Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:13

alina pisze:
Łukasz pisze:@Kucharius - Ricardo Oliveira to wreszcie jakiś argument. Tyle że Milan stracił na nim tylko 4 bańki.
:think: Sky podaje, że kupili za 17,5 mln, a sprzedali za 10.
Według tm inaczej to wygląda (nie wiem, które dane prawdziwsze):

http://www.transfermarkt.co.uk/pl/ricar ... 15468.html

cena zakupu: 13,2 mln Euro|

sprzedaż:
1,8 za wypożyczenie + 8,8 - transfer definitywny

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:20

Czas najwyższy aby w końcu klub klasy Juventusu odżałował trochę kasy i sprowadził prawdziwą gwiazdę!!! Wyrażam nadzieje, że lada moment podpisanie kontraktu z Tevezem stanie się faktem bo podobno również Liverpool ostrzy sobie apetyt na niego...Niech przywiezie ze sobą Kolarova i będzie 80% rozwiązanych problemów :!: 8)

Nazwanie Fabio Q czołokopaczem jest krzywdzące. Uważam, że jeśli gra to się przynajmniej stara coś pokazać, wywalczyć na boisku bardziej niż Matri.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:27

tiaa bo juz Liverpool bez pucharow i perspektyw wybierze..

co do Kolarova to strasznie narzekaja na niego kibice City, pisza ze bez zalu by go oddali nawet za free, ze rakieta w nodze to nei wszystko itd..

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:34

Czyzby onet sie pomylił? Dzis Ogbonna mial byc "ufficiale" przecież :lol:

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:36

Ouh_yeah pisze:Słowa Conte z poprzedniego sezonu (zanim się pokłócili): "Prasa wymyśla różne rzeczy. Dopóki ja będę w Juventusie, Quagliarella nie odejdzie".
Z tego sezonu: "Zagrałbym 4-3-3, ale nie mam Pepe".
Pewnie też wykupy wbrew woli Conte.
:shock: Przyznam że tego pierwszego zdania nie kojarzę. Wypowiadał się tak o Marrone, Padoinie i Giacchierinim jakiś rok temu, mówił też o Pepe, że pod koniec okienka w 2011 rzucił coś w stylu: "dosyć tego, zostajesz", ale o Fabio nie przypominam sobie. Tak czy siak, jak było to się pewnie zdezaktualizowało.
alina pisze:Zatrudnienie Conte - 22.05.2011
Wykup Q, Matriego, Pepe i Motty - 22.06.2011
I właśnie to podchodzi mi pod twoją teorię, raczej nie przez przypadek wykup tych zawodników był ogłoszony jednego dnia.
D-Rose pisze:Czyzby onet sie pomylił? Dzis Ogbonna mial byc "ufficiale" przecież :lol:
Kurde jak to jest z tym mercato, zaczęło się 1.06. czy dopiero 1.07.?

Tevez? Przyznam że news na głównej zaskakujący. Jak tak szybko się dogadali, to pewnie przyzwoite warunki

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:49

Łukasz pisze:
alina pisze:
Łukasz pisze:@Kucharius - Ricardo Oliveira to wreszcie jakiś argument. Tyle że Milan stracił na nim tylko 4 bańki.
:think: Sky podaje, że kupili za 17,5 mln, a sprzedali za 10.
Według tm inaczej to wygląda (nie wiem, które dane prawdziwsze):

http://www.transfermarkt.co.uk/pl/ricar ... 15468.html

cena zakupu: 13,2 mln Euro|

sprzedaż:
1,8 za wypożyczenie + 8,8 - transfer definitywny
Oliveira był jednym z najlepszych strzelców PD przez kilak sezonów z rzędu, więc trudno było przewidywać, że nagle się zatnie. A Milan i tak stosunkowo wiele nie stracił.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 17:51

