Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 22:26

Juventus juz drugi raz zwolnil Ranieriego :lol: Coz, moze na 'efekcie nowej miotly' uda im sie troche odbic, ale na pewno nie jest to rozwiazanie na dluzsza mete. Jedyne ewentualne pozytywy, jakie mozna zauwazyc z pozycji kibica interu to fakt, ze pewnie bedzie dawal mlodym sporo szans.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 22:36

Tego to się nie spodziewałem powiem szczerze. Interiści się cieszą i się nie dziwię, bo trudno sobie wyobrazić, aby mogło być jeszcze gorzej. Niemniej jednak tam nie tylko w trenerze jest problem, tylko w tych zawodowcach. Wątpię, aby w niektórych była możliwa jeszcze jakaś wielka motywacja. No i ciężko będzie wyrzucić te dziadki z dobrym pieniądzem. Przyszły sezon najpewniej bez Ligi Mistrzów, to jak wiemy też nie pomaga w sprowadzeniu zawodników z najwyższej półki.

Życzę najgorszego, ewentualnie mogą drugi raz skopać tyłki Milanowi, to tyle.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 22:43

Dość dziwna jest logika, którą kierują się działacze Interu. Nie wylali Siwego po kompromitacji z Bolonią, nie wylali również po remisach z Chievo czy Atalantą ani po odpadnięciu z LM - wyfrunął natomiast po porażce w meczu, którego nie miał prawa wygrać. Jedyne w miarę rozsądne wytłumaczenie to takie, że decyzja o zwolnieniu zapadła wcześniej ale woleli nie zmieniać trenera przed tak ważnym spotkaniem.

Ja jestem optymistą tak długo jak Moratti nie pojmie, że żaden trener z łajna bata nie ukręci, choćby nawet i co miesiąc miał przychodzić nowy. Jeżeli Chiellini wkręca w ziemię trzech obrońców rywala jednym zwodem, a Del Piero na pięciu metrach odstawia defensorów na dwa metry to co tutaj można wielkiego wymyślić? Chelsea była ostatnimi czasy klubem, na którym wielu najlepszych szkoleniowców się sparzyło. Myślę że ogarnąć obecnie Inter byłoby jeszcze trudniej.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 22:52

News z 16:41:

Massimo Moratti został zapytany o to czy Claudio Ranieri pozostanie w Interze mimo kolejnej porażki.

- Ranieri? Sądzę, że zostanie do czerwca. Ma ważny kontrakt i zarówno ja jak i Ranieri chcemy, aby został on wypełniony. Po zakończeniu sezonu przeanalizujemy sytuację i zobaczymy co dalej z posadą trenera.

Kilka godzin później Ranieri oficjalnie zwolniony :prochno: Oj, stary dobry Moratti.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 23:00

zahor pisze:Dość dziwna jest logika, którą kierują się działacze Interu. Nie wylali Siwego po kompromitacji z Bolonią, nie wylali również po remisach z Chievo czy Atalantą ani po odpadnięciu z LM - wyfrunął natomiast po porażce w meczu, którego nie miał prawa wygrać. Jedyne w miarę rozsądne wytłumaczenie to takie, że decyzja o zwolnieniu zapadła wcześniej ale woleli nie zmieniać trenera przed tak ważnym spotkaniem.
Ja tutaj akurat widzę logikę - poczekali z wykopaniem Siwego do momentu aż wolny będzie trener juniorów Interu.
zahor pisze:Ja jestem optymistą tak długo jak Moratti nie pojmie, że żaden trener z łajna bata nie ukręci, choćby nawet i co miesiąc miał przychodzić nowy. Jeżeli Chiellini wkręca w ziemię trzech obrońców rywala jednym zwodem, a Del Piero na pięciu metrach odstawia defensorów na dwa metry to co tutaj można wielkiego wymyślić? Chelsea była ostatnimi czasy klubem, na którym wielu najlepszych szkoleniowców się sparzyło. Myślę że ogarnąć obecnie Inter byłoby jeszcze trudniej.
W zasadzie to u nas nie były potrzebne wielkie nakłady pieniędzy ani genialne mercato a jednak jakoś tak w jeden sezon z wraku drużyny staliśmy się poważną konkurencją dla Milanu. Mimo wszystko, zarówno Moratti jak i jego podwładni nie są zbyt ogarnięci i dlatego nie wróżę im podobnej historii.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 23:02

Ja szczerze wątpię w "efekt nowej miotły". Nowy trener będzie musiał wprowadzić swoje rozwiązania taktyczne - to zajmie czas. Do tego jeszcze facet, który ma 36 lat, nie grał zawodowo w piłkę, ma mieć jakiś posłuch u piłkarzy takich jak Zanetti, Stankovic czy Cambiasso? W moim przekonaniu to był zły ruch "brzydala" i Inter popłynie w dół tabeli jeszcze bardziej...

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 23:35

Ciekaw jestem co ten ich nowy trener wymyśli. Jestem przekonany, że strzał w dziesiątkę to to nie jest i mimo, że zostało jeszcze 9 kolejek do końca sezonu, papa Moratti może zdecydować się na kolejną zmianę na stanowisku trenera.

Andrea Stramaccioni rzucony na głęboką wodę, otoczony ludźmi niekompetentnymi i nieogarniętymi w piłce nożnej, skończy podobnie jak Ciro Ferrara.

