Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 14:29

Marcin_ACM pisze: Skład Bayernu na Juve wg mnie to na 99%:

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic.

Ławka: Robben, Luiz Gustavo, Van Buyten, Gomez + ktoś tam z piłkarzy typu Contento, Rafinha, Tymoszczuk, Pizarro, Shaqiri.
Javi Martinez jest zawieszony po meczu z Arsenalem przez nadmiar żółtych kartek.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 14:30

Gotti pisze:Bayern to najbardziej przereklamowany klub.
Uuu, ciekawa teoria, można prosić jakieś szczegóły? Bayern miażdży w lidze, w Champions League poza ostatnim meczem grali co najmniej dobrze, tracą niewiele bramek, mnóstwo strzelają, najpewniej mają jakościowo najlepszą ławkę rezerwowych z grona ćwierćfinalistów. Chyba o każdej innej drużynie można powiedzieć, że jest przereklamowana, ale nie o Bayernie, który na miano faworyta LM zasłużył w teorii i w praktyce. Zaraz będzie, że się spuszczam przy Bayernie. Nie, nie lubię ich, uważam, że mamy szanse na awans, ale będzie bardzo trudno.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 14:42

pumex pisze: najpewniej mają jakościowo najlepszą ławkę rezerwowych z grona ćwierćfinalistów. .

Ale nie maja zawodnikow, na pozycje np Lahma i Dante ktorzy sa zagrozeni absencja w rewanzu na JS. Kto by mial zastapic Lahma ? i kto by mial zastapic Dante przy kontuzji Badstubera. Odrazu jakosc spada ich i to znacznie w defensywie. A nie od dzis wiemy ze LM wygrywa sie dobra, wspolpracujaca i zgrana grą w obronie. Tutaj mam wrazenie ze Juve jest przed Bayernem, poniewaz umie lepiej bronic sie calym zespolem, kazdy wie doskonale ktory sektor kryje i w jakich momentach powinien doskoczyc do rywala.

edit:

jsduga pisze:Jeśli już mielibyśmy z nimi odpadać to dla mnie nie ma różnicy czy teraz czy w półfinale.
Dla Ciebie nie ma, ale dla zarzadu i klubu ma, bo to chyba kolejne 5 czy 6 mln euro uciulane do budzetu.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 14:47 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 14:44

Na tym etapie nie ma już słabych zespołów. To, że trafiliśmy teraz na silny zespół, tym lepiej dla nas. Jeśli już mielibyśmy z nimi odpadać to dla mnie nie ma różnicy czy teraz czy w półfinale. Jeśli mamy walczyć o najwyższe cele, a wierzę, że stać nas nawet na triumf w LM to musimy ogrywać każdego, kto nam stanie na drodze. Padło teraz na Bayern.

Bawarczycy mają słabszą defensywę łącznie z bramkarzem niż my. Pomoc według mnie jest dojrzalsza u nas, ale w drugiej linii któryś z zespołów wygra ten dwumecz. Atak to przewaga Bayernu, ale nie zapominajmy, że gole dla nas, sporo goli zdobywają pomocnicy. Nie umniejszam nic Bawarczykom, bo ich dominacja w lidze jest niepodważalna, ale w LM grają pewnie i tylko pewnie, bez dominacji nad dobrymi drużynami. To nie jest drużyna pokroju Barcy sprzed kilku lat, gdzie rywale mieli pełne gacie już po losowaniu.

Na naszą korzyść działa rewanż w Turynie, żelazna, śmiem twierdzić najlepsza defensywa tej edycji LM i geniusz Pirlo, bo w najważniejszych momentach ten piłkarz jest bezcenny i żaden Ribery czy Robben nie przebiją jego kunsztu.

Ostatnio ładnie wyczytałem, że ATAKIEM WYGRYWA SIĘ MECZE, A DEFENSYWĄ MISTRZOSTWO. Tak więc bądźmy dobrej myśli i jestem przekonany, że poradzimy sobie z Bayernem, którego kibice mają przerośnięte ego. Chyba za dużo wyczytali,że wszyscy się ich boją. Wszyscy, z wyjątkiem Starej Damy :!:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 14:55

Szanse 50/50, z lekkim wskazaniem na Juventus, kibicowanie zobowiązuje.

Tak się zastanawiam co trzeba mieć w głowie, żeby kibicować niemieckiemu zespołowi, gdy wpisywałem w google frazę: "bayern monachium forum" to byłem ciekawy czy w ogóle takie polskie forum dla kibiców bayernu istnieje. Kto chciałby im kibicować? Jak się okazuje jest coś takiego i to nawet prężnie działa, mają 125 stron w temacie LM, prawie tyle co u nas.
No i tak się zastanawiam jak to możliwe, że niemiecki klub ma tylu sympatyków? Szybki rzut oka na miejsce zamieszkania i 95% osób ma: Śląsk, Opole, Wrocław, Gdańsk.
Jak widać mówienie o ukrytej opcji niemieckiej nie jest całkowicie bezpodstawne :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:03

Tony Montana pisze: Szybki rzut oka na miejsce zamieszkania i 95% osób ma: Śląsk, Opole, Wrocław, Gdańsk.
:prochno:
wypraszam sobie , w Opolu nie ma ślązaków... dopiero na poludnie od Opola i od Kedzierzyna Kozla mamy Śląsk i kulturę nazi :prochno:

Jestem z Nysy ale w Opolu mieszkalem.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 15:04 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:04

@up Aj tam gadanie. Ja pochodzę z Wrocławia i nie kibicuję Bayernowi...

