Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)
- Makoto
- Qualità Juventina
W najnowszym numerze Bravo Sport bohaterem numeru jest Alex- kilka zdjęć i krótkich notek o jego hobby, grze w Juve i spędzaniu wolnego czasu.
Jeśli chodzi o plakaty Juve, o które wcześniej pytaliście- widziałam na allegro
Jeśli chodzi o plakaty Juve, o które wcześniej pytaliście- widziałam na allegro

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- Tombalu
- Juventino
Rafał Stec, w Gazecie Wyborczej - artykuł "Liga Mistrzów i krasnoludki" http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65058,3799603.html pisze cyt. "... zdegradowanych kanciarzy z Juventusu zastąpiło w eliminacjach zaskoczone niespodziewaną szansą Chievo Werona..." - może Pan Stec lubi ubarwiać swoje art. takimi tekstami, jednak jak dla mnie w tych ciężkich dniach dla JUVE, (art był pisany prawdopodobnie tuż po naszej tragedi i stracie 2 młodzików) takie teksty nie są na miejscu.
Wiem, ze JPC juz pisało protest do piłki nozej za "ladacznice" teraz mysle, że i za "kanciarzy z Juventusu" powienien sie wytłumaczyć i przeproscić Pan Stec!!!
Art dopiero dzis czytałem i zagotowałem po takim tekscie.
Wiem, ze JPC juz pisało protest do piłki nozej za "ladacznice" teraz mysle, że i za "kanciarzy z Juventusu" powienien sie wytłumaczyć i przeproscić Pan Stec!!!
Art dopiero dzis czytałem i zagotowałem po takim tekscie.
- tabo89
- Juventino
Dziennik polska europa świat dnia 20.12.2006r. w srode na stronie 38 jest ciekawy artykuł co prawda nie o Juventusie ale o Serie A a dokladniej o dominacji Interu w tych rozgrywkach w tym sezonie.
artykuł dla zainteresowanych wrzuciłem na fotosik

fanom Juve zdecydowanie polecam ostatnie zdanie artykułu bo napewno sie spodoba. przynajmniej mi sie bardzo podoba

brawo dla autora za tą puente
artykuł dla zainteresowanych wrzuciłem na fotosik

fanom Juve zdecydowanie polecam ostatnie zdanie artykułu bo napewno sie spodoba. przynajmniej mi sie bardzo podoba

