Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 09:25

pumex, co im z tej Ligi Europy skoro szybko z niej odpadną? :D

Dobry ruch Morattiego bo Ranieri męczył się z zespołem a zespół z Ranierim. Teraz ten młody coś tam pokombinuje, trochę przegrają, coś tam wygrają i będzie można skupić się na letnich roszadach.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 09:32

Ouh_yeah pisze:pumex, co im z tej Ligi Europy skoro szybko z niej odpadną? :D
No tak, racja :wink:

Naprawdę nie chcę się pastwić nad Tinkermanem, ale jak można być taką życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? (nikogo nie obrażam, stwierdzam fakt) Do tej pory nie mogę tego zrozumieć :doh:

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 10:14

pumex pisze:]No tak, racja :wink:

Naprawdę nie chcę się pastwić nad Tinkermanem, ale jak można być taką życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? (nikogo nie obrażam, stwierdzam fakt) Do tej pory nie mogę tego zrozumieć :doh:
Życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Pomyśl o tych wszystkich wysokich odprawach, jakie zwalniające go kluby musiały mu zapłacić... :D To jest pewnego rodzaju fenomen, że tak nieudolny trener dostaje się na ławkę trenerską największych klubów i zarabia dużo więcej niż wielu innych, lepszych szkoleniowców.
Dobry Mudżyn pisze:A skad wiecie panowie, ze ten Straciatella nie odmieni ich oblicza? Mlodzi trenerzy - najczesciej zespolu B, nigdy raczej nie sa sredni. Albo sa wielkim flopem, albo wielkim topem. Jako ze Inter nie ma wiele do stracenia, nie zdziwie sie, jak w przyszlych kolejkach zobaczymy pare "gwiazdeczek" Interowych z new-gen series (tzn tej mlodziezowej ligi mistrzow - jesli ktos nie wie).
Raczej bym na to nie liczył. Co innego, gdyby była to Primavera, ale to zespół U-19. We Włoszech tacy nie grają, nawet w klubach środka tabeli ;)

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 12:46

evilboy pisze:
pumex pisze:]No tak, racja :wink:
Życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Pomyśl o tych wszystkich wysokich odprawach, jakie zwalniające go kluby musiały mu zapłacić... :D To jest pewnego rodzaju fenomen, że tak nieudolny trener dostaje się na ławkę trenerską największych klubów i zarabia dużo więcej niż wielu innych, lepszych szkoleniowców.
Ranieri to nie jest nieudolny trener. Facet nie ma za grosz mentalności zwyciezcy, ale na trenerce się zna, a w Interze w tym momencie nie było warunków do lepszych wyników. Wypalony skład, sezon spisany na straty już miesiąc temu. Na papierze może i drużyna niezła, ale ciekaw jestem, który trener przekonałby piłkarzy Interu do grania na 100% teraz, gdy spadają w tabeli coraz niżej i właściwie to im to juz lata koło tyłka czy ograją jakąś Cesene, Chievo czy nie. Zmotywować teraz tą drużynę do dobrej gry może tylko WYBITNY Motywator i Wódz, a nie średni trener, którym jest Ranieri. Połowa jego piłkarzy 3 lata temu opowiadała sobie o nim kawały na treningach u Mourinho a teraz mieli mu uwierzyć w jego rację i przemowy?

Tharp

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 12:55

Machnes pisze: (...) Wypalony skład, (...) Na papierze może i drużyna niezła, ale ciekaw jestem, który trener przekonałby piłkarzy Interu do grania na 100% teraz, gdy spadają w tabeli coraz niżej (...). Zmotywować teraz tą drużynę do dobrej gry może tylko WYBITNY Motywator i Wódz, a nie średni trener, którym jest Ranieri. Połowa jego piłkarzy 3 lata temu opowiadała sobie o nim kawały na treningach u Mourinho a teraz mieli mu uwierzyć w jego rację i przemowy?
Trafiles w sedno XD
Ranieri jest dobry na druzyny typu roma, napoli, viola czy lazio, ich by mogl trenowac, odnoszac 'sukcesy' na swoim poziomie. a inter, przy calej mojej pogardzie dla tych bezwstydnikow, jednak powinien miec kogos lepszego.
chociaz z calego serca im zycze, zeby juz nigdy nie byli wyzej w tabeli niz obecnie.

OT: a tak swoja droga, czasami sie trza niezle nagimnastykowac, zeby uniknac 'ciezszych' slow i - co za tym idzie - kartki :'(

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 18:00

Ranieri moim zdaniem jako ostatni ponosi odpowiedzialność za to co się dzieje w tym sezonie z Interem. Za wszystko winny jest Moratti, który kompletnie położył mercatto i od pewnego czasu chętnie wymienia trenerów. Do tego skład się całkowicie wypalił, niektórzy są zupełnie bez formy. Tutaj za wiele nikt nic nie zrobi.. Dla mnie Inter cierpi na "post - Mourihnio" syndrom, podobnie jak Chelsea.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 23:13

Choć Massimo ma w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kaski, to i
tak bez żadnej łaski, za Scudetto
zespół w paski federacji robił laski.
Nie mogłem się powstrzymać skopiować.Komentarz z portalu weszło

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 12:47

pumex pisze:Naprawdę nie chcę się pastwić nad Tinkermanem, ale jak można być taką życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? (nikogo nie obrażam, stwierdzam fakt) Do tej pory nie mogę tego zrozumieć :doh:
pumex, ja to Ciebie nie rozumiem. Jak ciśniesz po Marotcie czy innym Amaurim to jest to do zaakceptowania. Kibicujesz Juve a oni w Twojej opinii działają na szkodę klubu. A, parafrazując klasyka, Siwy nic Tobie nie zrobił, poza genialną serią 8 remisów, która była jakieś 3 lata wstecz, a Ty się zachowujesz jakby skrzywdził Twoją matkę. Jest nieudolnym trenerem, który może odnieść jakiś sukces tylko na krótką metę? Być może. Ale czemu nazywasz go życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to ja nie wiem.

Wiesz co? Nie wiem co w życiu robisz, czym się zajmujesz, że Ranieri jest dla Ciebie takim nieudacznikiem ale koleś choć wylatuje z roboty często i w niemiłej atmosferze to jednak coś tam umie skoro go zatrudniają w powszechnie uznawanych klubach. No i nie sądzę, żeby narzekał na brak gotówki :wink:

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 13:04

Mietson pisze: Wiesz co? Nie wiem co w życiu robisz, czym się zajmujesz, że Ranieri jest dla Ciebie takim nieudacznikiem ale koleś choć wylatuje z roboty często i w niemiłej atmosferze to jednak coś tam umie skoro go zatrudniają w powszechnie uznawanych klubach. No i nie sądzę, żeby narzekał na brak gotówki :wink:
Wiesz co, idąc tym tropem to i Amauri jest człowiekiem sukcesu, bo nie dość że przewinął się przez poważne bądź co bądź kluby, to i zarobił na tym ogromną forsę. 99,9% piłkarzy na świecie o takiej karierze może tylko pomarzyć. Co nie zmienia faktu że na tym forum jest on regularnie wyszydzany i obrażany.

Ranieri jakiś tam warsztat trenerski posiada, w innym przypadku nie miałby w CV pracy w takich klubach jak Chelsea, Valencia, Juventus czy Roma. Ale naprawdę ciężko jest nie śmiać się z gościa, który koniec końców zawsze przegrywa i wylatuje z hukiem. Dziwi mnie jedynie to, że teraz równia pochyła nadeszła tak szybko - z reguły przynajmniej pierwszy sezon wyglądał jako-tako.
Tharp pisze: OT: a tak swoja droga, czasami sie trza niezle nagimnastykowac, zeby uniknac 'ciezszych' slow i - co za tym idzie - kartki :'(
Prawda. Raz się na to już nadziałem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 13:32

zahor pisze:Ale naprawdę ciężko jest nie śmiać się z gościa, który koniec końców zawsze przegrywa i wylatuje z hukiem.
99% trenerów koniec końców przegrywa i wylatuje z hukiem :D Ale fakt - Ranieri wiecznie drugi, wiecznie czegoś brakuje.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 13:48

Mietson pisze:pumex, ja to Ciebie nie rozumiem.
Komplement czy wrzut?
Mietson pisze:Siwy nic Tobie nie zrobił, poza genialną serią 8 remisów, która była jakieś 3 lata wstecz
Zrobił! Rozpieprzył w siwy (no tak...) dym Valencię, która jest moim drugim ulubionym klubem, ale to nie o to chodzi.
Mietson pisze:Ale czemu nazywasz go życiową <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to ja nie wiem.
Chodziło mi bardziej o życie zawodowe. Wiem, że można na sprawę patrzeć z różnych stron. Mnie jednak rozbraja, jak widzę tę minę Tinkermana, który chce tak bardzo, że mało nie popuści, a i tak mu nie wychodzi. Co zrobię, że dla mnie jest esencją porażki?
Mietson pisze:Wiesz co? Nie wiem co w życiu robisz, czym się zajmujesz
Studia, praca :wink:

zahor dodał od siebie to, co miałem napisać ja, więc nie będę powtarzał

Amauri i Ranieri to dwie inne sprawy. Brazol swoim zachowaniem zdaje się sugerować, że ma głęboko gdzieś to czy strzela czy nie. Ważne, żeby znalazł się frajer, który płaci, a sukcesy go nie obchodzą. U Ranieriego natomiast wyraźnie widać parcie na jakiś sukces. Nie chcę zaniżać poziomu dyskusji, ale Ranieri od bardzo dawna kojarzy mi się z gościem, który mając zatwardzenie siedzi na klopie i podirytowany, sfrustrowany z wypiekami na twarzy mówi sam do siebie: "w końcu zrobię, w końcu zrobię. Kupo, zrobię cię, a wtedy pożałujesz" a i tak nie daje rady :lol: (Sorry, taka osobista wycieczka)

