Bundesliga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 10:53

pablo1503 pisze:Oby Alonso zagrał przeciwko Nam. Facet od przejścia do Bayernu gra niczym Pirlo z ostatniego sezonu. Zero otwierających podań, wolny, mało zwrotny, ogólnie tykająca bomba.
Nie zgodzę się z Tobą. Pierwszy sezon miał słaby, to prawda. Ale poprzednią rundę rozegrał znakomitą, całkowicie zasłużenie Kicker umieścił go bodajże najwyżej w rankingu środkowych pomocników. To już piłkarz w podeszłym wieku, więc naturalnie zdarza się, że wychodzą u niego braki np. motoryczne, ale całą resztę błędów z poprzedniego sezonu (masa niecelnych podań, dużo fauli) wyeliminował i gra naprawdę bardzo dobrze. Z pewnością zagra przeciwko Wam, można mieć wątpliwości co do występu Vidala, który póki co nie znalazł wielkiego uznania w oczach Guardioli, czy nawet Thiago, który też gra w kartkę i nie zachwyca formą (zresztą nigdy w Monachium nie zachwycał, przynajmniej nie mnie), ale Xabi zagra na pewno, o ile będzie zdrowy.
pablo1503 pisze: PS. Ten Coman robi coś w ogóle poza szybkim bieganiem? Oglądałem jakieś +/- 10 meczów Francuza i... słabiutki. Ten sam Coman, co w Juve.
Tu znów się nie zgodzę, oglądałem całe wczorajsze spotkanie i w gruncie rzeczy Coman był chyba najlepszy na boisku. Mam nadzieję, że nie piszesz tak tylko na zasadzie zaklinania rzeczywistości, bo właściwie pewnym jest, że Bayern go od Was wykupi. Wczoraj dużo udanych dryblingów na lewej stronie, wywalczył 2 albo 3 żółte kartki, zdecydowanie więcej z niego było pożytku niż z Costy. Cały Bayern zagrał przeciętnie, na tle swoich kolegów z zespołu Kingsley wyglądał bardzo dobrze. I tak to mniej więcej wygląda od początku jego przyjścia do Monachium. Statystyk nie ma powalających, ale za to co najmniej zadowalające, jak na chłopaka w tym wieku i jego pierwsze miesiące gry w nowym klubie, innej lidze: 20 spotkań, 4 gole, 7 asyst. Jednak zaryzykowałbym stwierdzenia, że Coman daje Bayernowi dużo więcej, niż te statystyki pokazują, robi naprawdę bardzo dużo dymu na skrzydle (zazwyczaj lewym).

No to Wam się upiekło... :)
Boateng podobno pauza 3 miesiące.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2016, 22:50

mzm pisze:No to Wam się upiekło... :)
Boateng podobno pauza 3 miesiące.
To dajcie nam Ilkaya, wtedy to będzie jeszcze łatwiej ;) Dzisiaj ciekawa sytuacja jak widzę: 3 gole i każdy ze strzelców bramki zaliczył również asystę. Chyba ze zgraniem u was coraz lepiej?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2016, 10:43

mzm pisze:To już piłkarz w podeszłym wieku, więc naturalnie zdarza się, że wychodzą u niego braki np. motoryczne
nie no braki motoryczne to on już miał w 2008 roku :cwaniak:

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2016, 10:57

Nigdy nie był piłkarzem szybkim, ale z wiekiem jest jeszcze wolniejszy i to jedyne co mu można w tym sezonie zarzucić. Poza tym gra bardzo dobrze.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2016, 20:21

Embolo, którym podobno byliśmy zainteresowani, lada moment ma się pojawić w Wolfsburgu. Bardzo jestem ciekawy jego występów w mocniejszej lidze.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 21:03

http://transfery.info/85200,kicker-kosz ... sze-zakazy

Nie dość, że sporo kontuzji to jeszcze jakieś zakazy i problemy z nadwagą :lol: Bayernowi szkodzi bardzo to, że nie mają poważnego konkurenta w Bundelidze :whistle:

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2016, 22:26

Wojtek pisze:http://transfery.info/85200,kicker-kosz ... sze-zakazy

Nie dość, że sporo kontuzji to jeszcze jakieś zakazy i problemy z nadwagą :lol: Bayernowi szkodzi bardzo to, że nie mają poważnego konkurenta w Bundelidze :whistle:
To nie wszystko i znacznie inne sa powody konflitków ;) Oj widać ze PeP nie ogarnia mentalności niemieckiej a to lepiej dla nas ;)

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 13:35

http://www.bayern.munchen.pl/art/show/m ... lana/18207

Zaraz się okażę,że w meczu z Juve na środku obrony Bayernu zagra Badstuber :hellyes:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 14:40

M.R. pisze:http://www.bayern.munchen.pl/art/show/m ... lana/18207

Zaraz się okażę,że w meczu z Juve na środku obrony Bayernu zagra Badstuber :hellyes:
Dzieje się. A Benatia nie zdąży się wykurować na mecz z Nami? Miałem możliwość oglądać ostatni mecz Bayernu i trzeba przyznać, że Badstuber jest... takim Bonuccim sprzed 5 lat. Niepewny, błąd za błędem, wolny, mało zwrotny. Nic po nim nie zostało, kontuzje zmarnowały karierę. Morata i Dybala powinni objeżdżać go bez większych problemów.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 14:51

Wydaje mi się, że pewnie Vidal zagra na środku obrony. Obyśmy utrzymali naszą dyspozycję do meczu z nimi :pray:

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 14:53

pablo1503 pisze:Miałem możliwość oglądać ostatni mecz Bayernu i trzeba przyznać, że Badstuber jest... takim Bonuccim sprzed 5 lat. Niepewny, błąd za błędem, wolny, mało zwrotny. Nic po nim nie zostało, kontuzje zmarnowały karierę. Morata i Dybala powinni objeżdżać go bez większych problemów.
Tak? Najpierw muszą dostać piłkę :whistle: Od płaczów chwilę po losowaniu aż po hurraoptymistyczne wypowiedzi takie jak ta. W Monachium oczywiście zła atmosfera, wszyscy kontuzjowani, Vidal pije i tyje, Guardiola warczy a kibice trzęsą portkami przed Juve...Ludzie, FCB w jakiejkolwiek formie to nie jest Chievo czy nawet Fiorentina...wciąż nie jesteśmy faworytami i to się nie zmieni aż do nadejścia tego meczu. Jakie objeżdżanie obrońców? Morata jeszcze tydzień temu potykał się o byle ogórka z Serie A, a Dybala wciąż nie strzelił bramki w LM. Apeluję o spokój.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 15:41

Na forum Bayernu podają info z Bilda o ofercie last-minute, 40 mln za Mustafiego z Valencii.

Tak czy inaczej, nie ma co już otwierać szampanów.
jarmel pisze:Wydaje mi się, że pewnie Vidal zagra na środku obrony.
Ja z kolei czytałem o przesunięciu Alaby na ŚO.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 15:52

jackop pisze:Na forum Bayernu podają info z Bilda o ofercie last-minute, 40 mln za Mustafiego z Valencii.
To się Valencia może obłowić na parze stoperów Otamendi-Mustafi :shock:
Pytanie, czy w razie ewentualnego transferu Niemiec z marszu "wgrałby się" do Bayernu na odpowiednim poziomie.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 15:56

jackop pisze:Na forum Bayernu podają info z Bilda o ofercie last-minute, 40 mln za Mustafiego z Valencii.
M.R. pisze:Pytanie, czy w razie ewentualnego transferu Niemiec z marszu "wgrałby się" do Bayernu na odpowiednim poziomie.
Mustafi zagrał 5 meczy w LM w barwach Valencii, więc o ile się przepisy nie zmieniły możliwość jego wystawienia Bawarczycy będą mieli tylko i wyłącznie w Bundeslidze.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2016, 16:09

Ja z kolei czytałem o przesunięciu Alaby na ŚO.
Wariant stosowany przez Bayern już wcześniej. Grając de facto trzema obrońcami może to wyglądać Rafinha - Badstuber - Alaba

Obrazek
ODPOWIEDZ