Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA
- tomassi14
- Juventino
Nie przesadzajmy z tym mistrzostwami, konkurencji za bardzo nie mieliśmyMRN pisze:Ramsey i Rabiot za free ? Przecież to mistrzostwo jakich zawodników potrafimy ściągnąć za darmo. Środek pola w postaci Pjanić-Rabiot-Ramsey wygląda co najmniej dobrze a przecież jest Can oraz liczę na Ndombele.
Nic tylko przyklasnąć naszemu zarządowi bo normalnie za tych dwóch zawodników powyżej 100 mln trzeba byłoby wydać.
Jeden szklany, drugi pół roku bez rundy, konfliktowy z mamusia lecąca na hajs
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@jackoppablo1503 pisze:W ogóle nie byłbym tym tak zdziwiony. Cancelo wyrobił sobie opinię niesamowitego kozaka na prawej obronie, ale czy aby na pewno?Poprostu pisze:Okazuje się, że powodem sprzedaży Cancelo jest jego konfliktowość. Koleś ma kose z połową zawodników i (miał z Allegrim). Juve nie podoba się jego zaangażowanie. A ostatnio nawet Cancelo polubił na insta post, że Juve to gówniany klub.
Przechodzi do Interu(mimo, że ten nie gra w LM) na zasadzie wypożyczenie i to w dodatku bez obowiązku wykupu, więc ci tego nie robią, mimo że mogą. Następnie transfer do Juve, gdzie po kilku bardzo dobrych miesiącach zalicza niemały zjazd formy, a sam klub chce się go pozbyć. Na Euro 2016 nie był nawet powołany, a aktualnie przegrywa rywalizację w kadrze z Semedo, który nawet nie jest podstawowym zawodnikiem Barcelony.
Dość sporo tych rys na koncie. To, że Valencia go wypożyczyła, a nie sprzedała również daje do myślenia. Tego typu kluby żyją ze sprzedaży zawodników, których wypromowali. Rzadko o takich prospektach mówi się w kontekście wypożyczenia i to w dodatku z możliwością wykupu.
Dziwny ten Cancelo - niby kozak, ale nie do końca.
@jaccek24
@pablo1503
Wypożyczenie Cancelo z Valencii do Interu to nic dziwnego (no może nie licząc tego, że nie było obowiązku wykupu, a tylko możliwość), bo klub z Mediolanu miał bodajże problemy z FFP. Zresztą swego czasu za Marotty nasze okienka też opierały się w dużej mierze na wypożyczeniach.
Alex Sandro też wielokrotnie nie łapał się do kadry Brazylii (nawet jak był w dużo lepszej dyspozycji niż ostatnio), bo pierwszym wyborem trenera był Marcelo, a drugim Felipe Luis, co nie znaczy, że Alex jest słabym czy konfliktowym zawodnikiem.
Nie ma żadnych wątpliwości, że Cancelo ma często problemy z bronieniem (czyli z najważniejszym aspektem dla bocznego defensora), ale w akcjach ofensywnych jest kozakiem dzięki świetnemu dryblingowi, szybkości i niezłym dośrodkowaniom. Dlatego nie pozbywałbym się Portugalczyka, a przesunął go na skrzydło, a w razie potrzeby (kontuzje czy kartki podstawowych obrońców, bo zarówno Spina jak i De Sciglio trapią dość częste urazy) wystawiał go w roli defensora (zresztą Joao ogarnia bez problemu grę zarówno na lewej jak i prawej stronie, więc taki zawodnik to skarb). Wtedy moglibyśmy sprzedać Cuadrado i nie wydawać zbędnych pieniędzy na Chiesę, a kupić przykładowo Meuniera czy Trippiera na bok obrony.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nikt za Cancelo nie płacze to i ja tym bardziej nie zamierzam. Grajek jakich wielu ale nie ogarnął niczego poza ofensywą ale do gry ofensywnej mamy lepszych specjalistów. Jak za 60 baniek to rewelacja, jeszcze im w celofan zapakować.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
50 + bonusy.MRN pisze:Nikt za Cancelo nie płacze to i ja tym bardziej nie zamierzam. Grajek jakich wielu ale nie ogarnął niczego poza ofensywą ale do gry ofensywnej mamy lepszych specjalistów. Jak za 60 baniek to rewelacja, jeszcze im w celofan zapakować.

Drewnolige oglądam od wielkiego dzwonu ale Trippier jakoś mnie nie przekonuje. Angol na obronie w taktyczne lidze.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Już widzę ten płacz jak Pep z niego zrobił kozaka xD
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Może tak być, ale jeżeli prawdą jest, że Portugalczyk ma kosę z połową szatni to nie ma co płakać. Zwłaszcza że Cancelo - mimo niewątpliwego talentu - nie jest niezastąpiony. W obronie bywa tykającą bombą i co do tego nie ma wątpliwości. Problemu nie upatrywałbym w braku Cancelo a znalezieniu jego ewentualnego następcy.Adrian27th pisze:Już widzę ten płacz jak Pep z niego zrobił kozaka xD
Mimo wszystko jestem spokojny. Skoro Sarri nie ma nic przeciwko jego odpaleniu to nie ma co płakać.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Szkoda chłopa, nie ma co. Potencjał ofensywny niesamowity, ale defensywa to nieporozumienie. Zawalił wiele bramek, nie ma co. Trudno, nowy trener wybiera kogo chce - to jego prawo. Trzeba życzyć powodzenia.
- wagner
- Juventino
U nas tak to nie wygląda. Raczej omawiany jest profil gracza który jest potrzebny. Nie ma wątpliwości, że to do Paraticiego należy wybór nazwiska.towalski pisze:nowy trener wybiera kogo chce - to jego prawo
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Mów za siebie, bo ja będę płakał za Cancelo. Rozumiem jeszcze jakbyśmy dostali jakąś niesamowitą ofertę typu 75-80 mln €, to można byłoby go sprzedawać, a tak zarobimy na Portugalczyku jakieś 10 mln € plus ewentualne bonusy. Niestety utwierdzam się w przekonaniu, że Paratici także nie potrafi sprzedawać, a przypominam jakie gromy leciały na Marottę. Punktem kulminacyjnym będzie zakup Hysaja za 40-45 mln € z beznadziejnymi statystykami lub mającego już 29 lat Trippiera, który także średnio sobie radzi w grze defensywnej.MRN pisze:Nikt za Cancelo nie płacze to i ja tym bardziej nie zamierzam. Grajek jakich wielu ale nie ogarnął niczego poza ofensywą ale do gry ofensywnej mamy lepszych specjalistów. Jak za 60 baniek to rewelacja, jeszcze im w celofan zapakować.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- binio
- Juventino
Jak chcesz się kogoś pozbyć to nie dostaniesz ceny jak za Pogbę, tylko musisz znaleźć zainteresowanych. Innymi słowy nie dyktujesz warunków.
Gdyby taki Hazard odszedł za 100 mln z Juve to byłby płacz jakich mało. Z drugiej strony mam nadzieję, że ten szalony rynek transferowy trochę wyhamował i ceny zawodników pójdą w dół w tym okienku.
Gdyby taki Hazard odszedł za 100 mln z Juve to byłby płacz jakich mało. Z drugiej strony mam nadzieję, że ten szalony rynek transferowy trochę wyhamował i ceny zawodników pójdą w dół w tym okienku.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Akurat w porównaniu do Marotty to i tak Fabio jest królem.
Marotta style to oddanie LLorente za darmo, na którym później inni zarobili.
Fabio opycha czereśniaków za 63 miliony.
Marotta style to oddanie LLorente za darmo, na którym później inni zarobili.
Fabio opycha czereśniaków za 63 miliony.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.