Juventus - prasa(dodatki,naklejki,plakaty,artykuly itp.)

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Makoto

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2006, 19:50

W najnowszym numerze Bravo Sport bohaterem numeru jest Alex- kilka zdjęć i krótkich notek o jego hobby, grze w Juve i spędzaniu wolnego czasu.

Jeśli chodzi o plakaty Juve, o które wcześniej pytaliście- widziałam na allegro :)

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2006, 15:27

Rafał Stec, w Gazecie Wyborczej - artykuł "Liga Mistrzów i krasnoludki" http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65058,3799603.html pisze cyt. "... zdegradowanych kanciarzy z Juventusu zastąpiło w eliminacjach zaskoczone niespodziewaną szansą Chievo Werona..." - może Pan Stec lubi ubarwiać swoje art. takimi tekstami, jednak jak dla mnie w tych ciężkich dniach dla JUVE, (art był pisany prawdopodobnie tuż po naszej tragedi i stracie 2 młodzików) takie teksty nie są na miejscu.

Wiem, ze JPC juz pisało protest do piłki nozej za "ladacznice" teraz mysle, że i za "kanciarzy z Juventusu" powienien sie wytłumaczyć i przeproscić Pan Stec!!!

Art dopiero dzis czytałem i zagotowałem po takim tekscie.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2006, 17:07

Rozumiem jakby tego typu teksty znalazly sie na lamach Fakt'u... ale w takich (przynajmniej wydawaloby sie) powaznych gazetach jak PN czy GW :doh:

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2006, 17:13

Wyborcza poważną gazetą? kłóciłbym się :whistle:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2006, 18:34

Dziennik polska europa świat dnia 20.12.2006r. w srode na stronie 38 jest ciekawy artykuł co prawda nie o Juventusie ale o Serie A a dokladniej o dominacji Interu w tych rozgrywkach w tym sezonie.

artykuł dla zainteresowanych wrzuciłem na fotosik

Obrazek

fanom Juve zdecydowanie polecam ostatnie zdanie artykułu bo napewno sie spodoba. przynajmniej mi sie bardzo podoba :D

Obrazek

brawo dla autora za tą puente :bravo:

Obrazek
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 09:39

Stec po raz kolejny się popisał i pisze bzdury w swoim felietonie w dość poczytnej Gazecie Wyborczej oto jego wizja JUVE

"Rok skandali, czyli gangsterzy niewiniątka"

"Na szczycie listy przebojów uplasowali się: Luciano Moggi, czyli mózg bandyckiego procederu..."

"...stworzył patologiczny system we włoskim calcio, który pozwolił mu nim sterować i dopuszczać się - prawdopodobnie - przestępstw uwzględnianych także przez kodeks karny."

"Dyrektor Juventusu nie tylko wpływał na działaczy, by na mecze turyńczyków - oraz najpoważniejszych rywali - wyznaczali sprzyjających mu sędziów, co zresztą dotyczyło również Ligi Mistrzów. On potrafił nieuległych arbitrów uprowadzić i przetrzymywać godzinami w szatni; kontrolował sporą częścią rynku transferowego, a niechętnych nawiązaniu współpracy piłkarzy więził w hotelowych pokojach, odbierał im telefony i czekał, aż zmienią zdanie; wywierał naciski na nawet bardzo znanych graczy, jak David Trezeguet czy Nicola Amoruso; innych namawiał, by grali źle i żądali transferu do Juve..."

Jestem ciekaw jaką więdzą dyspoonuje Stec na temat całej tej "afery" wydaje mi się, że taką wiedzą ze co najwyzej może pisywać do jakiegoś brukowca!!!

To juz nie pierwszy w takim stylu art. Steca - może JPC zajmie jakieś stanowiskow tej sprawie ??

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Turbo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 14:19

W przeglądzie sportowym ciekawy artykuł o JUVE " A rok temu Stara Dama była piękną królewną"

Wypisana jest lista piłkarzy którymi zainteresowany jest Juve
- Mascherano( jest napisane ze za rok kończy mu sie kontrakt ale to jest nieprawdą)
- Huntelar
- Schweinsteiger
- Barzagli
- Luisao
- Ribery
- Gapke

Saadi Al Gheddafi wycofuje sie (wczesniej była informacja że chce powiększyć swój udział)

A nowym sponsorem bedzie prawdopodobnie firma "OILINVEST" spóła z tego samego sektora paliwowego co Tamoil

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 07:14

Turbo pisze:W przeglądzie sportowym ciekawy artykuł o JUVE " A rok temu Stara Dama była piękną królewną"

Wypisana jest lista piłkarzy którymi zainteresowany jest Juve
- Mascherano( jest napisane ze za rok kończy mu sie kontrakt ale to jest nieprawdą)
- Huntelar
- Schweinsteiger
- Barzagli
- Luisao
- Ribery
- Gapke

Saadi Al Gheddafi wycofuje sie (wczesniej była informacja że chce powiększyć swój udział)