brawo dla autora za tą puente

- Tombalu
- Juventino
Stec po raz kolejny się popisał i pisze bzdury w swoim felietonie w dość poczytnej Gazecie Wyborczej oto jego wizja JUVE
"Rok skandali, czyli gangsterzy niewiniątka"
"Na szczycie listy przebojów uplasowali się: Luciano Moggi, czyli mózg bandyckiego procederu..."
"...stworzył patologiczny system we włoskim calcio, który pozwolił mu nim sterować i dopuszczać się - prawdopodobnie - przestępstw uwzględnianych także przez kodeks karny."
"Dyrektor Juventusu nie tylko wpływał na działaczy, by na mecze turyńczyków - oraz najpoważniejszych rywali - wyznaczali sprzyjających mu sędziów, co zresztą dotyczyło również Ligi Mistrzów. On potrafił nieuległych arbitrów uprowadzić i przetrzymywać godzinami w szatni; kontrolował sporą częścią rynku transferowego, a niechętnych nawiązaniu współpracy piłkarzy więził w hotelowych pokojach, odbierał im telefony i czekał, aż zmienią zdanie; wywierał naciski na nawet bardzo znanych graczy, jak David Trezeguet czy Nicola Amoruso; innych namawiał, by grali źle i żądali transferu do Juve..."
Jestem ciekaw jaką więdzą dyspoonuje Stec na temat całej tej "afery" wydaje mi się, że taką wiedzą ze co najwyzej może pisywać do jakiegoś brukowca!!!
To juz nie pierwszy w takim stylu art. Steca - może JPC zajmie jakieś stanowiskow tej sprawie ??
"Rok skandali, czyli gangsterzy niewiniątka"
"Na szczycie listy przebojów uplasowali się: Luciano Moggi, czyli mózg bandyckiego procederu..."
"...stworzył patologiczny system we włoskim calcio, który pozwolił mu nim sterować i dopuszczać się - prawdopodobnie - przestępstw uwzględnianych także przez kodeks karny."
"Dyrektor Juventusu nie tylko wpływał na działaczy, by na mecze turyńczyków - oraz najpoważniejszych rywali - wyznaczali sprzyjających mu sędziów, co zresztą dotyczyło również Ligi Mistrzów. On potrafił nieuległych arbitrów uprowadzić i przetrzymywać godzinami w szatni; kontrolował sporą częścią rynku transferowego, a niechętnych nawiązaniu współpracy piłkarzy więził w hotelowych pokojach, odbierał im telefony i czekał, aż zmienią zdanie; wywierał naciski na nawet bardzo znanych graczy, jak David Trezeguet czy Nicola Amoruso; innych namawiał, by grali źle i żądali transferu do Juve..."
Jestem ciekaw jaką więdzą dyspoonuje Stec na temat całej tej "afery" wydaje mi się, że taką wiedzą ze co najwyzej może pisywać do jakiegoś brukowca!!!
To juz nie pierwszy w takim stylu art. Steca - może JPC zajmie jakieś stanowiskow tej sprawie ??
- Turbo
- Juventino
W przeglądzie sportowym ciekawy artykuł o JUVE " A rok temu Stara Dama była piękną królewną"
Wypisana jest lista piłkarzy którymi zainteresowany jest Juve
- Mascherano( jest napisane ze za rok kończy mu sie kontrakt ale to jest nieprawdą)
- Huntelar
- Schweinsteiger
- Barzagli
- Luisao
- Ribery
- Gapke
Saadi Al Gheddafi wycofuje sie (wczesniej była informacja że chce powiększyć swój udział)
A nowym sponsorem bedzie prawdopodobnie firma "OILINVEST" spóła z tego samego sektora paliwowego co Tamoil
- Mascherano( jest napisane ze za rok kończy mu sie kontrakt ale to jest nieprawdą)
- Huntelar
- Schweinsteiger
- Barzagli
- Luisao
- Ribery
- Gapke
Saadi Al Gheddafi wycofuje sie (wczesniej była informacja że chce powiększyć swój udział)
A nowym sponsorem bedzie prawdopodobnie firma "OILINVEST" spóła z tego samego sektora paliwowego co Tamoil
- tabo89
- Juventino
mozesz zrobić skan tego artykułu i wrzucić??? plisssTurbo pisze:W przeglądzie sportowym ciekawy artykuł o JUVE " A rok temu Stara Dama była piękną królewną"
- Huntelar
- Schweinsteiger
- Barzagli
- Luisao
- Ribery
- Gapke

- Turbo
- Juventino
Niestety nie moge bo nie mam skanera
możesz przeczytać to na www.sports.pl tylko tam trzeba coś zapłacić ( 1.22 zł)

- Adi666666
- Juventino
Proszę oto ten artykuł:
http://images4.fotosik.pl/276/9403992b9642db8a.jpg
http://images4.fotosik.pl/276/a3d6fdfe411024d5.jpg
http://images4.fotosik.pl/277/ecbffd31641bba47.jpg
http://images11.fotosik.pl/10/bd2aaa942d1fea0e.jpg
P.S polecam zapisać plik i oglądnąć go na dysku
Pozdro 8)
http://images4.fotosik.pl/276/9403992b9642db8a.jpg
http://images4.fotosik.pl/276/a3d6fdfe411024d5.jpg
http://images4.fotosik.pl/277/ecbffd31641bba47.jpg
http://images11.fotosik.pl/10/bd2aaa942d1fea0e.jpg
P.S polecam zapisać plik i oglądnąć go na dysku
Pozdro 8)
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Adi666666
- Juventino
jest po prostu obcięte nierównotomek89-15 pisze:@Adi666666 cos mi sie nie zgadza w 2 ostatnich obrazkach. pierwszy jest jakby ucięty nieco a drugi zupelnie nie wiem do czego dołączyc
moze jakas instrukcje poprosze![]()

