Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 22:40

Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 22:44

Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
Myślę, że kibicowanie Juventusowi nie ma nic wspólnego z intelektem i orientacjami politycznymi. Pod tym względem sądzę, że nie różnimy się bardzo od kibiców innych drużyn (szczególnie jeśli też są to Polacy).

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 22:48

Mietson pisze:
Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
Myślę, że kibicowanie Juventusowi nie ma nic wspólnego z intelektem i orientacjami politycznymi. Pod tym względem sądzę, że nie różnimy się bardzo od kibiców innych drużyn (szczególnie jeśli też są to Polacy).
Na zdrowy rozsądek - masz stuprocentową rację. Z drugiej strony, pewnie wiesz co we Włoszech myślą o kibicach Livorno czy Bolognii.

Zresztą miłość ma niewiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 22:56

Krótka będzie moja rada
Ty się nie dziw, Ty stąd spadaj!

Podobno na Łukaszence wybierano Białoruś?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 23:20

deszczowy pisze:Podobno na Łukaszence wybierano Białoruś?
Mało tego! Podobno na wikileaks znaleziono zdjęcie, które przedstawia kartę wyborczą. Oto ono!
Uderz w stół, a deszczowy się odezwie?;>

Ciekawy temat ta polityka.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 23:36

Negri pisze:
Uderz w stół, a deszczowy się odezwie?;>
Taaaa, i zaraz się zlatują jakieś młode wilcy i napalone bycy.

Obrazek
Negri pisze:Ciekawy temat ta polityka.
No baaa..... ;)

A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 23:52

deszczowy pisze:A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.
Dziwisz się, że chcą kontrolować media? Przecież media mają rzeczywistą władzę ;)

Ciekawe czy im UE tak łatwo odpuści. Wątpię, żeby to się rozeszło po kościach.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2010, 23:55

Negri pisze:
deszczowy pisze:A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.
Dziwisz się, że chcą kontrolować media? Przecież media mają rzeczywistą władzę ;)

Ciekawe czy im UE tak łatwo odpuści. Wątpię, żeby to się rozeszło po kościach.
I co im zrobią? Pogrożą palcem? Ofukną? Złajają? Lewicowe czy prawicowe - oszołomstwo i fanatyzm wiecznie żywe. Tylko metody trochę inne, cel ten sam :(

Negri

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 00:02

Co im mogą zrobić? Nie wiem ;) Pewnie nic ;)
W każdym bądź razie sytuacja jest co najmniej ciekawa, metody działania prawicowców również.

Dziwne, że nie było w tym temacie gadki o ruskim puczu, bo ja się nie doczytałem tego.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 11:29

Koniec bieżącego roku przynosi bardzo dobre wieści dla eurosceptyków: "Euro na krawędzi" i "Eksperci o sytuacji w Unii: To farsa" :dance:.

Dobre wieści nadchodzą również z USA. Amerykanie głosują nogami i wyprowadzają się ze stanów o prosocjalnym nastawieniu: "Migracje w USA wywołane przez wysokie podatki".

Tutaj możecie wybrać największe sukcesy i porażki rządu w mijającym roku: "Największe sukcesy i porażki rządu Tuska. Zagłosuj!".

Na koniec najlepsze, czy wiedzieliście, że premierem Polski jest "Narzędzie Przeznaczenia" :shock: :prochno: :lol:.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 12:29

Vimes pisze:Koniec bieżącego roku przynosi bardzo dobre wieści dla eurosceptyków: "Euro na krawędzi" i "Eksperci o sytuacji w Unii: To farsa" :dance:.
No ok. Ładnie - pięknie. Tylko upadek strefy euro może wieszczyć rychły zgon całej Łunji. I co wtedy?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 13:19

deszczowy pisze:No ok. Ładnie - pięknie. Tylko upadek strefy euro może wieszczyć rychły zgon całej Łunji. I co wtedy?
Robię największy melanż w Polsce :dance: :dance:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 13:44

Smok-u pisze:
deszczowy pisze:No ok. Ładnie - pięknie. Tylko upadek strefy euro może wieszczyć rychły zgon całej Łunji. I co wtedy?
Robię największy melanż w Polsce :dance: :dance:
A później? Jak już umyjesz gębę i zobaczysz, że posypało się Schengen? Że nie możesz sobie wyjechać na luzie do Czech po bakanie i gorzałę? Jak zobaczysz, że zdestabilizowanej i pogrążonej w chaosie europejskiej damie przygląda się z apetytem rosyjski niedźwiedź? Amerykanie mają swoje interesy gdzie indziej, nie w Europie. A zjednoczona Europa to jednak gwarancja pewnej ciągłości. Ideologicznej. Wspólnotowej. Co będzie, jak to się posypie?

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 13:50

Winston Churchill kiedyś powiedział, że: "Dobry polityk musi umieć przewidzieć, co będzie się działo jutro, za tydzień, czy za rok i musi umieć wytłumaczyć, dlaczego nie zaszło to, co przewidział".

Margaret Thatcher przewidziała co czeka europejską wspólną walutę w swojej książce "Statecraft" opublikowanej już w 2002 roku i w odróżnieniu od tego co twierdził Churchill, jej przewidywania mogą okazać się poprawne: "The European single currency is bound to fail, economically, politically and indeed socially, though the timing, occasion and full consequences are all necessarily still unclear".

Podobne zdanie miała o Unii Europejskiej: "(A unified) 'Europe' is the result of plans. It is, in fact, a classic utopian project, a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage done is in doubt".

Obrazek

Utopijne projekty zawsze kończą się klęską. It's inevitable Mr. Deszczowy.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2010, 14:00

Vimes pisze:Winston Churchill kiedyś powiedział, że: "Dobry polityk musi umieć przewidzieć, co będzie się działo jutro, za tydzień, czy za rok i musi umieć wytłumaczyć, dlaczego nie zaszło to, co przewidział".

Margaret Thatcher przewidziała co czeka europejską wspólną walutę w swojej książce "Statecraft" opublikowanej już w 2002 roku i w odróżnieniu od tego co twierdził Churchill, jej przewidywania mogą okazać się poprawne: "The European single currency is bound to fail, economically, politically and indeed socially, though the timing, occasion and full consequences are all necessarily still unclear".

Podobne zdanie miała o Unii Europejskiej: "(A unified) 'Europe' is the result of plans. It is, in fact, a classic utopian project, a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage done is in doubt".

Obrazek

Utopijne projekty zawsze kończą się klęską. It's inevitable Mr. Deszczowy.
Mój dobry Vimesie, wiem, że utopijne plany są, em, utopijne. Ja pytam CO DALEJ? Jeśli nie Unia, to co?

EDYTA: Vimesie, jak TO ma się do [url=http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 04499.html]TEGO[/url. Pytam jako noga z ekonomii i liczę na rzetelna odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2010, 14:18 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