A nowym sponsorem bedzie prawdopodobnie firma "OILINVEST" spóła z tego samego sektora paliwowego co Tamoil
mozesz zrobić skan tego artykułu i wrzucić??? plisss :D

Obrazek
Turbo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 09:51

Niestety nie moge bo nie mam skanera :( możesz przeczytać to na www.sports.pl tylko tam trzeba coś zapłacić ( 1.22 zł)

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 14:28

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 21:33

@Adi666666 cos mi sie nie zgadza w 2 ostatnich obrazkach. pierwszy jest jakby ucięty nieco a drugi zupelnie nie wiem do czego dołączyc

moze jakas instrukcje poprosze :D :D

Obrazek
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 21:45

tomek89-15 pisze:@Adi666666 cos mi sie nie zgadza w 2 ostatnich obrazkach. pierwszy jest jakby ucięty nieco a drugi zupelnie nie wiem do czego dołączyc

moze jakas instrukcje poprosze :D :D
jest po prostu obcięte nierówno :think:

Proponuje przeczytać całe zdanie z ostatniego wiersza po lewej stronie z 3 screena

Kod: Zaznacz cały

Ma nim być Oliinvest czyli spółka z tego samego sektora...
to zdanie się powtarza na początku screna numer 4 przepraszam za kłopot i pozdrawiam 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2007, 19:44

a no tak juz zauwazylem jak ma byc i zlepiłem w jedno zeby sie lepiej czytało.

wrzucilem na fotosik:

Obrazek

Obrazek
Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2007, 15:54

W dzisiejszym Dzienniku wywiad z Buffonem przeprowadzony specjalnie dla tej właśnie gazety. Pytania dotyczą oczywiście głównie przyszłości Gigiego w Juve.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2007, 18:15

Wesoł pisze:W dzisiejszym Dzienniku wywiad z Buffonem przeprowadzony specjalnie dla tej właśnie gazety. Pytania dotyczą oczywiście głównie przyszłości Gigiego w Juve.
jak zwykle prosze o wrzute artykulu kto ma mozliwosc

EDIT: widze ze nikt nie wrzuca wiec dam to co znalazlem choć nie wiem czy to caly artykuł czy tylko jego cząstka:
Najlepszy bramkarz świata dla DZIENNIKA

Gianluigi Buffon: "To był szalony rok"

Gianluigi Buffon został wybrany najlepszym bramkarzem minionego roku. Dzięki niemu reprezentacja Włoch zdobyła mistrzostwo świata. W nowym sezonie ligowym już nie bronił w lidze mistrzów, a we włoskiej... drugiej lidze. Bo jego Juventus został zdegradowany z Serie A. "To był szalony rok" - mówi DZIENNIKOWI Buffon.

Czy nagroda wpłynie na pańskie plany na przyszłość?
Jeszcze nic nie postanowiłem. Juventus jest wciąż wspaniałym klubem, degradacja do Serie B nic w tej kwestii nie zmieniła. Nie sądzę, by w Juve doszło do nagłego załamania, gdybym odszedł. To wielkie zamieszanie wokół mnie traktuję spokojnie, ponieważ decyzję o przenosinach podejmę po zakończeniu bieżącego sezonu. Oczywiście jeśli zdecyduję się pozostać z Juve, to chciałbym grać o największe trofea. Skoro jednak nie znam planów klubu, to nie jestem też w stanie zadecydować o mojej przyszłości.

A jeśli miałby pan odejść, to gdzie?
Chyba tylko do zagranicznego klubu, ponieważ chciałbym spróbować czegoś nowego, innych emocji. Ponadto dla zawodnika, który grał w Juventusie, trudno byłoby grać w jakimkolwiek innym zespole we Włoszech.

Czyli przyszłość pańska i Del Piero zależy od inwestycji w drużynę Juventusu?
Oczywiście, nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie zdobędziemy awans do pierwszej ligi. Ale to nie wszystko. Chciałbym mieć pewność, że drużyna stanie do walki o mistrzostwo kraju. W przeciwnym razie nie ma sensu trzymanie parę asów i grę na średnim poziomie. Ale to jest chyba oczywiste dla wszystkich. Podobnie myślą wszyscy piłkarze Juve.

Dla kibiców jest pan symbolem Juventusu.
Przede wszystkim jestem piłkarzem, który ma prawo zmienić pracę. To chyba normalne. Jestem bardzo związany z Juve, to prawda. Tak bardzo, że zdecydowałem się pozostać nawet w drugiej lidze, ale to nie może być decyzja na całe życie.

Pan jednak nie ma co narzekać na miniony rok.
To była jazda jak na kolejce górskiej, raz do góry, raz w dół. Najpierw mistrzostwo Włoch, potem skandal i odebranie tytułu. Jak sam byłem przesłuchiwany w sprawie zakładów bukmacherskich. Potem zaś był mundial i niezapomniany sukces, triumfalny powrót do Włoch, liczne ceremonie. No i wreszcie szara rzeczywistość, czyli gra w drugiej lidze. Tak, to był dla mnie szalony rok.

Katarzyna Koziarz
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=27648

Obrazek
ODPOWIEDZ