Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:23

@CavAllano

Myślę, że w kwesti walczenia o Matuidiego wszyscy się z Tobą zgodzą, gorzej z Beppe, który daje miliony za Witsela :D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:51

Podobno... daliśmy ulitmatum PSG.

Albo się dogadamy dziś wieczorem, albo zrywamy negocjacje.

:prochno: :prochno: :prochno:

LukaszJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 19:54

no to bye bye Matuidi :)

Fino alla fine.
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:22

Jak mamy pozyskać placka jakim jest Witsel to wole żeby nikt nie przychodził. Za rok bedzie mozna go miec za darmo. Matuidi nie ma klauzuli jak Igła, czy Pjanic i Marotta już ma problem z dopięciem transferu. Jak wykładali 90 baniek za Igłe, to nie szczypali sie o kilka milionów.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:26

Na juventuz.com "Tanu_Mz"-tamtejszy guru potwierdza, że naszymi ostatnimi zakupami będą Cuadrado+Witsel.

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:28

Na CM.com piszą, ze Matuidi jest prorytetem, a pierwsza oferta za Witsela (15 mln) to i tak za mało dla Zenitu. Biorąc pod uwagę, wszystkie komplikacje i to jak wielu chciałoby żeby to Francuz był tym wzmocnieniem, może warto zainicjować jakąś akcje: Jeżeli Matuidi dołączy do Juve....? :prochno:

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:31

Poprostu pisze:Na juventuz.com "Tanu_Mz"-tamtejszy guru potwierdza, że naszymi ostatnimi zakupami będą Cuadrado+Witsel.
Na VS.com również ta opcja wygrywa.

Dla mnie to okno, o ile obaj przyjdą, dostaje spokojne 9/10. Matuidi dałby 10.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:34

Tanu(podobno on ma jakieś wtyki w Vinovo) dodaje, że były prowadzone negocjacje z Realem w sprawie Jamesa ale nic z tego nie wyjdzie.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:45

No tak - nie wyszło przy próbie pozyskania Jamesa, który i tak mniej niż 50 mln na pewno by nas nie kosztował (nie wierzę, byśmy byli tak głupi i złożyli niższą ofertę), a mamy wziąć opcję last minute, czy najmniej spektakularne nazwisko spośród tych, o których pisały media. :lol:

Marotta szarpie się często o kilka milionów, a być może wyda niemałą kasę na gościa, którego za kilka miesięcy mielibyśmy za free. :prochno: Jakby na to nie spojrzeć - Witsel to nie jest wzmocnienie na miarę zespołu, który zamierza walczyć o LM. Ten facet ma 27 lat, a do tej pory niczego imponującego w skali Europy nie pokazał, dziwnym trafem jesteśmy jedynym wielkim klubem zainteresowanym Belgiem.

Cuadrado super, ale Belga u nas po prostu nie widzę.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 20:56

@Mrozzi

Nie panikuj tak kolego ;) Witsel to kawał zawodnika, jest lepszy od Asamoaha, Leminy i Hernanesa. Nie wiem coście się tak uparli na gościa. Ja osobiście wolę go niż Matuidiego. Piłka przy nodze mu nie przeszkadza, umie strzelać bramki, czy posłać prostopadłe podanie. Ja będę zadowolony z Axela i Juana.

Co do gościa, "który nic nie osiągnął", jest taki jeden w West Hamie, co też nigdy nie grał w dobrym klubie, jest jeszcze starszy, a teraz chciało by go pół Juvepoland :whistle:

Będzie dobrze :hellyes:
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:01 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:01

Cobra pisze:@Mrozzi

Nie panikuj tak kolego ;) Witsel to kawał zawodnika, jest lepszy od Asamoaha, Leminy i Hernanesa. Nie wiem coście się tak uparli na gościa. Ja osobiście wolę go niż Matuidiego. Piłka przy nodze mu nie przeszkadza, umie strzelać bramki, czy posłać prostopadłe podanie. Ja będę zadowolony z Axela i Juana.

Co do gościa, który nić nie osiągnął, jest taki jeden w West Hamie, co też nic nie osiągnał, a jest jeszcze starszy :whistle:

Będzie dobrze :hellyes:
Uparliśmy się na Witsela bo gość nigdy nie grał w żadnej normalnej lidze? Serio wolisz jego od Matuidiego? :facepalm:

Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:02

nie rozumiem naszych etatowych forumowych znafców i scoutów, którzy piszą, że Witse jest tragiczny a jednocześnie podniecają się poziomem prezentowanym przez Leminę lub Kwadwo ? Ludzie czy wy jestescie zdrowi na umysle ? Nestety nasz afrykański duet nigdy nie zblizy sie poziomem do Khediry, Marchisio czy Witsela. Oczywiscie Matuidi jest kocurem, natomiast zdecydowanie wole Belga niz tego całego Brozovica, Gustvo czy Sissokko

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:07

A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 96 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:09

@CavAllano
Uważam, że z Witselem i tak dogadaliśmy się już wcześniej, ale z uwagi na to, że Zenit chce za niego ogromną kasę jak na rok do końca kontraktu, to ustaliliśmy, iż zgłosimy się po niego za rok (ewentualnie zimą). Jednakże z racji tego, że nasz inny, główny transfer (Matiudi) zbyt mocno się skomplikował, a koniecznie potrzebujemy pomocnika, to Marotta próbuje dogadać się z Rosjanami, gdyż inne opcje są albo zbyt drogie (Sissoko, Herrera), albo niedostępne dla nas (Brozović, Kovacić).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2016, 21:10

Mily pisze:A co osiągnął Witsel? Bo jedyna sytuacji kiedy było o nim głośno to złamanie nogi Wasylowi.
Nie pałam sympatią do Witsela ale...a co osiągnął Pjanić przed transferem do Juve ? Bo jedyna sytuacja kiedy było o nim głośno to więcej asyst od Pogby w zeszłym sezonie :prochno: ;)

Nie zmienia to faktu, że gadki Paraticiego o tym, że są przygotowani na odejście każdego zawodnika to słowa na wyrost, podobnie jak gadki o bardzo grubym nazwisku. Ale być może Marotta i Paratici za grube nazwisko uważają Witsela :D
Na zastąpienie Pogby mieli sporo czasu ale przespali prawdopodobnie ten czas myśląc standardowo, że wystarczy "porozumienie" z zawodnikiem, które jest warte tyle "sukcesy" za czasów Del Neriego.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2016, 21:15 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany