Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Akurat w tym przypadku na źródło bym nie patrzył, ponieważ informacje, że Marotta nie chce za Teveza płacić więcej niż 10 baniek pojawiają się od dobrych 7-10 dni i są dostarczane przez praktycznie wszystkie włoskie media, więc coś na rzeczy musi być.mrozzi pisze:Araby żądają za konusa 15 mln €, my oferujemy (ponoć) 10 i staramy się ugrać coś w negocjacjach (...) Źródło mało wiarygodne
Targowanie się o kilka milionów przy zawodniku tej kasy i przy cenie podyktowanej przez City, która i tak jest w miarę atrakcyjna nie wróży niczego dobrego.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2013, 14:57 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- francois
- Juventino
Logika Marotty: po co płacić 15 skoro można zaproponować 10Mate.G pisze:15 mln to i tak promocja

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- bendzamin
- Redaktor
Czy ja wiem? Koleś ma w głowie swoje jazdy, za rok kończy mu się kontrakt, zarabia sporo, nie jest najmłodszy. Okazją bym tego nie nazwał, ale z drugiej strony - my mamy w to okienko sprowadzić top napastnika (do jakich Teveza zaliczam), a nie okazję. Dlatego średnio mnie interesuje, ile Marotta zapłaci za jakiegoś bentleya albo astona. To nie moje pieniądze. Ja już po prostu nie chcę jeździć ticoMate.G pisze:15 mln to i tak promocja

