Mercato (Lato 2016)
- tom_gru
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
większość forumowiczów uważa tutaj za tzw. TOPa takiego zawodnika jak Radja Nainggolan, który niestety jest o wiele słabszy niż Witsel. Pozycja na boisku taka sama i wiek podobny, więc łatwo można ich przyrównać:Mily pisze:A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.
a) kariera klubowa: Witsel (Standard Liege, Benfika, Zenit) > Nainggolan (Piacenza, Cagliari, Roma)
b) zdobyte puchary: Witsel (1x Puchar Ligi Portugalskiej, 1x Mistrzostwo i 1x Puchar Rosji, 2x Mistrzostwo i 1x Puchar Belgii) > Nainggolan (brak)
c) występy w reprezentacji: Witsel - 74A/7 > Nainggolan - 24A/6
d) warunki fizyczne: Witsel - 1,86m/81 kg > Nainggolan - 1,75 m/65 kg
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:54 przez tom_gru, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
I tu jest pies pogrzebany. To nie jest gość do podstawyCavAllano pisze:Jeśli byśmy założyli, że bierzemy Witsela za darmo, by wzmocnić ławkę byłbym naprawdę kontent. Jeśli jednak myślimy o tym gościu w kontekście podstawy nie podoba mi się to.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Witsel... ta wisienka na torcie taka jakas przygnita 
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W takim razie wyraźnie brakuje bardzo dobrego pomocnika do podstawy, który swoimi umiejętnościami dorównałby Khedirze i Pajniciowi.
Nie wyobrażam sobie całego sezonu z Leminą czy też Witselem w podstawie, a z Marchisio różnie jeszcze może być.

Pisałem o tym.Vincitore pisze:Deschamps się wypowiedział, że jest przekonany iż Matuidi nie jest szczęsliwy w PSG.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:02 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- vitoo
- Juventino

- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Ale dlaczego Wy nazywacie tego Witsela wisienka na torcie? Jesteście jedynymi, którzy tak o nim mówią. Podejrzewam, ze ani Paratici, ani Marotta nie myślą o Belgu w takich kategoriach. Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.
Nadal jednak trzymam kciuki za Matuidiego i Cuadrado.
- Vincitore
- Juventino

Marotta w wywiadzie po meczu z Lazio, gdzie jednocześnie zaznaczył, że nici z Matuidiego, powiedział, że 'ciasto jest dobre, brakuje jedynie wisienki'.vitoo pisze:Ale dlaczego Wy nazywacie tego Witsela wisienka na torcie? Jesteście jedynymi, którzy tak o nim mówią. Podejrzewam, ze ani Paratici, ani Marotta nie myślą o Belgu w takich kategoriach. Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.
- CzeczenCZN
- Juventino

No ale w czym masz problem żeby przyszło całe trio? Matuidi do podstawy, Cuadrado jako opcja na wahadło i atak, Witsel zabezpieczenie na ławce. Przecież Hernanes nie będzie i tak i tak zgłoszony bez niego są 3 miejsca - nawet @Crunny ostatnio liczył, parę stron wcześniej. Sądzę że o Witselu to myślimy od dawna niezależnie od Matuidiego.vitoo pisze:Wisienka miał być Matuidi, dopóki temat transferu Francuza był otwarty (mam nadzieje ze jest nadal), dopóty transfer Witsela w tym okienku nie miał prawa bytu. Jasnym jest, ze przyjście Witsela będzie swego rodzaju zabezpieczeniem pomocy i planem B, a nie wisienka na torcie.
- Arbuzini
- Juventino

Jeśli przyjdzie Matuidi to teraz nie ma zwyczajnie sensu sięgać po Witsela. Za rok, jeśli zajdzie tak potrzeba, weźmiemy go za darmo. Lemina, czy Sturaro musieliby zaliczyć naprawdę duży progres żeby dobić do jego poziomu.
- Vincitore
- Juventino

Ten gość na VS, donoszący dzisiaj o wznowionych kontaktach z PSG, który później napisał, że nasza ostateczna propozycja to 27+3 i że stawiamy ultimatum, wrzucił teraz post, że nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi od PSG.
Jak Marotta do samego końca wyczeka PSG, zachowa zimną krew, nie podpali się, to dostanie ode mnie dwie dziesiątki za to mercato.
Jeżeli nie, to zostaniemy z tym nieszczęsnym Witselem, którego mamy jako opcję zapasową. BTW. fajna emotka lata po VS związana z tym zawodnikiem:

Jak Marotta do samego końca wyczeka PSG, zachowa zimną krew, nie podpali się, to dostanie ode mnie dwie dziesiątki za to mercato.
Jeżeli nie, to zostaniemy z tym nieszczęsnym Witselem, którego mamy jako opcję zapasową. BTW. fajna emotka lata po VS związana z tym zawodnikiem:
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Do tej pory obawialiśmy się, że Matuidi mając w rękach nowy lukratywny kontrakt być może sam odrzuci możliwość przenosin do Turynu. Ostatnie doniesienia jednak (rzekome rozmowy na linii Raiola/Blaise-włodarze PSG) i wypowiedź Deschampsa dają jeszcze nadzieję.
- Vincitore
- Juventino

Ja tak jak mówiłem - nie wierzę w nowy kontrakt Matuidiego, a zwłaszcza w dwukrotne przebicie na nim.
Dzisiejszy wieczór jest kluczowy dla Blaise'a - jeżeli PSG odrzuci naszą ostatnią ofertę, to odpuszczamy.
Dzisiejszy wieczór jest kluczowy dla Blaise'a - jeżeli PSG odrzuci naszą ostatnią ofertę, to odpuszczamy.
- Cataclysm9
- Juventino

Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań? 
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
siedzą, gadają, nic się nie dzieje.Cataclysm9 pisze:Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań?
CdS podaje, że Lichy do BVB>
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:45 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pabloz9
- Juventino

O Blaise cicho, ale podobno Axel W. piu vicinoCataclysm9 pisze:Ktoś jakieś info, co z blaisem, aktualnie nie mam możliwości szczegółowych poszukiwań?
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 22:44 przez Pabloz9, łącznie zmieniany 1 raz.
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."