Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2012, 17:05

Tak na potwierdzenie waszych słów, można o tym przeczytać nawet na Wikipedii.
Wikipedia pisze:Kontuzje

W trakcie przygotowań do rozpoczęcia sezonu 2006–2007 podczas jednego z treningów Ledley King odniósł kontuzję kolana, przez którą musiał pauzować aż do ćwierćfinału pucharu UEFA w którym Tottenham Hotspur mierzył się z Sevillą. Od tamtego czasu Ledley King jest niezdolny do treningów z drużyną, a zamiast nich ćwiczy sam. Kontuzja ta ogranicza też ilość meczów, które może on rozegrać, gdyż po każdym spotkaniu musi on odpoczywać co najmniej 7 dni. Harry Redknapp, menadżer Tottenhamu, powiedział:

"Tutaj nie ma lekarstwa. Tu nie ma chrząstki, nie ma czego operować. Jest po prostu kość na kości. Jedyną kwestią jest gospodarowanie (kolanem). Ono puchnie i zazwyczaj trwa to 7 dni by je zregenerować ale przez mecz w poniedziałek miał mniej czasu. Ledley rzadko trenuje, głównie chodzi na siłownię aby utrzymać formę, ale nie biega i nie robi podobnych rzeczy. Ale nawet jeżeli zagra 20 gier w sezonie jest wart posiadania w klubie ponieważ jest tak dobry że zwiększa naszą szansę na wygraną."
Mimo wszystko w tym sezonie zaliczył 19 występów ligowych, wszystkie w pierwszym składzie, a w pięciu nie dotrwał do końca. Do tego jeden mecz w pucharze. Nie jest to całkowicie beznadziejny wynik, który moim zdaniem go nie dyskredytuje. Mając w obwodzie 5 środkowych defensorów (Barzagli, Cheillini, Bonucci, od biedy Caceres i główny zainteresowany - King) nie widziałbym przeciwwskazań. Choć muszę przyznać, że nie za często widuje go w akcji, a bardziej bazuje na opinii, często budowanej za jego najlepszych lat.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2012, 17:24

K.M. pisze:
Mimo wszystko w tym sezonie zaliczył 19 występów ligowych, wszystkie w pierwszym składzie, a w pięciu nie dotrwał do końca. Do tego jeden mecz w pucharze. Nie jest to całkowicie beznadziejny wynik, który moim zdaniem go nie dyskredytuje. Mając w obwodzie 5 środkowych defensorów (Barzagli, Cheillini, Bonucci, od biedy Caceres i główny zainteresowany - King) nie widziałbym przeciwwskazań. Choć muszę przyznać, że nie za często widuje go w akcji, a bardziej bazuje na opinii, często budowanej za jego najlepszych lat.
Gdyby ten transfer nic nie kosztował to można by się nad tym zastanowić :lol: Chcesz naprawdę płacić zawodnikowi, który miał dużo szczęścia, że udało mu się rozegrac 20 meczów? Gościowi, który nie trenuje tylko chodzi na siłownie?
Nawet zastanawianie się nad tym piłkarzem jest dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2012, 17:39

Nie chciałbym przesądzać, nie wiem ile ten zawodnik zarabia i nile byłby gotów się zgodzić. Nie jest on szykowany na podstawowego obrońcę, a nawet roli pierwszego rezerwowego nie miałby zagwarantowanej, dlatego liczba 20 spotkań, tak mnie nie odstraszyła. Decyzji nie trzeba podejmować z dnia na dzień, można się jeszcze spokojnie zastanowić, pogadać z samym zawodnikiem, zobaczyć go w akcji o ile byłoby to możliwe. Zarówno rzucanie się na tego zawodnika, jak i całkowite negacja jego może być niekorzystna.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2012, 19:58

Booooże..... Skoro Redknapp mówi, że Kinga warto mieć nawet jeśli zagra te 15-20 meczów w sezonie to najpewniej jak przyjdzie co do czego to go wezmą. A rozkminianie tego transferu do Juve jest kompletnie bezsensowne. Po pierwsze, to Anglik a oni nie ruszają się poza Wyspy praktycznie wcale! (wyjątki, Hargreaves, Owen i Beckham to specyficzne przypadki). Po drugie, rezerwowy zawodnik jest od tego, żeby zastąpić gracza pierwszej 11 kiedy tamten wyleci. Zatrudniając takiego Kinga, musielibyśmy jednocześnie znaleźć mu zastępcę co mija się z celem.

Jestem ciekaw jakie są szanse na transfer Dżagojewa :think:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 01:46

Ponieważ jest już późno, a mi nie chce się sprawdzać ostatnich stron, więc skrobnę coś co mogło zostać powiedziane kila postów temu. Podobno rumuńska wersja Gustlika może znajdować się na liście życzeń zespołu z Turynu. W mojej ocenie pomysł niegłupi, a na pewno bardziej racjonalny niż potencjalny transfer Nesty, którego część z użytkowników chciałoby w Juve ze względu na samo doświadczenie :shock: Z tych samych powodów zarząd "Starej Damy" może postarać się o rumuńskiego obrońcę, który na dodatek jest:
a) młodszy
b) bardziej uniwersalny
Tak czy siak rola 5 środkowego obrońcy byłaby obsadzona, problematyczną sprawą pozostawałby kontrakt. Niemniej mnie raduje fakt, że pomysł z Nestą jako rezerwowym stoperem zdaje się odchodzić do lamusa.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 05:07

Łukasz pisze: @Jacky - Berbatov nie nadaje się do naszego opartego na pressingu stylu; szkoda Jove na środek
Czyli kto? Rooney?
Lepszy Jove na srodku niz brak Jove w ogole.
pumex pisze:Potrzebujemy 4-go, bardzo dobrego pomocnika
Wg mnie potrzebujemy nie tylko kogos, kto pogoni Marchisio, ale tez jakies logiczne zastepstwo dla Pirlo. Podkreslam: logiczne, a nie jakis przydupas Conte z Serie C1. I tutaj Monto, to bardzo fajna opcja.
alina co do zarobienia przez Berbe 500E w 5minut pisze:2. ps. - Działa na wyobraźnie, nie?
No, a nie? :prochno:
zoff np. o Mariuszku pisze:Ja podałem tylko przykład. Uważam, że nie powinniśmy zamykać się na piłkarzy. Tym bardziej napastników.
A powiedz kogo bardziej niz Ibre i Balota mogliby nienawidzic kibice Juve? Nie ma takich napsatnikow. Podales jeden jedyny przyklad.
K.M. niewazne o kim pisze:ale ci zawodnicy są szykowani na uzupełnienie ławki rezerwowych.
3/4 forum to by tylko lawke uzupelnialo...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 10:25

http://www.feyenoord24.net/news/Juventu ... tiego-5552
znalazlem taki news, jesli juz pojawil sie na forum to sorry,
a tak do samej informacji to ja jestem jak najbardziej za.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 10:32

Zawodnik ciekawy ale jako bonus, jesli to ma byc gwiazda to nie dziekuje.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 10:37

19latek, 19 goli w 21 występach w tym sezonie. Robi wrażenie chłopak. Pytanie tylko dlaczego to kolejny wielki talent, kiedy my potrzebujemy piłkarzy na już :think:

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 10:39

moim zdaniem ten transfer nie wyklucza przyjscia pilkarza na teraz

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 10:45

Ouh_yeah pisze:
19latek, 19 goli w 21 występach w tym sezonie. Robi wrażenie chłopak. Pytanie tylko dlaczego to kolejny wielki talent, kiedy my potrzebujemy piłkarzy na już :think:
Tak jak byś nie znał specyfiki Eredivisie. Tam się gole strzela seriami a poziom obrońców często jest tragiczny. Poza tym Guidetti pewnie z połowę goli zdobył z karnego.
Mnie taka opcja nie przekonuje w ogóle

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:02

No już bez przesady pumex, jak chłopak w takim wieku strzela tyle goli na poziomie Eredivisie to nawet jeśli połowę strzelił z karnych a do drugiej połowy tylko dostawił nogę, nie można kwestionować jego talentu.

Nie wiem tylko po co on nam potrzebny, chyba że znowu planujemy mieć 7 napastników, z których tylko dwóch/trzech gra.

Z ostatniej chwili: Raiola ma pomóc w wyciągnięciu Robbena :think:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:24

John Guidetti w tym sezonie zdobył 7 bramek z rzutów karnych jeżeli to Cię interesuje pumexie (Źródło). W Manchesterze City jest tak ogromna konkurencja, że pewnie nie znalazłby tam miejsca. Jeżeli Marotta załatwiłby wypożyczenie to czemu nie? Ibrahimović też przyszedł do nas z Eredivisie, więc nie każdy z tamtejszej ligi to szrot.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:26

Matri i Guidetti na szpicy i ja byłbym zadowolony. Ten młody może zaskoczyć przy ogarniętym prawoskrzydłowym. Vucinic-Guidetti-Robben/Suarez to by było coś.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:31

Wręcz przeciwnie, z Holandii można wyłowić dużo ciekawych piłkarzy. Co z tego, że strzelił 7 goli z karnych. Ibrahimović, też wali dużo z karnych. 19 lat i tyle goli, w dodatku strzela je w europejskiej lidze, a nie jakiejś amerykańskiej :whistle:
Zawsze marzyłem o takim Biłoczarnym Pato tylko mniej łamliwym. Młodym i bardzo utalentowanym.

Obrazek
Zablokowany