Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
siemian

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 18:00

Ouh_yeah pisze:
Widać było dzisiaj, że Jovetić to piłkarz wyjątkowy. Ten kto w niego zainwestuje, będzie miał na pewno wielką uciechę.
Tak, Jovetić to bardzo dobry zawodnik, jednak charakteryzuje go też częsta walka z kontuzjami. Mimo wszystko jestem za pomysłem sprowadzenia tego piłkarza. Oby się udało. :)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:04

Wszyscy tu wypisujemy jakich chcielibyśmy zawodników pod 4-3-3, a obawiam się, że Conte będzie chciał, żeby 3-5-2 było naszą nominalną taktyką. W takim przypadku potrzebowalibyśmy dwóch napastników i lewego skrzydłowego. Niestety, ale żaden z naszych napastników(prócz Alexa) nie gra zbyt dobrze w 3-5-2. Natomiast De Ceglie nie nadaje się na skrzydłowego. Po prawej stronie mielibyśmy Caseresa, lub Stefana w tej taktyce preferuje Martina, którzy mają ciąg na bramkę.

Buffon
Barzagli - Bonucci - Chiellini
Caseres - Marchisio - Pirlo - Vidal - ?
Jovetić(?) - Dżeko(?)

Osobiście wolałym 4-3-3

Buffon;Lichtsteiner/Caseres,Barzagli,Bonucci,Chiellini;Vidal,Pirlo,Marchisio;Farfan,Jovetić,Dżeko

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:17

pablo1503 pisze:Wszyscy tu wypisujemy jakich chcielibyśmy zawodników pod 4-3-3, a obawiam się, że Conte będzie chciał, żeby 3-5-2 było naszą nominalną taktyką.
No właśnie to jest główny problem. Nikt nie jest w stanie przewidzieć naszego podstawowego ustawienia. Moim zdaniem powinniśmy być jak najbardziej fleksibl i posiadać zawodników pozwalających na dostosowywanie taktyki do przeciwnika/formy/kontuzji.

Dla mnie idealne mercato powinno zacząć się następująco: pierwszego dnia Nesta i Montolivo, a potem niech Cross-eyed-handsome-guy załatwia armaty.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:24

Robben - jesli gralby gdzie indziej niz w Bayernie, to ten transfer bylby realny. Ale mysle, ze Arjen by sobie chcial porywalizowac ze Snejderem.
Co do prawego skrzydla: a gdyby ak jednak zatrzymac FaQu, na Jo-Jo wywalajac sama gotowke, i Fabio do spolki z... no coz, z Pepe tworzyliby prawy atak?
Supersonic pisze:Jakiś czwarty ŚO
Przecie jest Bonucci :whistle:
stahoo pisze:bo to piłkarz który w formie może próbować pukać do drzwi Ronaldo czy Messiego
Do drzwi Messiego absoutnie nie :naughty: Nie wiem czy oni w tej Barsie go szprycowali, ale chlopaczek nawet dla mnie, nieznajacego sie na pilce czlowieka, jest po prostu... fenomenalny to za malo powiedziane.

Skoro juz wiemy, ze Ziegler do nas nie powroci, a forum stoi murem za Cegłą, to czemu by nie wstawic na stale na lewa obrone Caceresa (Cegla rezerwowym)? Wtedy na prawa rezerwe (a moze nie rezerwe?) bede sie nadal upieral, ze mozna sciagnac BosąIngwę - okazja.

Chyba pierwszy raz cale forum zgadza sie ze soba, co do jednego grajka - Jovetic.
siemian o Joveticiu pisze:charakteryzuje go też częsta walka z kontuzjami.
To poza zerwaniem wiezadel jaka on mial powazna kontuzje?

