Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
przynajmniej bedziemy miec pewność w ofensywie na te 3 lata i Marotta bedzie mogl na spokojnie przeanalizowac rynek z mlodszych napastnikow a nie ze nasz Beppuś wiecznie z nożem na gardle jesli chodzi o mercatoMarat87 pisze: Zobaczymy czy to prawda, choc troche licho by to wyglądało, gdy dwóch podstawowych napastników miałoby odpowiednio 28 ( Llorente ) i 29 ( Tevez ) lat. Praktycznie za 3 sezony trzeba szukać nowej dwójki...

tylko AdiZ tak powiedzial wiec nie uogólniajdeszczowy pisze: Co Ty mówisz, yanquez! Juvepoland nie czytasz?? Przecież wszyscy wiedzą, że Tevez to półśrodek!

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
A to tak mało? Jeżeli ten atak miałby spełniać pokładane w nim oczekiwania przez 3 sezony, to byłoby superMarat87 pisze:Zobaczymy czy to prawda, choc troche licho by to wyglądało, gdy dwóch podstawowych napastników miałoby odpowiednio 28 ( Llorente ) i 29 ( Tevez ) lat. Praktycznie za 3 sezony trzeba szukać nowej dwójki...

Niemniej jednak ja się boję tej chimeryczności Teveza. Podobnie jak Ty, stawiałem go na ostatnim miejscu, ale właśnie przez obawy o jego humory. Jeśli przyjdzie, to pozostanie nam tylko mieć nadzieję, że nie powtórzy się u nas historia z City.
- Santos
- Juventino
To było info od kumpla, który ogarnia większość kursów. Sam tego nie sprawdzałem. Teraz widzę jedynie 1,33 i 1,36. Być może trochę podkoloryzował, albo był ten zakład gdzieś jeszcze wcześniej wystawiony.zahor pisze:Jakiś link do tego 1.2? Bo nie mogę znaleźć.Santos pisze:Większość wycofała ten zakład, a kursy które pozostały są gdzieś koło 1.2.
Następnym razem dokładniej sprawdzę info zanim coś tu wrzucę
Nie zmienia to faktu, że według mnie ten transfer jest pewny.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Za 3 lata to tak czy siak do wymiany będzie pół składu więc lepiej brać tych, którzy na chwilę obecną są najlepsi, póki jeszcze coś można ugrać.Marat87 pisze: Zobaczymy czy to prawda, choc troche licho by to wyglądało, gdy dwóch podstawowych napastników miałoby odpowiednio 28 ( Llorente ) i 29 ( Tevez ) lat. Praktycznie za 3 sezony trzeba szukać nowej dwójki...
Zresztą to nie są te czasy, że gracze siedzą w klubach po 10 lat. Juventus jest tutaj akurat wyjątkiem bo był Del Piero, Nedved czy jest Buffon ale w innych zespołach poza jakimiś przypadkami takich sentymentów nie mają.
Z trójki Tevez, Higuain i Jovetić najbardziej widziałbym u nas tego Higuaina, chociaż jak dla mnie żaden z nich nie jest topem topów - takiego nie mamy szans kupić musielibyśmy go sami wyszukać i wyszkolić. Z tej trójki każdy ma jakieś swoje wady.
Mam też wielkie wątpliwości co do Llorente, skoro już do nas przychodzi to będę mu kibicował z całych sił, ale jak dla mnie nie jest to żaden super zawodnik. Tak wiem, że fajnie wyglądają jego bramki na youtubie problem w tym, że z Vuciniciem i Giovinco też można znaleźć <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kompilacje a jak grają każdy widzi.
No i nie oszukujmy się to nie Marotta był taki wybitny, że zakontraktował Llorente za darmo tylko po prostu było nim znikome zainteresowanie, pomimo, że był do wzięcia za darmo. Wszystkie topowe kluby mają już w swoich kadrach lepszych napastników, więc kolejne obciążenia płacowe nie były im potrzebne tym bardziej, że nie wiadomo jak gość sprawdzi się poza swoim krajem.
Nie mniej mam nadzieję, że sobie poradzi ale wątpliwości duże.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2013, 00:17 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robaku
- Juventino
Z drugiej strony Igła jest młody i jesli pozyskalibysmy jeszcze jego to ten atak byłby zabezpieczony na dużej. 3 sezony poza tym to sporo, a w tym czasie mozemy znaleźć pieniadze na zastępce Pirlo, wiec przyjscie Teveza na pewno na plus.B@rt pisze:A to tak mało? Jeżeli ten atak miałby spełniać pokładane w nim oczekiwania przez 3 sezony, to byłoby superMarat87 pisze:Zobaczymy czy to prawda, choc troche licho by to wyglądało, gdy dwóch podstawowych napastników miałoby odpowiednio 28 ( Llorente ) i 29 ( Tevez ) lat. Praktycznie za 3 sezony trzeba szukać nowej dwójki...Teoretycznie ci zawodnicy są w najlepszym (podobno) wieku dla piłkarza.
Niemniej jednak ja się boję tej chimeryczności Teveza. Podobnie jak Ty, stawiałem go na ostatnim miejscu, ale właśnie przez obawy o jego humory. Jeśli przyjdzie, to pozostanie nam tylko mieć nadzieję, że nie powtórzy się u nas historia z City.
Jakby ktoś chciał obejrzec Pipite to na orange sport mecz ArkaGdynia - Kolumbia
- SKAr7
- Juventino
Hojnyś niesłychanie. Problem w tym, że Zlatan by jeszcze musiał zaakceptować obniżkę zarobków o 33%.Orkos pisze: A tak poza tym to już wolałbym dać te 8 mln kontraktu Cyganowi.
Co do wysokiego wieku Llorente i Teveza- zgoda, tylko podejrzewam, że w ciągu tych 4 lat Conte chce wygrać CL. Nie mówiąc o tym, że to 4 lata, w ciągu których Beppe może na luzie sobie "szukać okazji". I myślę, że również jakiś Vidal ataku może nam się spokojnie trafić. Nie mówiąc o tym, że prawie-nasz-Berardi dojrzeje, a pewne nadzieje można mieć też z Gabbiadinim.
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2013, 02:51 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Virgil
- Juventino
Dokładnie, jeżeli dołączy do nas Tevez + Llorente to drużyna (może z wyjątkiem Pirlo) będzie na 2-4 latanaprawdę porządnie zbudowana i będą to 2-4 lata kiedy będzie można spokojnie szukać okazji, młodych zawodników itd itd. A już teraz mamy niezłe perspektywy - Leali, Pogba.
A jest jeszcze Bouy, Masi, Gabbiadini i mam nadzieję że zaklepiemy zarówno Berardiego jak i Obianga.
A jest jeszcze Bouy, Masi, Gabbiadini i mam nadzieję że zaklepiemy zarówno Berardiego jak i Obianga.
- Arbuzini
- Juventino
Sorry, jakby mnie trenował Mancini to też bym tęsknił za Argentyną.
Po tych latach posuchy w naszym napadzie witałbym Diabła Tasmańskiego z wielką nadzieją i bez większych zastrzeżeń typu: "a on taki i taki". Para z Llorente wygląda naprawdę ciekawie, a kto wie, czy po udanych negocjacjach Marotta nie zaskoczyłby nas na koniec jakąś okazją. Jak schodzi ciśnienie to nagle wszystko zaczyna się inaczej układać.
Po tych latach posuchy w naszym napadzie witałbym Diabła Tasmańskiego z wielką nadzieją i bez większych zastrzeżeń typu: "a on taki i taki". Para z Llorente wygląda naprawdę ciekawie, a kto wie, czy po udanych negocjacjach Marotta nie zaskoczyłby nas na koniec jakąś okazją. Jak schodzi ciśnienie to nagle wszystko zaczyna się inaczej układać.
- Dolce Vita
- Juventino
Arbuzini pisze:Sorry, jakby mnie trenował Mancini to też bym tęsknił za Argentyną.

