Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!
- Trunxik
- Juventino
wczoraj na przedkrytej bylo b. duzo Juventinich.
na dole siedzieli. zachecali zeby drzec sie Juve
pozniej puscili "sektorowke" (zwykla flaga w barwy NOI SOLI) w gore Krytej F... wszystko bylo ok gdyby nie te wiesniaki z krytej... zaczeli sie podniecac ze maja flage i zaczeli podawac ja w lewo az do honorowej
a jakis wloch latal z ucieszona (jakos na sile) mina
i pozniej wlosi juz sami trzymali flage CHYBA Drughi (widzialem ja od tylu tylko)
na dole siedzieli. zachecali zeby drzec sie Juve

- 'o Pao(L)one
- Juventino
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
To byla flaga Noi Soli, dobrze byla ja widac z zyletyTrunxik pisze:pozniej wlosi juz sami trzymali flage CHYBA Drughi (widzialem ja od tylu tylko)

pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Mozliwe ze tak, na przedkrytej widzialem tylko flage Noi Soli, na plocie Zylety byla druga.
pozdr
pozdr
"cane che abbaia non morde"

- 'o Pao(L)one
- Juventino
http://www.nucleo1985.it :
Potwierdziło się więc, że grupa nie rozpadła się i nie ma takiego zamiaru, a jedynie na meczu z Palermo przeniosła się na drugi łuk, wyprzedzając tym samym wydarzenia, które nastąpią po przenosinach na nowy-stary stadion.Comunicato NUCLEO 1985
18-05-2006
Abbiamo deciso di dare dei chiarimenti sulla situazione del gruppo che è andata a delinearsi nelle ultime giornate di questo campionato, al fine di evitare la nascita di illazioni e conclusioni affrettate, non rispecchianti la realtà dei fatti;
Innanzi tutto ci teniamo a dire che il gruppo, NON SI E' SCIOLTO E NON HA LA MINIMA INTENZIONE DI FARLO!!!!, nelle difficoltà si tempra la passione e l'appartenenza, e mai come ora il gruppo è unito e coeso, arroccato alla sua grande storia ed ad un futuro che l'aspetta;
In occasione dell'ultima partita al delle alpi, Juventus - Palermo, non eravamo assenti ma abbiamo anticipato quello che succederà il prossimo anno... ci siamo spostati in curva nord, visto che in curva sud non c'erano più i presupposti per continuare; in coerenza con questa decisione, non abbiamo partecipato alla trasferta di Bari in occasione dell'ultima di campionato, dove invece ci siamo riuniti a Bassano nella nostra storica sede, per iniziare già da subito a delineare il nostro futuro,,,,,
...Ancora una volta… la storia continua!!!
In merito all'attuale situazione del calcio italiano, ed in particolare della NOSTRA Juventus, ci limitiamo ad attendere la soluzione delle indagini, da cui chiediamo giustizia e chiarezza nei tempi più rapidi possibili;
Chiariamo fin d'ora che il nostro AMORE e la nostra PASSIONE per la MAGLIA BIANCONERA , va oltre qualsiasi sentenza giudiziaria e qualsiasi categoria ci verrà eventualmente assegnata per la prossima stagione;
Sottolineiamo " LA MAGLIA BIANCONERA " unico e vero simbolo di 109 anni di storia...!!!
DIRETTIVO NUCLEO 1985:
A DIFESA DI UN NOME A SOSTEGNO DI UNA SQUADRA !!!
- Mrówa
- Juventino
To bardzo dobra wiadomość'o Pao(L)one pisze: Potwierdziło się więc, że grupa nie rozpadła się i nie ma takiego zamiaru, a jedynie na meczu z Palermo przeniosła się na drugi łuk, wyprzedzając tym samym wydarzenia, które nastąpią po przenosinach na nowy-stary stadion.

- juveluck
- Juventino
N.A.B. czyli Nucleo Armato Bianconero powstala w polowie lat 80, tak jak zauwazyles byla to grupa budzaca ogromny respekt co spowodowalo, ze w raz z kilkoma innymi grupami N.A.B. byli nasz glowna sila na meczach wyjazdowych w tamtym czasie (pierwszy wyjazd naszych kibicow to rok 1983 i Liege w Belgi). N.A.B. skladalo sie w wiekszosci z mieszkancow Genui i Pavi. W roku 2003 miedzy innymi z czlonkow tego ugrupowania uformowala sie grupa Noi Soli (niestety dzisiaj juz nie istniejaca). Jeszcze w pierwszej polowie lat 90 mozna bylo zobaczych ich banery (laczone z Vikingami) na Stadio Delle Alpi. Nigdy jednak nie byli wraz z Vikingami jednym ugrupowaniem.Abdul_BN.pl pisze:A byłbyś w stanie juveluck opowiedzieć cokolwiek o nieistniejącej już grupie N.A.B. Bo sam wiem tylko tyle że trzymali się z Vikingami i byli bodajże największymi chuliganami w Italii...
Dziekuje z góry
Na inny temat

"Fajne" rzeczy mialy wczoraj miejsce w Livrono na meczu kadry. Najpierw ultrasi komuchow z livorno wygwizdali wloski hymn, pozniej kibice chorwacji ulozyli z siebie swastyke, a caly, niemalze, mecz ogladany byl w ciszy w ramach protestu przeciwko Calciopoli.
Od Dionizosa mam tez informacje, ze po meczu z alessandria doszlo miedzy naszymi kibicami do niezlej jadki. Irriducibili (ktorzy po przerwie wracaja na nasze trybuny), Arditi, Tradizione (czyli nikt inni jak Fightersi) i Vikingowie nawalali sie z Drughi. Potwierdzeniem na to moze byc fakt, ze w Villar Perosa Arditi wywiesili swoja flage obok flagi Irri. Efekt to 50 zatrzymanych osob i hospitalizacja Dino (szefa Drughi).

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Totalny idiotyzm :roll: Nie obchodzi mnie czy mają sobie jakieś rachunki do wyrównania. Teraz kiedy przeżywamy najgorszy okres powinniśmy się trzymać razem, zwlaszcza kibice, po co to wszystko?juveluck pisze: Od Dionizosa mam tez informacje, ze po meczu z alessandria doszlo miedzy naszymi kibicami do niezlej jadki. Irriducibili (ktorzy po przerwie wracaja na nasze trybuny), Arditi, Tradizione (czyli nikt inni jak Fightersi) i Vikingowie nawalali sie z Drughi. Potwierdzeniem na to moze byc fakt, ze w Villar Perosa Arditi wywiesili swoja flage obok flagi Irri. Efekt to 50 zatrzymanych osob i hospitalizacja Dino (szefa Drughi).

- juveluck
- Juventino
Tak jak pisalem jest to info ktore mam od Dionizosa, ktorego nigdzie nie werfikowalem. Jednak taka sytuacja nie moze dziwic. Drughi popelniaja bledy z przeszlosci. Doprowadzili do rozpadu Noi Soli, kilka innych grup wpakowali w swoje sekcje. Jeszcze w poprzednim sezonie ich zachowanie spowodowala, ze Nucleo musieli opuscic Curva Scirea. W nowym sezonie od Drughi uciekaja rowniez Vikingowie, ktorzy maja zasiadac z Nucleo. Nie bardzo potrafie sobie wyobrazic tez Tradizione siedzacych obok Drughi, po tych wydarzeniach nie wydaje mi sie tez zeby Irriducibili czy nawet Arditi mogli zasiasc obok nich. Tak moze wygladac sytuacj jezeli oczywiscie wydarzenia po meczu z alessandria wygladaly wlasnie tak jak jest napisane wyzej.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Totalny idiotyzm :roll: Nie obchodzi mnie czy mają sobie jakieś rachunki do wyrównania. Teraz kiedy przeżywamy najgorszy okres powinniśmy się trzymać razem, zwlaszcza kibice, po co to wszystko?juveluck pisze: Od Dionizosa mam tez informacje, ze po meczu z alessandria doszlo miedzy naszymi kibicami do niezlej jadki. Irriducibili (ktorzy po przerwie wracaja na nasze trybuny), Arditi, Tradizione (czyli nikt inni jak Fightersi) i Vikingowie nawalali sie z Drughi. Potwierdzeniem na to moze byc fakt, ze w Villar Perosa Arditi wywiesili swoja flage obok flagi Irri. Efekt to 50 zatrzymanych osob i hospitalizacja Dino (szefa Drughi).

- Dionizos
- Juventino
Arditi byli po stronie Drughich, a Irr nie brali jednak udzialu w calej walce.Irriducibili (ktorzy po przerwie wracaja na nasze trybuny), Arditi, Tradizione (czyli nikt inni jak Fightersi) i Vikingowie nawalali sie z Drughi.
- juveluck
- Juventino
Czyli jednak to co sugerowalem w rozmowie miedzy nami na GG. Tak jak wygladalo to na stadionie Drughi i Arditi po jednej stronie i nienawidzace Drughi Tradizione (Fighters) z Vikingami po drugiej.Dionizos pisze:Arditi byli po stronie Drughich, a Irr nie brali jednak udzialu w calej walce.Irriducibili (ktorzy po przerwie wracaja na nasze trybuny), Arditi, Tradizione (czyli nikt inni jak Fightersi) i Vikingowie nawalali sie z Drughi.
A przyczyna prawdopodobnie jest to o czym pisalem wczesniej, zachowanie Drughi.

- DamKam
- Juventino
Dokladnie :!: Ja rowniez kompletnie tego nie rozumiem. I szczerze powiedziawsze, nigdy nie przypuszczalem, ze wsrod naszych grup kibicowskich panuje az taka niezgodaTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:Totalny idiotyzm :roll: Nie obchodzi mnie czy mają sobie jakieś rachunki do wyrównania. Teraz kiedy przeżywamy najgorszy okres powinniśmy się trzymać razem, zwlaszcza kibice, po co to wszystko?