Proponuje przeczytać całe zdanie z ostatniego wiersza po lewej stronie z 3 screena
Kod: Zaznacz cały
Ma nim być Oliinvest czyli spółka z tego samego sektora...
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- tabo89
- Juventino
jak zwykle prosze o wrzute artykulu kto ma mozliwoscWesoł pisze:W dzisiejszym Dzienniku wywiad z Buffonem przeprowadzony specjalnie dla tej właśnie gazety. Pytania dotyczą oczywiście głównie przyszłości Gigiego w Juve.
EDIT: widze ze nikt nie wrzuca wiec dam to co znalazlem choć nie wiem czy to caly artykuł czy tylko jego cząstka:
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=27648Najlepszy bramkarz świata dla DZIENNIKA
Gianluigi Buffon: "To był szalony rok"
Gianluigi Buffon został wybrany najlepszym bramkarzem minionego roku. Dzięki niemu reprezentacja Włoch zdobyła mistrzostwo świata. W nowym sezonie ligowym już nie bronił w lidze mistrzów, a we włoskiej... drugiej lidze. Bo jego Juventus został zdegradowany z Serie A. "To był szalony rok" - mówi DZIENNIKOWI Buffon.
Czy nagroda wpłynie na pańskie plany na przyszłość?
Jeszcze nic nie postanowiłem. Juventus jest wciąż wspaniałym klubem, degradacja do Serie B nic w tej kwestii nie zmieniła. Nie sądzę, by w Juve doszło do nagłego załamania, gdybym odszedł. To wielkie zamieszanie wokół mnie traktuję spokojnie, ponieważ decyzję o przenosinach podejmę po zakończeniu bieżącego sezonu. Oczywiście jeśli zdecyduję się pozostać z Juve, to chciałbym grać o największe trofea. Skoro jednak nie znam planów klubu, to nie jestem też w stanie zadecydować o mojej przyszłości.
A jeśli miałby pan odejść, to gdzie?
Chyba tylko do zagranicznego klubu, ponieważ chciałbym spróbować czegoś nowego, innych emocji. Ponadto dla zawodnika, który grał w Juventusie, trudno byłoby grać w jakimkolwiek innym zespole we Włoszech.
Czyli przyszłość pańska i Del Piero zależy od inwestycji w drużynę Juventusu?
Oczywiście, nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie zdobędziemy awans do pierwszej ligi. Ale to nie wszystko. Chciałbym mieć pewność, że drużyna stanie do walki o mistrzostwo kraju. W przeciwnym razie nie ma sensu trzymanie parę asów i grę na średnim poziomie. Ale to jest chyba oczywiste dla wszystkich. Podobnie myślą wszyscy piłkarze Juve.
Dla kibiców jest pan symbolem Juventusu.
Przede wszystkim jestem piłkarzem, który ma prawo zmienić pracę. To chyba normalne. Jestem bardzo związany z Juve, to prawda. Tak bardzo, że zdecydowałem się pozostać nawet w drugiej lidze, ale to nie może być decyzja na całe życie.
Pan jednak nie ma co narzekać na miniony rok.
To była jazda jak na kolejce górskiej, raz do góry, raz w dół. Najpierw mistrzostwo Włoch, potem skandal i odebranie tytułu. Jak sam byłem przesłuchiwany w sprawie zakładów bukmacherskich. Potem zaś był mundial i niezapomniany sukces, triumfalny powrót do Włoch, liczne ceremonie. No i wreszcie szara rzeczywistość, czyli gra w drugiej lidze. Tak, to był dla mnie szalony rok.
Katarzyna Koziarz