Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
przeciez transfer Higuaina nie moze wykluczac transferu Teveza..obydwaj musza przyjsc bo kto bedzie kreowal w przodzie gre? magiczne pilki od Pirlo to nei wszystko, czasami trzeba samemu coś kiwnąć, czy uderzyc z dystansu a tego sie raczej nie spodziewam po Pipicie czy LL
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Moim zdaniem, jeśli rzeczywiście jest coś na rzeczy z Tevezem, to problemem Marotty będą negocjacje nie z City, a z samym graczem. Nie chce mi się wierzyć, po tak rozwlekłym i niezakończonym powodzeniem temacie pensji Aguero z zeszłego roku, że Beppe lekką ręką rzuci te 6-8 mln Tevezowi.

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ehh, panowie. Wspominanie o zakupie jakiegoś topa jest niedorzeczne, a co dopiero
Nadejdzie 28 sierpień, Marotta w gorączce ostatnich dni stwierdzi, że mercato dla Juve już się zakończyło, mamy Lloretne i (np.) Gilardino, dodatkowo pozyskaliśmy w 100% Asaomah i Islę.
Dopóki nie zobaczę, dopóty nie uwierzę. Dla mnie Tevez to jakaś odległa galaktyka...
Nie wierzę w żadnego wielkiego gracza tutaj, tym bardziej spoza Serie A.przeciez transfer Higuaina nie moze wykluczac transferu Teveza.
Nadejdzie 28 sierpień, Marotta w gorączce ostatnich dni stwierdzi, że mercato dla Juve już się zakończyło, mamy Lloretne i (np.) Gilardino, dodatkowo pozyskaliśmy w 100% Asaomah i Islę.
Dopóki nie zobaczę, dopóty nie uwierzę. Dla mnie Tevez to jakaś odległa galaktyka...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mnie osobiście Tevez nie zachwyca i jego opcja transferu. Bywa chimeryczny, ma 29 lat, a jak powszechnie wiadomo piłkarze z Ameryki Południowej mają pewną nieciekawą tendencję w tym wieku, zarabiałby krocie. City chce po prostu sprzedać zawodnika, bo za rok kończy się kontrakt, a nowego nie opłaca się podpisywać. Dlaczego my mamy z nim akurat podpisać?
Naprawdę jestem na nie.
Naprawdę jestem na nie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
A to cię zaskoczę panie zoff. Pierwsza plota (którą znalazłem) dotycząca przedłużenia kontraktu.
Z kolei la Gazetta donosi o ofercie 25 mln€ + Tevez w zamian za Szarego.
Walcz Marotto!!!1111oneoneoneone
Ta plota o zainteresowaniu Guarinem :rotfl:
Uff... jeszcze tylko 83 dni do końca mercato.
Spekuluje się na temat wymianiy na linii Real-Napoli. Chodzi oczywiście o Cavaniego i Higuaina, ale wątpię, by Argentyńczyk wybrał Śmieciarzy jako alternatywy mając Juventus i Arsenal.Tevez set for new two-year Manchester City deal
Manuel Pellegrini has included Carlos Tevez in his Manchester City plans and will reinforce his position at the club by offering the troublesome Argentine a new two-year contract.
Source: Daily Telegraph
Sunday, 9 June 2013 00:32
Z kolei la Gazetta donosi o ofercie 25 mln€ + Tevez w zamian za Szarego.
Walcz Marotto!!!1111oneoneoneone
Ta plota o zainteresowaniu Guarinem :rotfl:
Uff... jeszcze tylko 83 dni do końca mercato.
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2013, 09:32 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Kucharius1
- Juventino
Perez powiedział że dziś w sprawie Igły dużo może się wyjaśnić
A tym czasem Jojo liże tyłek nam i Conte :
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=143390
I znowu ploty o Wakaso :
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=143389

A tym czasem Jojo liże tyłek nam i Conte :
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=143390
I znowu ploty o Wakaso :
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=143389
- jakku1
- Juventino
Wyglada na to, ze Jojo tez wykonal swoje zadanie perfekcyjnie (nie chce mi sie regagowac tekstu ponizej, kazdy zrozumie):
Jovetic w wywiadzie dla Gazzetty: In Viola I feel I have given all (time to leave), and he talks about that he could become better under Conte.

