Liga Mistrzów 2012/13
- Cabrini_idol
- Juventino

Wazne beda kartki, aby z pary Vidal Marchisio jeden z nich zachowal czyste konto. Pogbą jestesmy w stanie zastapic jednego, gorzej jak obydwoje sie wykartkuja, bo przesuniecie Asy do srodka wiaze sie z odslonieciem lewej strony.
II trzeba liczyc na żołtą Lahma lub Dante. A najlepiej obydwu, wtedy nasze szanse w rewanzu wzrastaja ogromnie.

- ewerthon
- Juventino

Może nie słaby, tylko nieco mało zwrotny i tutaj naprawdę otwiera się szansa dla Giovinco. O ile nie narobi w gacie.19 pisze:Moim zdaniem powinien z Bayernem zagrać Giovinco, Van Buyten to naprawdę słaby obrońca a Giovinco może go w ziemię wkręcić
No cóż, w 1/8 trafiliśmy najlepiej, teraz nie było tyle szczęścia. Mam jednak nadzieję, że nie przyniesiemy wstydu.
- pan Zambrotta
- Juventino

ja też podam jedno nazwisko - Melo :C nie no, dla mnie równie dobrze cała trójka wspominana może przejść, ale prędzej postawiłbym pieniądze, że padnie przynajmniej jedna niespodzianka. Rok temu tak samo wszyscy typowali Real i Barcę w finale, a nieźle się przejechali.wojczech7 pisze:Dziwisz się? "Najsłabsza z faworytów" Borussia wylosowała nowicjuszy z Malagi, którzy i tak już osiągnęli historyczny sukces. W dwumeczu z Barceloną nie zagra Zlatan, więc i PSG nie wygląda za dobrze. O parze Real-Galata nie ma co wspominać. Wystarczy jedno nazwisko - Mourinho.pan Zambrotta pisze:Ludzie już widzą w półfinale barcelonę, real i dortmund
Bayern nie ma zwrotnych małych gnojków w napadzie, co promuje naszych obrońców. W dodatku bazują na dobrej organizacji gry w środku pola, a MVP i dwójka bocznych potrafi skutecznie zdemolować każdą linię. Kartki, kontuzja Riberyego - naprawdę kwestia awansu 50/50. Byle dobry wynik z Niemiec wywieźć.
Liczę na konusa w meczu na AA- serio. Na kontrę i wkręcenie van Buytena w ziemię. Już 4 lata temu myślałem, że jest za stary.
- SKAr7
- Juventino

A ja nie pojmuję, jak można lać przed Realem i Barcą, które grają tak, jak w tym sezonie (Real), czy przez ostatnie dwa miesiące (Barca). Z obu tych drużyn bałbym się tylko spinającego się Mou, żeby odkupić sezon, i Messiego. Bayern to świetna konstrukcja, gdyby była zdrowa- perfekcyjna pod każdym względem. Bez Badstubera, Martineza, a z Schweinsteigerem i Riberym w niewiadomej formie- jak najbardziej do ogrania.wojczech7 pisze:Tego też nie pojmuję.pan Zambrotta pisze:Ludzie srają przed bayernem, a chcieli barcę i real![]()
- Smok-u
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po losowaniu byłem lekko mówiąc byłem załamany. Bayernu mimo wszystko najbardziej nie chciałem. Ale później spojrzałem na nieśmiertelnik z Juve i przypomniałem się ile rzeczy już przeszedłem. Finał 2003, farsopoli, dwa sezonu na 7 miejscu i uświadomiłem sobie ,że zawsze za nimi jestem, zawsze ich wspieram. Wierzę ,że Juve wygra i nie mogę się doczekać meczu! Forza JUVE.
PS: Wiem bardzo lamerski post
PS: Wiem bardzo lamerski post
- nynek
- Juventino

- Podziekował: 6 razy
Też to widziałem i parsknąłem śmiechem. No, ale "znawcy" mają kilka zwrotów, których używają w swoich "specjalistycznych" analizach każdej drużyny. Podobnie na JuvePoland istnieje wzór opisujący grajków, którzy zaimponowali użytkownikowi w przypadkowym meczu:Pawełek pisze:Komentarz jednego z kibiców Bayernu na ich polskiej stronie:
"Musimy zagrać dwa równe mecze na wysokim poziomie, Juve jest bardzo niewygodnym przeciwnikiem, są dobrze zorganizowani w obronie i skuteczni w ataku"
![]()
Jedno jest pewne - będzie cholernie ciężko, ale to jest piłka. Ktoś już dobrze powiedział - jak spadać to z wysokiego konia.
"Warto się nim zainteresować. NAZWISKO ma bardzo dobrze ułożoną stopę, dobry przegląd pola, dobrą technikę użytkową, precyzyjny drybling i strzał."
Mam czuja, że pokonamy Bayern.
- juvemaroko
- Juventino

Szanse 50/50
Jesli zagramy skutecznie w ataku to mamy szanse.
Obysmy nie zagrali jak przeciwko Celiku, bo watpie ze Bayern nie trafi do siatki buffona. Kluczem sukcesu bedzie obecnosc badz nie Vidal i Marchisio, orad lepsza dyspozycja Pirlo.
To spotkanie pokaze jaka jest nasza sila obecnie oraz pokaze jak Conte sobie da rade przeciwko jedna z najsilniejszych druzyn w Europie:
Jesli zagramy skutecznie w ataku to mamy szanse.
Obysmy nie zagrali jak przeciwko Celiku, bo watpie ze Bayern nie trafi do siatki buffona. Kluczem sukcesu bedzie obecnosc badz nie Vidal i Marchisio, orad lepsza dyspozycja Pirlo.
To spotkanie pokaze jaka jest nasza sila obecnie oraz pokaze jak Conte sobie da rade przeciwko jedna z najsilniejszych druzyn w Europie:
- Arbuzini
- Juventino

Nie wiem czemu śmiejecie się ze sformułowania "skuteczni w ataku". Gdybyśmy tacy nie byli to nie kulnęlibyśmy Celticu 5-0. Spoko-loko, niech się boją naszego ataku to się więcej miejsca dla pomocników i wahadłowych zrobi.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Niestety za rozpracowanie taktyczne rywali w Bayernie nie są odpowiedzialni ich kibice, tylko ogarnięci ludzie, którzy każdą boską piętkę Mirasa mają dokładnie rozrysowanąArbuzini pisze:Spoko-loko, niech się boją naszego ataku to się więcej miejsca dla pomocników i wahadłowych zrobi.
- koki90
- Juventino

Jedyne co mnie martwi to terminarz. Nasi przy Conte słyną z dobrego przygotowania fizycznego, ale nieraz przez Ligę Mistrzów już mieliśmy zadyszkę. Mam obawy, że może się to odbić na którymś z meczów z Bayernem lub w lidze. Mamy przewagę nad Napoli, ale Bayern ma aż 20 punktów przewagi nad drugą BVB ! Już chodzą głosy, że mają oszczędzić kilku kluczowych zawodników. Nie zdziwi mnie zagrywka w stylu Celticu, oby efekt był taki sam 
Grafiki z forum Bayernu
Juve

Bayern

Wchodzimy w decydującą fazę sezonu. Póki co jest bardzo dobry, ale patrząc na nasz terminarz nie zdziwi mnie roztrwonienie obecnej przewagi. Gdzieś te mecze LM się odbiją, byle nie za mocno.
Grafiki z forum Bayernu
Juve

Bayern

Wchodzimy w decydującą fazę sezonu. Póki co jest bardzo dobry, ale patrząc na nasz terminarz nie zdziwi mnie roztrwonienie obecnej przewagi. Gdzieś te mecze LM się odbiją, byle nie za mocno.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2013, 14:21 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marian.
- Juventino

A jednak rewanż gramy w środe. Koleś z Eurosportu mówił co innego. Cieszę się bardzo. Mam nadzieje, że TVP nie ośmieszy się po raz kolejny pokazując mecz Barcelona - PSG.
W Monachium przede wszystkim trzeba strzelić gola. Bramkowy remis byłby świetny, ale będzie bardzo ciężko. Marzy mi się remisik w Monachium, a u siebie zaprezentować coś takiego jak z Realem 03'.
W Monachium przede wszystkim trzeba strzelić gola. Bramkowy remis byłby świetny, ale będzie bardzo ciężko. Marzy mi się remisik w Monachium, a u siebie zaprezentować coś takiego jak z Realem 03'.

- Gotti
- Juventino

Bayern to najbardziej przereklamowany klub. Sami się spinają i stawiają w roli głownego faworyta co sezon. W LM absolutnie nic specjalnego w obecnym sezonie nie grają. Z włoskimi drużynami zawsze grali źle, zresztą jak wszyscy Niemcy i dlatego ja jestem bardzo spokojny, a wyeliminowanie tego najbardziej "niemieckiego" klubu delikatnie mówiąc będzie większą przyjemnością niż wywalenie słabego Realu.
- Marcin_ACM
- Milanista

Szlagier Bayern-Juventus, a w TVP i tak poleci Borussia Whistle
Nie no jakby teraz w tvp puscili Malaga-Borussia ... Angry
Ludzie!Tak czy owak na transmisje bym nie liczyl w TVP, wiadomo bedzie albo Borussia albo Barca.
FC Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray Istanbul
więc wiadomo, że będzie tego dnia BVB w TVP i bardzo dobrze.
Natomiast w rewanżach w środę 10.04 wybierze spośród:
FC Barcelona - Paris St. Germain
Juventus Turyn - Bayern München
i tutaj widzę duże szanse na mecz Juve - Bayern.
Najważniejszy Badstuber, który ma zerwane wiązadła. On jako jedyny faktycznie wypadł z 1 składu. Po kontuzji wróci już na 100% Ribery, który jednak jeszcze nie zagra w najblizszym meczu z Bayerem. Wróci Boateng po pauzie za czerwoną kartkę. Zresztą Bayern, który ma już 20 punktów przewagi nad drugim w tabeli BVB zapowiada oszczędzanie swoich zawodników w najbliższych meczach bundesligi.jakku1 pisze:Orientuje sie ktos kto w Bayernie jest kontuzjowany, jak dlugie sa to kontuzje, kto bedzie pauzowal za kartki, etc? Jakim skladem ewentualnie oni moga na nas wyjsc? Oglada ktos Bayern namietnie w Bundeslidze?
Skład Bayernu na Juve wg mnie to na 99%:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic.
Ławka: Robben, Luiz Gustavo, Van Buyten, Gomez + ktoś tam z piłkarzy typu Contento, Rafinha, Tymoszczuk, Pizarro, Shaqiri.
Ewentualnie: Robben od początku a Müller lub Ribery na ławce.
Zresztą... Heynckes może próbować jeszcze inaczej zaskoczyć. Na mecz grupowy z Lille (Bayern musiał jeszcze wtedy się spinać) wystawił Pizzaro, który już w 33 minucie miał hattricka a Bayern prowadził 5:0.