Jeżeli plotki okażą się prawdą to będę bardzo zadowolony. Ostatnio Carlos troszkę ceniuje, ale to nadal topowy zawodnik i jeśli tylko będzie miał formę to jestem niemal pewien, że zostanie we Włoszech napastnikiem nr 1. Zawodnik ma charakterek, jest silny, ma świetną technikę, dobrze wykonuje stałe fragmenty. Jedyny minus jest taki, że to jednak głąb - siedzi od lat w Anglii, a mimo to ma problem z wysławianiem się po angielsku. Nie wiem, może jest leniwy w tej kwestii. Może we Włoszech się to zmieni na lepsze, choć wątpię. Z drugiej jednak strony - jak będzie grał i strzelał na zawołanie to nie musi nawet mówić po włosku.

- Orkos
- Juventino
No jak wprowadzą ten podatek dla najbogatszych to i tak mu się opłaci bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że klub wyda na niego w ciągu roku 30 mln.SKAr7 pisze: Hojnyś niesłychanie. Problem w tym, że Zlatan by jeszcze musiał zaakceptować obniżkę zarobków o 33%.
Zresztą Cygan nie ma słabych sezonów. Nawet w Barcelonie wyczyniał cuda. A Tevez? Nie narzekam, ale z nim może być różnie.
- filippo
- Juventino
Jakie 30 mln? Jeśli zarabia netto 12,5 mln euro, to znaczy, że jego pensja brutto wynosiłaby przy 75% podatku 50 mln euro.Orkos pisze:No jak wprowadzą ten podatek dla najbogatszych to i tak mu się opłaci bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że klub wyda na niego w ciągu roku 30 mln.SKAr7 pisze: Hojnyś niesłychanie. Problem w tym, że Zlatan by jeszcze musiał zaakceptować obniżkę zarobków o 33%.
Co w 2 lata daje 100 mln euro

zawrotna suma
forumowy ujadacz
- Łukasz
- Juventino
Wolałbym Joveticia - ma stabilniejszą głowę, ale Tevez to idealna alternatywa. Technika, waleczność i ruchliwość - idealne uzupełnienie dla Ll. Ale w cuda nie wierzę - to się jeszcze przeciągnie.
- jakku1
- Juventino
Calciomercato teraz informuje, ze:
1. Doagadalismy sie z Tevezem w sprawie pensji - 5m + bonusy.
2. Pozostaje tylko jakos porozumiec sie z City, Anglicy chca niewiele, bo 10 - 12m euro.
3. Rozmowy sa bardzo zaawansowane.
Moj komentarz: nie uwierze, dopoki nie zobacze.
1. Doagadalismy sie z Tevezem w sprawie pensji - 5m + bonusy.
2. Pozostaje tylko jakos porozumiec sie z City, Anglicy chca niewiele, bo 10 - 12m euro.
3. Rozmowy sa bardzo zaawansowane.
Moj komentarz: nie uwierze, dopoki nie zobacze.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Osgiliath
- Juventino
Pesymista z Ciebiejakku1 pisze:Moj komentarz: nie uwierze, dopoki nie zobacze.

Przyjście Carlosa cieszy mnie z trzech powodów - raz, że nie będzie aż nazbyt ekspensywny patrząc na koszty transferu, po drugie opcja Melo + hajs może być użyta jeszcze na Kolarova, a po trzecie to cieszy mnie fakt, że nie ugięliśmy się absurdalnej postawie Violi