Polityka
- herr_braun
- Juventino
Dokładnie, dlatego wolałbym już tą ruajal, może po prostu Francja, żeby odmienić swój los musiałaby sięgnąć dnaUlTrAs pisze:Jak dla mnie Francja z Sarkozym czy bez niego i tak idzie w piach. Za daleko to wszystko zaszło. Wystarczy zobaczyć co działo się już wczoraj na przedmieściach Paryża po ogłoszeniu wyników. W głowie mi się to nie mieści.

- Michal17
- Juventino
Dionizos pisze: Nie bede ukrywal, ze popieralem Le Pena

W sumie racja, ale ja uważam, że mniejszy socjalizm nie jest lepszy od większego. Każdy socjalizm jest złem i trzeba to zwalczać.Dionizos pisze: ale Mikołaj jest mniejszym zlem w drugiej turze.
Francja już dawno przekroczyła dopuszczalny poziom absurdu. Szansą jest zmiana ustrojowa 8) Może zamiast VI Republiki wrócą do MonarchiiDionizos pisze:Czy moze juz niedlugo bedziemy zwiedzac meczet Notre Dame, a na meczach PSG zakazane beda trojkolorowe flagi (symbol nietolerancji i nacjonalistycznej ksenofobii)?

- Supersonic
- Juventino
Ekstremizm + chrześcijańskie państwo wyznaniowe + nepotyzm + pogarda dla demokracji+ państwo milicyjne. Jeszcze najlepiej troszkę autarkii coby już w ogóle nie trzeba się z nikim zadawać . Oto człowiek XXI wieku. Bravo BravissimoDionizos pisze: Nie bede ukrywal, ze popieralem Le Pena,
Dobrze, że Francuzi nie są głupi, bo dopiero by się to ich pańśtwo rozleciało w pół godziny.
Pomijam, że ten człowiek- parodia mógłby sobie dać już spokój bo zaraz dożyjemy 50-o lecia startów JMLP w wyborach..
Miałem Cię za inteligentnego człowieka...Dionizos pisze: ale ktos w koncu posprzata ten syf i wymiecie smieci tam skad przyszly...
Widzę, że całą wiedzę o Francji opieramy na burdach z przedmieść i strajkach lotników.Dionizos pisze: Czy moze juz niedlugo bedziemy zwiedzac meczet Notre Dame, a na meczach PSG zakazane beda trojkolorowe flagi (symbol nietolerancji i nacjonalistycznej ksenofobii)?

Ooo ciepło mi się na sercu zrobiło. To nie tylko w naszej zaściankowej Polsce istnieje Układ? SweetMichal17 pisze: Szkoda, że Wielki Wschód itp nigdy nie pozwoli mu uczciwie wygrać...

Może do Komuny paryskiej?Michal17 pisze: Szansą jest zmiana ustrojowa Może zamiast VI Republiki wrócą do Monarchii
- Michal17
- Juventino
Pozwolę sobie odpowiedzieć tylko na skierowane do mnie teksty:
BTW Pewien pan powiedział kiedyś, że aby zaprowadzić w jakimś kraju komunizm wystarczy aby wcześniej była tam demokracja. I to jest jedno z niewielu zdań KAROLA MARKSA z którym się zgadzam...
Demokracja to rządy głupich...
EDIT: Przepraszam, teraz zauważyłem swój błąd: p.Marks mówił oczywiście o socjalizmie a nie komunizmie. Mój błąd.
Jakieś pojęcie o Wielkim Wschodzie? Może coś więcej ponad to, że jest to pseudo-masoneria? Masz pojęcie jaką rolę odgrywa Wielka Wschód Francji? To jest jawna i nie uciekająca od swych wpływów organizacja, a nie jakiś tam bliżej nieokreślony układ...Supersonic pisze:Ooo ciepło mi się na sercu zrobiło. To nie tylko w naszej zaściankowej Polsce istnieje Układ? SweetMichal17 pisze: Szkoda, że Wielki Wschód itp nigdy nie pozwoli mu uczciwie wygrać...![]()
Jako anty-socjalista nigdy nie mógłbym czegoś takiego proponować. Ale czuję ironię, choć nie widzę dla niej uzasadnienia...Supersonic pisze:Może do Komuny paryskiej?Michal17 pisze: Szansą jest zmiana ustrojowa Może zamiast VI Republiki wrócą do Monarchii
BTW Pewien pan powiedział kiedyś, że aby zaprowadzić w jakimś kraju komunizm wystarczy aby wcześniej była tam demokracja. I to jest jedno z niewielu zdań KAROLA MARKSA z którym się zgadzam...
Demokracja to rządy głupich...
EDIT: Przepraszam, teraz zauważyłem swój błąd: p.Marks mówił oczywiście o socjalizmie a nie komunizmie. Mój błąd.
- Supersonic
- Juventino
Mówiąc szczerze wiem jedynie to o czym napisałeś ( nawet nie wiem, że jest pseudo) a jaką rolę odgrywa- nie wiem. Mi bardziej chodzi o Twoje stwierdzenie, " nie pozwoli mu uczciwie wygrać". Nie wiem co ono miałoby oznaczać i niewiem dlaczego pachnie mi niedemokratyczną Francją.Michal17 pisze: Jakieś pojęcie o Wielkim Wschodzie? Może coś więcej ponad to, że jest to pseudo-masoneria? Masz pojęcie jaką rolę odgrywa Wielka Wschód Francji? To jest jawna i nie uciekająca od swych wpływów organizacja, a nie jakiś tam bliżej nieokreślony układ...
Zdążyłem się o tym przekonać w toku naszych forumowych rozmówMichal17 pisze: Jako anty-socjalista nigdy nie mógłbym czegoś takiego proponować.

Pozostaje mi więc jedynie zacytować Churchilla: "Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu." W ogóle Winston ma jednakowoż zdecydowanie najfajniejsze maksymy czyż nie?Michal17 pisze: Demokracja to rządy głupich...

- Dionizos
- Juventino
+pare innych bzdur z gazeta.plSupersonic pisze:Ekstremizm + chrześcijańskie państwo wyznaniowe + nepotyzm + pogarda dla demokracji+ państwo milicyjne. Jeszcze najlepiej troszkę autarkii coby już w ogóle nie trzeba się z nikim zadawać . Oto człowiek XXI wieku. Bravo Bravissimo
Wystarczy spojrzec na sondaze przedwyborcze i wyniki Le Pena (pomijajac te obecne), a bedziemy mieli obraz francuskiego "układu"Pomijam, że ten człowiek- parodia mógłby sobie dać już spokój bo zaraz dożyjemy 50-o lecia startów JMLP w wyborach..
Tu musze Ci przyznac racje, troche przesadzilem z charakterystyka naszych arabskich braci. Ale jak widze ta zgraje analfabetow, ktorzy jak podaje TVN, chca rozpetac rewolucje, to jakiekolwiek chrzescijanskie zasady troche sie ode mnie oddalaja...Miałem Cię za inteligentnego człowieka...
Nie wiem jak wielka jest Twoja wiedza o Francji, ale żeby dostrzec beznadziejna sytuacje tego kraju wystarczy przejsc sie przez Paryz. Ostatni raz bylem tam majac lat 9 i 14 lipca na Montmartre nie bylo bialego czlowieka... skonczylo sie burda czarni vs. arabusy. Dosc smiesznie wygladaly komentarze moich poprawnie politycznych rodzicow, ze to dookola to tez ludzie... 8)Widzę, że całą wiedzę o Francji opieramy na burdach z przedmieść i strajkach lotników.![]()
- Supersonic
- Juventino
Co jest nieprawdą? Nieskromnie powiem, że było z głowy nie z gazetyDionizos pisze: +pare innych bzdur z gazeta.pl

Zwłaszcza wtedy, gdy nie zebrał wystarczającej liczby podpisów pod swoją kandydaturą. Przecie Gwardia Narodowa, czy co oni tam mają, go pilnowała i nie dało rady.Dionizos pisze: Wystarczy spojrzec na sondaze przedwyborcze i wyniki Le Pena (pomijajac te obecne), a bedziemy mieli obraz francuskiego "układu"
Uff pomyliłem się.Supersonic pisze: Miałem Cię za inteligentnego człowieka...
Hehe po powrocie z Brukseli chciałem nawet założyć temat Europa Islamska ale jakoś się nie złożyło.
ps. bój się brata swego

Generalizujesz i przejaskrawiasz. ( oczywiście nie twierdzę, że tak nie było)Dionizos pisze: Nie wiem jak wielka jest Twoja wiedza o Francji, ale żeby dostrzec beznadziejna sytuacje tego kraju wystarczy przejsc sie przez Paryz. Ostatni raz bylem tam majac lat 9 i 14 lipca na Montmartre nie bylo bialego czlowieka... skonczylo sie burda czarni vs. arabusy. Dosc smiesznie wygladaly komentarze moich poprawnie politycznych rodzicow, ze to dookola to tez ludzie... 8)
p.s. Siedzę (eh matura - siedziałem) w ławce z kibicem OM więc Franc(ja)uska piłka mi nie obca.
- Dionizos
- Juventino
Nielegalna imigracja afrykanska na taka skale jest motorem napedowym francuskiej lewicy. Im wiecej niewyksztalconych, bezrobotnych arabow, tym wiecej glosow dla Royal. Problem zacznie sie kiedy odpowiednia polityczna sile osiagna partie arabskie, wtedy sprawa meczetu Notre Dame nie bedzie taka smieszna...Generalizujesz i przejaskrawiasz. ( oczywiście nie twierdzę, że tak nie było)
- Michal17
- Juventino
Wielki Wschód to wynik schizmy Wolnomularstwa w XVIII w. Ogólnie są te dwa fronty: Francuski (kontynentalny - socjalistyczny) i Anglosaski ( angielsko-amerykański - konserwatywno-liberalny) -> oczywiście to ogromne uproszczenie. Niestety tradycja kontynentalna (Wielki Wschód) łamie kilka podstawowych i wcześniej przyjętych zasad, ale nas interesuje szczególnie jedna: wchodzi z butami w politykę (w lożach o tradycji anglosaskiej nie wolno o niej nawet rozmawiać, podobnie jak o religii). Przykład: W tradycji francuskiej Ministrowie Spraw Wewnętrznych i Edukacji są masonami (oczywiście Wielkiego Wschodu). Inny: Wielkim Mistrzem w latach 1961-64 oraz 1969-71 był Jacques Mitterrand (brat François Mitterrand'a). A to tylko takie "namacalne" dowody...Supersonic pisze:Mówiąc szczerze wiem jedynie to o czym napisałeś ( nawet nie wiem, że jest pseudo) a jaką rolę odgrywa- nie wiem. Mi bardziej chodzi o Twoje stwierdzenie, " nie pozwoli mu uczciwie wygrać". Nie wiem co ono miałoby oznaczać i niewiem dlaczego pachnie mi niedemokratyczną Francją.
Ciekawe, czy p.Churchill dziś by to powtórzył. Ja licząc na jego rozsądek wierzę, że zawstydziłby się i nigdy więcej tego nie wypowiadał głośno...Supersonic pisze: Pozostaje mi więc jedynie zacytować Churchilla: "Stwierdzono, że demokracja jest najgorszą formą rządu, jeśli nie liczyć wszystkich innych form, których próbowano od czasu do czasu."
EDIT: Znowu mój błąd, zdałem sobie teraz sprawę, że Ci nie odpowiedziałem: wracając do Wielkiego Wschodu -> Kto dziś wygrywa w polityce? Ten kto ma media i pieniądze. Dalej nie muszę nic pisać...
- deszczowy
- Juventino
Jasne, wróćmy wszyscy do dyktatury, to jest, pardon, władzy silnej ręki. ZOMO, szwadronów śmierci i sobiepaństwa. Bo demokracja jest zła, niedobra i bezbożna. A w ogóle całe zło tego świata, to przez demokratów, masonów i kominiarzy, wiadomo. Dorzuc jeszcze coś o grupie Bildebergu i Nowym Ładzie. CZasami, to aż się przykro robi, jak się czyta. Ktoś tu ma obsesję, czy co?
Le Pen to taki tata Giretych we francuskim sosie. Z taty Giertycha śmieje się pół Europy, a drugie pół jest zniesmaczone. Pogratulować idoli. Politycznych i nie tylko
Le Pen to taki tata Giretych we francuskim sosie. Z taty Giertycha śmieje się pół Europy, a drugie pół jest zniesmaczone. Pogratulować idoli. Politycznych i nie tylko