Jovetic w wywiadzie dla Gazzetty: In Viola I feel I have given all (time to leave), and he talks about that he could become better under Conte.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Ostatnie połamanie Jovetica może obniżyć jego cenę. Tylko czy to jednak nie jest droga donikąd? Gość miał poważne problemy z kolanami, a urazy właśnie więzadeł kolanowych to jedno z najgorszych, co może przydarzyć się piłkarzowi*. Stevan to fajny grajek, chętnie zobaczyłbym go u nas, ale nie za taką cenę i z odbytą wcześniej profilaktyczną pielgrzymką do Częstochowy w intencji zdrowych nóżek.
Wywiad? Wątpię, by cokolwiek zmieniał.
Z Tevezem coraz więcej dementi. Nic dziwnego.
*sam przez takie coś musiałem karierę zakończyć
Wywiad? Wątpię, by cokolwiek zmieniał.
Z Tevezem coraz więcej dementi. Nic dziwnego.
*sam przez takie coś musiałem karierę zakończyć

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
W kontekście odejścia Suareza coraz częściej wymienia się nazwisko Teveza. Od 3 dni donosi o tym każdy angielski portal.
Coraz bardziej uświadamiam sobie, że wybraliśmy chyba najbardziej chodliwe cele tegorocznego rynku transferowego.
Jeśli chodzi o sprzedaże to ponoć Di Canio z Sunderlandu jest zainteresowany Zieglerem, €ity nie odpuszcza Pogby szykując na niego 22-25 mln, a jeśli Ancelotti wyląduje w Realu możemy spodziewać się oferty 8-10 mln za Pirlo.
Opublikowany dzisiaj wywiad z Joveticiem
Coraz bardziej uświadamiam sobie, że wybraliśmy chyba najbardziej chodliwe cele tegorocznego rynku transferowego.
Jeśli chodzi o sprzedaże to ponoć Di Canio z Sunderlandu jest zainteresowany Zieglerem, €ity nie odpuszcza Pogby szykując na niego 22-25 mln, a jeśli Ancelotti wyląduje w Realu możemy spodziewać się oferty 8-10 mln za Pirlo.
Opublikowany dzisiaj wywiad z Joveticiem
"For a year they [Juventus] have said they want me," he continued.
"I come before [Zlatan] Ibrahimovic, [Carlos] Tevez and [Gonzalo] Higuain in their list. Who would not be flattered?
"With [Antonio] Conte I feel that I could continue to grow. I think the feeling is mutual.
"But the Premier League is also fantastic championship, as is La Liga. I have some opportunities so we'll see."
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2013, 10:38 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Wczoraj gdzieś czytałem, że L'pool na 100% nie pozyska Teveza.jackop pisze:W kontekście odejścia Suareza coraz częściej wymienia się nazwisko Teveza. Od 3 dni donosi o tym każdy angielski portal.
Jeśli sugerowana przez media cena za Teveza okazałaby się prawdą, to Marotta ma psi obowiązek walczyć zarówno o Higuaina, jak i o Apacza, nawet kosztem Ogbonny, choć wiem, że to nierealne i zadowolimy się jednym z nich.
Jovetic? Fiora odpierdziela, jest drogi i słabszy od Carlitosa. Wydaje się, że para Jovetic-Higuain jest kompletnie nierealna za względu na cenę. Trochę mniej utopijny wydaje się duet Tevez-Higuain lub Tevez-Jovetic.

- sebastian10
- Juventino
Higuain 25 kosztuje albo wiecej i pensja 5-6
za ta kasę można skusić Marco Reus którego talentu jestem fanem .
Martwi ze ciagle nikt nie został sprzedany chyba nikt nie chce odejsc z juve przez co nie wiadomo kto zostanie na nastepny sezon i dobrac kogo mamy kupic
Martwi ze ciagle nikt nie został sprzedany chyba nikt nie chce odejsc z juve przez co nie wiadomo kto zostanie na nastepny sezon i dobrac kogo mamy kupic
- Andryk
- Juventino
juz widzę jak Borussia sprzedaje Reus'a za 25mlnsebastian10 pisze:Higuain 25 kosztuje albo wiecej i pensja 5-6