@Bazyliszek

Jak Liverpool krzyknie 10 baniek pensji to mógłby Carlos podpisać umowę raz dwa...Tym bardziej, że może odejść z The Reds- Suarez do Realu :evil: Juventus trenowany przez Del Neriego czy Zaccheroniego tez wydawał się klubem bez perspektyw. Tymczasem przyszedł Conte i tylko jedna prawdziwa gwiazda (Vidal) i dziś walczymy o powrót na szczyt w Europie :bravo:
Należy się pośpieszyć ze spełnieniem warunków CIty i Teveza, oraz podpisaniem umowy z samym zawodnikiem.
Odnośnie Kolarova to chyba tańszego gracza o jego predyspozycjach i możliwościach na rynku ciężko byłoby znaleźć :ok:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 18:14

To ja może jeszcze trochę cytatów, bo niektóre fakty są wybitnie pomijane przez wielu użytkowników (nie wiem, czy celowo).
Barzagli: "Przyszedłem do Juventusu ze względu na Del Neriego. Był moim trenerem w Chievo, wiele mu zawdzięczam"
Ziegler: "Miałem wiele ofert z dużych klubów, ale wybrałem Juve ze względu na Del Neriego".
Cytatów z Conte, który bardzo chciał np. sprowadzić z powrotem Giovinco już nie będę przytaczał, bo jest ich od groma. Gdzieś do lutego trener jeszcze go bronił przed krytyką, ale potem sam go posadził na amen. Co do De Ceglie jako podstawowym lewym obrońcy, już Del Neri zauważył, że trzeba wziąć Zieglera.

Dla wszystkich tych, którym się wydaje, że całkowita władza Conte nad transferami to najlepsze co może nas spotkać, a Alojz był kompletnym idiotą, który na niczym się nie znał.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 18:19

Ouh_yeah pisze:To ja może jeszcze trochę cytatów, bo niektóre fakty są wybitnie pomijane przez wielu użytkowników (nie wiem, czy celowo).
Barzagli: "Przyszedłem do Juventusu ze względu na Del Neriego. Był moim trenerem w Chievo, wiele mu zawdzięczam"
Ziegler: "Miałem wiele ofert z dużych klubów, ale wybrałem Juve ze względu na Del Neriego".
Cytatów z Conte, który bardzo chciał np. sprowadzić z powrotem Giovinco już nie będę przytaczał, bo jest ich od groma. Gdzieś do lutego trener jeszcze go bronił przed krytyką, ale potem sam go posadził na amen. Co do De Ceglie jako podstawowym lewym obrońcy, już Del Neri zauważył, że trzeba wziąć Zieglera.

Dla wszystkich tych, którym się wydaje, że całkowita władza Conte nad transferami to najlepsze co może nas spotkać, a Alojz był kompletnym idiotą, który na niczym się nie znał.
Hmm... Gdzie teraz jest Alojz a gdzie Conte?

Teraz druga rzecz, tak się zastanawiałem nad sensem sprowadzenia Ogbony i doszedłem do wniosku, że nasz zarząd boi się przyśpiewek "nie ma czarnych włochów" podczas meczów z Milanem, a co za tym idzie walkowerów. Taki dorodny włoski murzynek, może ostudzi zapał kibiców;]

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 19:41

alina pisze:
AdiZ pisze:Fakty. Ja się pofatygowałem sprawdzałem i weryfikowałem:
wykup Motty nie był zobligowany obowiązkiem wykupu po sezonie podobnie Pepe.
W przypadku czołokopacza Quagliarelli wykup niestety był przymusowy po sezonie. Chytry De Laurentiis z Neapolu przewidział możliwość połamania się szrotu, który opychał.
Widzę, że sobie wybierasz wedle widzimisię - ten był przymusowy, inny nie...

Ja tam nie mówię, że to na pewno tak było, bo dowodów nie mam. Niemożliwe, że tak sobie kupił Mottę i połamanego Q bez aprobaty Conte i Agnellego.
Co sobie wybieram :?: Co ty insynuujesz. Motta/Pepe z możliwością kupna karty po sezonie, Quagliarell z przymusem wykupu po sezonie. Sprawdzałem to w przeciwieństwie do Ciebie, bo żyłem w błędnym przekonaniu, iż w przypadku Quagliarelli można było zrezygnować z jego kupna po sezonie jednak było trzeba połamanego kuracjusza wykupić.
alina pisze:
AdiZ pisze:skorzystanie z klauzuli kupna po sezonie zawodnika wypożyczonego (pierwszeństwo zakupu) często jest zobligowane datą i są to daty przypadające z reguły na koniec kwietnia, maj. Więc Conte w czerwcu nie mógł by nic zrobić. Kupno czołokopaczy było już klepnięte. Conte zastał Zieglera i wskazał drzwi, Motte też dostał w prezencie od Marotty.
Klepiesz i klepiesz w klawiaturę, a nawet nie sprawdziłeś podstawowych faktów. Daty nie pasują do Twojej urojonej koncepcji:

Zatrudnienie Conte - 22.05.2011
AdiZ pisze:Fakty. (...) Marotta tłumaczył ten transfer włączeniem karty Marco Motty w inne transakcje :rotfl:
Masz wypowiedź Marotty na to, czy newsy Tuttosportu traktujesz jako pewnik?
:doh: Nie zrozumieliśmy się są pewne terminy w których trzeba zdecydować czy zawodnik zostanie wykupiony przez klub. Takiego terminu nie ustala się na 22 czerwca czy 22 maja. Różnie jest to ustalone ale przeważnie koniec kwietnia/ połowa maja. A Ogłoszenia oficjalnie wykupu to co innego.

E: Już raz tego szukałem rok temu bo ewerthon mnie wprowadził w zakłopotanie. W kwestii FQ musiałem posypać głowę popiołem.
Na dniach poszukam tego, tylko 2 lata już minęły jakby nie patrzeć. Poszperam.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013, 20:43 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 19:52

AdiZ pisze: Sprawdzałem to w przeciwieństwie do Ciebie, bo żyłem w błędnym przekonaniu, iż w przypadku Quagliarelli można było zrezygnować z jego kupna po sezonie jednak było trzeba połamanego kuracjusza wykupić.
Możesz podrzucić jakieś źródło? Bo prawdę powiedziawszy pierwsze słyszę o tym żeby istniał przymus wykupu.
jakku1 pisze:@zahor
Byla mowa nie o przymusie wykupu, ale o karach w umowie, przewidzianych w razie gdyby do takiej transakcji nie doszlo. Mowil o tym np. Cellino z Cagliari, w przypadku gdy wykupilismy Matriego.
Ok, ale ja nie dotarłem do żadnego źródła, z którego by wynikało że takie zapisy znalazły się w umowie wypożyczenia Quagliarelli. Druga sprawa - jakiej wysokości są to kary? Tego też nikt zdaje się nie wiedzieć.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013, 20:04 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 19:59

AdiZ pisze:
alina pisze:
AdiZ pisze:Fakty. Ja się pofatygowałem sprawdzałem i weryfikowałem:
wykup Motty nie był zobligowany obowiązkiem wykupu po sezonie podobnie Pepe.
W przypadku czołokopacza Quagliarelli wykup niestety był przymusowy po sezonie. Chytry De Laurentiis z Neapolu przewidział możliwość połamania się szrotu, który opychał.
Widzę, że sobie wybierasz wedle widzimisię - ten był przymusowy, inny nie...

Ja tam nie mówię, że to na pewno tak było, bo dowodów nie mam. Niemożliwe, że tak sobie kupił Mottę i połamanego Q bez aprobaty Conte i Agnellego.
Co sobie wybieram :?: Co ty insynuujesz. Motta/Pepe z możliwością kupna karty po sezonie, Quagliarell z przymusem wykupu po sezonie. Sprawdzałem to w przeciwieństwie do Ciebie, bo żyłem w błędnym przekonaniu, iż w przypadku Quagliarelli można było zrezygnować z jego kupna po sezonie jednak było trzeba połamanego kuracjusza wykupić.
Drugi już raz wspominasz, że sprawdzałeś :roll: Zamieścisz wreszcie linki, czy 3 raz napiszesz, że sprawdzałeś?
AdiZ pisze:Nie zrozumieliśmy się są pewne terminy w których trzeba zdecydować czy zawodnik zostanie wykupiony przez klub. Takiego terminu nie ustala się na 22 czerwca czy 22 maja. Różnie jest to ustalone ale przeważnie koniec kwietnia/ połowa maja. A Ogłoszenia oficjalnie wykupu to co innego.
Co za rozmowa :roll: A trenera kontraktuje się z dnia na dzień? Kosmita AdiZ - coś czuję, że jakby Conte był zaklepany w kwietniu to byś pisał, że ważne decyzje wykupu podejmuje się w marcu. Czy ja naprawdę muszę pisać, że Conte oczywiście też był zaklepany jakiś czas przed ogłoszeniem? I że decyzja wykupu konkretnych zawodników musi być konsultowana z nowym trenerem?

