Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Szilgu
- Juventino
Ja do niedawna też niepumex pisze:Szikit pisze:https://www.whoscored.com/Players/136294/Show/Keitapumex pisze:No właśnie, jeszcze ten nieszczęsny Schick :doh: Keita byłby ciekawą alternatywą, tylko pytanie, czy Czecha bardziej rozpatrywaliśmy jako 9-tkę, czy jako bocznego napastnika? Bo jeśli miał być przede wszystkim zmiennikiem Higuaina, to boję się, że zarząd nie zagęści ruchów w sprawie piłkarza Lazio, bo ten na szpicy raczej nie gra. Za moment okaże się, że alternatywą Schicka jest jakiś Matri-podobny ogór.
No tak.![]()
Nawet nie byłem świadomy, że grywał na szpicy. Miałem takie szczęście, że każdy występ Keity, który widziałem w poprzednim sezonie, miał miejsce na boku. W takim razie tym bardziej powinniśmy naprędce po niego uderzyć, a każda inna, sporo gorsza alternatywa będzie kolejną porażką.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Schick bedzie musial przemyslec swoja przyszlosc w tej dziedzinie. Na pol gwizdka nikt mu grac nie pozwoli.
Bonucci w drodze do Mediolanu, a cisza w sprawie De Sciglio.
Bonucci w drodze do Mediolanu, a cisza w sprawie De Sciglio.
- Cabrini_idol
- Juventino
Keita jest MEGA uniwersalny jeśli chodzi o ofensywę, zagra praktycznie na każdej pozycji ale fakt na szpicy wygląda super.
Powinnyśmy po niego uderzyć bo to jest na prawdę materiał na gracza światowej klasy.
Wiem, że nie ma co porównywać jeszcze Bonucciego do Caldary ale jednak wrzucę to tu.
https://pbs.twimg.com/media/DErNrm8UwAASFit.jpg

Powinnyśmy po niego uderzyć bo to jest na prawdę materiał na gracza światowej klasy.
Wiem, że nie ma co porównywać jeszcze Bonucciego do Caldary ale jednak wrzucę to tu.
https://pbs.twimg.com/media/DErNrm8UwAASFit.jpg

- Swider10
- Juventino
[10:27]: Wszystko jest już praktycznie gotowe. Leonardo Bonucci pożegnał się z kolegami z Juventusu i opuścił ośrodek treningowy bianconerich, Vinovo, gdzie wczoraj jeszcze trenował.
[10:40]: ZROBIONE! W jednej chwili najważniejsze włoskie media opublikowały informację, że Leonardo Bonucci opuścił Juventus. Piłkarz jedzie teraz do Mediolanu. Włoch przejdzie testy medyczne i podpisze z Milanem 5-letni kontrakt, który zagwarantuje mu 6,5 mln euro zarobków rocznie z bonusami, przez co łącznie może zarobić nawet nieco ponad 7 mln euro. Być może jeszcze dziś obrońca oficjalnie zostanie rossonerim!
WIELKA WIELKA STRATA ....
[10:40]: ZROBIONE! W jednej chwili najważniejsze włoskie media opublikowały informację, że Leonardo Bonucci opuścił Juventus. Piłkarz jedzie teraz do Mediolanu. Włoch przejdzie testy medyczne i podpisze z Milanem 5-letni kontrakt, który zagwarantuje mu 6,5 mln euro zarobków rocznie z bonusami, przez co łącznie może zarobić nawet nieco ponad 7 mln euro. Być może jeszcze dziś obrońca oficjalnie zostanie rossonerim!
WIELKA WIELKA STRATA ....
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- pumex
- Juventino
Cobra pisze:Jeszcze jest niejaki Mario M.
A czy przypadkiem Allegri w którymś z wywiadów nie mówił wprost, że zachowa dotychczasową funkcję Mandzukicia? Mi świta, że tak właśnie było. Poza tym z tymi przewidywaniami mediów to nie do końca tak, bo w swoich grafikach podawali, że Mandzukić będzie podstawowym skrzydłowym, przynajmniej w pierwszych miesiącach.Poprostu pisze:Media ostatnio pisały, że to Mandzu będzie zmiennikiem Igły. Costa+Keita na skrzydło i byłoby fajnie. Szkoda tego Schicka chłopak ma niebywały talent.
Przede wszystkim nie ma na horyzoncie alternatyw i to powinno nas skłonić po podjęcia szybkich działań.Cabrini_idol pisze:Powinnyśmy po niego uderzyć bo to jest na prawdę materiał na gracza światowej klasy.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Narodowość:19 pisze:Czy Matić ma paszport UE? Przewija się jego nazwisko jako wzmocnienie, ale my już nie możemy nikogo bez paszportu UE ściągnąć.
Serbia
Słowacja
- annihilator1988
- Juventino
40 mln za skonfliktowanego piłkarza, lepsi z.Juve odchodzili, a klub wciaz istnieje. Zapowiada się ostra walka z Milanem
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 11:09 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- tomassi14
- Juventino
Lazio mięknie oni chcą 20 mln za blade, my dajemy 15mln, wydaje mi sie ze kwestia porozumienia to pierdniecie,
Mds za 5 mln, czyli na chwile obecna by wychodziło 35 mln plus mds za Leo, mds drewniany nie drewniany wart jest te 10-15 mln wiec teoretycznie kwota za leo 45-50 mln
Nie wiem czy to forma pocieszenia czy jak ale tak to kombinuje,
Mds za 5 mln, czyli na chwile obecna by wychodziło 35 mln plus mds za Leo, mds drewniany nie drewniany wart jest te 10-15 mln wiec teoretycznie kwota za leo 45-50 mln
Nie wiem czy to forma pocieszenia czy jak ale tak to kombinuje,
- Virgil
- Juventino
Jak poczytałem o sytuacji z Bonuccim to jestem w pełni za zarządem. Jak mam czasami wiele do zarzucenie zarządowi to tutaj działali tak jak Juve zawsze działa. Podoba się nam to czy nie to na takie zachowanie nie ma u nas miejsca. Jest określona hierarchia i kultura. W przeciwieństwie do wypowiedzi Marotty, że jak zawodnik chce to może odejść to sytuacja z Bonuccim to dobry sygnał dla całej szatni. Mamy pewne standardy i jak klub zachowuje się zawsze świetnie wobec zawodników (np. wobec Bonucciego w sprawie choroby syna) tak oczekuje profesjonalizmu od zawodników.
Mi się to podoba że mimo tego z względów poza sportowych pożegnaliśmy się z Vidalem i Bonuccim po prostu pewnych rzeczy nie akceptujemy. Akurat o atmosferę w szatni i naszą kulturę bym się nie martwił wystarczy poczytać jak już po odejściu wypowiadali się o nas byli piłkarze jak Llorente, Pepe, itd.
Zawsze w Juve były jakieś wartości i żaden piłkarz nie jest ponad to. Nie bez powodu tak dobrze u nas czuli się tacy ludzie jak Del Piero czy Buffon.
Co do mercato.
- potrzebujemy obrońcy na środek i Caldara byłby świetny bo pełniłby przez sezon rolę jaką pełni Rugani.
- nie wiem jak można narzekać na Matica wolałbym kogoś jak Bakayoko ale to prospekt a MAtic ma doświadczenie i dokładnie to czego nam brakuje w środku - siłę fizyczną, dynamizm. Pasuje idealnie do naszego składu pomocy : Pjanić,Khedira,Marchisio,MAtic,Bentancur + ewentualnie Sturaro - resztę pogonić.
- boki obrony, MDS jak zastępca na oba boki całkiem nieźle do tego Włoch, ale potrzeba kogoś na prawą moim zdaniem Perreira byłby super (ale czy on ma paszport UE?) jak nie to trzeba zaryzkować z Cancelo moim zdaniem.
- atak - jak nie Shick to trzeba wyłożyć 25mln za Keitę i jazda, gość obstawi każdą pozycję w ataku, na skrzydła Berna i Costa.
Buffon
Perreira-Chellini-Benatia-Sandro
Pjanic-Khedira
Berna-Dybala-Costa
Higuain
robi wrażenie
ławka też wtedy niczego sobie bo można złożyć drugi świetny skład
Szczesny
MDS-Barzargli-Rugani-Asamoah
Matic-Marchisio
Cuadrado-Bentancur-Mandzu
Keita
trzeba pogonić teraz : Lichego,Rincona,Lemina,Sturaro nawet Asamoaha w sytuacji kiedy Matic i MDS by przyszli bym pogonił. Powinno za nich wpaść 35 mln jakby ich wszystkich wypchnąć.
Mi się to podoba że mimo tego z względów poza sportowych pożegnaliśmy się z Vidalem i Bonuccim po prostu pewnych rzeczy nie akceptujemy. Akurat o atmosferę w szatni i naszą kulturę bym się nie martwił wystarczy poczytać jak już po odejściu wypowiadali się o nas byli piłkarze jak Llorente, Pepe, itd.
Zawsze w Juve były jakieś wartości i żaden piłkarz nie jest ponad to. Nie bez powodu tak dobrze u nas czuli się tacy ludzie jak Del Piero czy Buffon.
Co do mercato.
- potrzebujemy obrońcy na środek i Caldara byłby świetny bo pełniłby przez sezon rolę jaką pełni Rugani.
- nie wiem jak można narzekać na Matica wolałbym kogoś jak Bakayoko ale to prospekt a MAtic ma doświadczenie i dokładnie to czego nam brakuje w środku - siłę fizyczną, dynamizm. Pasuje idealnie do naszego składu pomocy : Pjanić,Khedira,Marchisio,MAtic,Bentancur + ewentualnie Sturaro - resztę pogonić.
- boki obrony, MDS jak zastępca na oba boki całkiem nieźle do tego Włoch, ale potrzeba kogoś na prawą moim zdaniem Perreira byłby super (ale czy on ma paszport UE?) jak nie to trzeba zaryzkować z Cancelo moim zdaniem.
- atak - jak nie Shick to trzeba wyłożyć 25mln za Keitę i jazda, gość obstawi każdą pozycję w ataku, na skrzydła Berna i Costa.
Buffon
Perreira-Chellini-Benatia-Sandro
Pjanic-Khedira
Berna-Dybala-Costa
Higuain
robi wrażenie

ławka też wtedy niczego sobie bo można złożyć drugi świetny skład
Szczesny
MDS-Barzargli-Rugani-Asamoah
Matic-Marchisio
Cuadrado-Bentancur-Mandzu
Keita
trzeba pogonić teraz : Lichego,Rincona,Lemina,Sturaro nawet Asamoaha w sytuacji kiedy Matic i MDS by przyszli bym pogonił. Powinno za nich wpaść 35 mln jakby ich wszystkich wypchnąć.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Już dziś bardziej na chłodno, dalej jestem w lekkim szoku po Bonuccim, ale życie toczy się dalej, szkoda już do tego wracać. Dziwnie będzie się go jednak oglądać w koszulce Milanu, ale jeśli już miał gdzieś iść do Włoszech to już dobrze, że tam bo do Milanu mam szacunek, ale gdyby poszedł do Interu lub Napoli to bym tego nie zniósł.
Co do Schicka to nie wiem czy jest sens się pakować w ten transfer w związku z tymi problemami zdrowotnymi, szkoda bo sam byłem już nastawiony, że jest naszym piłkarzem i będziemy z niego mieli dużą pociechę, niemniej ja nie wierzę w te doniesienia, że te 60 dni przerwy w grze zamknęły by temat jego problemów zdrowotnych. Co by nie powiedzieć to Liechsteiner po tej całej operacji już też mimo wszystko nigdy nie biegał tak po tej prawej stronie jak wcześniej.
Natomiast pomysł z Maticiem na pewno dużo lepszy niż z Matuidim, Matic bardziej pasowałby obok Pjanicia niż Francuz.
Co do Schicka to nie wiem czy jest sens się pakować w ten transfer w związku z tymi problemami zdrowotnymi, szkoda bo sam byłem już nastawiony, że jest naszym piłkarzem i będziemy z niego mieli dużą pociechę, niemniej ja nie wierzę w te doniesienia, że te 60 dni przerwy w grze zamknęły by temat jego problemów zdrowotnych. Co by nie powiedzieć to Liechsteiner po tej całej operacji już też mimo wszystko nigdy nie biegał tak po tej prawej stronie jak wcześniej.
Natomiast pomysł z Maticiem na pewno dużo lepszy niż z Matuidim, Matic bardziej pasowałby obok Pjanicia niż Francuz.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- albertcamus
- Juventino
Costa, Keita, Berna, Caldara już teraz, Matic, De Sciglio, Ricardo Pereira, Szczęsny IN
OUT Lichy, Lemina, Sturaro/Rincon, Bonucci, Dani Alves, Neto
to byłoby naprawdę dobre okienko. Przewietrzylibyśmy mocno szatnię i pozbylibyśmy się konfliktowych graczy (Alves, Bonny, Lichy).
OUT Lichy, Lemina, Sturaro/Rincon, Bonucci, Dani Alves, Neto
to byłoby naprawdę dobre okienko. Przewietrzylibyśmy mocno szatnię i pozbylibyśmy się konfliktowych graczy (Alves, Bonny, Lichy).
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 11:15 przez albertcamus, łącznie zmieniany 1 raz.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Widzę, że wreszcie co do poniektórych dochodzi to, że sprzedaż Bonucciego niesie za soba same plusy (poza ceną i sprzedaża do Milanu).
Naprawdę zobaczcie, że to klub, zarząd i trener nie dają sobie w kaszę dmuchac i pokazują, że tutaj nie ma jednostek a prawo i pierwszeństwo zawsze ma dobro drużyny. Bardzo dobrze, że nie jest tak jak ma to miejsce w Madrycie czy w zespole Blaugrany, gdzie zawodnicy układają cały klub (sic!). To z resztą zawsze było domeną Juventusu i tak powinno pozostać.
Niektorzy nie pamiętają chyba jak wyróżniającą się postacią był MDS w Milanie za czasów Allegriego czy nawet w reprezentacji. Te czasy powrócą on jest wciąz dosć młody i na pewno przy takich piłkarzach jakich posiadamy w kadrze jest w stanie zaliczyć duży skok jakościowy.
Naprawdę zobaczcie, że to klub, zarząd i trener nie dają sobie w kaszę dmuchac i pokazują, że tutaj nie ma jednostek a prawo i pierwszeństwo zawsze ma dobro drużyny. Bardzo dobrze, że nie jest tak jak ma to miejsce w Madrycie czy w zespole Blaugrany, gdzie zawodnicy układają cały klub (sic!). To z resztą zawsze było domeną Juventusu i tak powinno pozostać.
Niektorzy nie pamiętają chyba jak wyróżniającą się postacią był MDS w Milanie za czasów Allegriego czy nawet w reprezentacji. Te czasy powrócą on jest wciąz dosć młody i na pewno przy takich piłkarzach jakich posiadamy w kadrze jest w stanie zaliczyć duży skok jakościowy.