Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 15:47

Piotr Juvefan pisze:
pumex pisze:Suarez nie jest warty 30mln
To naprawdę nie tak przesadzona cena na obecnym rynku,można dołączyć do oferty Krasiacia,jeśli są nim zainteresowani,do tego Suarez jak na swój status zarabia dość "mało".
Wiem, że coraz częściej ceny piłkarzy biją kolejne granice absurdu, jednak 30mln za zawodnika, który grał dobrze w słabej Eredivisie i raczej nie do końca sprawdził się w L'poolu to wysoka kwota.

Ogbonna... zastanawiają mnie dwie rzeczy: na ile prawdą jest, jest Toro oczekuje za niego kwoty około 15mln, oraz, po co nam on? Płacenie takich pieniędzy za obrońcę w takim wieku (doświadczenie) jest sporym ryzykiem (vide Kjaer, Bonucci, Ranocchia). Czy to byłby piłkarz do pierwszego składu? Nie jest to takie pewne, a nie ma sensu sadzać Ogbonnę na ławie
jakku1 pisze:Najpierw zaklepiemy sobie obronce i pomocnika, a potem zaczniemy sprowadzac graczy na atak.
Czyli znowu jakby od tyłu? :think:
jakku1 pisze:To znaczy, de facto to wyglada tak, ze tego obronce juz prawie mamy (Nesta - o ile Conte sie zgodzi), tak samo jak pomocnika (mocne plotki o Asamoahu)
No chyba, że tak :)
jakku1 pisze:Esti najpewniej nie zostanie wykupiony i w zwiazku z tym bedziemy sie musieli rozejrzec za lewym obronca.
Dobrze! Szkoda jakiejkolwiek kasy na gościa, który poza bieganiem nie potrafi absolutnie nic.
Poza tym co ma Estigarribia do obrony?
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 15:52 przez pumex, łącznie zmieniany 5 razy.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 15:47

pablo1503 pisze:Jakku, czy na Curvie mówią coś o Suarezie? Podobno złożyliśmy za niego ofertę. Jeżeli to prawda, to byłbym wniebowzięty :pray:
Powiem tak, Curva wczoraj zapytany przez kogos o transfery do ataku powiedzial, ze jesli mialby stawiac kase to najpierw by postawil na Torresa a potem na Dzeko. Najpierw zaklepiemy sobie obronce i pomocnika, a potem zaczniemy sprowadzac graczy na atak. I to podobno "z hukiem". Na VS po tych wpisach pojawiaja sie naprawde juz grube propozycje: Benzema, Hazard, Di Maria, niektorzy dalej pisza o Robbenie, etc. Wiadomo, ze trzeba miec do tego wszystkiego dystans.

To znaczy, de facto to wyglada tak, ze tego obronce juz prawie mamy (Nesta - o ile Conte sie zgodzi), tak samo jak pomocnika (mocne plotki o Asamoahu).

O Suarezie nic nie slyszalem od Curvy (od innych - tak). Aha, Esti najpewniej nie zostanie wykupiony i w zwiazku z tym bedziemy sie musieli rozejrzec za lewym obronca.
blackadder pisze:
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... dzial.php/

Podobno takie słowa nie padły z jego ust, a nad zawodnikiem warto się zastanowić. Balzaretti także jest wychowankiem Torino a u nas grał, można próbować bo to gracz bardzo ciekawy.
Tez bym chcial Ogbonne w Juve. Ale problem polega na tym, ze plotka o graczu Torino pochodzi z lipnego zrodla ; /

Edit: Z dzisiejszego wywiadu z Nedvedem:

To prawda, że pogodziliście się z Raiolą?

Cieszy mnie to. Mino jest bardzo zdolny i reprezentuje piłkarzy, którzy mogą nam się przydać.

Jaki jest Balotelli?
Bardzo dobry. Rozmawiałem z Ibrahimovicem. Zlatan powiedział mi, że Mario jest najlepszy i może być pierwszej trójce najlepszych piłkarzy świata. Jeśli ktoś taki to mówi, to mu wierzę. U Balotellego widzę dużo potencjału, ale musi poprawić swoje zachowanie.
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 16:06 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:04

Tylko po co Ogbonna? Środek w postaci Barzagliego i Chielliniego najlepszy we Włoszech, a w obwodzie Caceres (mogący zagrac na każdej pozycji w obronie!) i od biedy Bonucci. Liczę tylko na dobrego konkurenta dla De Ceglie i to pewnie na lewej stronie będzie wzmocnienie latem. Nie można zapomnieć o Sorensenie, który debitując bodajże w ostatniej kolejce w składzie bolognii zdobył nawet bramkę. Nie potrzebny nam Ogbonna. Jeżeli już to można wykorzystać fakt, że Nesta raczej nie zostanie w milanie.
Ot, taka ciekawostka - patrząc na liczbę straconych bramek mamy najlepszą obronę wśród 5 najlepszych lig świata, brawo! I pomyśleć, że w zeszłym sezonie straciliśmy w całym sezonie 47 bramek...