- kdzr
- Juventino
Ok, wiemy kogo chcemy u siebie, teraz trzeba się zastanowić nad tym, którzy z obecnych napastników Juventusu są do odstrzału...Anelki i Bendtnera nie liczę...więc? Według mnie Mirko i Giovinco powinni zostać i uważam, że tak najprawdopodobniej będzie. Co do innych pozycji - nie wykupowałbym Peluso, to na pewno. Dodatkowo ściągnąłbym czarnuszka z Torino + na skrzydło chętnie przygarnąłbym Cuadrado. Okienko moich marzeń to:
-> Llorente (v)
-> Tevez
-> Jojo
-> Cuadrado
<- De Ceglie
<- Peluso
<- Marrone (wypożyczenie, chłopaczyna się marnuje u nas)
<- Matri/Quaglia (nie czarujmy się)
+ jeszcze jedna szansa dla Isli (chyba, że włączyłoby się go w ofertę za Cuadrado).
-> Llorente (v)
-> Tevez
-> Jojo
-> Cuadrado
<- De Ceglie
<- Peluso
<- Marrone (wypożyczenie, chłopaczyna się marnuje u nas)
<- Matri/Quaglia (nie czarujmy się)
+ jeszcze jedna szansa dla Isli (chyba, że włączyłoby się go w ofertę za Cuadrado).
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Piti
- Juventino
Obszerny wywiad ze Stevanem Joveticiem, w skrócie - Jovetic: Chce do Juventusu!!11oneone
Szkoda ze w przypadku przyjscia Jojo, Tevez odpada..
ale niewiadomo jakby to z nim bylo wiemy co sie dzieje z piłkarzami z am. polodniowej (zwlaszcza Argentyny i Brazylii) po 30stce a temu pilkarzowi ona stuknie w lutym. Obecnie umiejetnosciami wciąga nosem Jovetica, bo w koncu jest od niego starszy o te 8 lat. Tevez w wieku Jovetica pomykal jeszcze po argentynskich boiskach. Wiec mozna powiedziec, ze przed Stevanem jeszcze cala kariera i moze stac się jeszcze lepszy w naszych barwach
Jojo ewidentnie chce do nas przejsc, takimi wypowiedzami tylko 'zbija cene' więc robi to, co do niego należy. BrawoW La Gazzetta dello Sport znajdziemy dzisiaj ekskluzywny wywiad z Stevanem Joveticem, oto niektóre słowa: „ Chciałbym aby we Florencji każdy zapamiętał mnie od dobrej strony. To właśnie w tym miejscu stałem się Jo-Jo, przydomek bardzo serdeczny. Czuję, że jest to, to samo uczucie połączone z wdzięcznością.
W Fiorentinie od 2008, dlaczego uważa Pan, że nadszedł moment aby się przenieść?
„ Jestem we Florencji od pięciu sezonów, które były bardzo intensywne. Czułem, że dałem z siebie wszystko i nie mogę zaoferować coś więcej. Jestem młody i ambitny, to normalne, że odczuwam potrzebę sprawdzenia swoich sił gdzie indziej. Nie uważam, żeby było coś złego w tym pragnieniu, nie postępuje tak jak inni, którzy robią zamieszanie a potem się do tego nie przyznają. Fani Fiorentiny domagali się abym zawsze pokazywał swoje prawdziwe oblicze: to proszę. Odczuwam potrzebę nowych bodźców, potrzebuje poświęcić się dla wielkiego klubu. Fiorentina zaprowadziła mnie do Europy, teraz w tej Europie spróbuje coś wygrać.”
30 mln to Pana prawdziwa wartość ?
„ Oczywiście to nie ja ustalam swoją wartość. Wiem tylko, że rok temu na zgrupowaniu w Moenie, ADV powiedział mi żebym został jeszcze rok i na koniec sezonu tzn. teraz będę miał możliwość odejścia jeśli to będzie moim pragnieniem. „ Czy czuje Pan tę możliwość odejścia?”. W części tak. Nie ma coś takiego jak wartość 30 mln. Jest spisana klauzula, która mówi, że z nadejściem oferty w wysokości 30 mln mogę odejść. „
ADV powiedział, że teraz widzi także Juventus wśród innych pretendentów…
„ Od roku mnie poszukują, mówią, że mnie chcą i że na ich liście jestem przed Ibrą, Tevezem i Higuain’em. Kto nie byłby zaszczycony ? Ja jestem i nie sądzę, że jest to zdrada aby się do tego przyznać.”
Klub preferuje sprzedać Pana za granice, nie podoba się Panu Anglia ?
„Nie, nic z tych rzeczy, biorę pod uwagę także ten kierunek. Liga angielska jest wspaniała, tak samo jak hiszpańska, mam oferty, zobaczymy…”
Czy zależy Panu na tym aby jak najlepiej pożegnać się z Florencja?
„ Tak, taki już jestem. Do Florencji przybyłem jako chłopak a odchodzę jako mężczyzna, tutaj stałem się dojrzałym zawodnikiem, wielkie dzięki za to.”
Czy zamierza Pan użyć sentymentów jako broni w walce o obniżenie żądań Fiorentiny?
„ ADV będzie wiedział jak postąpić, to wyjątkowy człowiek i świetny prezydent. Poprosił mnie aby abym wypowiedział się na temat mojej przyszłośći, moich planów, co już zrobiłem jakiś czas temu, zaraz po tym jak skończył się sezon. Teraz mówię to publicznie aby uniknąć nieporozumień i być dobrze zrozumiały.”
Co Pan radzi Ljajicowi?
„ Adem w tym roku pokazał swój wielki talent, grając z nim jeszcze bardziej dochodzi do mnie jak wielki uczynił postęp. Teraz jest po prostu zdumiewający jeśli chodzi o jakość, grę dla zespołu, bramki i jego wspaniałe akcje.”
Wyobraźmy sobie Fiorentina – Juventus i Pan pierwszy raz jako eks na Franchi w koszulce biało – czarnej. Kibice będą gwizdać, jak się Pan zachowa ?
„ Jak przybyłem do Florencji mówili, że jestem ich małym Baggio. Tak samo jak on podczas pobytu we Florencji doznałem ciężkiej kontuzji. Teraz nie mówię jak on, ale prawie, byłoby miło gdyby mnie przyjęto z zadowoleniem. Florencja pozostanie w moim sercu, teraz jednak czuję, że musimy się pożegnać, powiedzieć do widzenia, albo lepiej do zobaczenia.”