Zatrudnienie Conte - 22.05.2011

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 20:01

@zahor
Byla mowa nie o przymusie wykupu, ale o karach w umowie, przewidzianych w razie gdyby do takiej transakcji nie doszlo. Mowil o tym np. Cellino z Cagliari, w przypadku gdy wykupilismy Matriego.

Btw, znalazlem troche ciekawych informacji - od Agrestiego wszystko, z ostatnich dni:

1. Wedlug dziennikarza Goal.com wszystko w sprawie Ogbonny jest niemal dogadane. Ziegler nie zostanie jednak wlaczony w caly deal.
2. Isla zostaje na kolejny sezon, przedluzymy o rok wspolwpasnosc.
3. To samo Gabbiadini, wspolwlasnosc zostanie przedluzona.
4. Asamoah i Peluso beda wykupieni.
5. Lichy nie jest oficjalnie na liscie transferowej, ale jak przyjdzie swietna oferta to go sprzedamy. Poki co jednak, nic takiego nie mialo miejsca w tym okienku.
6. Sprawa Higuaina jest bardzo trudna do sledzenia w chwili obecnej. Pewnej jest to, ze nasza delegacja bedzie w najblizszym czasie rozmawiac na ten temat z wladzami Realu. Aha, wedlug Agrestiego na obiedzie Bronzettiego z Perezem ten pierwszy przedstawil zaaktualizowana wersje oferty Juve - 25m. Perez moze i bylby sklonny zaakceptowac cos takiego, gdyby nie raty, na ktore chcemy rozbic ten transfer. My chcemy trzy raty, Perez sie upiera przy dwoch.
7. Jesli chodzi o Melo, to okrutnie sie wkurzylismy na Galatasaray. Sprzedamy Brazylijczyka kazdemu, kto da jakas sensowna oferte. Czyli normalka.
8. Co do Berardiego to nic sie nie zmienilo. Polowa karty, facet zostaje w Sassuolo, my im przelewamy jakies pieniadze i oddajemy kogos na wypozyczenie. Wedlug Agrestiego pilkarz jest nam juz od dawna obiecany i musimy jedynie ustalic szczegoly tej calej transakcji. Sassuolo interesuje sie wieloma naszymi graczami.

Nie wiem o co chodzi z Tevezem. Nie dokopalem sie do zadnej powaznej informacji od Agrestiego na ten temat. Inne zrodla mowia, ze naprawde sie nim interesujemy i jestesmy blisko pozyskania Argentynczyka, ale mowiac szczerze, cos mi sie wierzyc nie chce.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 20:52

Coś mi się nie chce wierzyć w Teveza. Tak będzie dopóki nie zobaczę jego fociaczków jak wysiada z jeepa przed kliniką w Turynie...

Byłaby to megaakcja w stylu najlepszych ruchów Moggiego... Dym wokół Joveticia i Igły, a tu nagle bum!!!! i mamy gracza klasę lepszego, bez zbędnego rozgłosu i zwracania uwagi konkurencji.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2013, 20:57

yanquez pisze: Byłaby to megaakcja w stylu najlepszych ruchów Moggiego... Dym wokół Joveticia i Igły, a tu nagle bum!!!! i mamy gracza klasę lepszego, bez zbędnego rozgłosu i zwracania uwagi konkurencji.
Co Ty mówisz, yanquez! Juvepoland nie czytasz?? Przecież wszyscy wiedzą, że Tevez to półśrodek!

:angry:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany