Mercato (Lato 2016)
- Virgil
- Juventino

A podobno Milanowi został zaoferowany Fabregas na wypożyczenie ...
Skoro ma być to Witsel i Cuadrado to tylko życzyć temu pierwszemu przede wszystkim jak najlepszej gry.
Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
Skoro ma być to Witsel i Cuadrado to tylko życzyć temu pierwszemu przede wszystkim jak najlepszej gry.
Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
- Morgesztern
- Juventino

A co miałby wtedy media pisać?Mily pisze:Mógłby po transferze Witsela, wypowiedzieć się gdzieś Marotta i powiedzieć czy to koniec okna czy nie. Uciąć wszelkie spekulacje i gitara.
Witsel, choć nie jestem jego fanem, jest OK, lecz tylko w przypadku przyjścia kogoś naprawdę mocnego do środka pola. Pasowałby do rotacji w składzie.
Dałbym naszemu Beppe 10/10 za to mercato jeśli wypchnie Hernanesa na wypożyczenie, płacąc nawet 100% jego pensji.
A tak zupełnie poważnie, mercato oceniam całkiem przyzwoicie, zobaczymy jeszcze jak będzie z Witselem etc.

- Poulinho
- Juventino

Możesz powiedzieć w jaki sposób straciła? Jedynym ważnym zawodnikiem, który odszedł jest Pogba, jednak pozyskaliśmy Pjanicia, który reprezentuje podobny poziom. Dodatkowo zapewne przyjdzie także Witsel, który w porównaniu do Padoina, Pereyry czy Hernanesa to dosyć spory postęp, więc raczej wzmocnilismy naszą pomoc, a nie ja oslabilismy.Virgil pisze:Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
- Cataclysm9
- Juventino

Po wczorajszym mimo wszystko lekkim rozczarowaniu, wstałem dzisiaj z przekonaniem, że dam Witselowi szanse
W tym samym czasie pojawia się nowe info o Matuidim, którego tak bardzo u nas chciałem
Faktycznie Tanu_Mz pisał, że jego "gość" w Vinovo jest przekonany, że weźmiemy Blaise'a, a na CM.com, akurat w wersji angielskiej przeczytałem, że Juve robi ostatnie podejście...
Ktoś ma jeszcze jakieś info przekreślające lub zwiększające szanse na Francuza?
Edit:
Na włoskim CM.com nie ma teraz informacji, że Matuidi to nasz cel na styczeń, jest za to podane, że Juve oferuje ok. 27-28 milionów za zawodnika PSG.
E2: Z drugiej strony, żadne inne źródła nie podejmują tego tematu...
Faktycznie Tanu_Mz pisał, że jego "gość" w Vinovo jest przekonany, że weźmiemy Blaise'a, a na CM.com, akurat w wersji angielskiej przeczytałem, że Juve robi ostatnie podejście...
Ktoś ma jeszcze jakieś info przekreślające lub zwiększające szanse na Francuza?
Edit:
Na włoskim CM.com nie ma teraz informacji, że Matuidi to nasz cel na styczeń, jest za to podane, że Juve oferuje ok. 27-28 milionów za zawodnika PSG.
E2: Z drugiej strony, żadne inne źródła nie podejmują tego tematu...
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 13:42 przez Cataclysm9, łącznie zmieniany 3 razy.
- Virgil
- Juventino

