Mercato (2012-2014)
- Azazel
- Juventino
Tak na potwierdzenie waszych słów, można o tym przeczytać nawet na Wikipedii.
Mimo wszystko w tym sezonie zaliczył 19 występów ligowych, wszystkie w pierwszym składzie, a w pięciu nie dotrwał do końca. Do tego jeden mecz w pucharze. Nie jest to całkowicie beznadziejny wynik, który moim zdaniem go nie dyskredytuje. Mając w obwodzie 5 środkowych defensorów (Barzagli, Cheillini, Bonucci, od biedy Caceres i główny zainteresowany - King) nie widziałbym przeciwwskazań. Choć muszę przyznać, że nie za często widuje go w akcji, a bardziej bazuje na opinii, często budowanej za jego najlepszych lat.Wikipedia pisze:Kontuzje
W trakcie przygotowań do rozpoczęcia sezonu 2006–2007 podczas jednego z treningów Ledley King odniósł kontuzję kolana, przez którą musiał pauzować aż do ćwierćfinału pucharu UEFA w którym Tottenham Hotspur mierzył się z Sevillą. Od tamtego czasu Ledley King jest niezdolny do treningów z drużyną, a zamiast nich ćwiczy sam. Kontuzja ta ogranicza też ilość meczów, które może on rozegrać, gdyż po każdym spotkaniu musi on odpoczywać co najmniej 7 dni. Harry Redknapp, menadżer Tottenhamu, powiedział:
"Tutaj nie ma lekarstwa. Tu nie ma chrząstki, nie ma czego operować. Jest po prostu kość na kości. Jedyną kwestią jest gospodarowanie (kolanem). Ono puchnie i zazwyczaj trwa to 7 dni by je zregenerować ale przez mecz w poniedziałek miał mniej czasu. Ledley rzadko trenuje, głównie chodzi na siłownię aby utrzymać formę, ale nie biega i nie robi podobnych rzeczy. Ale nawet jeżeli zagra 20 gier w sezonie jest wart posiadania w klubie ponieważ jest tak dobry że zwiększa naszą szansę na wygraną."
- Szilgu
- Juventino
Gdyby ten transfer nic nie kosztował to można by się nad tym zastanowić :lol: Chcesz naprawdę płacić zawodnikowi, który miał dużo szczęścia, że udało mu się rozegrac 20 meczów? Gościowi, który nie trenuje tylko chodzi na siłownie?K.M. pisze:
Mimo wszystko w tym sezonie zaliczył 19 występów ligowych, wszystkie w pierwszym składzie, a w pięciu nie dotrwał do końca. Do tego jeden mecz w pucharze. Nie jest to całkowicie beznadziejny wynik, który moim zdaniem go nie dyskredytuje. Mając w obwodzie 5 środkowych defensorów (Barzagli, Cheillini, Bonucci, od biedy Caceres i główny zainteresowany - King) nie widziałbym przeciwwskazań. Choć muszę przyznać, że nie za często widuje go w akcji, a bardziej bazuje na opinii, często budowanej za jego najlepszych lat.
Nawet zastanawianie się nad tym piłkarzem jest dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
- Azazel
- Juventino
Nie chciałbym przesądzać, nie wiem ile ten zawodnik zarabia i nile byłby gotów się zgodzić. Nie jest on szykowany na podstawowego obrońcę, a nawet roli pierwszego rezerwowego nie miałby zagwarantowanej, dlatego liczba 20 spotkań, tak mnie nie odstraszyła. Decyzji nie trzeba podejmować z dnia na dzień, można się jeszcze spokojnie zastanowić, pogadać z samym zawodnikiem, zobaczyć go w akcji o ile byłoby to możliwe. Zarówno rzucanie się na tego zawodnika, jak i całkowite negacja jego może być niekorzystna.
- Pan Mietek
- Juventino
Booooże..... Skoro Redknapp mówi, że Kinga warto mieć nawet jeśli zagra te 15-20 meczów w sezonie to najpewniej jak przyjdzie co do czego to go wezmą. A rozkminianie tego transferu do Juve jest kompletnie bezsensowne. Po pierwsze, to Anglik a oni nie ruszają się poza Wyspy praktycznie wcale! (wyjątki, Hargreaves, Owen i Beckham to specyficzne przypadki). Po drugie, rezerwowy zawodnik jest od tego, żeby zastąpić gracza pierwszej 11 kiedy tamten wyleci. Zatrudniając takiego Kinga, musielibyśmy jednocześnie znaleźć mu zastępcę co mija się z celem.
Jestem ciekaw jakie są szanse na transfer Dżagojewa
Jestem ciekaw jakie są szanse na transfer Dżagojewa

- annihilator1988
- Juventino
Ponieważ jest już późno, a mi nie chce się sprawdzać ostatnich stron, więc skrobnę coś co mogło zostać powiedziane kila postów temu. Podobno rumuńska wersja Gustlika może znajdować się na liście życzeń zespołu z Turynu. W mojej ocenie pomysł niegłupi, a na pewno bardziej racjonalny niż potencjalny transfer Nesty, którego część z użytkowników chciałoby w Juve ze względu na samo doświadczenie :shock: Z tych samych powodów zarząd "Starej Damy" może postarać się o rumuńskiego obrońcę, który na dodatek jest:
a) młodszy
b) bardziej uniwersalny
Tak czy siak rola 5 środkowego obrońcy byłaby obsadzona, problematyczną sprawą pozostawałby kontrakt. Niemniej mnie raduje fakt, że pomysł z Nestą jako rezerwowym stoperem zdaje się odchodzić do lamusa.
a) młodszy
b) bardziej uniwersalny
Tak czy siak rola 5 środkowego obrońcy byłaby obsadzona, problematyczną sprawą pozostawałby kontrakt. Niemniej mnie raduje fakt, że pomysł z Nestą jako rezerwowym stoperem zdaje się odchodzić do lamusa.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czyli kto? Rooney?Łukasz pisze: @Jacky - Berbatov nie nadaje się do naszego opartego na pressingu stylu; szkoda Jove na środek
Lepszy Jove na srodku niz brak Jove w ogole.
Wg mnie potrzebujemy nie tylko kogos, kto pogoni Marchisio, ale tez jakies logiczne zastepstwo dla Pirlo. Podkreslam: logiczne, a nie jakis przydupas Conte z Serie C1. I tutaj Monto, to bardzo fajna opcja.pumex pisze:Potrzebujemy 4-go, bardzo dobrego pomocnika
No, a nie?alina co do zarobienia przez Berbe 500E w 5minut pisze:2. ps. - Działa na wyobraźnie, nie?

A powiedz kogo bardziej niz Ibre i Balota mogliby nienawidzic kibice Juve? Nie ma takich napsatnikow. Podales jeden jedyny przyklad.zoff np. o Mariuszku pisze:Ja podałem tylko przykład. Uważam, że nie powinniśmy zamykać się na piłkarzy. Tym bardziej napastników.
3/4 forum to by tylko lawke uzupelnialo...K.M. niewazne o kim pisze:ale ci zawodnicy są szykowani na uzupełnienie ławki rezerwowych.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
http://www.feyenoord24.net/news/Juventu ... tiego-5552
znalazlem taki news, jesli juz pojawil sie na forum to sorry,
a tak do samej informacji to ja jestem jak najbardziej za.
znalazlem taki news, jesli juz pojawil sie na forum to sorry,
a tak do samej informacji to ja jestem jak najbardziej za.
- kosciu88
- Juventino
Zawodnik ciekawy ale jako bonus, jesli to ma byc gwiazda to nie dziekuje.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
19latek, 19 goli w 21 występach w tym sezonie. Robi wrażenie chłopak. Pytanie tylko dlaczego to kolejny wielki talent, kiedy my potrzebujemy piłkarzy na już

- pumex
- Juventino
Tak jak byś nie znał specyfiki Eredivisie. Tam się gole strzela seriami a poziom obrońców często jest tragiczny. Poza tym Guidetti pewnie z połowę goli zdobył z karnego.Ouh_yeah pisze:19latek, 19 goli w 21 występach w tym sezonie. Robi wrażenie chłopak. Pytanie tylko dlaczego to kolejny wielki talent, kiedy my potrzebujemy piłkarzy na już
Mnie taka opcja nie przekonuje w ogóle

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No już bez przesady pumex, jak chłopak w takim wieku strzela tyle goli na poziomie Eredivisie to nawet jeśli połowę strzelił z karnych a do drugiej połowy tylko dostawił nogę, nie można kwestionować jego talentu.
Nie wiem tylko po co on nam potrzebny, chyba że znowu planujemy mieć 7 napastników, z których tylko dwóch/trzech gra.
Z ostatniej chwili: Raiola ma pomóc w wyciągnięciu Robbena
Nie wiem tylko po co on nam potrzebny, chyba że znowu planujemy mieć 7 napastników, z których tylko dwóch/trzech gra.
Z ostatniej chwili: Raiola ma pomóc w wyciągnięciu Robbena

- Vimes
- Juventino
John Guidetti w tym sezonie zdobył 7 bramek z rzutów karnych jeżeli to Cię interesuje pumexie (Źródło). W Manchesterze City jest tak ogromna konkurencja, że pewnie nie znalazłby tam miejsca. Jeżeli Marotta załatwiłby wypożyczenie to czemu nie? Ibrahimović też przyszedł do nas z Eredivisie, więc nie każdy z tamtejszej ligi to szrot.
- pablo1503
- Juventino
Wręcz przeciwnie, z Holandii można wyłowić dużo ciekawych piłkarzy. Co z tego, że strzelił 7 goli z karnych. Ibrahimović, też wali dużo z karnych. 19 lat i tyle goli, w dodatku strzela je w europejskiej lidze, a nie jakiejś amerykańskiej
Zawsze marzyłem o takim Biłoczarnym Pato tylko mniej łamliwym. Młodym i bardzo utalentowanym.

Zawsze marzyłem o takim Biłoczarnym Pato tylko mniej łamliwym. Młodym i bardzo utalentowanym.