- Dionizos
- Juventino
i co w zwiazku z tym??Z taty Giertycha śmieje się pół Europy
Bardzo szeroko potrafisz myslec...Jasne, wróćmy wszyscy do dyktatury, to jest, pardon, władzy silnej ręki. ZOMO, szwadronów śmierci i sobiepaństwa
- Michal17
- Juventino
Za dużo telewizji, internetu i wielkonakładowych gazet. Nie ma sensu polemizować...deszczowy pisze:Jasne, wróćmy wszyscy do dyktatury, to jest, pardon, władzy silnej ręki. ZOMO, szwadronów śmierci i sobiepaństwa. Bo demokracja jest zła, niedobra i bezbożna. A w ogóle całe zło tego świata, to przez demokratów, masonów i kominiarzy, wiadomo. Dorzuc jeszcze coś o grupie Bildebergu i Nowym Ładzie. CZasami, to aż się przykro robi, jak się czyta. Ktoś tu ma obsesję, czy co?
Jak powiedział przedmówca - szerokie horyzonty masz. Potrafisz myśleć sam, bez odtwarzania?
Jedyne co łączy p. Le Pena i p. Giertycha to pewne elementy nacjonalistyczne. Gospodarczo pierwszy jest liberałem a drugi krypto-socjalistą...deszczowy pisze:Le Pen to taki tata Giretych we francuskim sosie. Z taty Giertycha śmieje się pół Europy, a drugie pół jest zniesmaczone. Pogratulować idoli. Politycznych i nie tylko
Poza tym ani ja ani Dionizos nie powiedzieliśmy, że p. Le Pen to nasz idol. Jest (w zasadzie był) najrozsądniejszym z "liczących się" kandydatów. Tego samego o jego Froncie Narodowym nie powiedziałbym już tak zdecydowanie.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
http://wiadomosci.wp.pl/kat,72116,wid,8 ... omosc.html
Żal na to patrzeć. Tolerancja... Współczuje młodym hiszpanom.
Żal na to patrzeć. Tolerancja... Współczuje młodym hiszpanom.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Może to co tutaj wklejam nie do końca pasuje do tego tematu, ale trudno.
Jak donosi "Dziennik", hotel w australijskim Melbourne wygrał przed sądem sprawę o zakaz wpuszczania heteroseksualistów do hotelowego baru. Zakazu żądali homoseksualnie goście lokalu.
To pierwszy zakaz sądowy w Australii, dyskryminujący osoby ze względu na orientację seksualną - pisze "Dziennik".
Właściciel baru twierdzi jednak, że taki zakaz był konieczny. Heteroseksualiści mieli bowiem psuć zabawę przebywającym w nim gejom. Australijska komisja praw człowieka poparła zakaz, stwierdzając, że geje mieli prawo źle się czuć w miejscu, do którego przychodzili heteroseksualiści popatrzeć, jak się zachowują geje - donosi "Dziennik".
Źródło
To już jest przegięcie pały. Ja się obawiam, że już wkońcu My normalni i zdrowi ludzie będziemy musieli organizować parady równości bo te pedały nas wykończą.
Niedługo zaczną domagać się zamykania kościołów uznając je homofobicznymi i nietolerancyjnymi.
Jak donosi "Dziennik", hotel w australijskim Melbourne wygrał przed sądem sprawę o zakaz wpuszczania heteroseksualistów do hotelowego baru. Zakazu żądali homoseksualnie goście lokalu.
To pierwszy zakaz sądowy w Australii, dyskryminujący osoby ze względu na orientację seksualną - pisze "Dziennik".
Właściciel baru twierdzi jednak, że taki zakaz był konieczny. Heteroseksualiści mieli bowiem psuć zabawę przebywającym w nim gejom. Australijska komisja praw człowieka poparła zakaz, stwierdzając, że geje mieli prawo źle się czuć w miejscu, do którego przychodzili heteroseksualiści popatrzeć, jak się zachowują geje - donosi "Dziennik".
Źródło
To już jest przegięcie pały. Ja się obawiam, że już wkońcu My normalni i zdrowi ludzie będziemy musieli organizować parady równości bo te pedały nas wykończą.
Niedługo zaczną domagać się zamykania kościołów uznając je homofobicznymi i nietolerancyjnymi.