Co do meczu, jak większość uważam szanse 50/50.
Ewentualna porażka z Bayernem to żadna ujma, bo wg mnie, to najrówniej grający zespół na świecie.

Jeśli wygramy, mamy szanse na końcowy triumf.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
pitrek

Juventino
Juventino
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:12

a ja pochodzę i mieszkam w Opolu i Bayernu nie cierpię ;)

" Vincere non è importante è l'unica cosa che conta " :juveflag:
qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:12

A ja nie rozumiem czym różni się kibicowanie Bayernowi od kibicowania np. Barcy czy Juve? :think:

Co do losowania, to mogło być gorzej - przynajmniej wg bukmacherów - przed losowaniem kursy na Barcę i Real były niższe.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:17

Cabrini_idol pisze:
Tony Montana pisze: Szybki rzut oka na miejsce zamieszkania i 95% osób ma: Śląsk, Opole, Wrocław, Gdańsk.
:prochno:
wypraszam sobie , w Opolu nie ma ślązaków... dopiero na poludnie od Opola i od Kedzierzyna Kozla mamy Śląsk i kulturę nazi :prochno:

Jestem z Nysy ale w Opolu mieszkalem.
Przecież wymieniłem Śląsk i Opole osobno, ogólnie to sobie trochę żartuję :prochno:
A w Opolu byłem i wspominam bardzo miło, szczególnie jakiś studencki bar, w którym piwo było po 5zł.

Na forum bayernu nieco nas nie doceniają, ale dla mnie sprawa wygląda tak:
1. Bramka - sporo lepszy Juventus
2. Obrona - znowu spora przewaga po naszej stronie
3. Pomoc - minimalnie lepsza u nas
4. Atak - tutaj kataklizm, niestety jesteśmy dużo gorsi.

Trzeba pamiętać, że to LM, na wynik złoży się oprócz umiejętności: forma dnia, błędy sędziowskie, dzień konia bramkarza, albo niespotykana skuteczność napastników.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:29

Tony Montana pisze:Kto chciałby im kibicować? Jak się okazuje jest coś takiego i to nawet prężnie działa, mają 125 stron w temacie LM, prawie tyle co u nas.
No i tak się zastanawiam jak to możliwe, że niemiecki klub ma tylu sympatyków?
A kto chciał kibicować Juventusowi? Klubowi który kupuje mecze i był głównym zamieszanym w największą korupcyjną aferę w Europie w ostatnich latach? W dodatku ich trener był zawieszony w związku z inną aferą. Grają nudną, defensywną piłkę, a makaroniarze to symulanci i rasiści.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja nie widzę nic dziwnego w kibicowaniu interowi, Milanowi czy Bayernowi, choć sam za tymi trzema klubami nie przepadam.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:37

Bayern to jedna z trzech najlepszych drużyn do wylosowania. Na pewno w tym starciu nie jesteśmy bez szans.Mamy lepszą obronę od nich,pomoc jest porównywalna ale to my mamy Pirlo. Niemcy mają lepsze przednie formacje. Na szpicy dwóch top snajperów Mandzukić lub Gomez a za nimi trio Ribery Kroos Muller oraz egoistyczny Robben na ławce. Jak nasza obrona zagra wzorowo to możemy z nimi wygrać.Z przodu coś ustrzelimy najprędzej po stałym fragmencie gry. Ten dwumecz będzie prawdziwym testem dla Vucinica.W takich meczach będzie musiał być zmotywowany na maksa bo jak nie teraz to kiedy.Z ligowcami mu się nie chce,teraz będzie miał czas to pokazania że warto go trzymać dalej.

Trochę inne pozycje ale można porównać

Buffon ..... Neuer
Barzagli..... Van Buyten
Bonucci..... Dante
Chiellini..... Alaba
Lichtsteiner..... Lahm
Vidal..... Javi Martinez
Pirlo..... Schweinsteiger
Marchisio..... Kroos
Asamoah..... Ribery
Vucinić ..... Muller
Matri ..... Mandzukić

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:39

dobrze by było zagrać z interem 29 zamiast 30. tylko że 26 gra kadra, niby z Maltą ale zawsze. rywal słaby więc Prandelli mógłby naszym dać trochę oddechu. niestety Vidala czeka kolejna wyprawa do Ameryki Płd. :(
dobrze że to Bayern jest faworytem, zdejmuje to z naszych presję.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:39

ewerthon pisze:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja nie widzę nic dziwnego w kibicowaniu interowi, Milanowi czy Bayernowi, choć sam za tymi trzema klubami nie przepadam.
Jemu chodzilo o wyraz historyczny. Nazi vs Polacy. Chodzi o pewna zaleznosc ze Szwab zawsze bedzie Szwabem, i tak sie przyjelo w Polsce. W sumie sie nie dziwie.

Dobra nie ma co srac w gacie. Beda emocje, nasze szanse sa takie same jak ich. Pierwszy mecz gramy na wyjezdzie. Remis bramkowy na wyjezdzie i u siebie mamy ulatwione zadanie, jak Bayern bedzie musial sie otworzyc. Przeciez to jest wlasnie woda na mlyn obecnego Juve.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 15:42 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2013, 15:40

Neuer wyraznie nie zadowolony losowaniem :lol:

Obrazek

Zablokowany