W tym sensie że straciliśmy Pogbę i Pereyrę (który asem nie był ale przydatny w LM potrafił być np. z ławki czy kiedy dochodziliśmy do finału LM- oczywiście kontuzje go zjadły i poziom nie ten już) i moim zdaniem Pogba > Witsel+PjanicPoulinho pisze:Możesz powiedzieć w jaki sposób straciła? Jedynym ważnym zawodnikiem, który odszedł jest Pogba, jednak pozyskaliśmy Pjanicia, który reprezentuje podobny poziom. Dodatkowo zapewne przyjdzie także Witsel, który w porównaniu do Padoina, Pereyry czy Hernanesa to dosyć spory postęp, więc raczej wzmocnilismy naszą pomoc, a nie ja oslabilismy.Virgil pisze:Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
A Pisanie że Pjanic reprezentuje ten sam poziom co Pogba to absurd w ofensywie ok, ale Pogba jeszcze dawał - fizyczność i ogromny dynamizm w środku pola + grę w defensywie (wiem Vidal to nie był ale potrafił Pogba to robić).
- ice
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ja również się utożsamiam z klubem, ale nie rozliczam Juve z wydatków, tzn ile na kogo chcą wydać. Jak ma się sprawa FFP w przypadku Interu? WYdali kupę siana, a niewiele sprzedali zawodników. Chodzi o Brozovica.
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Słyszeliście? Oscar...
Spekulacja: James do Chelsea, a Oscar do nas... Kurde nie mam czasu w robocie sprawdzić - niech ktoś to zbada, bo mi tak gadają chłopaki tylko nad uchem... Jakaś pierdoła chyba, bo nic poważnego nie słyszałem o tym...
Spekulacja: James do Chelsea, a Oscar do nas... Kurde nie mam czasu w robocie sprawdzić - niech ktoś to zbada, bo mi tak gadają chłopaki tylko nad uchem... Jakaś pierdoła chyba, bo nic poważnego nie słyszałem o tym...
- Virgil
- Juventino

Oscar pod względem gry pressingiem i w defensywie byłby idealnyyanquez pisze:Słyszeliście? Oscar...
- Olek1987
- Juventino

Podobno robią przekręt, Thoir czy jak mu tam, wyznacza jakąś swoją firmę, która oficjalnie staje się sponsorem Interu, na koszulkach treningowych mają mieć jakiś adres interentowy (coś na s) no i pięknie ładnie liczy się to jako kasa od sponsora a nie wpompowanie kasy przez wlascicielatowalski pisze:Ja również się utożsamiam z klubem, ale nie rozliczam Juve z wydatków, tzn ile na kogo chcą wydać. Jak ma się sprawa FFP w przypadku Interu? WYdali kupę siana, a niewiele sprzedali zawodników. Chodzi o Brozovica.
Zero szacunku dla Pogby
- Gajowy Marucha
- Juventino

Żadnego Oscara, ten chłopczyk ma budowe gimnazjalisty i od meczu z nami w LM ani razu nie zagrał na podobnym poziomie. Zwykły przeciętniak, już wole Witsela
- kamil-8853
- Juventino

yanquez pisze:Słyszeliście? Oscar...
Znalazłem info na El Confidencial że wczoraj wieczorem rozpoczęły się negocjacje pomiędzy Chelsea a Realem. Hiszpanie chcą 60 mln funtów, Angole chcą zbić cenę Fabregasem ale Real nie chce na to iść - albo gotówka albo James zostaje w Madrycie.
Natomiast agent Kolumbijczyka Jorge Mendes w rozmowie z jednym z dziennikarzy Hiszpańskiej TV stwierdził że James zostaje na 100 %.
Wychodzi na to że kumple cię w konia robią. Z drugiej strony pamiętam że przy transferze Ozila do Arsenalu również były zapewnienia że Niemiec zostanie na Bernabeu, jak się skończyło każdy pamięta.
Zresztą Oscar to pupil Conte. Od początku sezonu z tego co się orientuje grywa w podstawie.
Ps. Kolejne źródła potwierdzają że mimo ustalenia warunków kontraktu Brozovicia z Chelsea jego przenosiny do Londynu oddalają się coraz bardziej.
Jedyna możliwa Bomba tego mercato to :
1) Nagły zwrot w sprawie Matuidiego (chociaż tutaj media dają nam 1% szans na przeprowadzenie takiej transakcji - ewentualnie wrócimy do rozmów z Psg w styczniu)
2) Wymiana z Interem na Lichego i dopłata (tutaj procent szans na taką operacje jest jeszcze niższy od tych powyżej)
3) Dahoud (ale i tutaj poza jednym newsem na tutto panuje ogólna cisza)
4) Wtrącenie się w negocjacje w sprawie wypożyczenia Isco (Ale sam zawodnik ostatnio stwierdził że nie chce do nas przejść, temat z Tottenhamem podobno upada. dla tego działacze klubu z Londynu negocjują transfer Sissoko. Jedynym realnym scenariuszem dla Isco jest albo pozostanie w Realu lub wypożyczenie do Malagi)
Żadnych Oscarów, Jamesów nie będzie. Na 99% Transfer Witsela i Cuadrado to nasze ostatnie poważne ruchy na mercato.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 14:55 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.