Mercato (Lato 2016)
- ReinerJuve
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Tak samo jak Khedira i Asa mogą doznać kontuzji i to jeszcze szybciej. No i PNA, ciekawe co wtedy powie Beppepablo1503 pisze: Dobrze, że nie przepłacił, bo można mieć chłopa za kilka miesięcy za 'gorsze' lub za rok za darmo.

Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:21 przez ReinerJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo1503
- Juventino
Wiesz co, ciężko byłoby zrobić progres po tak dobrym początku mercato. Wówczas podchodziłoby to pod jakiś kosmos/sci fi.Mily pisze:Początek okna genialny, od razu Pjanić na start. Dogranie Alvesa, Pjacy wszystko cudownie. Nagle zakup Higuaina za chore 90 mln i teraz ta końcówka... Jak można poczynić taki regres...
Większość jest chyba zawiedziona nie zakupami samymi w sobie, tylko tym feralnym, ostatnim dniem. Łeb sobie daje uciąć, że gdyby Marotta dzisiaj kupił Pjacę, Pjanicia i wypożyczył Cuadrado, to wszyscy skakaliby ze szczęścia. Suma sumarum okienko wyglądałoby identycznie, ale psychicznie człowiek czułby się inaczej. Mózg jest ciekawym narządem i potrafi nieźle płatać figle.

- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jak nas ma ktoś traktować poważnie w Europie, skoro my nie umiemy ściągnąć rezerwowego PSG Matuidiego czy plan B - średniaka Witsela z Zenitu... No ludzie. Czemu z Marottą są wiecznie takie jaja? Nie pomyśleliście o tym? (tak wiem De Gea, ale to jest jednorazowa akcja) Znowu czekamy do ostatniej chwili, znowu nadzieje, spekulacje i zostajemy z niczym. Czas odejść panie Marotta... Czas odejść...
- LordJuve
- Juventino
Szkoda mi faceta. Nie znam szczegółów, ale to pokazuje nieudolność osób, które odpowiadały za ten niedoszły "deal".Osgiliath pisze: EDIT: Sky donosi, że Witsel czekał w HQ Juve 13 godzin:doh:
![]()
:facepalm2:
Fama pójdzie w świat i pytanie, czy w przyszłości inni piłkarze nie zastanowią się dwa razy, nim zdecydują się na przyjazd do Turynu na "ostatnią chwilę".
- Zawidowianin
- Juventino
Marotta nie jest dyrektorem sportowym.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jest dyrektorem sportowym i płacą mu za dogadywanie się z drugimi stronami. Szczerze? Marotta out! Naprawdę czas na nowego dyrektora sportowego - on był dobry na swoje czasy, jak Vucinic, Pepe w kadrze - teraz czas na kogoś, kto myśli bardziej globalnie i POTRAFI dobrze sprzedawać!attyla7 pisze:Niektórzy chyba nie wiedzą że umowa sprzedaży polega na współdziałaniu obu stron. Nieważne jak Marotta by się starał to pewnych rzeczy nie przeskoczy.
onliforpipul
- ZaperJuve
- Juventino
kurde, jak czytam te komentarze płaczków to aż rzygać mi się chce. Płakać, serioForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jest dyrektorem sportowym i płacą mu za dogadywanie się z drugimi stronami. Szczerze? Marotta out! Naprawdę czas na nowego dyrektora sportowego - on był dobry na swoje czasy, jak Vucinic, Pepe w kadrze - teraz czas na kogoś, kto myśli bardziej globalnie i POTRAFI dobrze sprzedawać!

- unbelievable87
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Trochę żal to komentować...ale nie powstrzymam się...Mily pisze:Jak nas ma ktoś traktować poważnie w Europie, skoro my nie umiemy ściągnąć rezerwowego PSG Matuidiego czy plan B - średniaka Witsela z Zenitu... No ludzie. Czemu z Marottą są wiecznie takie jaja? Nie pomyśleliście o tym? (tak wiem De Gea, ale to jest jednorazowa akcja) Znowu czekamy do ostatniej chwili, znowu nadzieje, spekulacje i zostajemy z niczym. Czas odejść panie Marotta... Czas odejść...
Czas odejść panie Mily... Czas odejść...
- Przemo90
- Juventino
Uważam podobnie jak ForzaItanimulli3vujcm. Marotta dał ciała i powienien się wytłumczyć przed Agnielim i Nedvedem. Według mnie Allegri może mieć spokojnie do niego pretensje. Jesli znów odpadniemy z Ligii Mistrzów i to dzięki nszej pomocy to wina będzie MArotty

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Wojtek
- Juventino
No pewnie i w dodatku zatrudnić Jean-Claude BlancMily pisze:Znowu czekamy do ostatniej chwili, znowu nadzieje, spekulacje i zostajemy z niczym. Czas odejść panie Marotta... Czas odejść...

Też mi szkoda, że Witsel nie dołączy do Juve, ale nie rozumiem aż takiego pesymizmu z waszej strony. Czy ktoś tu wgl myśli pozytywnie oprócz mnie?

