Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:08

Mógłby po transferze Witsela, wypowiedzieć się gdzieś Marotta i powiedzieć czy to koniec okna czy nie. Uciąć wszelkie spekulacje i gitara.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:14

A podobno Milanowi został zaoferowany Fabregas na wypożyczenie ...

Skoro ma być to Witsel i Cuadrado to tylko życzyć temu pierwszemu przede wszystkim jak najlepszej gry.

Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:19

Mily pisze:Mógłby po transferze Witsela, wypowiedzieć się gdzieś Marotta i powiedzieć czy to koniec okna czy nie. Uciąć wszelkie spekulacje i gitara.
A co miałby wtedy media pisać? ;) Przecież na tym polega mercato. Co chwila nowe potencjalne nazwiska, które u niektórych wywołują mokre sny i stan podniecenia. :smile:
Witsel, choć nie jestem jego fanem, jest OK, lecz tylko w przypadku przyjścia kogoś naprawdę mocnego do środka pola. Pasowałby do rotacji w składzie.

Dałbym naszemu Beppe 10/10 za to mercato jeśli wypchnie Hernanesa na wypożyczenie, płacąc nawet 100% jego pensji. :smile:
A tak zupełnie poważnie, mercato oceniam całkiem przyzwoicie, zobaczymy jeszcze jak będzie z Witselem etc.

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:22

Virgil pisze:Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
Możesz powiedzieć w jaki sposób straciła? Jedynym ważnym zawodnikiem, który odszedł jest Pogba, jednak pozyskaliśmy Pjanicia, który reprezentuje podobny poziom. Dodatkowo zapewne przyjdzie także Witsel, który w porównaniu do Padoina, Pereyry czy Hernanesa to dosyć spory postęp, więc raczej wzmocnilismy naszą pomoc, a nie ja oslabilismy.

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:23

Po wczorajszym mimo wszystko lekkim rozczarowaniu, wstałem dzisiaj z przekonaniem, że dam Witselowi szanse :prochno: W tym samym czasie pojawia się nowe info o Matuidim, którego tak bardzo u nas chciałem :pray:

Faktycznie Tanu_Mz pisał, że jego "gość" w Vinovo jest przekonany, że weźmiemy Blaise'a, a na CM.com, akurat w wersji angielskiej przeczytałem, że Juve robi ostatnie podejście...

Ktoś ma jeszcze jakieś info przekreślające lub zwiększające szanse na Francuza? :)

Edit:

Na włoskim CM.com nie ma teraz informacji, że Matuidi to nasz cel na styczeń, jest za to podane, że Juve oferuje ok. 27-28 milionów za zawodnika PSG.

E2: Z drugiej strony, żadne inne źródła nie podejmują tego tematu...
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 13:42 przez Cataclysm9, łącznie zmieniany 3 razy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 13:25

Poulinho pisze:
Virgil pisze:Chociaż w perspektywie transferów Alvesa i Higuaina i ataku na LM pomoc straciła na jakości ale cóż pozostaje liczyć iż to wszyscy będą zdrowi, Markiz wróci lepszy niż przed kontuzją a transfery wszystkie okażą się strzałami w "10"
Możesz powiedzieć w jaki sposób straciła? Jedynym ważnym zawodnikiem, który odszedł jest Pogba, jednak pozyskaliśmy Pjanicia, który reprezentuje podobny poziom. Dodatkowo zapewne przyjdzie także Witsel, który w porównaniu do Padoina, Pereyry czy Hernanesa to dosyć spory postęp, więc raczej wzmocnilismy naszą pomoc, a nie ja oslabilismy.
W tym sensie że straciliśmy Pogbę i Pereyrę (który asem nie był ale przydatny w LM potrafił być np. z ławki czy kiedy dochodziliśmy do finału LM- oczywiście kontuzje go zjadły i poziom nie ten już) i moim zdaniem Pogba > Witsel+Pjanic

A Pisanie że Pjanic reprezentuje ten sam poziom co Pogba to absurd w ofensywie ok, ale Pogba jeszcze dawał - fizyczność i ogromny dynamizm w środku pola + grę w defensywie (wiem Vidal to nie był ale potrafił Pogba to robić).

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:14

Ja również się utożsamiam z klubem, ale nie rozliczam Juve z wydatków, tzn ile na kogo chcą wydać. Jak ma się sprawa FFP w przypadku Interu? WYdali kupę siana, a niewiele sprzedali zawodników. Chodzi o Brozovica.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:21

Słyszeliście? Oscar...

Spekulacja: James do Chelsea, a Oscar do nas... Kurde nie mam czasu w robocie sprawdzić - niech ktoś to zbada, bo mi tak gadają chłopaki tylko nad uchem... Jakaś pierdoła chyba, bo nic poważnego nie słyszałem o tym...

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:25

yanquez pisze:Słyszeliście? Oscar...

Spekulacja: James do Chelsea, a Oscar do nas... Kurde nie mam czasu w robocie sprawdzić - niech ktoś to zbada, bo mi tak gadają chłopaki tylko nad uchem... Jakaś pierdoła chyba, bo nic poważnego nie słyszałem o tym...
Oscar pod względem gry pressingiem i w defensywie byłby idealny

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:30

towalski pisze:Ja również się utożsamiam z klubem, ale nie rozliczam Juve z wydatków, tzn ile na kogo chcą wydać. Jak ma się sprawa FFP w przypadku Interu? WYdali kupę siana, a niewiele sprzedali zawodników. Chodzi o Brozovica.
Podobno robią przekręt, Thoir czy jak mu tam, wyznacza jakąś swoją firmę, która oficjalnie staje się sponsorem Interu, na koszulkach treningowych mają mieć jakiś adres interentowy (coś na s) no i pięknie ładnie liczy się to jako kasa od sponsora a nie wpompowanie kasy przez wlasciciela ;)

Zero szacunku dla Pogby
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:38

Żadnego Oscara, ten chłopczyk ma budowe gimnazjalisty i od meczu z nami w LM ani razu nie zagrał na podobnym poziomie. Zwykły przeciętniak, już wole Witsela

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:39

Virgil pisze:Oscar pod względem gry pressingiem i w defensywie byłby idealny
Szkoda tylko, że tak ogólnie jest cienki.

Obrazek
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:44

yanquez pisze:Słyszeliście? Oscar...

Znalazłem info na El Confidencial że wczoraj wieczorem rozpoczęły się negocjacje pomiędzy Chelsea a Realem. Hiszpanie chcą 60 mln funtów, Angole chcą zbić cenę Fabregasem ale Real nie chce na to iść - albo gotówka albo James zostaje w Madrycie.

Natomiast agent Kolumbijczyka Jorge Mendes w rozmowie z jednym z dziennikarzy Hiszpańskiej TV stwierdził że James zostaje na 100 %.

Wychodzi na to że kumple cię w konia robią. Z drugiej strony pamiętam że przy transferze Ozila do Arsenalu również były zapewnienia że Niemiec zostanie na Bernabeu, jak się skończyło każdy pamięta.

Zresztą Oscar to pupil Conte. Od początku sezonu z tego co się orientuje grywa w podstawie.

Ps. Kolejne źródła potwierdzają że mimo ustalenia warunków kontraktu Brozovicia z Chelsea jego przenosiny do Londynu oddalają się coraz bardziej.

Jedyna możliwa Bomba tego mercato to :

1) Nagły zwrot w sprawie Matuidiego (chociaż tutaj media dają nam 1% szans na przeprowadzenie takiej transakcji - ewentualnie wrócimy do rozmów z Psg w styczniu)

2) Wymiana z Interem na Lichego i dopłata (tutaj procent szans na taką operacje jest jeszcze niższy od tych powyżej)

3) Dahoud (ale i tutaj poza jednym newsem na tutto panuje ogólna cisza)

4) Wtrącenie się w negocjacje w sprawie wypożyczenia Isco (Ale sam zawodnik ostatnio stwierdził że nie chce do nas przejść, temat z Tottenhamem podobno upada. dla tego działacze klubu z Londynu negocjują transfer Sissoko. Jedynym realnym scenariuszem dla Isco jest albo pozostanie w Realu lub wypożyczenie do Malagi)

Żadnych Oscarów, Jamesów nie będzie. Na 99% Transfer Witsela i Cuadrado to nasze ostatnie poważne ruchy na mercato.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2016, 14:55 przez kamil-8853, łącznie zmieniany 1 raz.

Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 14:53

Lichego opetalo? Do merd chce iść? Ehh...

Oscar? Polamali by go w serie a...

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2016, 15:17

Ten Witsel to chyba Polskim Busem do tego Turynu jedzie...

Tak się to przeciąga, ze jeszcze tli się nadzieja na Blaise'a :pray:

Obrazek
Zablokowany