Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:11

alessandro1977 pisze:
Mily pisze:A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.
Nie pałam sympatią do Witsela ale...a co osiągnął Pjanić przed transferem do Juve ? Bo jedyna sytuacja kiedy było o nim głośno to więcej asyst od Pogby w zeszłym sezonie :prochno: ;)
I gra w dużo bardziej wymagającej lidze. ;)

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:12

tom_gru pisze:Zaś w bramce bez zmian (Storari = Neto)
Oj nie zgodzę się z tym :smile: Buffon > Buffon - ponieważ on jest jak wino! Właśnie tego się najbardziej boje, problemu który nie zauważamy od lat - z obsada bramki - bo mamy w bramce NAJLEPSZEGO bramkarza w historii Piłki Nożnej. Co będzie za 2 lata? No i kto da radę go zastąpić? To nie chodzi tylko o bycie bramkarzem w Topowym klubie - kto wytrzyma ciśnienie i czy wytrzyma?...
Mily pisze:A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.
NAJLEPSZY piłkarz w Belgii: 2008 - ZANIM połamał nogi Wasylowi...

Hmmm a może Witsel niezależnie ma do nas trafić a my chcemy 2 pieczenie na jednym ogniu + deser Cuadrado.

No Matuidi też grał w poważnej lidze...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:19

Mieć więcej asyst od najdroższego piłkarza świata, to bądź co bądź dużo większe osiągnięcie niż złamanie nogi innemu zawodnikowi :D

Nie przepadam za Witselem i nie wyobrażam sobie go u nas.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:20

CavAllano pisze:
I gra w dużo bardziej wymagającej lidze. ;)
Naturalnie, nie można tego kwestionować ale ja po prostu w odróżnieniu od lat ubiegłych staram się zachować spokój abym nie musiał znowu nadstawiać swojej doopy na kopy od innych userów. Na ogół myliłem się co do poczynań Marotty, któremu teraz ufam całkowicie. Zgodzę się jednak z tym, że sięganie po Witsela to pewnego rodzaju chwytanie się brzytwy pod koniec mercato, które na ogół Marotta pitoli...
Mily pisze:Mieć więcej asyst od najdroższego piłkarza świata, to bądź co bądź dużo większe osiągnięcie niż złamanie nogi innemu zawodnikowi :D
Najdroższego nie oznacza najlepszego więc co ma piernik do wiatraka ? Zobaczymy jakie statystyki ten najdroższy piłkarz świata będzie miał grając w MU.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:23 przez MRN, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:20

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
tom_gru pisze:Zaś w bramce bez zmian (Storari = Neto)
Oj nie zgodzę się z tym :smile: Buffon > Buffon - ponieważ on jest jak wino! Właśnie tego się najbardziej boje, problemu który nie zauważamy od lat - z obsada bramki - bo mamy w bramce NAJLEPSZEGO bramkarza w historii Piłki Nożnej. Co będzie za 2 lata? No i kto da radę go zastąpić? To nie chodzi tylko o bycie bramkarzem w Topowym klubie - kto wytrzyma ciśnienie i czy wytrzyma?...
NAJLEPSZY piłkarz w Belgii: 2008 - ZANIM połamał nogi Wasylowi...

Hmmm a może Witsel niezależnie ma do nas trafić a my chcemy 2 pieczenie na jednym ogniu + deser Cuadrado.

No Matuidi też grał w poważnej lidze...
Nikt nie wytrzyma ciśnienia! Też się boję, co to będzie!
Witsel - klasowy piłkarz! Najlepszy w Belgii 8 lat temu! Bierzmy go!

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:22

Nie jestem fanem Witsela, ale cieszyła mnie myśl, że weźmiemy kolejnego pomocnika za darmo. Belg wybitny nie jest, ale jednak nie wahałbym się postawić go wyżej od Asy, Leminy i Sturaro.

Optymalny wiek, bogate doświadczenie międzynarodowe i wpisuje się w profil B2B. Na 5. pomocnika ciężko wyobrazić mi sobie kogoś lepszego.

Jeśli przyjdzie Belg, a nie Matuidi to będę trochę rozczarowany, ewidentny dowód na to, że nie zrealizowaliśmy założonej strategii transferowej, ale ostatecznie najważniejsze jest to żeby Allegri miał do dyspozycji możliwie najsilniejszą kadrę.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:23 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:22

Witsel w każdej lidze w jakiej grał (Belgijska, Rosyjska, Portugalska) zdobywał puchary. Przypomnij mi jakie puchary na koncie ma Pjanic(tak, uważam go za Topa)?

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:24

Liga Belgijska, Rosyjka, Portugalska jakoś mnie nie przekonuje. A no i zdobywanie pucharów też nie bardzo.

Hernanes w Interze nie zdobył niczego, przyszedł do Juve i puchar. Ja bym jednak mu tego do wybitnych osiągnięć nie zapisał, ale oczywiście wiem, rozumiem o czym mówisz.

