Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 16:52

Sprzedaż Lorka i Isli rzeczywiście powinna być priorytetem, co do tego nikt nie ma wątpliwości. Tylko, czy obydwaj panowie będą skłonni zaakceptować oferty od klubów z niższej półki niż Juve :think: W zeszłym sezonie Isla nie miał z tym problemu, ale w tym nie wiadomo jak będzie. Paradoksalnie przyjście Draxlera i Siekierry może im pomóc w podjęciu decyzji o przeprowadzce :wink:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 19:11

kamil-8853 pisze:w niedługim czasie możemy zgłosić się po Ramireza z Chelsea
Chyba Ramiresa?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 19:52

Na footballitalia piszą, że Marotta dzwonił do Sikery aby przekonać go do przejścia do nas :lol: Beppe szanuj się :whistle: powinno być odwrotnie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 20:27

Nie chce czegoś przekręcić, ale Allegri sam mówił, że widziałby Draxlera bardziej wchodzącego z lewego boku niż gracza ustawione centralnie za dwoma napastnikami. Gdzieś tak mówił, ale nie chce mi się szukać. CO tylko potwierdza to co pisałem wcześniej.

Najgorsze jest to, że Schalke polowało na Szakiriego, który poszedł do Stoke, co trochę im zluzowało ciśnienie i mogą spokojnie czekać na oferty za Juliana a te 18 plus bonusy Juventusu NA PEWNO nie zaakceptują.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 20:59

dp10 pisze:Na footballitalia piszą, że Marotta dzwonił do Sikery aby przekonać go do przejścia do nas :lol:
Od początku pachniało mi, że to Marotta a nie Paratici obrał sobie za cel Siqueirę. On lubi takich średniawych grajków, co połowicznie rozwiązują sytuację. Jakiejś wielkiej konkurencji dla gracza pierwszego składu (Evry) to on nie stanowi, wystarczy mu że będzie grał i nie połamie się jak Romulo. Cały Marotta, ma w nosie prestiż, nie przeraża go większa utrata wartości 29-letniego gracza. Idealnie wręcz pasuje do takiej mentalności: woli kupić nową Dacię niż używanego Passata. :prochno:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 22:32

Crunny pisze:i znowu rozniesiemy ligę.
Az takich wyrokow bym teraz nie ferowal, bo jednak ta Roma, ten Milan czy ten Inter kogos tam pokupili. Tutaj znowu sie zastanawiam skad wiecznie druga i nic nie wygrywajaca Roma ma swiezy kesz? Zreszta w chwili obecnej nad tym samym zastanawiam sie odnosnie klubow ze stolicy mody :think:
RICTOR pisze:Jeśli się skończy na darmowym Inlerze
Pamietam jak byla zagwostka: Inler czy Vidal :smile: Ah, stare, dobre czasy...
JuveR pisze:A co z tematem Sneijdera?
Popadamy coraz nizej i nizej, ale szczerze? Tymczasowo na rok nie bylby takim zlym rozwiazaniem.
Cabrini_idol pisze:Draxler to nie jest traq. To typowy lewoskrzydłowy.
Moze sciegniemy do tego Cuadrado i bedziemy siepac 4-3-3 :think:

PS. Czy ktos zauwazyl, ze poza Dybałą nie mamy cofnietego napastnika w druzynie?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 23:45

Jakby się ktoś zastanawiał to o froncie transferowym tłuką do porzygu to samo co tłuczone jest już od kilku dni. Siqueira blisko, ale Paryż majaczy w oddali (GDM pobił sam siebie, w jeden dzień 3 newsy na temat Siqueiry :doh: ); zwiększać czy nie zwiększać oferty za Draxlera; Juve się zastanawia czy sprowadzać kogoś jeszcze do pomocy albo może do obrony itd. I wszystko zwieńczone ulubionym "następny tydzień będzie kluczowy", albo "kluczowe 48 godzin" i innymi tego typu pierdołami. W tym momencie nikogo nie powinno zdziwić jeśli wraz z powitaniem września i zakończeniem mercato jakiś geniusz dalej będzie tłukł temat decydującego tygodnia :bravo:

Wniosek nasuwa się jeden. W to mercato żaden specjalista nie ma zielonego pojęcia co tak naprawdę się dzieje w naszym kontekście. To, albo w tym klubie pracuję kretyni. Z dwójki złego wolę to pierwsze.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 00:10

Coś z tyłu głowy mi podpowiada że czekamy na zaklepanie przez City Kevina z Wolfsburga i uderzamy po Nasriego...

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 00:26

Robaku pisze:Rictor ale jak ktoś wyżej napisał, Nasri u nas dostanie dużo więcej szans, a w obliczu Euro we Francji, to może go przekonać, Deschamps byłby szczęśliwy mając w jednej drużynie Nasriego i Pogbę. Do tego Evra ma taką formę, że i na impreze może się załapać oczywiście pod warunkiem, że z repry nie zrezygnował.
Romantyczne podejście do wykonywanego zawodu, dostawanie szans na grę czy perspektywa być albo nie być na Euro to jedno, ale żyć z czegoś trzeba. Nasri i wola zjechania z zarobków, sorry ja tego nie widzę. Nie zrozumcie mnie źle. Jeśli faktycznie stanie się coś nieprzewidzianego i ściągniemy Samira to bardzo chętnie przeproszę wszystkich, że wątpiłem. Na obecną chwilę nie jestem sobie w stanie tego jednak wyobrazić.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 00:27

RICTOR pisze:
Robaku pisze:Rictor ale jak ktoś wyżej napisał, Nasri u nas dostanie dużo więcej szans, a w obliczu Euro we Francji, to może go przekonać, Deschamps byłby szczęśliwy mając w jednej drużynie Nasriego i Pogbę. Do tego Evra ma taką formę, że i na impreze może się załapać oczywiście pod warunkiem, że z repry nie zrezygnował.
Romantyczne podejście do wykonywanego zawodu, dostawanie szans na grę czy perspektywa być albo nie być na Euro to jedno, ale żyć z czegoś trzeba. Nasri i wola zjechania z zarobków, sorry ja tego nie widzę. Nie zrozumcie mnie źle. Jeśli faktycznie stanie się coś nieprzewidzianego i ściągniemy Samira to bardzo chętnie przeproszę wszystkich, że wątpiłem. Na obecną chwilę nie jestem sobie w stanie tego jednak wyobrazić.
O Carlitosie było podobnie mówione :)

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 00:52

Niby tak, ale jednak Samir i Carlos to dwa różne typy osobowości.

Laudisa: Draxler chce mocno do nas przyjść co powoduje optymizm odnośnie powodzenia transakcji, cena może dojść aż do 30 mln, ale z bonusami uzależnionymi od występów; możliwe dwa nazwiska do pomocy, oprócz Draxlera gorące nazwisko, bez niespodzianek, Cuadrado; a teraz coś co powinno niektórym poprawić humory, Juve rozważa rezygnację z Siqueiry kosztem Kurzawy.

Laudisę chociaż znośnie się czyta w to mercato.

Edit: Według Momblano Paratici dogadał się na 14 mln (plus bonusy) z Monaco w sprawie Kurzawy -> traktować z przymrużeniem oka.
Z JuveStore rzekomo miałaby zniknąć koszulka nr 2 Isli. Czyżby pożegnanie jednak?

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 01:54

Cabrini może napisz jakie cechy powinien mieć oF. pomocnik a jakie ma draxler?
Bo ja czytam te twoje żale do Draxlera ale nie potrafię ich wogóle skumać, napisz co ci w nim nie pasi poza pozycją w Fm, męczysz to że on gra jako lewy pomocnik, walczysz z wszystkimi w tej sprawie a ja nie widzę sensu tego.
Ktoś porównał go do Giggsa, dla mnie trochę śmieszne porównanie.
To źle że możemy mieć gracza uniwersalnego?
Przecież my lubimy uniwersalnych graczy, co w tym złego? jak można mieć fochy do Draxlera?
o co kaman?

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 02:11

RICTOR pisze:Niby tak, ale jednak Samir i Carlos to dwa różne typy osobowości.

Laudisa: Draxler chce mocno do nas przyjść co powoduje optymizm odnośnie powodzenia transakcji, cena może dojść aż do 30 mln, ale z bonusami uzależnionymi od występów; możliwe dwa nazwiska do pomocy, oprócz Draxlera gorące nazwisko, bez niespodzianek, Cuadrado; a teraz coś co powinno niektórym poprawić humory, Juve rozważa rezygnację z Siqueiry kosztem Kurzawy.

Laudisę chociaż znośnie się czyta w to mercato.

Edit: Według Momblano Paratici dogadał się na 14 mln (plus bonusy) z Monaco w sprawie Kurzawy -> traktować z przymrużeniem oka.
Z JuveStore rzekomo miałaby zniknąć koszulka nr 2 Isli. Czyżby pożegnanie jednak?
Draxler i Kurzawa... dwa piękne niusy. Zbyt piękne, by były prawdziwe. Jutro pewnie ktoś to zdementuje. :prochno: Ale byłoby cudnie...

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 02:22

Mogli by nasi w pakiecie Martiala z Kurzawą kupić.
To było by najlepsze wyjście, obaj młodzi i perspektywiczni, trochę dośw. brakuje ale Kurzawa obok Chelliniego i Bonucciego
a Martial za Mandzukiciem i Dybalą.
To była by super mieszanka.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2015, 02:36

vitoo pisze:Draxler i Kurzawa... dwa piękne niusy. Zbyt piękne, by były prawdziwe. Jutro pewnie ktoś to zdementuje. :prochno: Ale byłoby cudnie...
Pewnie tak. Nie ma się co napalać, szczególnie na rewelacje Momblano. Ale Laudisa z racji chociażby tego, że nie zmienia zdania z dnia na dzień odnośnie naszych ruchów transferowych, to lekki powiew świeżości. Poza tym to dobry ziom Beppe.

Jak z Siqueirą są takie problemy bo się zdecydować nie może czy my czy Paryż to ja wysuwam kandydaturę Ansaldiego. Zenit go lekką ręką wypożyczy bez żadnych zobowiązań wykupu itp. a sam zawodnik jest obunożny i zagra po obu stronach boiska bez większych problemów i nie będzie marudził na ławkę. Skoro i tak wygląda, że szukamy tylko zmiennika na tą pozycję w to lato...

Zablokowany