Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:56

Wkurzyony że takie nazwiska jak Matri będa mu bramki strzelać :D

Forza Juve!
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:59

Cabrini_idol pisze:
ewerthon pisze:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja nie widzę nic dziwnego w kibicowaniu interowi, Milanowi czy Bayernowi, choć sam za tymi trzema klubami nie przepadam.
Jemu chodzilo o wyraz historyczny. Nazi vs Polacy. Chodzi o pewna zaleznosc ze Szwab zawsze bedzie Szwabem, i tak sie przyjelo w Polsce. W sumie sie nie dziwie.
Odwiedziłem po prostu forum bayernu i to miejsce zamieszkania było pierwszym co rzuciło mi się w oczy.
Faktem jest, że mój punkt widzenia jest wypaczony, ponieważ pochodzę z rodziny o tradycjach wojskowych, przodkowie walczyli i ginęli w kampanii wrześniowej, walczyli o wolną Polskę, więc ja osobiście przez zaszłości historyczne nie darzę niemieckich klubów sympatią.
Co innego zetknąć się z przeszłością na lekcjach historii a co innego obcować z nią, oglądając stare fotografie czy słuchając opowieści z tamtego okresu. Jak dla mnie to niech każdy sobie kibicuje komu chce.

Wracając do przyszłego meczu to najbardziej obawiam się, żeby w rewanżu mógł zagrać Vidal, szkoda, że się nie wykartkował w meczu z Celticiem. Mam nadzieję, że żaden z kluczowych graczy nie złapie kontuzji i przystąpimy do spotkania w optymalnym składzie.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:00

Trafiliśmy imo najgorzej jak się dało, ale cóż pokażmy na co nas stać. Moim zdaniem, kto wygra ten mecz wygra całą CL.
Drabinka nie jest potrzebna przecież wiadomo, że Barcelona w półfinale zagra z BVB, bo UEFA liczy derby wszechświata w finale.

Wszedłem sobie na stronę na Bayernu, żeby zobaczyć nastroje w ekipie rywali, a tam...
Bayern ma bardzo silny zespół. W moich oczach główny kandydat do LM w tym roku. Fajnie poskładana drużyna. NIEMNIEJ, jednego możecie być pewni

TO BĘDZIE DLA WAS NAJCIĘŻSZY MECZ W TYM SEZONIE!!!

JUVE BĘDZIE WALCZYŁO DO UPADŁEGO!!!

Nie macie co liczy na taki mecz jak z Arsenalem. JUVE to zespół zdecydowanie lepiej poukładany i grający bardziej taktycznie. Dodatkowo z lepszą obroną.

Nie będziecie grali z "dziećmi z Wengera" tylko "spartanami CONTE"!
Nie lekceważcie JUVENTUSU!!!

Będzie jak w filmie "300-stu", to nie Londyn, TO JEST TURYN!!!

Już nie mogę się doczekać pierwszego meczu. Turyn głodny jest LM i świetniej piłki. Piłkarze z trenerem i kibice bardzo chcą coś osiągnąć.

Ja wierzę w nasz zespół bo ambicja i charakter aż wylewa się oczy tej drużyny!!!

Dla naszego klub to będzie mecz o CHWAŁĘ I SPLENDOR, o powrót do czołówki europejskiej, z której nas wyrzucono w 2006 roku.

Co więcej mamy rachunki do wyrównania!!! :D

FORZA ITALIA!!!
FORZA CALCIO!!!
FORZA Bianconeri!!!
FORZA JUVENTUS!!!

Mocno się napaliłem na ten pojedynek! hihihi ;p
EDIT
@joy
Dobrze zamknąłem tu masz link http://www.bayern.munchen.pl/art/show/l ... live/11601

koleś ma nick SamaelJUVEfan wypowiedź z 14.54 jakbyś chciał sprawdzić.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 16:14 przez Szaq, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:08

ayern ma bardzo silny zespół. W moich oczach główny kandydat do LM w tym roku. Fajnie poskładana drużyna. NIEMNIEJ, jednego możecie być pewni

TO BĘDZIE DLA WAS NAJCIĘŻSZY MECZ W TYM SEZONIE!!!