PS. Amauri po zdobytym golu cos tam krzyczal do Juventusu :smile: Moze, ze warto go bylo trzymac dla tej 1 bramki w sezonie :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:42

Jacky pisze: PS. Amauri po zdobytym golu cos tam krzyczal do Juventusu :smile: Moze, ze warto go bylo trzymac dla tej 1 bramki w sezonie :think:
Sugerujesz nowy kontrakt?:D Myślę że wielce obrażony Brazylijczyk jakby zobaczył taki dokument to wróciłby całując herb, a Scudetto na koszulce traktowałby jak swoje:D

Na poważnie to faktycznie, Bayern nie usiądzie do negocjacji z Juventusem, zresztą może to i dobrze. Bierzmy Rossiego.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:47

Jacky pisze:
Supersonic pisze:Jakiś czwarty ŚO
Przecie jest Bonucci :whistle:
To, że zagrał 3 dobre mecze to (dla mnie przynajmniej) jeszcze nie powód do fapania. Są tu tacy, co to mnie od malkontentów wyzywają :smile: ale uważam, że zdrowa (!) konkurencja w postaci np. Nesty dobrze by Bonucowi zrobiła.
Jacky pisze:
stahoo pisze:bo to piłkarz który w formie może próbować pukać do drzwi Ronaldo czy Messiego
Do drzwi Messiego absoutnie nie :naughty: Nie wiem czy oni w tej Barsie go szprycowali, ale chlopaczek nawet dla mnie, nieznajacego sie na pilce czlowieka, jest po prostu... fenomenalny to za malo powiedziane.
A ja się ze Stasiem zgodzę. Kiedy Arjen jest w formie, to jest nie do zatrzymania. Tyle że najstarsi gorole nie pamiętają sezonu, który on by rozegrał bez kontuzji.
Jacky pisze: Chyba pierwszy raz cale forum zgadza sie ze soba, co do jednego grajka - Jovetic.
Joveticia ;) Trudno się dziwić, ex-kudłacz naprawdę podniósłby jakość naszej gry z przodu. To taki młodszy Vucinić. Ja to lajkuję.
Jacky pisze:
siemian o Joveticiu pisze:charakteryzuje go też częsta walka z kontuzjami.
To poza zerwaniem wiezadel jaka on mial powazna kontuzje?
No chyba po zerwaniu więzadeł stał się dość łamliwy. Nie są to urazy eliminujące go na pół roku czy rok, ale dosyć dokuczliwe.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 14:53

siemian pisze:
Ouh_yeah pisze:
Widać było dzisiaj, że Jovetić to piłkarz wyjątkowy. Ten kto w niego zainwestuje, będzie miał na pewno wielką uciechę.
Tak, Jovetić to bardzo dobry zawodnik, jednak charakteryzuje go też częsta walka z kontuzjami. Mimo wszystko jestem za pomysłem sprowadzenia tego piłkarza. Oby się udało. :)
Akurat te kontuzje to mozna dwojako odbierac.

Moze to po prostu wina lekarzy i specjalistow z Fiory?

Pirlo tez byl kontuzjogenny a u nas gra non-stop i chlopak jeszcze nie wypadl z gry na dluzszy okres! (tfu,tfu,tfu).

Nasz stuff w tym roku pracuje naprawde świetnie. Nie wiem czy nie mamy najnizszego wskaznika kontuzjii na przelomie tych 5 lat?

Zadbali by o Jovetica i smigal by niczym sarenka na wiosne.

jeshu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 15:10

A co z tematem Garetha Bale ? On wyśmienicie pasowałby na lewą obronę.
Najlepiej gdyby i Tottenham i Chelsea nie przeszły do LM (wiem, że będzie ciężko), wtedy możliwe byłoby do zrealizowania coś takiego:

Torres + Bale + Nesta + młodzian do pomocy.

śmiem twierdzić, że z takim składem LM stoi otworem :smile: Może nie finał ale na ćwierćfinał spokojnie :)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 15:12

jeshu pisze:A co z tematem Garetha Bale ? On wyśmienicie pasowałby na lewą obronę.
Najlepiej gdyby i Tottenham i Chelsea nie przeszły do LM (wiem, że będzie ciężko), wtedy możliwe byłoby do zrealizowania coś takiego:

śmiem twierdzić, że z takim składem LM stoi otworem :smile: Może nie finał ale na ćwierćfinał spokojnie :)
Wystawianie Bale'a jako obrońcę, to marnowanie jego talentu.
Ale Ekotto, przywitałbym otwartymi rękami :pray:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2012, 15:28 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jeshu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 15:22

ale w systemie 3-5-2 ? Brałem go pod uwagę na takie właśnie ustawienie :)

odnośnie jeszcze tych transferów to zamiast Nesty można by zaryzykować młodziana, a do pomocy kogoś już bardziej ogranego. To oczywiście zależne od ceny i ile zostałoby pieniążków po kupnie Torresa i Bale.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 15:47

pablo1503 pisze:
jeshu pisze:A co z tematem Garetha Bale ? On wyśmienicie pasowałby na lewą obronę.