- LordJuve
- Juventino
Jeszcze raz zapytam: skąd ta pewność, że za kilka miesięcy Witsel przyjdzie akurat do Juve? Będzie miał wolną rękę i wcale nie musi wybrać Starej Damy... szczególnie po tym rzekomym 13-godzinnym oczekiwaniu w naszej siedzibie.ReinerJuve pisze:Tak samo jak Khedira i Asa mogą doznać kontuzji i to jeszcze szybciej. No i PNA, ciekawe co wtedy powie Beppepablo1503 pisze: Dobrze, że nie przepłacił, bo można mieć chłopa za kilka miesięcy za 'gorsze' lub za rok za darmo.

- jakku1
- Juventino
I bysmy nie mieli ani Cuadrado ani Witsela. Zenit najpewniej specjalnie cudował tak z tym transferem. Gdyby chcieli go sprzedac, to bysmy sie dogadali wcześniej.Vincitore pisze:Agresti krytykuje nasze władze mówiąc, że skupiliśmy się na Cuadrado i straciliśmy na nim zbyt dużo czasu, a to nie on powinien być dzisiaj priorytetem.
Ja natomiast dzięki Agrestiemu straciłem dużo czasu na forum VS gdzie przekonywał, że pozyskamy Matuidiego.
Jesli bedzie taka potrzeba, to pewnie wezmiemy jakiegos pomocnika zimą. Jednak tutaj nastawiałbym się raczej nie na grube nazwisko, tylko wlasnie kogos w stylu Baselliego. Swoja drogą, ja z transferu Włocha bylbym zadowolony - to bardzo ciekawy pilkarz i pewnie lada moment bedzie debiutował w dorosłej kadrze.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Mily
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jest w tym trochę, może nawet dużo racji, ale tu już nie chodzi o to z kim zostaliśmy i czy mamy tego Witsela czy nie, chodzi o to że ta akcja pokazuje że nie możemy być na tę chwilę traktowani poważnie w Europie, bo nie potrafimy dopiąć nawet takiego zawodnika. My tu o Jamesach, a Marotta nam funduje sagę z Witselem do tego nie udaną. No to z czym do ludzi...Troche amatorka na koniec no nie? Gdyby ten deal upadł 2 tygodnie temu przykładowo to okey, ale my szukamy miesiąc kogoś do środka i próbujemy 2 minuty przed końcem coś tam kminić przez internet. Śmiech na sali. Gdyby Marotta poważnie myślał o wygraniu LM to klepnąłby już Matuidiego, bo tak robią poważni kandydaci.pablo1503 pisze:Wiesz co, ciężko byłoby zrobić progres po tak dobrym początku mercato. Wówczas podchodziłoby to pod jakiś kosmos/sci fi.Mily pisze:Początek okna genialny, od razu Pjanić na start. Dogranie Alvesa, Pjacy wszystko cudownie. Nagle zakup Higuaina za chore 90 mln i teraz ta końcówka... Jak można poczynić taki regres...
Większość jest chyba zawiedziona nie zakupami samymi w sobie, tylko tym feralnym, ostatnim dniem. Łeb sobie daje uciąć, że gdyby Marotta dzisiaj kupił Pjacę, Pjanicia i wypożyczył Cuadrado, to wszyscy skakaliby ze szczęścia. Suma sumarum okienko wyglądałoby identycznie, ale psychicznie człowiek czułby się inaczej. Mózg jest ciekawym narządem i potrafi nieźle płatać figle.
Jak widzę ludzi tłumaczących na wszelki sposoby tę sytuację to nie mogę. Gdzie my żyjemy. Czytam o wielkich transferach Juventusu a tu tymczasem przepłacony Higuain, damowy Alves (akurat ten transfer na plus) i Pjaca, który jest jedną wielką nie wiadomą, a teraz staję się naszą nadzieją... Kurde no ludzie. Wyobrażacie sobie że np Real (którego nienawidzę), ma braki w środku pola i pokłada nagle nadzieję w jakimś gościu, o którym do niedawna nikt nie słyszał? Poważny kandydat do LM ma wszystko dopięte na ostatni guzik, a nie jak my. Czekajcie zaraz się okaże że Hernanes przecież został, to nasz zbawiciel

Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 23:30 przez Mily, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
jw, mysle ze temat transferu nie tyle co upadł, co po prostu raczej nie wrócimy do niego już. mimo wszystko gość był alternatywą alternatyw i podobnie jak Draxlera przegralismy w ostatnim dniu po prostu odpuścimy gościa na dobre bo obierzemy inne targetyLordJuve pisze:Jeszcze raz zapytam: skąd ta pewność, że za kilka miesięcy Witsel przyjdzie akurat do Juve? Będzie miał wolną rękę i wcale nie musi wybrać Starej Damy... szczególnie po tym rzekomym 13-godzinnym oczekiwaniu w naszej siedzibie.ReinerJuve pisze:Tak samo jak Khedira i Asa mogą doznać kontuzji i to jeszcze szybciej. No i PNA, ciekawe co wtedy powie Beppepablo1503 pisze: Dobrze, że nie przepłacił, bo można mieć chłopa za kilka miesięcy za 'gorsze' lub za rok za darmo.