JUVE BĘDZIE WALCZYŁO DO UPADŁEGO!!!

Nie macie co liczy na taki mecz jak z Arsenalem. JUVE to zespół zdecydowanie lepiej poukładany i grający bardziej taktycznie. Dodatkowo z lepszą obroną.

Nie będziecie grali z "dziećmi z Wengera" tylko "spartanami CONTE"!
Nie lekceważcie JUVENTUSU!!!

Będzie jak w filmie "300-stu", to nie Londyn, TO JEST TURYN!!!

Już nie mogę się doczekać pierwszego meczu. Turyn głodny jest LM i świetniej piłki. Piłkarze z trenerem i kibice bardzo chcą coś osiągnąć.

Ja wierzę w nasz zespół bo ambicja i charakter aż wylewa się oczy tej drużyny!!!

Dla naszego klub to będzie mecz o CHWAŁĘ I SPLENDOR, o powrót do czołówki europejskiej, z której nas wyrzucono w 2006 roku.

Co więcej mamy rachunki do wyrównania!!!

FORZA ITALIA!!!
FORZA CALCIO!!!
FORZA Bianconeri!!!
FORZA JUVENTUS!!!

Mocno się napaliłem na ten pojedynek! hihihi ;p
Jprdl. Jaki wstyd. Obrazek

A jak dostaniemy trojeczke to sie facet tam juz nie pojawi :doh:
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 16:13 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:10

Mnie się wydaję, że Szaq źle cytat zamknął... ale mogę się mylić :lol:

EDIT: Teraz rozumiem. Po prostu myślałem, że to są różne frazy kibiców Bayernu mających respekt dla Juve, a dopiero później zaczyna się wypowiedź fana Juventusu (czyt. Ciebie) na tym forum i zapomniałeś zamknąć cytat. A to po prostu jeden post na stronie Bayernu jakiegoś kibica Juve ;)
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 16:54 przez joy, łącznie zmieniany 2 razy.

Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:18

Cabrini_idol pisze:
pumex pisze: najpewniej mają jakościowo najlepszą ławkę rezerwowych z grona ćwierćfinalistów. .

Ale nie maja zawodnikow, na pozycje np Lahma i Dante ktorzy sa zagrozeni absencja w rewanzu na JS. Kto by mial zastapic Lahma ? i kto by mial zastapic Dante przy kontuzji Badstubera. Odrazu jakosc spada ich i to znacznie w defensywie.
Jak wypadnie Lahm, to na prawej obronie zagra Boateng lub Rafinha:
Boateng/Rafinha - van Buyten - Dante - Alaba

Jak wypadnie Dante, to na środku zagrają i van Buyten i Boateng:
Lahm - van Buyten - Boateng - Alaba

Nie ma dramatu, gdy jeden z nich wypadnie. W przypadku gdy wypadną obaj na raz (mało prawdopodobne), to obrona będzie wyglądać tak:
Rafinha - van Buyten - Boateng - Alaba

Rafinhe pamiętam z Schalke, był jednym z najlepszych obrońców, jak odchodził do Genui a potem Bayernu, nie wiem jak aktualna forma (w bundeslidze zagrał w tym sezonie 7 razy, w LM raz), ale nadal nie widzę dramatu.

W Bayernie w tym sezonie zagrali już wszyscy dostępni obrońcy, a mimo to drużyna ta ma na koncie straconych 10 goli w 25 meczach (taka ciekawostka - na wyjeździe stracony tylko jeden gol, co pokazuje, jak się spinają).