Wystawianie Bale'a jako obrońcę, to marnowanie jego talentu.
Ale Ekotto, przywitałbym otwartymi rękami :pray:
w 4-3-3 to może i byłoby lekki marnotrawstwem, ale przy ewentualnym przejściu na 3-5-2 to już tego powiedzieć nie można. Tak samo przy 4-4-2.
Nie da się ukryć że byłoby to wyśmienite i bardzo uniwersalne wzmocnienie...

ObrazekObrazekObrazek
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 15:51

3-5-2 wydaje się że taką Antek obecnie taktykę preferuję. 4-3-3[4-5-1] jest stosowana zamiennie, a w takim razie można się moim zdaniem spodziewać tego że prawego skrzydłowego-napastnika nie będzie, jest Pepe + ewentualny wykup Giaccherinego załatwia sprawę, wiadomo że to nie czołówka, ale pewnie będą chcieli gdzieś indziej uzupelnić braki.

Do 3-5-2, obrona jest + ewentualnie Nesta, również załatwiają sprawę. Innych wzmocnień na lato raczej nie będzie.

Co do pomocy, prawa strona załatana i to naprawdę bardzo dobrze, Caceres + Lichy dają naprawdę świetny poziom na LM jak najbardziej. Lichy obecnie ma gorszą forme, ale urugwajczyk uzupełnia go świetnie.
Lewa strona, wiemy że Esti na 90% wykupiony nie zostanie, wiec w obiegu zostaje De Ceglie, tutaj możemy spodziewać się jakiegoś wzmocnienia, bo oprócz niego i Estiego to na tą pozycje nie mam obecnie nikogo. Najlepsze wzmocnienie? Bale, jeśli Redknapp odejdzie jest szansa, ale tanio go nie puszczą. Marze o nim :P
Środek. Pierwszy skład jest, do tego Padoin,kupiliśmy go zimą więc latem na pewno z nami zostanie. Asamoah? Fajnie by było, szczerze powiedziawszy to nie wiem kogo tutaj upchnąć żeby zapewnił jakąś konkurencje. Wole żeby żaden gracz pokroju Padoina nie przychodził, wolałbym dać szanse młodym.

Atak, do 3-5-2. Nie ma się co łudzić Alex odejdzie :( Borriello odejdzie :)
Skoro tak to mamy Matri, Fabio, Vucinic. Do takiej paczki chętnie bym widział Jovetic + Dzeko/Torres. Dzeko i Torres powinni być do wyjęcia za ok. 20mln - takie moje gdybanie, ale i takie plotki się już pojawiały- jeśli tak to jesteśmy się w stanie w budżecie zmieścić, a skład o niebo lepszy. Torres jeśli okazałby się wpadką za 20mln to jestem w stanie to przełknąć bo jeśli wypali korzyść może być olbrzymia.

Takie moje widoki na to mercato, to są realne szanse, a nie jak w zeszłym roku fapanie do Aguero.

:ok:

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 19:59

Do 352 na lewa strone idealny moze i jest Bale ale jest to transfer nierealny. Daleko jedna nie trzeba szukac, Armero z Udinese by sie swietnie nadal i do 433 i do 352. Moim zdaniem bylby to lepszy transfer nawet od Kolarova.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 20:31

Mam nadzieje, ze Conte gra 3-5-2 glownie z powodu biedy na prawym skrzydle. Wyjsciowa taktyka podczas mercato i przedsezonowych przygotowan powinno byc moim zdaniem 4-3-3, a 3-5-2 moze byc wariantem rezerwowym i ewentualnie na mocniejszych rywali w LM (przechodzace w 5-3-2).

Bale? Nie ma co sobie nim raczej zawracac glowy, i to nie dlatego, ze jest slaby, ale bedzie bardzo drogi, a do 4-3-3 wcisnac go nie ma gdzie. Juz bardziej wierze w powazne nazwiska do ataku.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2012, 01:24

Farfan dzis zaliczył 3 asysty :whistle:
Kurde, dobrze byłoby mieć go w zespole, zważywszy, że jest do wzięcia za darmo.

Obrazek
Zablokowany