja właśnie rpzeglądałem sobie net w poszukiwaniu rozwiązania, wszedłem tutaj by napisać że daję sobie spokój a tu nowe zagadki...
Masakra
Powoli zaczynam kojarzyć nazwy boliwijskich stadionów :shock:
Właśnie, Supersonic - bez sensu. Od kilku lat nie gra, ale piłkarza w kadrze ma. Nic nie rozumiem.
Pytanie:
Masakra
Powoli zaczynam kojarzyć nazwy boliwijskich stadionów :shock:
Właśnie, Supersonic - bez sensu. Od kilku lat nie gra, ale piłkarza w kadrze ma. Nic nie rozumiem.
Pytanie:
Z numerem 23 i czeka na wznowienie rozgrywekZ jakim numerem i na jakiej pozycji gra w lidze?
Dirty mind
- białas
- Juventino
a myślisz, że o co chodzi Elmo poprzez tą zagadkęVenomik pisze:Powoli zaczynam kojarzyć nazwy boliwijskich stadionów :shock:

PS. poddać się, czy walczyć dalej :roll:
EDIT:
tylko tyle: :rotfl:Venomik pisze:Pytanie:Z numerem 23 i czeka na wznowienie rozgrywekZ jakim numerem i na jakiej pozycji gra w lidze?
- Supersonic
- Juventino
Czwartek Zinhę znalazłem pół godziny temu... nawet spróbowałem rok wyżej i niżej licząc na błąd statystyczny :twisted:
Venomik: Boliwię odpuść bo tam conajwyżej w Titicaca coś pływać może... co innego 3 gwatemalska.
Elmo Wiemy, że fantastycznie się bawisz znęcając się na userami ( za sadyzm kartki powinny być ) ale daj coś porządnego. Najlepiej dotyczącego MIASTA!
Co rozumiesz pod pojęciem miasto starożytne? Np. Ateny pasują? Czy to mają być jakieś co to już nie istnieją typu Teby, Jerycho itd.
I powiedz czy ten klub jest znany kibicowi o dużej wiedzy ale niekoniecznie Venomikowi rozwalającemu historię piłkarskich potyczek plemiennych północnej Amazonii sezonów 93-98 w 6 sekund.
Białas wyobraź sobie jak Elmo teraz polewa przed kompem. Walcz!![/b]
edit 345"
Venomik: Boliwię odpuść bo tam conajwyżej w Titicaca coś pływać może... co innego 3 gwatemalska.
Elmo Wiemy, że fantastycznie się bawisz znęcając się na userami ( za sadyzm kartki powinny być ) ale daj coś porządnego. Najlepiej dotyczącego MIASTA!
Co rozumiesz pod pojęciem miasto starożytne? Np. Ateny pasują? Czy to mają być jakieś co to już nie istnieją typu Teby, Jerycho itd.
I powiedz czy ten klub jest znany kibicowi o dużej wiedzy ale niekoniecznie Venomikowi rozwalającemu historię piłkarskich potyczek plemiennych północnej Amazonii sezonów 93-98 w 6 sekund.
Białas wyobraź sobie jak Elmo teraz polewa przed kompem. Walcz!![/b]
edit 345"
Mam! tu chodzi o stworzenia rzeczne a nie morskie!Venomik pisze:
Co to Boliwii - niedaleko Poznania jest klub o nazwie Kotwica Kurnik, a do morza też daleko
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2007, 00:47 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Supersonic
- Juventino

Też mam.
To nie jest sadyzm.... to to to to to... :evil: :twisted: :evil:
tylko kurde te 10 min do Czwartka...
Ale za to ładnie uczczony jubileusz - 400

aha mam zastrzeżenia co do terminu "stolica" :twisted:
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2007, 01:52 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- Supersonic
- Juventino
Proszę państwa oto:
San Jose CyberRays (niestety nie ma koloru różowego :idea: )
1. Stolicą doliny krzemowej
2. pomarańcz + niebieski
3. 1846
4. Sissi
5. Bo jest cholernym żeńskim zespołem. Sparta
Poczytajcie sobie do woli:
http://en.wikipedia.org/wiki/San_Jose_CyberRays
Z ubolewaniem muszę powiedzieć, że obywatel Czwartek, zwycięstwo okupił kontuzją, która przykuła go łóżka :płaczę:
Wobec czego, żeby nowo nabyta przez Was wiedza się utrwaliła zadaje nową boliwijską zagadkę:
1. W kościele w tym mieście został ochrzczony jeden z najbardziej znanych królów w historii kontynentu. Ogółem w tym mieście przeprowadzono około 20 koronacji. Znajduje się tutaj także słynna katedra gotycka. Podaj nazwy króla i katedry.
2. Herb owalny, czerwony z białą obwódką. W środku litery R i S. Czy znajduje się tam coś jeszcze?
3. Był legendą nie tylko tego klubu, ale także całej ligi. Urodzony w Rzymie Argentyńczyk, ustanowił rekord ligi, którego chyba już nikt nigdy nie pobije. O co chodzi?
4. Klub ten wygrał pewien puchar, który ze względu na swoją nazwę jest bliski każdemu kibicowi Juventusu. Jaki to puchar i kogo pokonali w finale?
5. Piłkarzem tego klubu był jeden z najbardziej znanych trenerów na świecie w przeszłości niesamowicie bramkostrzelny napastnik. W lidze włoskiej trenował jeden klub przez jeden sezon w latach 90-tych ale szybko go wyrzucono. O kogo chodzi?
San Jose CyberRays (niestety nie ma koloru różowego :idea: )
1. Stolicą doliny krzemowej
2. pomarańcz + niebieski
3. 1846
4. Sissi
5. Bo jest cholernym żeńskim zespołem. Sparta
Poczytajcie sobie do woli:
http://en.wikipedia.org/wiki/San_Jose_CyberRays
Z ubolewaniem muszę powiedzieć, że obywatel Czwartek, zwycięstwo okupił kontuzją, która przykuła go łóżka :płaczę:
Wobec czego, żeby nowo nabyta przez Was wiedza się utrwaliła zadaje nową boliwijską zagadkę:
1. W kościele w tym mieście został ochrzczony jeden z najbardziej znanych królów w historii kontynentu. Ogółem w tym mieście przeprowadzono około 20 koronacji. Znajduje się tutaj także słynna katedra gotycka. Podaj nazwy króla i katedry.
2. Herb owalny, czerwony z białą obwódką. W środku litery R i S. Czy znajduje się tam coś jeszcze?
3. Był legendą nie tylko tego klubu, ale także całej ligi. Urodzony w Rzymie Argentyńczyk, ustanowił rekord ligi, którego chyba już nikt nigdy nie pobije. O co chodzi?
4. Klub ten wygrał pewien puchar, który ze względu na swoją nazwę jest bliski każdemu kibicowi Juventusu. Jaki to puchar i kogo pokonali w finale?
5. Piłkarzem tego klubu był jeden z najbardziej znanych trenerów na świecie w przeszłości niesamowicie bramkostrzelny napastnik. W lidze włoskiej trenował jeden klub przez jeden sezon w latach 90-tych ale szybko go wyrzucono. O kogo chodzi?