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 14:25

Moim zdaniem, problemem Ranieriego jest brak elastyczności lub inaczej ujmując brak umiejętności optymalnego wykorzystania posiadanych piłkarzy. Tinkerman wydaje się uporczywie trzymać jednego pomysłu na grę drużyny i nie brać pod uwagę faktu, że piłkarze mogą do niego nie pasować. Obrazowo mówiąc postępuje jak dziecko próbujące wepchnąć kwadratowy klocek w trójkątną dziurkę i dziwiące się, że nie pasuje, a potem ten klocek odrzuca i taki piłkarz jak Sneijder ląduje na ławce.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 14:31

zahor pisze:
Mietson pisze: Wiesz co? Nie wiem co w życiu robisz, czym się zajmujesz, że Ranieri jest dla Ciebie takim nieudacznikiem ale koleś choć wylatuje z roboty często i w niemiłej atmosferze to jednak coś tam umie skoro go zatrudniają w powszechnie uznawanych klubach. No i nie sądzę, żeby narzekał na brak gotówki :wink:
Wiesz co, idąc tym tropem to i Amauri jest człowiekiem sukcesu, bo nie dość że przewinął się przez poważne bądź co bądź kluby, to i zarobił na tym ogromną forsę. 99,9% piłkarzy na świecie o takiej karierze może tylko pomarzyć. Co nie zmienia faktu że na tym forum jest on regularnie wyszydzany i obrażany
Nie powiedziałem, że jest człowiekiem sukcesu. Ogólnie to ja się zgadzam - Siwy jest śmieszny, jego wypowiedzi rozbawiają do łez a jego ambicje go przerastają. Mi tylko chodzi o to, że "życiowa <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" to zdecydowanie za mocne określenie. W dodatku niezbyt miłe.
pumex pisze:Ważne, żeby znalazł się frajer, który płaci, a sukcesy go nie obchodzą. U Ranieriego natomiast wyraźnie widać parcie na jakiś sukces. Nie chcę zaniżać poziomu dyskusji, ale Ranieri od bardzo dawna kojarzy mi się z gościem, który mając zatwardzenie siedzi na klopie i podirytowany, sfrustrowany z wypiekami na twarzy mówi sam do siebie: "w końcu zrobię, w końcu zrobię. Kupo, zrobię cię, a wtedy pożałujesz" a i tak nie daje rady :lol: (Sorry, taka osobista wycieczka)
Wiesz, może i kariera trenerska Ranieriego to pasmo porażek (chociaż w Romie odwalił kawał dobrej roboty) ale jednak znajduje on angaż w uznanych firmach co świadczy o tym, że może i jest słabeuszem ale wśród najlepszych.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 14:55

Mietson pisze:Wiesz, może i kariera trenerska Ranieriego to pasmo porażek (chociaż w Romie odwalił kawał dobrej roboty) ale jednak znajduje on angaż w uznanych firmach co świadczy o tym, że może i jest słabeuszem ale wśród najlepszych.
Nasuwa się pytanie: na ile to Ranieri jest dobry, a na ile jego pracodawcy głupi?

Zgadzam się, że Ranieri byłby bardzo dobrym kandydatem na trenera Parmy, Bologny, czy innej tego typu drużyny. Pasuje tam, gdzie nie trzeba wygrywać, albo nawet być na szczycie, gdzie nie ma presji, mediów. On nie ma mentalności zwycięscy, po prostu.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 marca 2012, 15:11

Piszecie o tym Ranierim, jakby Inter to była niesamowita ekipa, jeden z faworytów do wygrania LM. Inter jest po prostu słaby - ja akurat przewidywałem kryzys Interu już w wakacje. Drużyna wymaga solidnej przebudowy i to nie trener jest problemem (czego Moratti najwyraźniej nie rozumie). Tak samo Juve żonglowało trenerami, ale co z tego, skoro dyrektorem był Secco.

Ferrara: potrzebuję rozgrywającego.
Secco: ok, masz tu Melo.

Ja akurat przygodę Juve z Ranierim wspominam całkiem nieźle. Ciężko żeby wygrał z supermocnym Interem Mourinho.

ODPOWIEDZ