Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 15:52

Problem w tym, że Icardi nie chce tam iść...jest jeszcze młody i ambitny, nie pójdzie do następnego zespołu, który musi oglądać plecy Juventusu.
Z dotychczasowych plotek, informacji wynika, że interesuje go tylko Juve.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 16:10

@MRN
Akurat Napoli przy zakupie Icardiego i przykładowo Manolasa, który też jest z nimi łączony, ma moim zdaniem większe szanse na zdetronizowanie Juve niż Inter Conte. Mimo, że teoretycznie mamy mocniejszy skład, to Sarri będzie musiał ułożyć wszystko od początku i nauczyć naszych schematów gry ofensywnej, a na dodatek dojdzie pewnie parę zmian w składzie. Z kolei Ancelotti będzie pracował z ekipą z Neapolu już drugi sezon, więc schematy mają już opanowane i pod tym względem mają trochę łatwiej niż Juve. Mimo, że Icardi preferuje Starą Damę, to wiele razy byliśmy świadkami nagłych zwrotów akcji, a sam piłkarz powie na konferencji standardową formułkę, że zaimponował mu projekt przedstawiony przez władze Napoli, itp.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:04

Napoli dogrywa operację James Rodriguez, także bez sprzedaży Koulibaly'ego się nie obejdzie. Wątpię żeby De Lamentis sypnął kosmicznym sianem, woli płakać w mediach, że Juventus jest na innym pułapie finansowym.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ewrzen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:07

jackop pisze:Napoli dogrywa operację James Rodriguez, także bez sprzedaży Koulibaly'ego się nie obejdzie. Wątpię żeby De Lamentis sypnął kosmicznym sianem, woli płakać w mediach, że Juventus jest na innym pułapie finansowym.
Z tym że oni nie biorą go za 60 mln tylko na wypożyczenie za drobne z wykupem/opcją wykupu po sezonie. Aż takiej biedy chyba nie mają żeby pozbywać sie przez ten transfer murzynka

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:13

jackop pisze:Napoli dogrywa operację James Rodriguez, także bez sprzedaży Koulibaly'ego się nie obejdzie. Wątpię żeby De Lamentis sypnął kosmicznym sianem, woli płakać w mediach, że Juventus jest na innym pułapie finansowym.
James ma przyjsc do napoli na zasadzie wypozyczenia z opcja wykupu wiec tylko kwestia oplacenia nie malego uposazenia, inna sprawa ze mial byc do wziecia za 40 mln, jesli taki Diawara jest wyceniany na 25 mln to czym jest 40 za Jamesa, ktory w dodatku rozgrywa niezle Copa America
Jesli pod Wezuwiusz zawita James,Manolas, Lozano i nie odejdzie Koulibaly to bedzie to niezle wygladalo, aczkolwiek nie wierze aby obylo sie bez istotnej sprzedazy w druzynie starego lamenciarza

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:14

Słyszałem o rocznym wypożyczeniu za 10 mln euro (+ opłata pensji), a później opcji wykupu za 40.

1902 Para Siempre

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:30

Jesteśmy już po konferencji Maurycego, wstępnie można wywnioskować, że grę będzie opierać na takich zawodnikach jak Costa, Dybala, Pjanic, Bernardeschi i Ronaldo.
Dodał też, że priorytet to ofensywna gra ciesząca oko kibiców przy czym najważniejsi będą zawodnicy najlepsi technicznie.

Kalkulować więc można ( ale tylko kalkulować, bo wiadomo że będzie inaczej pewnie ;) ), że tacy zawodnicy jak Mandzukic, Khedira, Matuidi czy Higuain nie pograją za dużo, więc pewnie będą jako pierwsi do odstrzału.

Najwięcej mówi się o obronie i pomocy. Według mnie pomoc w szczególności potrzebuje małej rewolucji, a do obrony potrzebny zawodnik z topu.

Jeśli chodzi o obronę, plotkuje się o Demiralu, Romero( który zostaje na rok jeszcze w genoi?) De Light i Koulibaly. Na tą chwilę mamy trzech środkowych obrońców: Chiellini, Bonucci i Rugani, z czego Kielon lubi się często łamać a dwóch kolejnych mają mieszaną formę. Jakbym miał obstawiać to powitamy tego Demirala i De Ligt'a, ponieważ jakby miał już iść gdzie indziej to by poszedł i mam dziwne przeczucie, że jest zarezerwowany dla nas :whistle:

Pomoc? ilościowo jest trochę ludu, lecz uważam, że Khedira, Matuidi pożegnają się z Juve ( wnioskując po wypowiedzi Sarriego, że preferuje technicznych zawodników, a oni nijak się mają technicznie)
Głośno jest o tym Rabiocie jak i Pogbie, lecz obydwu wątpię aby udało się pozyskać, za drogo i za pięknie by to wyglądało - Pogba, Rabiot, Ramsey, Pjanic, Bentancur, Emre Can
Chcoiaż wcale bym się nie obraził za taki miły pakiet od Raioli: De Ligt plus Pogba - przypomniało by mi to fajny pakiet w 2004r (Ibra i Cannavaro) :think:

W ataku będzie bardzo tłoczno, jeśli chcą stawiać na Kean'a to nie ma już miejsca na Mandzukica i Higuaina .