- pęto
- Juventino
Wiadomo, że temat służy głównie biadoleniu nad słabym dochodzeniem przez Marottę, ale czasem trzeba rzucić jakąś fantasmagorią dla rozruszania towarzystwa.
Otóż wszystkie znaki na niebie (ciepło w PL, jak u plemion Cuna) i ziemi (wyjedzono cały szczaw z przydrożnych rowów) wskazują, że nie przybędzie do napadu nikt, kto już w Jewropie wyrobił sobie w miarę niezłą markę.
Wszyscy chcą Teveza - chcę i ja. Ani jednak Apaczero, ani City nie pałają do Juve jakąś przesadną miłością, która pozwoliłaby na przejęcie Argentyńca taniej, niż konkurencja. Zadecyduje zatem żywy hajs - tu nasze szanse znacznie maleją (granice zera absolutnego). Hugułan wybierze jednak Arsenal, a Jove pewnie zostanie we Florencji i będzie tam zgrzytał zębami i tupał nogami.
Stąd też mając na uwadze przybycie Llorente można pokusić się o pewne ryzyko, które jak czasem pokazuje historyja opłaca się niemożebnie. Mianowicie chodzi o wyciągnięcie jakiś utalentowanych grajków spoza Jewropy. Juventus nigdy w tym nie celował, ale pomimo wszystko warto by przyjrzeć się jakimś potencjalnym kandydatom (po przyjrzeniu się hyc do Marroty z gotową listą):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/facun ... 93795.html - grajek jako zmiennik dla FL idealny
http://www.transfermarkt.co.uk/en/berna ... 75169.html - tego chce już pół Jewropy, a jego największy atut, to olbrzymia wszechstronność (zatem mógłby przypasować także jako uzupełnienie FL w pierwszej jedenastce)
http://www.transfermarkt.de/de/rick-mor ... 19028.html - internet lakonicznie, ale jednak pokazuje, że gość ma papiery na granie i konkretną technikę, nadto Kolumbijce są ostatnio w modzie, ewentualnie można w rozliczeniu wziąć trochę kataru - same plusy
Szczerze, to nie gram w FM a i napisałem sobie powyższe dla własnej radości - ale i tak wolałbym któregoś z powyższych, niż wylądowanie finalnie z Boriello, ToroFloro, Gillardino czy Diamantino. Wiadomo, że skauting to nie przeglądanie netu, ale chyba taki klub jak Juve powinien mieć rozwiniętą siatkę w Am. Płd. Tymczasem w co rok w kółko te same bajania i kolejny płacz po tym, jak już minęły łzy szczęścia po zakontraktowaniu Aguero, RVP, Cavaniego, Suareza, Berbatova i Teveza.
Otóż wszystkie znaki na niebie (ciepło w PL, jak u plemion Cuna) i ziemi (wyjedzono cały szczaw z przydrożnych rowów) wskazują, że nie przybędzie do napadu nikt, kto już w Jewropie wyrobił sobie w miarę niezłą markę.
Wszyscy chcą Teveza - chcę i ja. Ani jednak Apaczero, ani City nie pałają do Juve jakąś przesadną miłością, która pozwoliłaby na przejęcie Argentyńca taniej, niż konkurencja. Zadecyduje zatem żywy hajs - tu nasze szanse znacznie maleją (granice zera absolutnego). Hugułan wybierze jednak Arsenal, a Jove pewnie zostanie we Florencji i będzie tam zgrzytał zębami i tupał nogami.
Stąd też mając na uwadze przybycie Llorente można pokusić się o pewne ryzyko, które jak czasem pokazuje historyja opłaca się niemożebnie. Mianowicie chodzi o wyciągnięcie jakiś utalentowanych grajków spoza Jewropy. Juventus nigdy w tym nie celował, ale pomimo wszystko warto by przyjrzeć się jakimś potencjalnym kandydatom (po przyjrzeniu się hyc do Marroty z gotową listą):
http://www.transfermarkt.co.uk/en/facun ... 93795.html - grajek jako zmiennik dla FL idealny
http://www.transfermarkt.co.uk/en/berna ... 75169.html - tego chce już pół Jewropy, a jego największy atut, to olbrzymia wszechstronność (zatem mógłby przypasować także jako uzupełnienie FL w pierwszej jedenastce)
http://www.transfermarkt.de/de/rick-mor ... 19028.html - internet lakonicznie, ale jednak pokazuje, że gość ma papiery na granie i konkretną technikę, nadto Kolumbijce są ostatnio w modzie, ewentualnie można w rozliczeniu wziąć trochę kataru - same plusy
Szczerze, to nie gram w FM a i napisałem sobie powyższe dla własnej radości - ale i tak wolałbym któregoś z powyższych, niż wylądowanie finalnie z Boriello, ToroFloro, Gillardino czy Diamantino. Wiadomo, że skauting to nie przeglądanie netu, ale chyba taki klub jak Juve powinien mieć rozwiniętą siatkę w Am. Płd. Tymczasem w co rok w kółko te same bajania i kolejny płacz po tym, jak już minęły łzy szczęścia po zakontraktowaniu Aguero, RVP, Cavaniego, Suareza, Berbatova i Teveza.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- Arbuzini
- Juventino
Ferreyra i Bernard to ciekawi zawodnicy, ale przecież my poszukujemy już napastników gotowych. Dlatego lepiej wziąć Gilardino albo Diamantiego niż ponosić zbędne ryzyko... Tssssa...
Nie wygląda to najfajniej, ale ja uważam, że są jeszcze spore szanse na Teveza. Tylko trzeba podejść do tematu konkretnie, a nie filozofować.
Nie wygląda to najfajniej, ale ja uważam, że są jeszcze spore szanse na Teveza. Tylko trzeba podejść do tematu konkretnie, a nie filozofować.
- Kamil de Lellias
- Juventino
Aśśś wygrzebał nazwiska! W sumie mnie jest obojętne kto przyjdzie, byleby to był napastnik, który strzeli te 20 goli w lidze i dorzuci coś w LM.
A może się taki Llorente okaże? (wątpię, ale ocenimy go za rok)
[/quote]
A może się taki Llorente okaże? (wątpię, ale ocenimy go za rok)
[/quote]
- Łukasz
- Juventino
Diamantiego tak, Gilardino niekoniecznie.Arbuzini pisze: Dlatego lepiej wziąć Gilardino albo Diamantiego niż ponosić zbędne ryzyko...
- Arbuzini
- Juventino
Ani on jakiś rewelacyjny, ani specjalnie chętny do przenosin.Łukasz pisze:Diamantiego tak, Gilardino niekoniecznie.Arbuzini pisze: Dlatego lepiej wziąć Gilardino albo Diamantiego niż ponosić zbędne ryzyko...
- Lucas87
- Juventino
Gilardino pod warunkiem odzyskania formy z 2006 to już na 90% nie nastąpi.
Nie bardzo rozumiem wyższość Diamantiego nad naszymi napastnikami. Jak dla mnie najwyżej podobny poziom. Więc jaki jest cel dokonywania zmian, które nie poprawią w sposób diametralny naszego położenia. Ten gracz najwyżej nadawałby się na ławkę, pierwszy skład to raczej za wysokie progi.
Nie bardzo rozumiem wyższość Diamantiego nad naszymi napastnikami. Jak dla mnie najwyżej podobny poziom. Więc jaki jest cel dokonywania zmian, które nie poprawią w sposób diametralny naszego położenia. Ten gracz najwyżej nadawałby się na ławkę, pierwszy skład to raczej za wysokie progi.
- Spadino
- Juventino
Dokładnie.
10 mln za grajka który ma swój wiek i wcale nie podniósłby znacząco poziomu naszej ofensywy. Pomijając nawet fakt że on po prostu przenosinami jest średnio zainteresowany
Kto powiedział że odpuszczamy Higuaina? Okienko transferowe jeszcze się nie zaczęło, podobno jesteśmy dogadani z piłkarzem, który woli nas od Arsenalu... Wszystko się jeszcze może zdarzyć.
Na Jo-Jo raczej szans nie mamy (niech Was diabli Della Valle!). Ale zastanawia mnie to, czy on w ogóle gdzieś się ruszy. Chelsea?
Tevez, Tevez, Tevez. Co gazeta to inny termin 'finalizacji' transferu Argentyńczyka. Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli, ale ja uwierzę jak zobaczę. :C
Jakieś wieści odnośnie naszego zagadkowego gracza z Bundesligi?
Nie! Nie będzie to Draxler!
10 mln za grajka który ma swój wiek i wcale nie podniósłby znacząco poziomu naszej ofensywy. Pomijając nawet fakt że on po prostu przenosinami jest średnio zainteresowany

Kto powiedział że odpuszczamy Higuaina? Okienko transferowe jeszcze się nie zaczęło, podobno jesteśmy dogadani z piłkarzem, który woli nas od Arsenalu... Wszystko się jeszcze może zdarzyć.
Na Jo-Jo raczej szans nie mamy (niech Was diabli Della Valle!). Ale zastanawia mnie to, czy on w ogóle gdzieś się ruszy. Chelsea?
Tevez, Tevez, Tevez. Co gazeta to inny termin 'finalizacji' transferu Argentyńczyka. Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli a uwierzyli, ale ja uwierzę jak zobaczę. :C
Jakieś wieści odnośnie naszego zagadkowego gracza z Bundesligi?
Nie! Nie będzie to Draxler!
JUVE PER SEMPRE!
- Vincitore
- Juventino
Co kilka postów czytam, że "skończymy z Floro Floresem". Spokojnie chłopaki, to gość spod Neapolu, który nas nienawidzi. W zimie 2011 po kontuzji Quagliarelli miał szansę do nas dołączyć, ale odmówił z racji przywiązania do swoich korzeni, koniec końców Marotta wziął Matriego. Także Floro Flores raczej do nas nie dołączy, ale zawsze możemy skończyć z Moscardellim.
- Mate.G
- Juventino
Może pograć na dobrym poziomie przez parę dobrych lat.bendzamin pisze:Czy ja wiem? Koleś ma w głowie swoje jazdy, za rok kończy mu się kontrakt, zarabia sporo, nie jest najmłodszy. Okazją bym tego nie nazwał, ale z drugiej strony - my mamy w to okienko sprowadzić top napastnika (do jakich Teveza zaliczam), a nie okazję. Dlatego średnio mnie interesuje, ile Marotta zapłaci za jakiegoś bentleya albo astona. To nie moje pieniądze. Ja już po prostu nie chcę jeździć ticoMate.G pisze:15 mln to i tak promocja
15 mln to mało, za Matriego czy Asamoah zapłaciliśmy więcej. Uważam to za okazję. Gracz podwyższył by poziom naszego ataku. Uważam go za lepszego piłkarza niż Higuina.
Jednak nasi chcą Jovetica wszystko spoko, tylko jeśli ten Jojo zdecyduję się naglę na jakiś inny klub, a Tevez będzie już w Milanie to ja dziękuje za takie coś

Tak jak już pisałem.
Tevez,Coentrao/Kolarov + młodzik ja proponuje Vydre i jestem soł hepi
I Conte może mieć wszystkich od 1 dnia treningu

- annihilator1988
- Juventino
Tylko, że Floro Flores ma wiele wcieleń. Kiedy pomyślę, że i w tym roku istnieje szansa, że Giuseppe sprowadzi za 15 mln euro ogranego ligowca, to coś we mnie pęka Nie ma żadnych sygnałów, które pozwoliłyby się łudzić, że zostanie sprowadzony napastnik o wysokiej, europejskiej renomie. Jestem zwolennikiem kupna Diamantiego oraz Muriela, o ile to możliwe, i zamknięcia tematu napastnika. Do kolejnego lata.Vincitore pisze:Co kilka postów czytam, że "skończymy z Floro Floresem". Spokojnie chłopaki, to gość spod Neapolu, który nas nienawidzi. W zimie 2011 po kontuzji Quagliarelli miał szansę do nas dołączyć, ale odmówił z racji przywiązania do swoich korzeni, koniec końców Marotta wziął Matriego. Także Floro Flores raczej do nas nie dołączy, ale zawsze możemy skończyć z Moscardellim.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Spadino
- Juventino
A w kolejne lato przyjdzie kolejny półśrodek, bo Juventus to kolektyw i po co nam TOP do ataku, skoro Buffon jest najlepszy na świecieannihilator1988 pisze:Do kolejnego lata.

Sygnały są, na konkrety poczekajmy aż się Mercato otworzy.Nie ma żadnych sygnałów(...)
A nie uważasz że lepiej byłoby zakończyć temat napastnika na kilka lat kupując kogoś pokroju Teveza?zamknięcia tematu napastnika.
JUVE PER SEMPRE!
- jsduga
- Juventino
Dla mnie w przypadku sprowadzenia Muriela i Diamantiego Marotta powinien zostać zwolniony. Można się zgodzić, że od kilku lat budujemy zespół od podstaw. Okey, nikt nie spodziewał się wtedy wielkich transferów, wielkich nazwisk. Ale ten czas już się skończył. Doszliśmy do momentu, że kupno graczy po okazyjnych cenach nie wzniesie nas na wyższy poziom ( czego wszyscy oczekują ). Po drugie rywale nie śpią i nie łudźmy się, że Juventus będzie dominował, jeśli co mercato nasprowadzamy Diamantich, Floro Floresówannihilator1988 pisze:Tylko, że Floro Flores ma wiele wcieleń. Kiedy pomyślę, że i w tym roku istnieje szansa, że Giuseppe sprowadzi za 15 mln euro ogranego ligowca, to coś we mnie pęka Nie ma żadnych sygnałów, które pozwoliłyby się łudzić, że zostanie sprowadzony napastnik o wysokiej, europejskiej renomie. Jestem zwolennikiem kupna Diamantiego oraz Muriela, o ile to możliwe, i zamknięcia tematu napastnika. Do kolejnego lata.Vincitore pisze:Co kilka postów czytam, że "skończymy z Floro Floresem". Spokojnie chłopaki, to gość spod Neapolu, który nas nienawidzi. W zimie 2011 po kontuzji Quagliarelli miał szansę do nas dołączyć, ale odmówił z racji przywiązania do swoich korzeni, koniec końców Marotta wziął Matriego. Także Floro Flores raczej do nas nie dołączy, ale zawsze możemy skończyć z Moscardellim.

To lato to jest właśnie ten moment, kiedy trzeba walnąć w stół europejskiej piłki i zaznaczyć, że Stara Dama poważnie się zbroi na LM i dominację Serie A. Kim chcemy to zrobić? Bo na pewno nie średniakami.
Nie będzie dla mnie żadnego argumentu tłumaczącego Marottę, jeśli nie sprowadzi do nas Teveza, Igły, nawet tego Jojo czy kogoś równie dającego wyższy poziom w ataku. Rodzynki typu Muriel, Diamanti TYLKO jako uzupełnienie.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon