Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 19:46

Vincitore pisze:A ja twierdzę, że Witsel do nas nie dołączy, ewidentnie tutaj coś śmierdzi, Marotta odpuściłby go mając w garści za free. Nie opuszcza mnie wrażenie, że dłubiemy przy kimś innym. Matuidi. :pray:
Dla mnie to dziwne, ze niby jeszcze nie dogadalismy sie z Zenitem, ktory jest swiadomy konczacego sie kontraktu i woli zawodnika. Do tego te sprzeczne informacje o kwocie transferu (20 + 2, 18 + 2, 15 + 4). Troche malo szczegolow jak na przedostatni dzien mercato.

chuck29

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 19:50

Arbuzini pisze:Ciekawa rzecz o Pjacy: www.solojuve.com/komentarze_prasowe/pja ... nikiem.php
Pisałem jakiś czas temu, że przerabianie skrzydłowych na środkowych to obecnie mocny trend w europejskim futbolu (Iniesta, Pastore, Di Maria, Isco, Ayew itd.), ale tym szkoleniem młodego Chorwata jestem zaskoczony. Nie to, że przez myśl mi nie przeszło, że Pjaca w środku przypominałby trochę Pogbę, ale nie sądziłem, że na poważnie wpadnie ktoś u nas na taki pomysł. Bardziej myślałem, że pchną go w kierunku ataku niż pomocy. Chyba że Maks próbuje zrobić z niego właśnie takiego Pastore2, co to w środku zagra z powodzeniem, na skrzydle z chęcią pohasa, świetnie czuje się za napastnikami, ale gra w ataku również mu nieobca. Nawet warunki fizyczne mają niemal identyczne.

Witsel jest OK. To nie Kucka żeby robić dramat z powodu takiej kandydatury.
Negri pisze:Radziłbym się nie napalać, podobno tą bombą transferową ma być... Saponara ;)
Nie mam nic przeciwko temu zawodnikowi, ale czy przy Cuadrado i środkowym pomocniku znajdzie się jeszcze miejsce w kadrze dla kolejnego piłkarza?
On sam w jednej z wypowiedzi wspominał, że swego czasu grywał w środku pola i to jego naturalna pozycja, tam potrafi dać sobie radę. Jak będę miał chwilę to poszukam jej. W każdym razie gra w środku pola nie będzie dla niego zupełną nowością.
Arbuzini pisze:Nie znam jeszcze charakteru Pjacy, ale wydaje mi się niezłym zadziorem więc może mu faktycznie odpowiadać angażowanie się w grę defensywną. Tak jak napisałeś - wzrost i masa całkiem słuszne.
W roli skrzydłowego, mimo, że był gwiazdą Dinama, żadnej zlewki nie było z jego strony jeśli chodzi o pomoc w defensywie bocznemu obrońcy, transition to defence itd. Chłopak jest świadomy taktycznie i ogarnia zadania jakie ma do wykonania. Zresztą podobnie wyglądała sprawa z Marko Rogiem, który idzie do Napoli - przejął po swoim imienniku pałeczkę liderowania i choć miał status gwiazdy zawsze na boisku zostawiał mnóstwo zdrowia, serca i imponował pełnym zaangażowaniem. Choć u niego to bardziej wynika z charakteru, bo gość ma w genach dość ostrą grę, walkę o każdą piłkę, zero odpuszczania.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 19:59

na włoskich forach są już pewni Witsel będzie tą wisienką na torcie. Nie ma jednak sprecyzowanej jeszcze kwoty odstępnego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:03

Zizou_1989 pisze:na włoskich forach są już pewni Witsel będzie tą wisienką na torcie. Nie ma jednak sprecyzowanej jeszcze kwoty odstępnego.
Szkoda tylko, że oni nie wiedzą więcej od nas. :whistle:

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:06

CavAllano pisze:
Zizou_1989 pisze:na włoskich forach są już pewni Witsel będzie tą wisienką na torcie. Nie ma jednak sprecyzowanej jeszcze kwoty odstępnego.
Szkoda tylko, że oni nie wiedzą więcej od nas. :whistle:
Wciąż liczę na to, że jest to jakaś dramatyczna próba wywarcia presji na PSG w sprawie oddania Matuidiego. Takie pokazanie im, że jeśli nie spuszczą z tonu, to my weźmiemy kogoś innego, a u Was pozostanie niezadowolony zawodnik. To tylko teoria, ale my przecież lubimy teorie ^^

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:34

Cuadrado prawie done dealio - TS.

Zostaly podobno jakies formalnosci.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:37

Właściwie wszyscy podają, że czekamy już jedynie na oficjalnego maila z Chelsea.

Juan :ok:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:41

Cuadrado :hellyes: Ciekawe czy tym razem postarali się o klauzule wykupu

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 52 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:42

http://m.tuttojuve.com/calciomercato/da ... -no-331367

Real podobno odrzucił naszą próbę wypożyczenie Lucasa Vasqueza.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:43

annihilator1988 pisze:Cuadrado :hellyes: Ciekawe czy tym razem postarali się o klauzule wykupu
Niemal na pewno obligatoryjny wykup zależny od ilości rozegranych spotkań.

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:46

Ostatnio cisza związana zarówno z Witselem jak i resztą potencjalnych "centrocampistów". JMercato dość spory przestrzał, przecież miało być dziś gorąco :smile:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:52

No to mamy już w takim razie 2 wydatki na przyszłoroczne mercato: Benatia i Cuadrado, heh marzy mi się jeszcze Alexis Sanchez - byłaby cała 3 złotych dzieci Udinese...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:53

czyżby wisienką na torcie Marotty będzie Cuadrado ?
ahhh wszystko może się zdarzyć.
:angry:

poza tym Hernanes podobno kręci nosem na Genoe :angry: :mad2:

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 20:59

ForzaItanimulli3vujcm pisze:No to mamy już w takim razie 2 wydatki na przyszłoroczne mercato: Benatia i Cuadrado, heh marzy mi się jeszcze Alexis Sanchez - byłaby cała 3 złotych dzieci Udinese...
A 45 za Igłe??

Dawać tego Juana i Witsela. Kończyć ten teatrzyk, bo jak czytam że z Realu chcieliśmy, ale Vazqueza to mam dość. Bomba będzie. Bombe to oni biorą przed pisaniem czegokolwiek.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2016, 21:02 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 21:02

Cuadrado podobno w drodze do Turynu... :hellyes:

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Zablokowany