Nie wiem dlaczego, ale osobiście żałuję, że nie postaraliśmy się zgarnąć za darmo Klose, który ostatecznie wylądował w lazio. Niby zdobył tylko o 3 bramki więcej od naszego "super strzelca" Matriego, a uważam że na ten sezon kiedy nie gramy w LM mógł okazać się kapitalnym wzmocnieniem. W nadchodzącym mercato liczę na ogromne wzmocnienie w ataku. Jakiś zawodnik z absolutnego topu, snajper z prawdziwego zdarzenia. Bardzo chciałbym Benzeme, ale to niemożliwe.
Pozostanie nam Immobile. :prochno:
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 16:11 przez -10-, łącznie zmieniany 2 razy.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:07

ciekawe na jaką pensję byłby skłonny zgodzić się torres :think: pewnie więcej niż 5-6 mln mu nie damy, czyli miałby prawie połowę mniej niż u romka. inna rzecz, że nie jest w zbyt dobrej pozycji do negocjacji - jeśli w chelsea nastąpią grubsze zmiany i przyjdzie falcao czy cavani, pewnie klub będzie próbował wypchnąć hiszpana, bo po co im ławkowicz z taką gażą. a kolejka chętnych pewnie się nie ustawi, a już na pewno nie gotowych płacić mu podobną pensję do tej, jaką ma w londynie. no chyba że jacyś ruscy, ale dla niestarego przecież i niezbyt utytułowanego na arenie klubowej piłkarza to zawodowa śmierć

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:10

jaqb pisze:ciekawe na jaką pensję byłby skłonny zgodzić się torres :think: pewnie więcej niż 5-6 mln mu nie damy, czyli miałby prawie połowę mniej niż u romka.
Torres dostaje 5,4 mln €.

@jaqb
Ta twoja stronka średnio wiarygodna, bo podają, że Torres podpisał 5,5 letni kontrakt. A jak wiemy, nie można podpisać kontraktu na więcej niż 5 lat. W paru miejscach znalazłem, że ma 4,8 mln Ł, czyli ~5,8 mln €. Wg France Football Fernando zgarnia 16,7 mln € łącznie z reklamami, 8 mln kontrakt.

I bądź tu potem mądry...

Pumex, coś dla Ciebie - Vucinić ma konto na fb:
https://www.facebook.com/pages/Mirko-Vu ... 3824648300
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 17:36 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:14

jesteś pewien? ostatnio widziałem jakiśtam ranking i miał jakoś około dychy :think: no chyba że to były jego globalne zarobki, razem z kontraktami reklamowymi itd. mea culpa w takim razie

edit: http://www.polsatsport.pl/News,5827/Naj ... index.html

takie coś udało mi się znaleźć, jeśli korzystałeś ze strony, którą zdaje się kiedyś podawałeś w przypadku berbatova, to tam np. ronaldo ma niecałe 7, a praktycznie wszędzie podaje się, że ma 12
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 16:29 przez jaqb, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:18

-10- pisze:Tylko po co Ogbonna? Środek w postaci Barzagliego i Chielliniego najlepszy we Włoszech, a w obwodzie Caceres (mogący zagrac na każdej pozycji w obronie!) i od biedy Bonucci.
Dochodzi granie w CL - czwarty stoper to podstawa, aż tak nie wierzę Bonucciemu i Caceresowi (u nas, po powrocie, zagrał na tej pozycji tylko dwa mecze z ogórkami - Violi w "10" nie liczę; wciąż nie do końca wiadomo na co go stać), tym bardziej, że ten ostatni ma łatać też boki. Ktoś pewniejszy by się przydał.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 16:34

Łukasz pisze:
-10- pisze:Tylko po co Ogbonna? Środek w postaci Barzagliego i Chielliniego najlepszy we Włoszech, a w obwodzie Caceres (mogący zagrac na każdej pozycji w obronie!) i od biedy Bonucci.
Dochodzi granie w CL - czwarty stoper to podstawa, aż tak nie wierzę Bonucciemu i Caceresowi (u nas, po powrocie, zagrał na tej pozycji tylko dwa mecze z ogórkami - Violi w "10" nie liczę; wciąż nie do końca wiadomo na co go stać), tym bardziej, że ten ostatni ma łatać też boki. Ktoś pewniejszy by się przydał.
No to przyjdzie Nesta. Ponoć tylko podpisów brakuje. W takim wypadku, środek Barzagli-Chiellini, zabezpieczany przez Caceresa, Bonucciego i Nestę wyglądałby hardo. Zakładając, że faktycznie pozyskamy za friko Nestę - można myśleć o pomocy i ataku. Z pieniędzy uzyskanych ze sprzedaży Melo, Krasicia i jeszcze kogoś tam można byłoby pomyśleć o jakimś napastniku klasy Suareza/Dzeko.

