Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:26

Mily pisze:Jamesa i Matuidiego owszem.

Witsel nie jest świetny, jest co najwyżej przeciętny. Albo inaczej, nieco lepszy od Hernanesa.
a ja zapytam w, którym klubie jesteś Scoutem ? masz pojęcie jak wygląda poszukiwanie piłkarza na daną pozycje, czy tylko kojarzysz z fm ?

Przypominam sobie , jakie były komentarze na temat Leminy... co to za ogorek, jesli do nas przyjdzie to :facepalm: ... a co pokazal kazdy widzial...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2016, 11:31 przez mibor, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve, storia di un grande amore
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:30

lipa pisze:https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Witsel -> wikipedia podaje, że już jest u nas.
Przecież każdy może edytować Wikipedię, to żadne źródło, ale na pewno o tym wiesz.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:32

Witsel coraz bliżej. Złożyliśmy ofke 20 mln + 2 bonusów - Zenit chce 25 ale ostatecznie pewnie przystaną na naszą propozycję. Oficjalne klepnięcie zostanie wstrzymane do momentu w którym całkowicie stracimy szanse na Matuidiego.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:32

szczypek pisze:
lipa pisze:https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Witsel -> wikipedia podaje, że już jest u nas.
Przecież każdy może edytować Wikipedię, to żadne źródło, ale na pewno o tym wiesz.
Za podpis :hellyes:
choć wydaje mi się, ze miejsca by nie starczyło zliczając wszystkich :prochno:

Juve, storia di un grande amore
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:34

Ja ma takie przeczucie że Witsel odpali, choć wciąż wolę Matuidiego.
W najgorszym wypadku i tak będzie lepszy od Leminy a z pewnością naszej brazylijskiej gwiazdki z 11 na plecach

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:35

lipa pisze:
Hypeman pisze:Jeżeli świetny Witsel jest opcją Z to nie wiem z jakiej choinki się urwałeś. Może powinniśmy ściągnąć Jamesa, Fabsa i Matuidiego mając w poważaniu ich pensje i sumy odstępnego? :hellyes:
Gdyby był taki świetny nie sądzę aby grał aż przez 4 lata w lidze rosyjskiej. Wcześniej czy później zgłosiłby się po niego jakiś klub z czołówki europejskiej.
Niewiele razy miałem okazję go oglądać, a z tego co widziałem to szału nie było.
https://en.wikipedia.org/wiki/Axel_Witsel -> wikipedia podaje, że już jest u nas.

Powiem szczerze, że ten agrument jak i te, że żaden inny klub nie zgłaszał się po Witsela to znaczy że jest słaby są... słabe.
Czy jakiś klub zgłaszał się po Pogbę gdy wyrywaliśy do z ManU? czy jakiś silny klub zgłaszał się po Pirlo gdy braliśmy go z Milanu? Czy wreszcie jakiś silny klub zgłaszał się po Higuaina lub Pjanica? Chcecie H.Herrerę, który przez całą karierę grał w Meksyku a teraz 3 lata w Porto chyba jest też słaby skoro nikt nielki go nie chce. A taki Hulk, też lipa?
Nie mówię że Witsel to jakiś bóg futbolu, ale jest to bardzo dobry defensywny piłkarz, któzry potrafi zamieszać w przodzie, piłkarz w dobrym wieku, który u ruskich zarabia krocie, mimo to chce coś osiągnąć jako piłkarz. Nieefektowny ale efektywny, kótóry ma pewne miejsce w bardzo mocnej reprezentacji Belgii. Nie jest to szczyt moich marzeń, ale jest to piłkarz który uważam że może u nas stać się TOPem
Nie mniej uważam że znacznie więcej szans powinniśmy dawać Leminie, który z czasem może byc lepszy od Belga

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:39

Wszystko wskazuje na to, że będzie Witsel bo w sprawie Matuidiego chyba niewiele da się wskórać. Bardzo prawdopodobny scenariusz na chwilę obecną to Witsel + Wilshere i wymiana Lichego na Cuadrado.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:41

mibor pisze:
szczypek pisze:
Za podpis :hellyes:
Nie zgadzam się! Virgil powinien być wyżej!!! :eusa:

Cieszę się z Witsela - Brakowało mi dobrego DMa w PESie po odejściu Pogby ;)

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:41

Belg jest tym piłkarzem który zastąpiłby Pogbę: świetny zarówno w destrukcji jak i w podłączaniu się do ataków, z piłką przy nodze też nie jest skończonym ułomem. Idealny kandydat do wejścia gdy Khedira, odpukać, złapie kontuzje ale też do gry z Pjanicem i Samim w jednej linii. Cholernie niedoceniony facet tylko z względu że gra w lidze rosyjskiej, która w opinii juvepoland jest jakaś upośledzona.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:50

alessandro1977 pisze:Wszystko wskazuje na to, że będzie Witsel bo w sprawie Matuidiego chyba niewiele da się wskórać. Bardzo prawdopodobny scenariusz na chwilę obecną to Witsel + Wilshere i wymiana Lichego na Cuadrado.
Nie pisales czasem, ze wczoraj udzieliles ostatni raz glosu przed zakonczeniem okienka? :smile: A tak na powaznie to Wilshere wcale nie jest bardzo prawdopodobnym scenariuszem - zadne powazne zrodla go poki co nie potwierdzaja. Nic mi tez nie wiadomo, bysmy ostatecznie mieli stracic szanse na Matuidiego - poki co nie ma takich doniesien, wrecz przeciwnie, czyli intensywnie dzialamy w tym kierunku, a Matuidi tez naciska na transfer do nas.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2016, 11:50 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:50

