Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 01:18

może wkoncu odejdzie w tym oknie za te 7 mln €..

Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 02:24

Melo niezły kopacz ale najbardziej mnie u niego wkurza spowalnianie akcji albo czasem takie podanie że rywal ma doskonałą kontrę, co do minusów to tylko to mnie wkurza u Felipe Melo.

co do transferu fajnie by było jakby grał w Europie ale jak sie znajdzie kupiec z poza Europy to też było by fajnie dostać te 7 baniek za niego i było by więcej kasiorki na graczy ofensywnych :P

co do graczy ofensywnych to najlepszym wyborem byłby Tevez, ale z tego co ostatnie informacje napływają to wygląda na to że my jesteśmy najbliżej Higuaina, z kolei mi sie bardzo podoba Jovetić bo młody i na lata i ograny w Serie A i może by dostał I0 bo nie ma kto z nią grać :p

podsumowując

najlepsza opcja dla numeru [I0] to Tevez
najbardziej by mnie cieszyła opcja Jovetić [I0] ale tylko jakby go omijały kontuzje,
a co do Higuaina to niestety to jest 9 wiątka ! a takich graczy już mamy ale gdybu Igła zawitał w Turynie na pewno bym nie narzekał !!!

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 09:31

Co do Vidala i 10 na koszulce, jestem za, koleś zostawia duszę i płuca na boisku, zawsze ciągnąc nas do przodu. Ja tam w nim widzę nawet naszego przyszłego kapitana :dance:
A co do tego, że numer na koszulce kłóci się z pozycją na boisku... przypomnijcie sobie malkontenci, u kogo ta koszulka z numerem 11, klasycznego snajpera, jest u nas... no właśnie :prochno:
Swoją drogą nie obserwowałem mercato ostatni tydzień, ale widzę, że saga jest wciąż ta sama :prochno: Igła, Tevez, Jojo, Igła, Tevez, Jojo :prochno: Tevez już ponoć był zakontraktowany u nas, nawet kumplowi przy pesie i piwku mówiłem, że będzie u nas grał, a tu jak zawsze nic konkretnego :/ Wracam za kolejny tydzień i ma być jakiś konkret, bo Marotta powoli wkurza. Ile już my przypuściliśmy takich okazji, bo się targował jak jakiś żyd i brak mu było jajec, nie zliczę. Dzeko, Aguero, Berbatov to pierwsze nazwiska które mi przyszły na myśl, jeśli mówimy o szpicy :prochno: obyśmy nie zostali z Gilardino i LL na sezon 2013-2014 :?

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
JuveSWD

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 10:21

A jakich konkretów się spodziewasz, skoro okienko transferowe otwierają 1. lipca?

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 10:21

szczypek pisze:http://transfery.przegladsportowy.pl/Pi ... 1,972.html

Nani za 9 mln? To dopiero jest okazja.
Conte musiałby zmienić taktykę, albo Nani musiałby zmienić pozycję. Szkoda, że trochę tutaj nie pasuje, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy z niesamowitą techniką.

Bo on chyba nigdy nie grał jako cofnięty napastnik?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 10:33

Nani? Po pierwsze, kompletnie nie wierzę w podaną cenę. Niecałe 10 baniek za 26-letniego, ponad 60-krotnego reprezentanta swojego kraju? W United nie pracują głupcy. Po drugie, mam dużo zastrzeżeń do Naniego, bo symulant, bo (czasem) jeździec bez głowy, ale nawet nie ma co porównywać go do Diamantiego, Portugalczyk jest nieporównywalnie lepszy.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 10:43

Jest lepszy i bardziej nieszablonowy, mogący samemu nam wygrać mecz, ale mogący i odwalić straszną manianę. Nie widzę go natomiast jak umiera na boisku za Juventus, a nie ukrywam, że chciałbym by ta polityka była kontynuowana, bo dosyć mam randomów pokroju Marco Motty, którym było wszystko jedno. Wiadomo, że Tevez i Higuain również średnio pasują do tego co scharakteryzowałem, ale na tej pozycji akurat nie mamy wyjścia i wielkiego pola manewru.

Jakieś informacje odnośnie Ogbonny? Nie ukrywam, że jestem bardzo podjarany tą opcją. W rewanżowych derbach Turynu strasznie mi się podobała gra bambino zza miedzy. Spokój w poczynaniach, niezłe wyprowadzanie piłki, dobry tajming i czytanie gry, a miałem go za przereklamowanego grajka.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 10:49

Vincitore pisze:Jakieś informacje odnośnie Ogbonny? Nie ukrywam, że jestem bardzo podjarany tą opcją.
Codziennie coś piszą o Ogbonnie, ale raczej za każdym razem o tym samym, czyli, że jego transfer jest na ukończeniu.

Mnie transfer Ogbonny w ogóle nie rusza. Przyjmę go ze spokojem, bo wiem, że potrzebna nam kogoś na zastępstwo dla Chielliniego, ale w ogóle nie rajcuje mnie defensor Torino. Dobrze, że jest stosunkowo młody, ale nie widzę u niego choćby tego, co można było dostrzec u Bonucciego czy Ranocchii za czasów gry w Bari.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 11:51

Takie czasy nastały, że trudno znaleźć jakiegoś naprawdę dobrego stopera we Włoszech. W zasadzie większość gra już u nas :prochno: Ogbonna, Astori, Acerbi wydawali się fajni, ale z dwa lata temu. Teraz mają już 25-26 i są po bardzo, bardzo słabym sezonie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 12:58

A tymczasem Perez dostał chyba sprawozdanie z sytuacji Juve na rynku transferowym i winduje cenę Gonzalo. Coraz mniej ciekawie to wygląda.

Obrazek
zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 13:07

Niestety ale wygląda na to że będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Wprawdzie okienko się jeszcze nie otworzyło, ale już można przypuszczać jak to będzie dalej się rozwijać.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 13:08

Przypomnę też, że Nani znajduje się na słynnej liście Marotty w kategorii gracza ofensywnego, mogącego grać jako ofensywny pomocnik oraz na skrzydle.

Analizując wszystkie ostatnie doniesienia i dokładając swój własny rozum jestem coraz bardziej przekonany, że naszym napastnikiem w przyszłym sezonie będzie Jovetic.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 16:55

Nie będzie Jovetica, a tym bardziej Naniego... Sukces jeśli, w ogóle Mirko i spółka nie zejdą niżej dotychczasowego poziomu. Może powinni spróbować Pizarro ściągnąc, lecz wątpliwe żeby chciał dobrowolnie odejść z najlepszego obecnie klubu. Co z tego, że sezon transferowy jeszcze oficjalnie się nie rozpoczął, skoro jedni już za wczasu mogą wydawać grube miliony i kontraktować naprawdę dobrych graczy (Monaco), a inni nie potrafią przeprowadzić transferu na promocyjnych warunkach (jak my w przypadku Teveza), a na dodatek są ośmieszani artykułami dotyczącymi niemożliwości sprowadzenia Diamantiego. Nigdy nie pochwalałem sposobu budowania zespołu za pieniądze dobrych wujków jak w Monaco, Psg, City, Chelsea, Anży Machaczkała itp. Ale jeśli nadarza się okazja kupna zawodnika światowej klasy za sumę 2-3 razy niższą ( to pomimo pensji przekraczającej znacznie zarobki pozostałych), to taką szansę się wykorzystuje...Inaczej w zamian płaci się 4-5 średniakom, którzy niewiele dają...
A skoro źródło informacji jest mało wiarygodne to po co umieszczać takie posty. Wygląda na to, że Juventus będzie zmuszony sam wychować sobie gwiazde :stop:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 17:06

Lucas87 pisze:Ale jeśli nadarza się okazja kupna zawodnika światowej klasy za sumę 2-3 razy niższą ( to pomimo pensji przekraczającej znacznie zarobki pozostałych), to taką szansę się wykorzystuje...Inaczej w zamian płaci się 4-5 średniakom, którzy niewiele dają...
Ale Teveza jeszcze nikt nie kupił, nie przedłużył on też kontraktu, także nie jęcz.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2013, 17:09

