Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:31

Czy na pewno nam tego potrzeba? Nie kwestionuje potencjału tego chłopaka, ale...
Chcemy kupić napastnika z TOP np Jovetic, do tego Matri przedłużył kontrakt, możliwe że to samo zrobi Quag jest Vucinic, na bokach Pepe, Giacch, może Giovinco...to już kilku zawodników na 3 pozycje...nie wiem czy akurat trzeba kupować chłopaka, który może się nie sprawdzić. Zawsze jest jakieś ryzyko, ale wątpię by mielibyśmy iść w kierunku takiego wzmocnienia. Raczej spodziewam się jednego porządnego zawodnika i kilka mniejszych uzupełnień.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:36

Ouh_yeah pisze:Z ostatniej chwili: Raiola ma pomóc w wyciągnięciu Robbena :think:
Slyszalem niedawno (chyba od ktoregos z polskich komentatorow w TV), ze koledzy z druzyny strasznie go nie lubia z powodu samolubnego stylu gry. Ale i tak watpie w taki transfer, raczej kategoria football fantasy.

Jesli chodzi o tego Guidettiego (swoja droga, pochodzenie brazylijsko-wloskie, ale ma geny 8)) to zainteresowac sie warto, ale my na przyszly sezon potrzebujemy na szpice jakiegos pewniaka. Nie mlodego, ktory moze wypali. Nie Matriego, ktory w 50% meczach gra po prosu slabo.

Corriere Dello Sport informuje dzisiaj na okladce, ze na transfery mamy miec pule 80 mln €.

A, jeszcze w kwestii ewentualnego pozyskania za darmo Chivu. Jestem zdecydowanie na nie. Jak ktos uwaza inaczej, niech sobie wlaczy rewanzowy mecz z Schalke w zeszlorocznej LM :D.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:54

bendzamin pisze: Corriere Dello Sport informuje dzisiaj na okladce, ze na transfery mamy miec pule 80 mln €.
Spora sumka...chociaż wątpię byśmy ją wydali. Jak wydamy 50 mln to już będzie dużo. Do tego kogoś jeszcze sprzedamy...z kimś pewnie rozwiążemy kontrakt. Nasze obecne potrzeby kadrowe chyba nie będą tyle kosztować. Zawodnik do ataku 20-30 mln, środkowy obrońca. Ktoś na prawe skrzydło i pewnie tyle.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:00

jeszcze jakiegoś konkurenta na lewą obronę by się przydało :)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:07

bramek pisze:jeszcze jakiegoś konkurenta na lewą obronę by się przydało :)
Ja wiem...tak się teraz zastanawiam. Jest Chielini, a teraz De Ceglie zaczął grać na prawdę dobrze. Wydaje mi się, że to niepotrzebny wydatek.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:15

bendzamin pisze:
Corriere Dello Sport informuje dzisiaj na okladce, ze na transfery mamy miec pule 80 mln €.
Lubie to 8) W dzisiejszym świecie kiedy można mieć miliard długu i normalnie funkcjonować a nawet zdobywać trofea ( latami :think: ) nie ma rzeczy niemożliwych- dlatego w wyścigu zbrojeń powinniśmy brać udział, co by do LM iść grać o coś. Powinniśmy kupić 2 globalne gwiazdy.

a zatem:
Robben- mój nr. 1 wśród wszystkich piłkarzy niegrających w Juve. Uwielbiam jego styl, nieszablonowość, ciąg na bramkę. Wszystko. Pisałem już w tym wątku, że nie uważam jego transfer za niemożliwy. Dawałby szeroki wachlarz opcji różnych wariantów taktycznych. Myślę , że 35 mln $ mogłoby wystarczyć. Jeśli nie- wtedy Ribery 8)

Do tego na atak van Persie/ Tevez jeśli nie to Soldado/ Torres, jeśli nie to Doumbia/ Guidetti ( ten mógłby przyjść i tak - jako jeden z dwóch nowych napastników). Na końcu Jovetic- który specjalnie nic wielkiego jeszcze nie pokazał / Dzeko/ Berbatov.
myślicie, że Llorente do końca kariery będzie baskował w Bilbao? Ciekawi mnie to mocno.

Ofensywa to priorytet. I tu trzeba ładować miliony monet.

Nie wyobrażam sobie Pepe w pierwszym składzie w LM :naughty:

Bardzo mi się Gaitan spodobał w meczu z Chelsea- ale chyba nie przebijemy Manchesterów. Jak już pisałem - Willian z Szachtara/ Martin z Sochaux - myślę, niespecjalnie drodzy- do "szerokiego pierwszego składu" i rotacji niezbędnej w 3 frontach- idealni.
Ciekawe ile przez ten sezon spadła wartość Hazarda?

Dwie gwiazdy do ofensywy i Juventus wysyła jasny sygnał, jesteśmy firmą, jesteśmy marką, wracamy bić się o czołowe miejsca w Europie. Bo obawiam się, że dla przeciętnego amatora skopanej jesteśmy dziś w okolicach 15-20 miejsca w Europie. Ciężko będzie wyżej podskoczyć z Pepe, Marchisio i Matrim w pierwszym składzie.

Defensywę mamy beautiful, więc tam jakieś kosmetyczne uzupełnienia składu. Jakiś czwarty ŚO i jest ok. Chciałbym, żeby wreszcie dużo zaczął grać Caceres.

Jak mamy dobre układy z Udinese i jakby się rozpoczął rozkład tamtego zespołu to można zawsze łyknąć Zapatę albo Armero.

Już chce Palermo :D

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:40

Supersonic pisze:Robben(...)Do tego na atak van Persie
No to Pepe i Matri dużo by sobie pograli przy tych kontuzjach dwóch Holendrów :D
Ale oczywiście żartuję bo nie ma co wybrzydzać w naszej sytuacji. Każdego piłkarza, którego zna przeciętny Kowalski oglądający tylko Polską reprę, Barcelonę w LM i bramki Polaków z Bundesligi, biorę z otwartymi ramionami.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2012, 12:44 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:40

Castiel pisze:
bendzamin pisze: Corriere Dello Sport informuje dzisiaj na okladce, ze na transfery mamy miec pule 80 mln €.
Spora sumka...chociaż wątpię byśmy ją wydali. Jak wydamy 50 mln to już będzie dużo. Do tego kogoś jeszcze sprzedamy...z kimś pewnie rozwiążemy kontrakt. Nasze obecne potrzeby kadrowe chyba nie będą tyle kosztować. Zawodnik do ataku 20-30 mln, środkowy obrońca. Ktoś na prawe skrzydło i pewnie tyle.
Moim zdaniem nasze potrzeby kadrowe na przyszły sezon będą mimo wszystko o wiele większe. Będziemy grali na trzech frontach, a w LM już w fazie grupowej to będą "mecze o wszystko", bo prawdopodobnie z niskim rankingiem klubowym trafimy do trzeciego (a może nawet czwartego) koszyka czyli od razu zargramy z europejską czołówką.

Moim zdaniem w tej sytuacji najbardziej konieczną potrzebą jest zakup zawodników do rotacji w pomocy, bo dziś to jest Pirlo, Vidal i Marchisio, a poza nimi to tylko mooocno przeciętny Padoin oraz niedoświadczony Marrone. Gdyby zdarzyło nam się w kolejnym sezonie podobna sytuacja jak w Milanie gdzie 1-2 środkowych pomocników wypada, to nasza (najlepsza obecnie w lidze pomoc) przestaje istnieć. A przecież Pirlo to nie młodzieniaszek, poza tym już w Milanie "lubił się łamać".

Po drugie kosztowne będzie oczywiście pozyskanie gwiazdy (bądź wschodzącej gwiazdy) która podniosłaby jakość naszego ataku. Jovetić czy Suarez to wydatek rzędu 25-30 mln euro. Dodatkowo istnieje pewne prawdopodobieństwo, że wróci do na Giovinco. Atak z Matrim, Quagliarellą, Vuciniciem, Giovinco i nową gwiazdą szału może nie robi, ale wygląda dość solidnie.

W obronie sytuacja nie jest obecnie zła. Od biedy mamy 4 środkowych obrońców, dwóch lewych i dwóch prawych przy czym Caseres i Chiellini mogą występować w podwójnej roli. O ile wg mnie Caseres z powodzeniem może zastępować w sezonie Lichtsteinera i wielkiej konieczności sprowadzania dla Szwajcara zastępcy nie widzę, o tyle zmiennika dla De Ceglie bym poszukał. Owszem Paolo zrobił w tym sezonie postępy, ale ciągle do najlepszych lewych obrońców brakuje mu bardzo wiele.
Co do środka obrony, to ja osobiście nie obraziłbym się na podpisanie jednorocznego kontraktu z Nestą. Lepszego obrońcy nie ściągniemy na pewno (bo takowy musiałby bardzo dużo kosztować), a przy okazji nie obciążalibyśmy zbytnio budżetu i rozwiązanie problemu środka obrony zostałoby przeniesione na kolejne lata.

Podsumowując: te 80 mln euro (o ile to w ogóle prawda) to moim zdaniem wystarczające środki żeby pozyskać tych ok. 6 graczy (w tym tylko 2-3 do pierwszego składu), którzy będą nam potrzebni w nowym sezonie, zwłaszcza przy umiejętnym korzystaniu z okazji (Nesta, Montolivo).

Pozdrawiam!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:48

@Supersonic

1. Zapata gra w Villareal. Szczegół ;)

2. 35 mln € za 28 letniego, dość szklanego, samolubnego skrzydłowego? Za niższą cenę tak, bo to piłkarz który w formie może próbować pukać do drzwi Ronaldo czy Messiego. Ale za tyle, to chyba nie... Wolałbym mimo wszystko wydać na jednego piłkarza nie więcej jak 25, w porywach 30 mln €.

3. Ribery jest raczej nieosiągalny dla nas. Jeżeli będzie chciał odejść to do klubu z top5 świata (piłkarskiego lub zarobkowego).

4. Llorente zostanie w Bilabao, albo przeniesie się do Madrytu. Wątpię, że skusi się na Londyn/Manchester.

5. Trochę sporo wymieniłeś tych "dziewiątek" :] van Persie niby jest po słowie z City, to by oznaczało, że do wyjęcia jest Dżeko. Tevez również będzie na wylocie, ale nie wiem czy zasłużyłby na zarobki, jakich by zażądał.
Soldado i Torres? Hiszpanie... ale jeśli miałbym wybierać, to wolałbym goleadora Valencii niż El Nino - on powinien wrócić do Hiszpanii by odzyskać formę.

6. Jovetić i Robben? Czy Jovetić lub Robben? Osobiście wolałbym mimo wszystko Czarnogórca. Do wyrwania za 20mln+Q, 23 lata, życie przed nim. No ale ja jestem jego fanboyem.

7. Hazard w sumie na jakiej pozycji gra? Skrzydło? Już raczej nie bije się o niego Europa, ale nie chciałbym go jako zapowiadanego cracka ^^.

8. Nie wierzę w 80 mln €, mimo, że ta kwota zawiera sprzedaże. :]

9. Ktoś ma jakiś pomysł na prawe skrzydło? Bo plotki głoszone przez Łukasza mówią, że Jojo się tam nie nadaje 8) Ja osobiście raczej nie mam... Może Valencia z Utd?

@Azrael
Rozsądne wydanie 80 mln € imo w pełni pokryłoby nasze potrzeby. Wtedy za rok wystarczyłoby kupić 1-2 zawodników. Ale to po pierwsze ciężka sprawa dla Marotty&Conte, pewnie by nie podołali zainwestować wszystkiego mądrze, a po drugie nie wydamy tyle :)

PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 12:59

stahoo pisze:
9. Ktoś ma jakiś pomysł na prawe skrzydło? Bo plotki głoszone przez Łukasza mówią, że Jojo się tam nie nadaje 8) Ja osobiście raczej nie mam... Może Valencia z Utd?
Po jego meczu z Polska się z niego wyleczyłem :P Szczerze powiedziawszy to na tą prawą stronę Robben idealny, nie znam nikogo innego z tak genialną lewą nogą. Jedyne minusy które już wcześniej zostały wspomniane, "stary i szklany". Boje się jednak że zostaniemy z tym co mamy.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:00

robben nie jest juz taki szklany, bayern znalazl zrodlo jego kontuzji i sie tym zajal.
moim zdaniem jesli do juve przyjdzie robben to juventus bedzie mogl zrezygnowac z szukania topowego napastnika. z takim skrzydlowym matri zostanie krolem strzelcow

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:07

stahoo pisze:Może Valencia z Utd?
Valencia, to chyba bardziej skrzydłowy do 4-4-2, niż do 4-3-3. Z Manchesteru, to chciałbym Naniego. Idealnie by do nas pasował.
Rooney'em, też bym nie pogardził :think:

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:21

stahoo pisze: 9. Ktoś ma jakiś pomysł na prawe skrzydło?
Mi się marzył do niedawna Isla, ale się połamał i nie wiadomo co to z nim będzie.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:26

19 pisze: moim zdaniem jesli do juve przyjdzie robben to juventus bedzie mogl zrezygnowac z szukania topowego napastnika. z takim skrzydlowym matri zostanie krolem strzelcow
Przy samolubności Arjena to Matri mógłby mu się co najwyżej przyglądać z boku jak się bramki ładuje ;) No chyba, że będzie dogrywał częściej niż strzelał, a to mu raczej nie grozi.

Ogólnie podoba mi się pomysł ściągnięcia Robbena, bo to gość, który w trudnym meczu gdzie wyraźnie nie idzie potrafi szarpnąć do przodu, minąć 1-2 zawodników i popisać się kapitalnym zagraniem. W formie jest nie do zatrzymania, byłaby prawdziwa bomba transferowa. Pytanie tylko czy sam Holender opuści Bayern, w którym jest zawodnikiem kluczowym, na rzecz powstającego z kolan Juventusu :think:

Sapere Aude!
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:40

De Ceglie kogos na jego pozycje na lewa strone kogos lepszego .
Suarez ma na koniec sezonu przedłożyć kontrakt wiec mało prawdopodobne chyba ze by go kasa skusili, by pasował, ale nie wieże.
Alexisa Sancheza mozna spenetrować czy jest szansa i za ile moze kto wie u nas by był gwiazda tam jest jednym z wielu .

Zablokowany