Poważną wadą Witsela jest to, że jest wolny, a drugim Khedirą nie jest żeby czytać grę jakby oglądał mecz w telewizji. Niemniej pod względem siły, utrzymania przy piłce, wychodzenia spod pressingu, czy nawet rozdzielania piłek jest lepszy od każdego z naszych rezerwowych i co do tego nie mam wątpliwości. Liga rosyjska jest jaka jest, ale pod względem doświadczenia nakrywa czapką nawet Asamoaha i to zdecydowanie widać.

Chyba najlepsza kompilacja pokazująca jaki to typ gracza:

Nie uśmiecha mi się sprowadzanie Belga za pieniądze, ale cóż zrobić, jak inne kluby blokują transfery swoich zawodników, którzy wyraźnie chcą odejść. Mam nadzieję, że ostatecznie okaże się, że Raiola potrafi grać z nami do jednej bramki i przyciśniemy PSG na każdy możliwy sposób w sprawie Matuidiego. Jakku ma rację, że Marotta to bardzo honorowy facet i ważne są dla niego zasady i jeśli faktycznie mieliśmy dogadane warunki z francuskim klubem i nagle zmienili oni zdanie, bo doszli do wniosku, że jesteśmy pod ścianą to nasz Beppe na pewno dostał na nich srogiej alergii. Tylko, że w tym wypadku należy, tak jak przy transferze Moraty, schować honor do kieszeni, wynegocjować nowe warunki i dopłacić paryżanom. 30-32 mln E za takiego zawodnika to naprawdę niezła kasa i powinniśmy przestać narzekać, że Vidal poszedł za 40.

A propos to nie powinniśmy pozwolić na odejście Lichtsteinerowi w lecie, czyli teraz. Ewentualnie moglibyśmy go puścić w zimie, jakby mu się dalej w Juventusie nie podobało to bez przeszkód droga wolna. Kurcze, najwyższa pora zadbać też o interes klubu, a nie patrzeć tylko jak być dobrym wujkiem. Szczególnie, że mowa jest o rozwiązaniu kontraktu więc nie zarobimy na tym nawet grosza.

Tyle dobrze, że Cuadrado już się zbliża. Może za bardzo bronić nie potrafi, ale on i Pjaca, dwa takie wariaty z ławki to coś co nam bardzo ułatwi grę w Lidze Mistrzów.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:53

mrozzi..popsułeś mi zabawę bo napisałem to celowo aby płaczki miały kolejny powód do hejtu. Napisałem to - prawda ale nie mogę już tego czytać. Faktycznie zniknę do końca mercato bo niektórych nie da się ani czytać ani ominąć szerokim łukiem ;)

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 11:58

Co do Wilshere'a to faktem jest, że faktycznie Arsenal ogłosił jego dostępność na rynku transferowym. Póki co jednak nikt z włoskich dziennikarzy o tym nie informował, temat istnieje wyłącznie w Anglii.

Na VS. wrzucono jego lekarskie portfolio, w ostatnich dwóch sezonach nie wygląda to za dobrze.

Obrazek

Myślę, że każdy jest w stanie się połapać, nawet nie znając włoskiego.

Ciekawie natomiast wygląda ten transfer u buka.

Obrazek

lukaszqq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 12:01

to już pewne przyjdzie Cuardado , Witsel + Wilshere

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 96 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2016, 12:03

@Arbuzini
Całkowicie sie z Tobą zgadza, że Witsel "pod względem siły, utrzymania przy piłce, wychodzenia spod pressingu, czy nawet rozdzielania piłek jest lepszy od każdego z naszych rezerwowych". Nie ma też wątpliwości, iż potrzebujemy zawodnika o takim profilu ze względu na wymieniane setki razy powody (kontuzja Marchisio i niewiadomy czas powrotu do formy, podatność na urazy Khediry oraz możliwość zastąpienia go w meczach ze słabszymi ekipami, wyjazd Asy i Leminy na PNA). Z tym płaceniem na rok przed końcem kontraktu dość wysokiej kwoty za zawodnika, to niestety ostatnio stało się normą (np. Miki do Man Utd). Teraz jak są chętni na danego gracza, to kończąca się umowa nie ma znaczenia, bo jeśli my go nie zgarniemy, to przyjdzie ktoś inny (zapewne kluby z Anglii).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Zablokowany