Z tymi osiągnięciami Witsela, może lekko przesadziłem. Zwyczajnie nie przepadam za nim, może nie oglądam każdego jego meczu, ale miałem okazje oglądać go w akcji kilka razy i mówiąc delikatnie, nie zachwycił niczym szczególnym niestety.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:28

Cobra pisze:
Witsel w każdej lidze w jakiej grał (Belgijska, Rosyjska, Portugalska) zdobywał puchary. Przypomnij mi jakie puchary na koncie ma Pjanic(tak, uważam go za Topa)?
No to powiem Ci że genialny argument masz. Rozumiem że Matri > Totti według Ciebie? :facepalm:

Nie pałam sympatią do Witsela ale...a co osiągnął Pjanić przed transferem do Juve?
Miał taki okres kiedy wyrzucił Real z LM i doprowadził Lyon do półfinału tych rozgrywek.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:30

Aha w jakiej poważnej lidze grał Witsel? - W Lidze Mistrzów. :smile:
Spore ma w niej doświadczenie, wiele sezonów. :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:44

realbs pisze: No to powiem Ci że genialny argument masz. Rozumiem że Matri > Totti według Ciebie? :facepalm:
To wnioskowanie jest tak głupie, że... Nie wiem za bardzo jak odpowiedzieć.
Zobacz jakie było pytanie.

Wg. mnie Witsel posiada odpowiednią charakterystykę, żeby się tutaj sprawdzić. Dodatkowo jest w odpowiednim wieku, żeby wejść na wyższy poziom. O jakieś 2 lata za długo siedzi w Rosji. Jeśli się jednak nie sprawdzi w ciągu 2óch lat, nadal będzie można na nim zarobić. 29 letniego Belga, da się sprzedać i odzyskać część pieniędzy.

Więcej przekonywać Cię nie zamierzam, bo i tak pod koniec dyskusji, Ty będziesz wiedział swoje, a ja swoje. :roll:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:45

realbs pisze:
Miał taki okres kiedy wyrzucił Real z LM i doprowadził Lyon do półfinału tych rozgrywek.
Ale nie idźmy tym tokiem rozumowania bo po pierwsze zrobi się jeszcze większy śmietnik a poza tym Padoin i Sturaro też mieli udział w wyrzuceniu z LM Realu ;)
Poczekajmy na koniec mercato a potem na wyniki...poprzednie sezony utwierdziły mnie w przekonaniu,że warto poczekać a nie sugerować się nazwiskami jakie zasilają drużynę. Będziesz miał odwagę później przyznać się do błędu bo historia pokazuje, że niektórzy mają z tym problem ( patrz temat zwolnienie Maxa w zeszłym sezonie ) czy też znikniesz tak szybko jak się pojawiłeś ?
To mój ostatni post do czasu zamknięcia okna transferowego. Pozdrawiam.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:47

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Aha w jakiej poważnej lidze grał Witsel? - W Lidze Mistrzów. :smile:
Spore ma w niej doświadczenie, wiele sezonów. :)
W której też pewnego poziomu nie przeskoczył - jak grupa była w miarę łatwa, albo ktoś się wyfrajerzył to doczłapali do 1/8 gdzie z miejsca ktoś ich skasował, a zazwyczaj kończyli na trzecim miejscu. Nie kojarzę wielkich spotkań Witsela w Champions League.

Dajcie spokój panowie, jedynym graczem tego typu, którego mogę zaakceptować jest Khedira ze względu na inteligencję piłkarską, my potrzebujemy kogoś zdecydowanie bardziej mobilnego, przebojowego. Serio - od Witsela dużo bardziej wolałbym dać prawdziwą szansę Leminie - on przynajmniej ma jakieś przebłyski nieszablonowości.

Jedno jest pewne - najbliższe 48 godzin będzie decydujące. :prochno:

E: Aha - jeszcze jedno. Witsel w tym okienku był już o krok od Napoli, De Laurentiis miał piłkarza w rękach, po czym przekazał informację Sarriemu. Co powiedział trener śmiesznego Napoli?

"Witsel? Jak rozegra u mnie 10 spotkań to będzie cud".

Nasza wisienka na torcie...
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:49 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:49

alessandro1977 pisze:
realbs pisze:
Ale nie idźmy tym tokiem rozumowania bo po pierwsze zrobi się jeszcze większy śmietnik a poza tym Padoin i Sturaro też mieli udział w wyrzuceniu z LM Realu ;)
Poczekajmy na koniec mercato a potem na wyniki...poprzednie sezony utwierdziły mnie w przekonaniu,że warto poczekać a nie sugerować się nazwiskami jakie zasilają drużynę. Będziesz miał odwagę później przyznać się do błędu bo historia pokazuje, że niektórzy mają z tym problem ( patrz temat zwolnienie Maxa w zeszłym sezonie ) czy też znikniesz tak szybko jak się pojawiłeś ?
To mój ostatni post do czasu zamknięcia okna transferowego. Pozdrawiam.
Porównywanie jednego dobrego meczu Sturaro, do sezonu w którym Pjanic ciągnął cały Lyon za uszy w wieku 21 lat bardzo ładne.

Gdyby Witsel miał jakąkolwiek ambicje żeby być dobrym piłkarzem, to by z Portugalii trafił prosto gdzieś do TOP5, a nie do Rosji.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:49

Jeśli byśmy założyli, że bierzemy Witsela za darmo, by wzmocnić ławkę byłbym naprawdę kontent. Jeśli jednak myślimy o tym gościu w kontekście podstawy nie podoba mi się to.

Zablokowany