Polityka
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
- Pan Mietek
- Juventino
Myślę, że kibicowanie Juventusowi nie ma nic wspólnego z intelektem i orientacjami politycznymi. Pod tym względem sądzę, że nie różnimy się bardzo od kibiców innych drużyn (szczególnie jeśli też są to Polacy).Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Na zdrowy rozsądek - masz stuprocentową rację. Z drugiej strony, pewnie wiesz co we Włoszech myślą o kibicach Livorno czy Bolognii.Mietson pisze:Myślę, że kibicowanie Juventusowi nie ma nic wspólnego z intelektem i orientacjami politycznymi. Pod tym względem sądzę, że nie różnimy się bardzo od kibiców innych drużyn (szczególnie jeśli też są to Polacy).Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
Zresztą miłość ma niewiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.
- deszczowy
- Juventino
Krótka będzie moja radaGarreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
Ty się nie dziw, Ty stąd spadaj!
Podobno na Łukaszence wybierano Białoruś?
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mało tego! Podobno na wikileaks znaleziono zdjęcie, które przedstawia kartę wyborczą. Oto ono!deszczowy pisze:Podobno na Łukaszence wybierano Białoruś?
Uderz w stół, a deszczowy się odezwie?;>Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.
Ciekawy temat ta polityka.
- deszczowy
- Juventino
Taaaa, i zaraz się zlatują jakieś młode wilcy i napalone bycy.Negri pisze:Uderz w stół, a deszczowy się odezwie?;>Garreat pisze:Czytam ten temat od dłuższego czasu i nie mogę uwierzyć, że na forum takiej drużyny jak Juventus, posiadającej naprawdę wielką i - nie boję się tego słowa - szlachetną - historię, panoszy się tyle przepranych móżdżków i lewaków.

No baaa.....Negri pisze:Ciekawy temat ta polityka.

A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.
- Negri
- Juventino
Dziwisz się, że chcą kontrolować media? Przecież media mają rzeczywistą władzędeszczowy pisze:A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.

Ciekawe czy im UE tak łatwo odpuści. Wątpię, żeby to się rozeszło po kościach.
- deszczowy
- Juventino
I co im zrobią? Pogrożą palcem? Ofukną? Złajają? Lewicowe czy prawicowe - oszołomstwo i fanatyzm wiecznie żywe. Tylko metody trochę inne, cel ten samNegri pisze:Dziwisz się, że chcą kontrolować media? Przecież media mają rzeczywistą władzędeszczowy pisze:A swoją drogą: ciekawie sobie poczyna węgierska prawica.
Ciekawe czy im UE tak łatwo odpuści. Wątpię, żeby to się rozeszło po kościach.

- Negri
- Juventino
Co im mogą zrobić? Nie wiem
Pewnie nic 
W każdym bądź razie sytuacja jest co najmniej ciekawa, metody działania prawicowców również.
Dziwne, że nie było w tym temacie gadki o ruskim puczu, bo ja się nie doczytałem tego.

W każdym bądź razie sytuacja jest co najmniej ciekawa, metody działania prawicowców również.
Dziwne, że nie było w tym temacie gadki o ruskim puczu, bo ja się nie doczytałem tego.
- Vimes
- Juventino
Koniec bieżącego roku przynosi bardzo dobre wieści dla eurosceptyków: "Euro na krawędzi" i "Eksperci o sytuacji w Unii: To farsa"
.
Dobre wieści nadchodzą również z USA. Amerykanie głosują nogami i wyprowadzają się ze stanów o prosocjalnym nastawieniu: "Migracje w USA wywołane przez wysokie podatki".
Tutaj możecie wybrać największe sukcesy i porażki rządu w mijającym roku: "Największe sukcesy i porażki rządu Tuska. Zagłosuj!".
Na koniec najlepsze, czy wiedzieliście, że premierem Polski jest "Narzędzie Przeznaczenia" :shock:
:lol:.

Dobre wieści nadchodzą również z USA. Amerykanie głosują nogami i wyprowadzają się ze stanów o prosocjalnym nastawieniu: "Migracje w USA wywołane przez wysokie podatki".
Tutaj możecie wybrać największe sukcesy i porażki rządu w mijającym roku: "Największe sukcesy i porażki rządu Tuska. Zagłosuj!".
Na koniec najlepsze, czy wiedzieliście, że premierem Polski jest "Narzędzie Przeznaczenia" :shock:

- deszczowy
- Juventino
No ok. Ładnie - pięknie. Tylko upadek strefy euro może wieszczyć rychły zgon całej Łunji. I co wtedy?Vimes pisze:Koniec bieżącego roku przynosi bardzo dobre wieści dla eurosceptyków: "Euro na krawędzi" i "Eksperci o sytuacji w Unii: To farsa".
- deszczowy
- Juventino
A później? Jak już umyjesz gębę i zobaczysz, że posypało się Schengen? Że nie możesz sobie wyjechać na luzie do Czech po bakanie i gorzałę? Jak zobaczysz, że zdestabilizowanej i pogrążonej w chaosie europejskiej damie przygląda się z apetytem rosyjski niedźwiedź? Amerykanie mają swoje interesy gdzie indziej, nie w Europie. A zjednoczona Europa to jednak gwarancja pewnej ciągłości. Ideologicznej. Wspólnotowej. Co będzie, jak to się posypie?Smok-u pisze:Robię największy melanż w Polscedeszczowy pisze:No ok. Ładnie - pięknie. Tylko upadek strefy euro może wieszczyć rychły zgon całej Łunji. I co wtedy?![]()
- Vimes
- Juventino
Winston Churchill kiedyś powiedział, że: "Dobry polityk musi umieć przewidzieć, co będzie się działo jutro, za tydzień, czy za rok i musi umieć wytłumaczyć, dlaczego nie zaszło to, co przewidział".
Margaret Thatcher przewidziała co czeka europejską wspólną walutę w swojej książce "Statecraft" opublikowanej już w 2002 roku i w odróżnieniu od tego co twierdził Churchill, jej przewidywania mogą okazać się poprawne: "The European single currency is bound to fail, economically, politically and indeed socially, though the timing, occasion and full consequences are all necessarily still unclear".
Podobne zdanie miała o Unii Europejskiej: "(A unified) 'Europe' is the result of plans. It is, in fact, a classic utopian project, a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage done is in doubt".

Utopijne projekty zawsze kończą się klęską. It's inevitable Mr. Deszczowy.
Margaret Thatcher przewidziała co czeka europejską wspólną walutę w swojej książce "Statecraft" opublikowanej już w 2002 roku i w odróżnieniu od tego co twierdził Churchill, jej przewidywania mogą okazać się poprawne: "The European single currency is bound to fail, economically, politically and indeed socially, though the timing, occasion and full consequences are all necessarily still unclear".
Podobne zdanie miała o Unii Europejskiej: "(A unified) 'Europe' is the result of plans. It is, in fact, a classic utopian project, a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage done is in doubt".

- deszczowy
- Juventino
Mój dobry Vimesie, wiem, że utopijne plany są, em, utopijne. Ja pytam CO DALEJ? Jeśli nie Unia, to co?Vimes pisze:Winston Churchill kiedyś powiedział, że: "Dobry polityk musi umieć przewidzieć, co będzie się działo jutro, za tydzień, czy za rok i musi umieć wytłumaczyć, dlaczego nie zaszło to, co przewidział".
EDYTA: Vimesie, jak TO ma się do [url=http://www.money.pl/gospodarka/raporty/ ... 04499.html]TEGO[/url. Pytam jako noga z ekonomii i liczę na rzetelna odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2010, 14:18 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.