Powoli wszystko wraca do normalności. Nie pozostaje nic innego, jak cieszyć się ich nieszczęściem, póki możemy ich uznawać za rywali... bo niedługo znów - tak jak to było w zwyczaju, będziemy walczyć o inne cele. :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Tharp

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 23:55

propo Ciro Ferrary, z calego serca zycze interowi zeby sie powtorzyla historia naszego eks-trenera.
Tzn. efekt nowej miotly przynoszacy jakies tam efekty pod koniec sezonu, plus ekstra-optymizm zwiazany z faktem ze ten koles ma 36 lat, a mlodzi trenerzy sa w modzie, w efekcie Andrea Straciatella zostaje na nastepny sezon, i wpupia wszystko, jak tylko zacznie sie powazne granie.
Amen.

mysle jednak, ze moratti bedzie czekal na zakonczenie euro, trzymajac kciuki za jak najszybsze odpadniecie francji, co by sie przyczaic do zatrudnienia Blanca.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 00:32

Impulsywnymi reakcjami w tym biznesie daleko się nie zajedzie na dodatek wtedy kiedy emocje biorą górę. Moratti psychicznie miękki dzięki czemu szybko ulega pokusom i zmienia swoje upodobania, to jest jak dla mnie meritum tego że Inter jest tak a nie inaczej zarządzany i w sumie nikt nie bierze na poważnie tego klubu. Taki sezon który mieli za Mourinho (wtedy kiedy zgarnęli potrójną koronę) to powinni mieć niemal cały czas, z taką górą kasy a co mieli? no właśnie... :smile:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 00:41

Czy nikomu w Interze nie przyszło do głowy, że ci zawodnicy którzy tam grają już nie gwarantują takiego poziomu? Jak w klubie był Mourinho to ci zawodnicy byli w życiowej formie, ale to było kiedyś. Trzeba zacząć zmieniać ten zespół, a nie trenerów bo nawet najlepszy specjalista nie wyciśnie nic z tych wypalonych zawodników. Najmłodsi w obronie strasznie słabi Ranocchia i Nagatomo, a reszta jest już poza Chivu dużo po 30-tce. Do tego ciągle kontuzjowany Sneijder i robi się niesamowity problem. Nie szukałbym przyczyn beznadziejnego sezonu w trenerze/trenerach bo wystarczy spojrzeć na kadrę by wiedzieć, że z tego pieca chleba nie będzie.

Gość

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 00:55

I dobrze. Szkoda mi było Ranieriego. Bądź, co bądź osiągnął z nami przyzwoite wyniki, z Romą także.
Poza tym, tak ładnie w niedzielę witał się z Alexem... I z klasą wypowiadał się przed i po meczu.
Główną przyczyną niepowodzeń interu jest moratti. Ten człowiek nie ma pojęcia o tym, jak wydawać pieniądze. Lepiej by zrobił budując studnie w Afryce.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 00:57

Castiel pisze:Czy nikomu w Interze nie przyszło do głowy, że ci zawodnicy którzy tam grają już nie gwarantują takiego poziomu? Jak w klubie był Mourinho to ci zawodnicy byli w życiowej formie, ale to było kiedyś. Trzeba zacząć zmieniać ten zespół, a nie trenerów bo nawet najlepszy specjalista nie wyciśnie nic z tych wypalonych zawodników. Najmłodsi w obronie strasznie słabi Ranocchia i Nagatomo, a reszta jest już poza Chivu dużo po 30-tce. Do tego ciągle kontuzjowany Sneijder i robi się niesamowity problem. Nie szukałbym przyczyn beznadziejnego sezonu w trenerze/trenerach bo wystarczy spojrzeć na kadrę by wiedzieć, że z tego pieca chleba nie będzie.
A skad wiecie panowie, ze ten Straciatella nie odmieni ich oblicza? Mlodzi trenerzy - najczesciej zespolu B, nigdy raczej nie sa sredni. Albo sa wielkim flopem, albo wielkim topem. Jako ze Inter nie ma wiele do stracenia, nie zdziwie sie, jak w przyszlych kolejkach zobaczymy pare "gwiazdeczek" Interowych z new-gen series (tzn tej mlodziezowej ligi mistrzow - jesli ktos nie wie).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 08:51

No na prawdę wielka szkoda,tak mu wszyscy dobrze życzyliśmy a okazało się,że przez Nas właśnie stracił posadę trenera;//
Proponuję mu wysłać jakieś kwiaty w ramach przeprosin czy coś :lol:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 09:19

Ajajajajaj... :|
Leśny Dziadek zwolniony, takie informacje przed południem nie są wskazane. Szkoda, liczyłem, że dalej będzie kompromitował siebie i swoją drużynę. Od zawsze uważałem go za nieudacznika, ofiarę losu a przygoda z Mediolanem tylko to potwierdziła.
Teraz, tak jak piszecie, pewnie ujrzymy efekt nowej miotły. Miejmy nadzieję, że nie potrwa on zbyt długo.

Swoją drogą jedno trzeba oddać Morattiemu. W tej sytuacji zachował się przytomnie. Siwek jedyne, co mógł zrobić, to spuścić Inter jeszcze niżej, a tak przynajmniej może w Lidze Europy zagrają. Massimo zrobił to, czego my nie zrobiliśmy z Del Nerim.

Obrazek
Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2012, 09:19

Ten ich trener z primki wygrał im młodzieżową LM, jestem ciekaw ilu tych młodych włoży do składu :-)).
Jestem bardzo ciekaw następnego meczu Inter, i jeżeli nie będzie kolidował z meczem Juventusu to może sobie nawet obejrzę :smile:

ODPOWIEDZ