EDYTA:

SJ zrobiło bardzo interesujące zestawienie, tzn. ocenę gry DC. W zestawieniu z bardzo u nas gloryfikowanym Balzarettim, Cegła wypada... prawie tak samo, z tym, że ma o połowę mniej występów. Dla mnie jako jego pierwszego hejtera na JP ta ocena jest... zastanawiająca. A co wy sądzicie?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 18:43

alina pisze: A jak wiemy, nie można podpisać kontraktu na więcej niż 5 lat.
yyy chyba nie.
Kiedyś oglądałem mecz na C+ mówili, że któryś piłkarz przedłużył kontrakt do 6 lat.
Albo pomyłka twoja albo komentatorów : )
deszczowy pisze:
SJ zrobiło bardzo interesujące zestawienie, tzn. ocenę gry DC. W zestawieniu z bardzo u nas gloryfikowanym Balzarettim, Cegła wypada... prawie tak samo, z tym, że ma o połowę mniej występów. Dla mnie jako jego pierwszego hejtera na JP ta ocena jest... zastanawiająca. A co wy sądzicie?
De Ceglie się bardzo zmienił. Gra dobrze, zdecydowanie najlepszy sezon.
Dla mnie może grać w podstawie. Tracimy mało goli, obrona "działa"
nam potrzebny jest atak :) + młodziaki :D
(ze szkółki w Polsce :prochno: )

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 18:56

Mate.G pisze:
deszczowy pisze:
De Ceglie się bardzo zmienił. Gra dobrze, zdecydowanie najlepszy sezon.
Dla mnie może grać w podstawie. Tracimy mało goli, obrona "działa"
nam potrzebny jest atak :) + młodziaki :D
(ze szkółki w Polsce :prochno: )
Ale to jest niesamowita przemiana. I kompletnie nie wiem z czego ona wynika. Grał u Del Neriego, grał u Zaccheroniego, a dopiero teraz zaczął w końcu coś pokazywać. Nie potrafię zrozumieć tej przemiany. Przyszedł Conte i co? I DC się odmienił? Nie kumam z czego to wynika?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 18:59

deszczowy pisze:
To zestawienie nie zrobilo SoloJuve, tylko pewien portal whoscored chyba, już ktoś wyżej zamieścił link do tego, jeśli SJ przypisuje sobie ten artykuł to jest to zwykły plagiat.

Co nie zmienia faktu że w tym sezonie Cegła zrobił ogromny postęp, sam byłem pierwszą osobą która uważała że jest do odstrzału. Teraz? Teraz chciałbym żeby został u nas jak najdłużej, czy w roli zmiennika czy podstawowego zawodnika, nie ma dla mnie znaczenia, w nim jest jeszcze jakiś potencjał.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 19:00

@deszczowy faktycznie sprawa jest niesamowita jak ten chłopak zrobił postępy i w sumie nie interesuje mnie to za bardzo póki to działa i liczę na więcej takich skoków jakościowych

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 19:01

A jak inny piłkarz złapie formę to kumasz? Może po prostu sama obecnośc Conte go mobilizuje jego myśl taktyczna kto to wie, może treningi Conte mają jakiś porzadny wpływ na jego kondycje, technike? Kto to wie, ważne że sobie radzi. ''Trening czyni mistrza'' ;p Tak czy siak przyda nam się jeszcze jakis rezerwowy/podstawowy lewy obronća.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 19:14

Byle by to nie były dni konia :P , przyznam PDC zrobił postepy a raczej jest w formie... bo osobiscie wolę na bokach obrony kogos bardziej kreatywnego , tak grają dzisiaj najlepsze druzyny na swiecie , na tym futbol się opiera, na kreatywnych obroncach, którzy potrafia zadryblować ,są szybcy, potrafią bronic i stwarzać sytuacje bramkowe. Alves, Cole , Maicon, Kolarov, Marcelo ,Lahm ( ok niektorzy lewi niektorzy prawi ale mniejsza z tym)... mozna wymieniac bez konca... ja niestety w PDC nie widze takiego gracza. Ok narazie musimy sie skupic na ofensywie, która jest priorytetem, ja jednak licze że za sezon trafi do nas jakiś naprawde porzadny lewy obronca.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 20:02

Rowniez mam nadzieje ze DC pod opieka Conte ogarnal sie i tak jak mowisz nie ma dni konia. Fajnie by bylo gdyby utrzymal taka forme w nastepych sezonach.
Cabrini_idol pisze:osobiscie wolę na bokach obrony kogos bardziej kreatywnego , tak grają dzisiaj najlepsze druzyny na swiecie , na tym futbol się opiera, na kreatywnych obroncach, którzy potrafia zadryblować ,są szybcy, potrafią bronic i stwarzać sytuacje bramkowe. Alves, Cole , Maicon, Kolarov, Marcelo ,Lahm
Marzenie to Armero ale on by kosztowal pewnie w okolicach 15mln. Jesli DC bedzie dalej tak gral jak gra do tej pory to lepiej wzmocnic inne pozycje.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zablokowany