Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tom_gru

Juventino
Juventino
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:51

Mily pisze:A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.
większość forumowiczów uważa tutaj za tzw. TOPa takiego zawodnika jak Radja Nainggolan, który niestety jest o wiele słabszy niż Witsel. Pozycja na boisku taka sama i wiek podobny, więc łatwo można ich przyrównać:
a) kariera klubowa: Witsel (Standard Liege, Benfika, Zenit) > Nainggolan (Piacenza, Cagliari, Roma)
b) zdobyte puchary: Witsel (1x Puchar Ligi Portugalskiej, 1x Mistrzostwo i 1x Puchar Rosji, 2x Mistrzostwo i 1x Puchar Belgii) > Nainggolan (brak)
c) występy w reprezentacji: Witsel - 74A/7 > Nainggolan - 24A/6
d) warunki fizyczne: Witsel - 1,86m/81 kg > Nainggolan - 1,75 m/65 kg
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:54 przez tom_gru, łącznie zmieniany 1 raz.

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:52

CavAllano pisze:Jeśli byśmy założyli, że bierzemy Witsela za darmo, by wzmocnić ławkę byłbym naprawdę kontent. Jeśli jednak myślimy o tym gościu w kontekście podstawy nie podoba mi się to.
I tu jest pies pogrzebany. To nie jest gość do podstawy ;) Ma on zabezpieczyć nas gdy kontuzję złapie Khedira, czy też inny Asamoah.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:53

Witsel... ta wisienka na torcie taka jakas przygnita :)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:54

Deschamps się wypowiedział, że jest przekonany iż Matuidi nie jest szczęsliwy w PSG.

Nasze kochane JMercato także informuje, że Raiola i Matuidi rozmawiają z PSG - chcą transferu do Juventusu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:55

W takim razie wyraźnie brakuje bardzo dobrego pomocnika do podstawy, który swoimi umiejętnościami dorównałby Khedirze i Pajniciowi. ;) Nie wyobrażam sobie całego sezonu z Leminą czy też Witselem w podstawie, a z Marchisio różnie jeszcze może być.
Vincitore pisze:Deschamps się wypowiedział, że jest przekonany iż Matuidi nie jest szczęsliwy w PSG.
Pisałem o tym. ;)
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:57

Ale dlaczego Wy nazywacie tego Witsela wisienka na torcie? Jesteście jedynymi, którzy tak o nim mówią. Podejrzewam, ze ani Paratici, ani Marotta nie myślą o Belgu w takich kategoriach. Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.

Nadal jednak trzymam kciuki za Matuidiego i Cuadrado.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:01

vitoo pisze:Ale dlaczego Wy nazywacie tego Witsela wisienka na torcie? Jesteście jedynymi, którzy tak o nim mówią. Podejrzewam, ze ani Paratici, ani Marotta nie myślą o Belgu w takich kategoriach. Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.

Nadal jednak trzymam kciuki za Matuidiego i Cuadrado.
Marotta w wywiadzie po meczu z Lazio, gdzie jednocześnie zaznaczył, że nici z Matuidiego, powiedział, że 'ciasto jest dobre, brakuje jedynie wisienki'.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:02

vitoo pisze:Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.
No ale w czym masz problem żeby przyszło całe trio? Matuidi do podstawy, Cuadrado jako opcja na wahadło i atak, Witsel zabezpieczenie na ławce. Przecież Hernanes nie będzie i tak i tak zgłoszony bez niego są 3 miejsca - nawet @Crunny ostatnio liczył, parę stron wcześniej. Sądzę że o Witselu to myślimy od dawna niezależnie od Matuidiego.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:09

Jeśli przyjdzie Matuidi to teraz nie ma zwyczajnie sensu sięgać po Witsela. Za rok, jeśli zajdzie tak potrzeba, weźmiemy go za darmo. Lemina, czy Sturaro musieliby zaliczyć naprawdę duży progres żeby dobić do jego poziomu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:11

Ten gość na VS, donoszący dzisiaj o wznowionych kontaktach z PSG, który później napisał, że nasza ostateczna propozycja to 27+3 i że stawiamy ultimatum, wrzucił teraz post, że nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi od PSG.

Jak Marotta do samego końca wyczeka PSG, zachowa zimną krew, nie podpali się, to dostanie ode mnie dwie dziesiątki za to mercato.

Jeżeli nie, to zostaniemy z tym nieszczęsnym Witselem, którego mamy jako opcję zapasową. BTW. fajna emotka lata po VS związana z tym zawodnikiem:

Obrazek

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:19

Do tej pory obawialiśmy się, że Matuidi mając w rękach nowy lukratywny kontrakt być może sam odrzuci możliwość przenosin do Turynu. Ostatnie doniesienia jednak (rzekome rozmowy na linii Raiola/Blaise-włodarze PSG) i wypowiedź Deschampsa dają jeszcze nadzieję.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:29

Ja tak jak mówiłem - nie wierzę w nowy kontrakt Matuidiego, a zwłaszcza w dwukrotne przebicie na nim.

Dzisiejszy wieczór jest kluczowy dla Blaise'a - jeżeli PSG odrzuci naszą ostatnią ofertę, to odpuszczamy.

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:36

Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań? :cry:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:41

Cataclysm9 pisze:Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań? :cry:
siedzą, gadają, nic się nie dzieje.

CdS podaje, że Lichy do BVB>
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:45 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 22:43

Cataclysm9 pisze:Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań? :cry:
O Blaise cicho, ale podobno Axel W. piu vicino :think: Takie info podrzucił ten-rzekomo-szanowany-na-juventuz.com Tanu
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:44 przez Pabloz9, łącznie zmieniany 1 raz.

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Zablokowany