Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- kuqi
- Juventino
Palmeri oczko niżej, gość chyba w życiu nie napisał nic co by się sprawdziło.jakku1 pisze:Bardzo ciekawa infografika prezentujaca wiarygodnosc zrodel odnosnie naszego mercato. Zrobiona przez jakiegos fana, ale z wiekszoscia sie zgadzam.
"BIG NEWS IN 10min"
- Łoles
- Juventino
O ile jestem ogromnym zwolennikiem sprowadzenia Savica o tyle kwoty podawane w mediach to jakiś kiepski żart.
Każdy absurd ma swoje granice i uważam że i cena Milinkovica również musi je mieć. 100mln to kwota maksymalna, uważam że i tak za dużo ale rynek jest taki a nie inny. Niestety.
Każdy absurd ma swoje granice i uważam że i cena Milinkovica również musi je mieć. 100mln to kwota maksymalna, uważam że i tak za dużo ale rynek jest taki a nie inny. Niestety.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- deszczowy
- Juventino
A nie można by obu po 50 mln?Łoles pisze:O ile jestem ogromnym zwolennikiem sprowadzenia Savica o tyle kwoty podawane w mediach to jakiś kiepski żart.

- Łoles
- Juventino
I wtedy w pomocy Milinkovic - Pjanic - Savicdeszczowy pisze:A nie można by obu po 50 mln?Łoles pisze:O ile jestem ogromnym zwolennikiem sprowadzenia Savica o tyle kwoty podawane w mediach to jakiś kiepski żart.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Na chwilę obecną SMS wyceniany jest na 90 baniek. Ma 23 lata. Jego wartość powinna iść w górę. Nie można się dziwić, że parch chce za niego 150. Rynek zwariował i nikt z tym nic nie zrobi.
- Principino
- Juventino
Imo jak Juve nie zalatwi SMS do mś to pozniej nie bedzie juz na niego szans no chyba ze Serbia sie skompromituje lub Savic wyleci z kontuzja z turnieju. Po mś jak Savic zaliczy dobre wystepy a jego repra zajdzie gdzies dalej to od razu mozna sie z nim pozegnac w Juve. Wjada szejkowie i inni giganci z konkretnymi ofertami a Marotta pewnie pokornie odpusci juz swoje dlubanie przy nim i dobrze.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Milinković-Savić [23] - Pjanic [28] - E.Can [24]
A.Sandro [27] - Rugani [23] - Caldara [24] - Cancelo [24]
Szczęsny [28]
Taki skład już teraz wyglądałby dobrze (pewnie mistrzostwo + ćwierćfinał LM), a najstarsi zawodnicy mają tylko 28 lat. Jeśli do tego dodalibyśmy doświadczenie w postaci Chielliniego, Benatii, Khediry, Mandzukica, Higuaina, to robi się ciekawa mieszanka.
Po mistrzowsku przechodzimy kolejną wymianę pokoleniową. Dominację zaczęliśmy już 7 lat temu. Od tego czasu wymieniliśmy niemal wszystkich graczy.
Szczęsny [28]
Taki skład już teraz wyglądałby dobrze (pewnie mistrzostwo + ćwierćfinał LM), a najstarsi zawodnicy mają tylko 28 lat. Jeśli do tego dodalibyśmy doświadczenie w postaci Chielliniego, Benatii, Khediry, Mandzukica, Higuaina, to robi się ciekawa mieszanka.
Po mistrzowsku przechodzimy kolejną wymianę pokoleniową. Dominację zaczęliśmy już 7 lat temu. Od tego czasu wymieniliśmy niemal wszystkich graczy.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Taki skład jak podajesz wyglądałby bardzo solidnie. Ale SMS wydaje mi sie niestety nierealny.Crunny pisze:D.Costa [27] - Dybala [24] - Bernardeschi [24]
Szczęsny [28]
Szkoda ze odpuscilismy temat Pellegriniego, bo dalbym mu szanse.
Ciekawe jakby wygladal Bentancur w miejsce SMS w Twoim ustawieniu, w rotacji wlasnie z Pellegrinim.
- Sorek21
- Juventino
Solo Juve napisało:
Moim zdaniem zamienimy go na Icardiego.Obaj trenerzy już się zgodzili na taką wymianę.Media strzelają w ciemno a Juve wielkie transfery robi po cichu. 2 lata temu też było tajemnicze info o snajperze z Ameryki Południowej szukającym domu w Turynie.Nikt się wtedy nie spodziewał że chodziło o Gonzalo.10:32] Portal vecchiasignora.com opublikował wskazówkę dotyczącą przyszłości Gonzalo Higuaina. Zgodnie z rozporządzeniem władz ligowych we Włoszech, kluby mają obowiązek wykupić prewencyjnie dodatkowe ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na dla swoich zawodników. Portal dotarł do informacji, według których Juventus nie jest zainteresowany przedłużaniem ubezpieczenia dla Higuaina, co ma oznaczać, że po Mundialu zawodnik będzie już w innym klubie.
- mzm
- Dortmundczyk
Nie wiem, czy to prawda, bo nie widziałem tutaj takiej informacji, ale Welt donosi, powołując się na CdS, że Juve jest zainteresowane Thilo Kehrerem z Schalke i rozważa złożenie oferty w wysokości 20 mln euro.
- kamil-8853
- Juventino
Mily pisze:Powie mi ktoś o co chodzi z tym Cancelo? Czemu nie dołożymy za Damiana trochę i już? 40 mln... Przesada. Bonusa top3 obrońcę Sprzedalismy za podobną cenę.
Ale bonus miał 30 lat

- CzeczenCZN
- Juventino
Szczerze? Nie wiem ale Wanda zachowuje się trochę jak Pogba przed transferem do Man-UTD, robi sobie show - te zebry itp. Ciekawe czy ona się nim inspiruje? Skoro tak to pewnie będzie to kwestia czasu. A co do Wandy, wreszcie jakaś ładna WAGS by była.Sorek21 pisze:Moim zdaniem zamienimy go na Icardiego.Obaj trenerzy już się zgodzili na taką wymianę.Media strzelają w ciemno a Juve wielkie transfery robi po cichu. 2 lata temu też było tajemnicze info o snajperze z Ameryki Południowej szukającym domu w Turynie.Nikt się wtedy nie spodziewał że chodziło o Gonzalo.

Swoja drogą nie wiem skąd się tacy mózgowcy biorą:
Ktoś na sport.pl napisał w newsie: http://www.sport.pl/pilka/56,64946,2350 ... cardi.html
Kod: Zaznacz cały
Niby poważna strona a pisze takie brednie... Jeżeli "dziennikarz" publikuje taki artykuł i podaje informacje, że Spaletti lub ktokolwiek w Interze zgodziłby sie na taki transfer to redaktor naczelny powinien się zastanowić kogo zatrudnia. 50mln + 31 - letni zawodnik wyceniany na 30 mln co daje 80 mln w prostym rachunku a za napastnika pokroju Icardiego można wyciągnąć bez problemu zapisane w kontrakcie 110 mln . Pomijam fakt ze Higuain zawodzi i ma może lata gry na najwyższym poziomie a Icardi ma 25 lat bodajże... Pomijam już znaczenie Argentyńczyka dla klubu. Ludzie chcecie być poważną firmą to weryfikujcie informacje a nie piszcie co przeczytacie gdzieś nie wiadomo gdzie i przepisujecie. Nawet nie chce mi się pozadnego posta napisać, w którym wytłumaczyłbym Państwu, dlaczego taki transfer jest kompletnie nie realny, błagam zajmijcie się rzetelnym dziennikarstwem.
:rotfl:
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jak widzę te doniesienia o możliwym transferze SMS za 150 mln do Realu to jedyne co mi się nasuwa to przeciek ze strony Lazio w celu zwiększenia ceny.
Nie za bardzo wiem po co mieliby tyle płacić i ściągać kogoś na pozycje wciąż młodego Kroosa. Wszak Modrica czy Casemiro to Serb nie zastąpi.
Tak w ogóle mam wrażenie, że Lotito jest trochę na nas skazany, bo wbrew pozorom może się okazać, że nie będzie tuzina kupców, którzy wyłożą 100 mln na jednosezonowca bez doświadczenia w LM, bez silnej pozycji medialnej w wieku 23 lat co może nie jest wiekiem odstraszającym, ale nie jest też to 17-18 latek. Tak szybko przechodząc przez drużyny dysponujące wystarczającymi środkami:
Real - wyżej opisane trochę to bez sensu z pkt widzenia ich aktualnych zawodników
Barca - mają Rakitica i inne potrzeby, nigdy nie byli łączeni z transferem SMSa
Man Utd- mając Pogbę wydać 100 mln na takiego samego zawodnika - nonsens
Man City - Guardiola nigdy nie wykorzystywał takich graczy i on w środkowej linii ma jednego od czarnej roboty i resztę graczy bardzo kreatywnych
Chelsea - wątpie aby było ich stać na 1 tak duży transfer, dodatkowo mają Fabregasa, Kante i Babayoko, więc jak już szukali by zawodników o lepszej kreacji akcji
Liverpool - ściągneli Fabinho na tą pozycję
Bayern - mają Tolisso to raz, a dwa, że wątpię, aby ryzykowali tak wielkie środki na zawodnika niesprawdzonego na arenie międzynarodowej - raczej nie w ich stylu
PSG - po nich można się wszystkiego spodziewać, ale w obliczu problemów w FFP może się okazać, że ten rok nie będzie tak gruby jak poprzednie
Dochodzimy do wniosku, że tylko my mamy go na 1 miejscu na liście marzeń i możemy dać te 80-100 mln euro - pytanie czy tyle mamy i czy Marotta jest w stanie przeprowadzić taki transfer nie mogąc po prostu płacić klauzuli.
Lotito może też dojść do wniosku, że za rok wyciągnie z niego więcej - ale może być różnie szczególnie, że my być może ściągniemy wówczas kogoś innego do środka i stracimy tak pilną potrzebę, nikt inny nie wykaże znów zainteresowania, a za dwa lata za 25 letniego Serba być może wciąż bez meczu w LM już 100 mln na bank nie dostanie...
Nie za bardzo wiem po co mieliby tyle płacić i ściągać kogoś na pozycje wciąż młodego Kroosa. Wszak Modrica czy Casemiro to Serb nie zastąpi.
Tak w ogóle mam wrażenie, że Lotito jest trochę na nas skazany, bo wbrew pozorom może się okazać, że nie będzie tuzina kupców, którzy wyłożą 100 mln na jednosezonowca bez doświadczenia w LM, bez silnej pozycji medialnej w wieku 23 lat co może nie jest wiekiem odstraszającym, ale nie jest też to 17-18 latek. Tak szybko przechodząc przez drużyny dysponujące wystarczającymi środkami:
Real - wyżej opisane trochę to bez sensu z pkt widzenia ich aktualnych zawodników
Barca - mają Rakitica i inne potrzeby, nigdy nie byli łączeni z transferem SMSa
Man Utd- mając Pogbę wydać 100 mln na takiego samego zawodnika - nonsens
Man City - Guardiola nigdy nie wykorzystywał takich graczy i on w środkowej linii ma jednego od czarnej roboty i resztę graczy bardzo kreatywnych
Chelsea - wątpie aby było ich stać na 1 tak duży transfer, dodatkowo mają Fabregasa, Kante i Babayoko, więc jak już szukali by zawodników o lepszej kreacji akcji
Liverpool - ściągneli Fabinho na tą pozycję
Bayern - mają Tolisso to raz, a dwa, że wątpię, aby ryzykowali tak wielkie środki na zawodnika niesprawdzonego na arenie międzynarodowej - raczej nie w ich stylu
PSG - po nich można się wszystkiego spodziewać, ale w obliczu problemów w FFP może się okazać, że ten rok nie będzie tak gruby jak poprzednie
Dochodzimy do wniosku, że tylko my mamy go na 1 miejscu na liście marzeń i możemy dać te 80-100 mln euro - pytanie czy tyle mamy i czy Marotta jest w stanie przeprowadzić taki transfer nie mogąc po prostu płacić klauzuli.
Lotito może też dojść do wniosku, że za rok wyciągnie z niego więcej - ale może być różnie szczególnie, że my być może ściągniemy wówczas kogoś innego do środka i stracimy tak pilną potrzebę, nikt inny nie wykaże znów zainteresowania, a za dwa lata za 25 letniego Serba być może wciąż bez meczu w LM już 100 mln na bank nie dostanie...