Żeby nie było, w piłce niemieckiej wolę BVB, a chciałbym być miły dla Juventusu - włoskiego rodzynka w LM :) ale dyplomatycznie powiem, że będzie ciężko i przypomnę, że już przed losowaniem pisałem tutaj, że moim zdaniem żadna Barcelona, żaden Real, tylko Bayern wygra LM.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 16:54 przez Marcin_ACM, łącznie zmieniany 1 raz.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:18

@Sorek21, możesz wytłumaczyć dlaczego w Twojej opinii Dante jest lepszy od Bonucciego a Kroos od Marchisio? Zależy mi zwłaszcza na pierwszej parze.
Bayern zapewne będzie chciał załatwić sprawę awansu już w pierwszym meczu,żeby przyjechać do Turynu z bezpieczną przewagą. Juve musi zrobić wszystko żeby nie dać się stłamsić Bawarczykom.Gol(a najlepiej gole)na wyjeździe może być na wagę awansu.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
KieLoN

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:19

Cabrini_idol pisze:
ewerthon pisze:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja nie widzę nic dziwnego w kibicowaniu interowi, Milanowi czy Bayernowi, choć sam za tymi trzema klubami nie przepadam.
Jemu chodzilo o wyraz historyczny. Nazi vs Polacy. Chodzi o pewna zaleznosc ze Szwab zawsze bedzie Szwabem, i tak sie przyjelo w Polsce. W sumie sie nie dziwie.

Dobra nie ma co srac w gacie. Beda emocje, nasze szanse sa takie same jak ich. Pierwszy mecz gramy na wyjezdzie. Remis bramkowy na wyjezdzie i u siebie mamy ulatwione zadanie, jak Bayern bedzie musial sie otworzyc. Przeciez to jest wlasnie woda na mlyn obecnego Juve.
Zostawcie lepiej kontekst historyczny, bo Hitler miał swojego cichego idola od którego ideologie przejał i nieco stuningował na swój sposób.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:25

Zostawcie lepiej kontekst historyczny, bo Hitler miał swojego cichego idola od którego ideologie przejał i nieco stuningował na swój sposób.
Ale Lazio Rzym gra LE :prochno:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:26

Sorek21 pisze:Bayern to jedna z trzech najlepszych drużyn do wylosowania. Na pewno w tym starciu nie jesteśmy bez szans.Mamy lepszą obronę od nich,pomoc jest porównywalna ale to my mamy Pirlo. Niemcy mają lepsze przednie formacje. Na szpicy dwóch top snajperów Mandzukić lub Gomez a za nimi trio Ribery Kroos Muller oraz egoistyczny Robben na ławce. Jak nasza obrona zagra wzorowo to możemy z nimi wygrać.Z przodu coś ustrzelimy najprędzej po stałym fragmencie gry. Ten dwumecz będzie prawdziwym testem dla Vucinica.W takich meczach będzie musiał być zmotywowany na maksa bo jak nie teraz to kiedy.Z ligowcami mu się nie chce,teraz będzie miał czas to pokazania że warto go trzymać dalej.

Trochę inne pozycje ale można porównać

Buffon ..... Neuer
Barzagli..... Van Buyten
Bonucci..... Dante
Chiellini..... Alaba
Lichtsteiner..... Lahm
Vidal..... Javi Martinez
Pirlo..... Schweinsteiger
Marchisio..... Kroos
Asamoah..... Ribery
Vucinić ..... Muller
Matri ..... Mandzukić
Claudio gorszy od Kroosa? ehm. ROWNY conajmniej. To samo Dante i Bonucci. Zamien pozycjami Barze i Bonuca a wyjdzie wszystko w nasza strone.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:32

Odpaść na tym etapie z tym Bayernem po dwóch dobrych spotkaniach to nie będzie żaden wstyd. Myślę jednak, że tak samo jak nikt chyba nie chciał trafić na Bayern tak samo nikt nie chciał trafić na Juventus, ponieważ pokazaliśmy już w tym sezonie jak potrafimy się zorganizować i wygrać w kluczowych momentach Ligi Mistrzów, a i odstrzelenie Celtiku w taki sposób w jaki się to odbyło o czymś świadczy. To wszystko powoduje, że ja bardzo mocno wierzę, że uda się awansować do półfinału, a wtedy to my będziemy jedynym zespołem, którego wszyscy się będą bać. Forza Juve!