Lucas87 pisze:Nie będzie Jovetica, a tym bardziej Naniego... Sukces jeśli, w ogóle Mirko i spółka nie zejdą niżej dotychczasowego poziomu. Może powinni spróbować Pizarro ściągnąc, lecz wątpliwe żeby chciał dobrowolnie odejść z najlepszego obecnie klubu. Co z tego, że sezon transferowy jeszcze oficjalnie się nie rozpoczął, skoro jedni już za wczasu mogą wydawać grube miliony i kontraktować naprawdę dobrych graczy (Monaco), a inni nie potrafią przeprowadzić transferu na promocyjnych warunkach (jak my w przypadku Teveza), a na dodatek są ośmieszani artykułami dotyczącymi niemożliwości sprowadzenia Diamantiego. Nigdy nie pochwalałem sposobu budowania zespołu za pieniądze dobrych wujków jak w Monaco, Psg, City, Chelsea, Anży Machaczkała itp. Ale jeśli nadarza się okazja kupna zawodnika światowej klasy za sumę 2-3 razy niższą ( to pomimo pensji przekraczającej znacznie zarobki pozostałych), to taką szansę się wykorzystuje...Inaczej w zamian płaci się 4-5 średniakom, którzy niewiele dają...
A skoro źródło informacji jest mało wiarygodne to po co umieszczać takie posty. Wygląda na to, że Juventus będzie zmuszony sam wychować sobie gwiazde :stop:
Hmm... popieram ;)

Teveza powinniśmy zawczasu zaklepać, bo taki zawodnik za cenę około 10 melonów to jak promocja a myślę, że z wynagrodzeniem też nie byłoby aż takiego problemu... Jeszcze wpadnie Łysy i z jego stylem - 12 melonów na tysiąc rat i mamy po zawodniku a Beppe będzie się szczypał o 1/2 melony...

Podobnie z Ogbonną - co chwila się czyta, że już jest u nas w ogródku a jeszcze pewnie do tego daleko...

W sprawie Jove uważam, że powinniśmy go odpuścić definitywnie. Chyba nawet Conte nie jest tak zatwardziały by go mieć, skoro widzi, że postawa Violi zakrawa o absurd. Co prawda ilu Was tyle opinii o tym, ze Jove jest szklany, świetny i w ogóle, to jednak skłaniam się ku zainwestowaniu w Igłę póki czas. Chyba Andrea i spółka będą tak długo słodzić Perezowi aż go może puści bez kolejnego absurdu - w sensie 30 + milionów. Inna rzecz, że jak przyjdzie trener i powie, że Igła ma zostać, to już w ogóle będzie padaka... Inna rzecz, że w przypadku Jojo jego pojawiające się problemy z mięśniami jeszcze spowodują, że będziemy mieć drugiego Pato - tak samo dobrego co kontuzjogennego. Co prawda staty pokazują, że Jojo taki szklany nie jest, ale...

Chciałbym, aby z City wyciągnęli jeszcze Kolarova używając w zamian Melo i trochę hajsiku... :pray:

Cena za Diamantiego to tez porażka... Każdy zespół jak słyszy o zainteresowaniu Juve/Milanu musi dołożyć kilka melonów tak dla zasady... Chyba mamy ważniejsze potrzeby niż ładowanie takiej kwoty w tego gracza, a jakoś wątpię, by Sorensen, czy Manolo + hajs załatwiło sprawę...

Obawiam się o dwie rzeczy nauczony doświadczeniem poprzedniego mercato...

- nasze asy z ataku - Matri, Q i Szwagier nawet jak będzie za nich oferta to strzelą focha i nie będą chcieli przejść...

- i tym samym też skończymy z jakimś Osvaldo :think:

Z drugiej strony rozumiem Beppe bo stara się patrzec realnie na ceny graczy składając oferty pod kątem ich faktycznej wartości a nie pod kątem życzeń klubu, ale takim dusigroszeniem skońzcyło się na Anelce i Bendtnerze a ponownie nei można sobie na to pozwolić myśląc o LM...

[Mały offtop on]
Czy ten wątek typu never ending skończy się z dniem 2 wrzesnia, czy rozciągnie się na kolejne letnie mercato, bo tu już 1200+ stron a jeszcze okienko doporządku się nie rozpoczeło... ;)
[mały offtop off]

Zablokowany