Więc podsumowując do odstrzału by musieli być: Matuidi, Khedira, Mandzukic, Higuain. Za nich dużych pieniędzy nie dostaniemy, a sprzedać chyba kogoś trzeba? Cancelo? :whistle:

Jednym słowem jestem ciekawy jak potoczy się to okienko transferowe, a zarazem trzeba się przygotować na ploty o pupilach Sarriego jak np Jorginho, bo prasa nie odpuści ;)

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 17:55

@Mati1990
Dla mnie wystarczyłoby okienko w postaci:
- obrona: Manolas, Demiral i Romero zostający na sezon na wypożyczeniu (wiadomo, że De Ligt jest marzeniem, ale za cenę Holendra w okolicy 75 mln € mielibyśmy całą wymienioną na początku trójkę; z kolei Koulibaly jest jeszcze mniej prawdopodobny niż gracz Ajaxu, bo Napoli ponoć życzy sobie za niego ponad 90 baniek, więc jak gdzieś odejdzie to zapewne do PSG/City),
- pomoc: ktoś z trójki Pogba/SMS/Ndombele, przy czym dwaj ostatni są sporo tańsi od Paula, ale nie mają też jego doświadczenia w grze o najwyższą stawkę (finały LM, LE, MŚ, ME).
Na sprzedaż wystawiłbym: Cuadrado, Khedirę, Matuidiego jeśli przyjdzie za niego "darmowy" Rabiot, kogoś z dwójki Higuain/Mandżu oraz najprawdopodobniej Dybalę w celu sfinansowania nam mercato.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 18:25

Po sprzedaży Orsoliniego jesteśmy w tym okienku już na plusie 68.5mln

Jakby odstrzelić:
- Khedira 0
- Mandziukić 10mln
- Cuadrado 15mln
- Matuidi 15mln
- Higuain 36mln
mamy następne 76mln. W sumie 144,5mln na plusie.

A jeszcze mamy:
- Pjaca - szkoda tej kontuzji
- Rogerio - wyceniany na 10mln
- pewnie jeszcze kogoś pominąłem

Ramsey free + Rabiot free i Demiral 15mln to nadal mamy budżet na kogoś ciekawego.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 19:14

Dodaj Cancelo i mamy 190 mil :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 20:06

Ndombele w ogóle dla mnie nie przemawia. To młodszy Matuidi. W prowadzeniu piłki chaotyczny, czasami coś z tego wyjdzie ale nie widzę w nim ani kreatywnego zawodnika ani typowego przecinaka. Zdecydowanie bardziej cenię SMSa mimo słabszego sezonu.

Zastanawiam się czy nie dać szansy Higuainowi. Wciąż bardziej go cenię aniżeli Mandzukicia. Wiek ten sam.

Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 20:28

Powrót Igły kończy nam mercato.
Też bym wolał grubego niż Mandżukica, ale nie stać nas na rezerwowego, obciążającego budżet na ~30 milionów rocznie.

Dybala jest mimo wszystko sporo tańszy, bo już się zamortyzował.
Podobnie Mario (choć i tak warto byłoby się go już pozbyć)

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 20:31

NDombele pamiętam przez pryzmat meczu z Barceloną. Zagrał świetnie. Takiego jak w tamtym meczu wziąłbym nawet na 90mln. Po prostu robił różnicę.
Myślę że Higuain zostanie gdy Sarri bardzo go będzie chciał. W przeciwnym razie jego zostanie tutaj to koszt ok 50mln - 36mln ze sprzedaży kontrakt ok 28mln przez 2 lata.

Z tego chwalenia Dybali przez Sarriego stawiałbym że ma największe szanse na zostanie. Do tego na 9-ce może grać Ronaldo i Kean więc
Mandziukic (nie nawidzi roli rezerwowego) - out
Higuain (za duży koszt) - out

mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 20:41

dla sprostowania ale gruby jest młodszy od mario ;)

Mówi się ze chcemy skorzystać z kłopotów Icardiego i jeśli się uda to trzeba będzie sprzedać obu powyższych panów. Jeśli Icardi nie przyjdzie to musi zostać grubas inaczej być nie może

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2019, 20:49

mns pisze:dla sprostowania ale gruby jest młodszy od mario ;)

Mówi się ze chcemy skorzystać z kłopotów Icardiego i jeśli się uda to trzeba będzie sprzedać obu powyższych panów. Jeśli Icardi nie przyjdzie to musi zostać grubas inaczej być nie może
Masz racje, przekonany byłem ze Mandzukic jest 87'.
Icardi to lepsza opcja, ale jakos trudno mi uwierzyc w jej realizacje.

Icardi > Higuain > Mandzukic

E: Przy filozofii Sarriego, z duza liczba podan i gra kombinacyjna nie widze miejsca dla Mario.

Zablokowany