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:35

Marcin_ACM pisze:
Jak wypadnie Dante, to na środku zagrają i van Buyten i Boateng:
Lahm - van Buyten - Boateng - Alaba

Nie ma dramatu, gdy jeden z nich wypadnie. W przypadku gdy wypadną obaj na raz (mało prawdopodobne), to obrona będzie wyglądać tak:
Rafinha - van Buyten - Boateng - Alaba
No tak, ale przyznaj ze te 2 mozliwosci co pogrubilem sa o wiele slabsze od podstawowej lini obrony Bayernu. Srodkowi van Buyten Boateng to nie jest najwyzszy poziom. Poza tym Dante trzyma cala linie w kupie. A w przypadku jednoczesnej absencji Lahma i Dante, poziom ich obrony jest porownywalny do wielu innych przecietnych klubów.

A co do tych ktorzy twierdza iz Dante jest rownie dobry co Bonucci to sa w grubym bledzie. W tym momencie Dante razem z Thiago Silva to najlepsza para stoperow na swiecie. Dante jest silny, czyta gre, do tego swietnie techniczny, i jak pokazuje ten sezon jest w zyciowej formie.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 16:39 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:37

iltalismano pisze:
Sorek21 pisze:Buffon ..... Neuer
Barzagli..... Van Buyten
Bonucci..... Dante
Chiellini..... Alaba
Lichtsteiner..... Lahm
Vidal..... Javi Martinez
Pirlo..... Schweinsteiger
Marchisio..... Kroos
Asamoah..... Ribery
Vucinić ..... Muller
Matri ..... Mandzukić
Claudio gorszy od Kroosa? ehm. ROWNY conajmniej. To samo Dante i Bonucci. Zamien pozycjami Barze i Bonuca a wyjdzie wszystko w nasza strone.
Uff, trzeba tłumaczyć, że porównanie połowy z tych par nie ma sensu? :|

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:42

Prawda jest taka, że my możemy, a oni powinni. Nasi będą gryźć trawę na pewno. Bayern miał słabszą grupę od nas (mimo to odniósł 1 porażkę) i powiedzmy sobie szczerze - słabego rywala w 1/4 (podobnie jak my, choć my rozprawiliśmy się z nim szybko). Oni mają wyraźnie problem z koncentracją i motywacją w niektórych spotkaniach. Było to widać w rewanżu z Anglikami oraz wcześniej w grupie. Ktoś słusznie zauważył, że są bardzo pewni siebie i nieraz ich to gubi. Niemieckie media pompują balon radując się z takiego losowania.

Nie ma co porównywać obu defensyw, bo nasza jest po prostu lepsza. Abstrahując już od jednostek - nasi w obronie rozumieją się znakomicie, co w przypadku Niemców nie jest już tak oczywiste. Niski Giovinco mógłby się, o dziwo, sprawdzić w pojedynku ze stoperami rywala, którzy do zwrotnych nie należą. Wszyscy piszą o naszym słabym ataku, ale fakty są takie, że do tej pory mamy na swoim koncie sporo bramek w tych rozgrywkach (kolektyw). W ich przypadku do składu powróci Ribery, ale nikt nie wie, w jakiej będzie formie.

Potrzeba nam postawy z meczu z Chelsea w Turynie.

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 16:43

Staram się znaleźć pozytywne strony tego losowania. Przede wszystkim, wydaje mi się, że gramy lepiej, jeśli mamy dobrego przeciwnika. Bayern może podziałać jak płachta na byka na naszych graczy i wielu naszych zawodników może podejść do tego spotkania niezwykle ambicjonalnie (np. Vidal, który odrzucił ofertę Bayernu i przyszedł do nas), jak i Marchisio, Chiellini i Buffon, którzy grali w tym feralnym meczu w Turynie z nimi (1-4).

Jak spaść to z wysokiego konia, nie wiem czemu, ale mam dobre przeczucia przed tym dwumeczem i bardzo się cieszę, ze nie wylosowaliśmy Realu czy Barcy, które wg mnie są bardziej jakby to anglicy nazwali 'clinical', albo 'lethal' :)

Duży plus, że gramy pierwszy mecz na wyjeździe!

Zablokowany