Mercato (2012-2014)
- Łukasz
- Juventino
Według tm inaczej to wygląda (nie wiem, które dane prawdziwsze):alina pisze:Łukasz pisze:@Kucharius - Ricardo Oliveira to wreszcie jakiś argument. Tyle że Milan stracił na nim tylko 4 bańki.Sky podaje, że kupili za 17,5 mln, a sprzedali za 10.
http://www.transfermarkt.co.uk/pl/ricar ... 15468.html
cena zakupu: 13,2 mln Euro|
sprzedaż:
1,8 za wypożyczenie + 8,8 - transfer definitywny
- Lucas87
- Juventino
Czas najwyższy aby w końcu klub klasy Juventusu odżałował trochę kasy i sprowadził prawdziwą gwiazdę!!! Wyrażam nadzieje, że lada moment podpisanie kontraktu z Tevezem stanie się faktem bo podobno również Liverpool ostrzy sobie apetyt na niego...Niech przywiezie ze sobą Kolarova i będzie 80% rozwiązanych problemów :!: 8)
Nazwanie Fabio Q czołokopaczem jest krzywdzące. Uważam, że jeśli gra to się przynajmniej stara coś pokazać, wywalczyć na boisku bardziej niż Matri.
Nazwanie Fabio Q czołokopaczem jest krzywdzące. Uważam, że jeśli gra to się przynajmniej stara coś pokazać, wywalczyć na boisku bardziej niż Matri.
- @D@$
- Juventino
:shock: Przyznam że tego pierwszego zdania nie kojarzę. Wypowiadał się tak o Marrone, Padoinie i Giacchierinim jakiś rok temu, mówił też o Pepe, że pod koniec okienka w 2011 rzucił coś w stylu: "dosyć tego, zostajesz", ale o Fabio nie przypominam sobie. Tak czy siak, jak było to się pewnie zdezaktualizowało.Ouh_yeah pisze:Słowa Conte z poprzedniego sezonu (zanim się pokłócili): "Prasa wymyśla różne rzeczy. Dopóki ja będę w Juventusie, Quagliarella nie odejdzie".
Z tego sezonu: "Zagrałbym 4-3-3, ale nie mam Pepe".
Pewnie też wykupy wbrew woli Conte.
I właśnie to podchodzi mi pod twoją teorię, raczej nie przez przypadek wykup tych zawodników był ogłoszony jednego dnia.alina pisze:Zatrudnienie Conte - 22.05.2011
Wykup Q, Matriego, Pepe i Motty - 22.06.2011
Kurde jak to jest z tym mercato, zaczęło się 1.06. czy dopiero 1.07.?D-Rose pisze:Czyzby onet sie pomylił? Dzis Ogbonna mial byc "ufficiale" przecież :lol:
Tevez? Przyznam że news na głównej zaskakujący. Jak tak szybko się dogadali, to pewnie przyzwoite warunki
- francois
- Juventino
Oliveira był jednym z najlepszych strzelców PD przez kilak sezonów z rzędu, więc trudno było przewidywać, że nagle się zatnie. A Milan i tak stosunkowo wiele nie stracił.Łukasz pisze:Według tm inaczej to wygląda (nie wiem, które dane prawdziwsze):alina pisze:Łukasz pisze:@Kucharius - Ricardo Oliveira to wreszcie jakiś argument. Tyle że Milan stracił na nim tylko 4 bańki.Sky podaje, że kupili za 17,5 mln, a sprzedali za 10.
http://www.transfermarkt.co.uk/pl/ricar ... 15468.html
cena zakupu: 13,2 mln Euro|
sprzedaż:
1,8 za wypożyczenie + 8,8 - transfer definitywny
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Lucas87
- Juventino
@Bazyliszek
Jak Liverpool krzyknie 10 baniek pensji to mógłby Carlos podpisać umowę raz dwa...Tym bardziej, że może odejść z The Reds- Suarez do Realu :evil: Juventus trenowany przez Del Neriego czy Zaccheroniego tez wydawał się klubem bez perspektyw. Tymczasem przyszedł Conte i tylko jedna prawdziwa gwiazda (Vidal) i dziś walczymy o powrót na szczyt w Europie
Należy się pośpieszyć ze spełnieniem warunków CIty i Teveza, oraz podpisaniem umowy z samym zawodnikiem.
Odnośnie Kolarova to chyba tańszego gracza o jego predyspozycjach i możliwościach na rynku ciężko byłoby znaleźć
Jak Liverpool krzyknie 10 baniek pensji to mógłby Carlos podpisać umowę raz dwa...Tym bardziej, że może odejść z The Reds- Suarez do Realu :evil: Juventus trenowany przez Del Neriego czy Zaccheroniego tez wydawał się klubem bez perspektyw. Tymczasem przyszedł Conte i tylko jedna prawdziwa gwiazda (Vidal) i dziś walczymy o powrót na szczyt w Europie

Należy się pośpieszyć ze spełnieniem warunków CIty i Teveza, oraz podpisaniem umowy z samym zawodnikiem.
Odnośnie Kolarova to chyba tańszego gracza o jego predyspozycjach i możliwościach na rynku ciężko byłoby znaleźć

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To ja może jeszcze trochę cytatów, bo niektóre fakty są wybitnie pomijane przez wielu użytkowników (nie wiem, czy celowo).
Barzagli: "Przyszedłem do Juventusu ze względu na Del Neriego. Był moim trenerem w Chievo, wiele mu zawdzięczam"
Ziegler: "Miałem wiele ofert z dużych klubów, ale wybrałem Juve ze względu na Del Neriego".
Cytatów z Conte, który bardzo chciał np. sprowadzić z powrotem Giovinco już nie będę przytaczał, bo jest ich od groma. Gdzieś do lutego trener jeszcze go bronił przed krytyką, ale potem sam go posadził na amen. Co do De Ceglie jako podstawowym lewym obrońcy, już Del Neri zauważył, że trzeba wziąć Zieglera.
Dla wszystkich tych, którym się wydaje, że całkowita władza Conte nad transferami to najlepsze co może nas spotkać, a Alojz był kompletnym idiotą, który na niczym się nie znał.
Barzagli: "Przyszedłem do Juventusu ze względu na Del Neriego. Był moim trenerem w Chievo, wiele mu zawdzięczam"
Ziegler: "Miałem wiele ofert z dużych klubów, ale wybrałem Juve ze względu na Del Neriego".
Cytatów z Conte, który bardzo chciał np. sprowadzić z powrotem Giovinco już nie będę przytaczał, bo jest ich od groma. Gdzieś do lutego trener jeszcze go bronił przed krytyką, ale potem sam go posadził na amen. Co do De Ceglie jako podstawowym lewym obrońcy, już Del Neri zauważył, że trzeba wziąć Zieglera.
Dla wszystkich tych, którym się wydaje, że całkowita władza Conte nad transferami to najlepsze co może nas spotkać, a Alojz był kompletnym idiotą, który na niczym się nie znał.
- jareckik
- Juventino
Hmm... Gdzie teraz jest Alojz a gdzie Conte?Ouh_yeah pisze:To ja może jeszcze trochę cytatów, bo niektóre fakty są wybitnie pomijane przez wielu użytkowników (nie wiem, czy celowo).
Teraz druga rzecz, tak się zastanawiałem nad sensem sprowadzenia Ogbony i doszedłem do wniosku, że nasz zarząd boi się przyśpiewek "nie ma czarnych włochów" podczas meczów z Milanem, a co za tym idzie walkowerów. Taki dorodny włoski murzynek, może ostudzi zapał kibiców;]
- AdiZ
- Juventino
Co sobie wybieramalina pisze:Widzę, że sobie wybierasz wedle widzimisię - ten był przymusowy, inny nie...AdiZ pisze:Fakty. Ja się pofatygowałem sprawdzałem i weryfikowałem:
wykup Motty nie był zobligowany obowiązkiem wykupu po sezonie podobnie Pepe.
W przypadku czołokopacza Quagliarelli wykup niestety był przymusowy po sezonie. Chytry De Laurentiis z Neapolu przewidział możliwość połamania się szrotu, który opychał.
Ja tam nie mówię, że to na pewno tak było, bo dowodów nie mam. Niemożliwe, że tak sobie kupił Mottę i połamanego Q bez aprobaty Conte i Agnellego.

:doh: Nie zrozumieliśmy się są pewne terminy w których trzeba zdecydować czy zawodnik zostanie wykupiony przez klub. Takiego terminu nie ustala się na 22 czerwca czy 22 maja. Różnie jest to ustalone ale przeważnie koniec kwietnia/ połowa maja. A Ogłoszenia oficjalnie wykupu to co innego.alina pisze:Klepiesz i klepiesz w klawiaturę, a nawet nie sprawdziłeś podstawowych faktów. Daty nie pasują do Twojej urojonej koncepcji:AdiZ pisze:skorzystanie z klauzuli kupna po sezonie zawodnika wypożyczonego (pierwszeństwo zakupu) często jest zobligowane datą i są to daty przypadające z reguły na koniec kwietnia, maj. Więc Conte w czerwcu nie mógł by nic zrobić. Kupno czołokopaczy było już klepnięte. Conte zastał Zieglera i wskazał drzwi, Motte też dostał w prezencie od Marotty.
Zatrudnienie Conte - 22.05.2011
Masz wypowiedź Marotty na to, czy newsy Tuttosportu traktujesz jako pewnik?AdiZ pisze:Fakty. (...) Marotta tłumaczył ten transfer włączeniem karty Marco Motty w inne transakcje :rotfl:
E: Już raz tego szukałem rok temu bo ewerthon mnie wprowadził w zakłopotanie. W kwestii FQ musiałem posypać głowę popiołem.
Na dniach poszukam tego, tylko 2 lata już minęły jakby nie patrzeć. Poszperam.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013, 20:43 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Możesz podrzucić jakieś źródło? Bo prawdę powiedziawszy pierwsze słyszę o tym żeby istniał przymus wykupu.AdiZ pisze: Sprawdzałem to w przeciwieństwie do Ciebie, bo żyłem w błędnym przekonaniu, iż w przypadku Quagliarelli można było zrezygnować z jego kupna po sezonie jednak było trzeba połamanego kuracjusza wykupić.
Ok, ale ja nie dotarłem do żadnego źródła, z którego by wynikało że takie zapisy znalazły się w umowie wypożyczenia Quagliarelli. Druga sprawa - jakiej wysokości są to kary? Tego też nikt zdaje się nie wiedzieć.jakku1 pisze:@zahor
Byla mowa nie o przymusie wykupu, ale o karach w umowie, przewidzianych w razie gdyby do takiej transakcji nie doszlo. Mowil o tym np. Cellino z Cagliari, w przypadku gdy wykupilismy Matriego.
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2013, 20:04 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
Drugi już raz wspominasz, że sprawdzałeś :roll: Zamieścisz wreszcie linki, czy 3 raz napiszesz, że sprawdzałeś?AdiZ pisze:Co sobie wybieramalina pisze:Widzę, że sobie wybierasz wedle widzimisię - ten był przymusowy, inny nie...AdiZ pisze:Fakty. Ja się pofatygowałem sprawdzałem i weryfikowałem:
wykup Motty nie był zobligowany obowiązkiem wykupu po sezonie podobnie Pepe.
W przypadku czołokopacza Quagliarelli wykup niestety był przymusowy po sezonie. Chytry De Laurentiis z Neapolu przewidział możliwość połamania się szrotu, który opychał.
Ja tam nie mówię, że to na pewno tak było, bo dowodów nie mam. Niemożliwe, że tak sobie kupił Mottę i połamanego Q bez aprobaty Conte i Agnellego.Co ty insynuujesz. Motta/Pepe z możliwością kupna karty po sezonie, Quagliarell z przymusem wykupu po sezonie. Sprawdzałem to w przeciwieństwie do Ciebie, bo żyłem w błędnym przekonaniu, iż w przypadku Quagliarelli można było zrezygnować z jego kupna po sezonie jednak było trzeba połamanego kuracjusza wykupić.
Co za rozmowa :roll: A trenera kontraktuje się z dnia na dzień? Kosmita AdiZ - coś czuję, że jakby Conte był zaklepany w kwietniu to byś pisał, że ważne decyzje wykupu podejmuje się w marcu. Czy ja naprawdę muszę pisać, że Conte oczywiście też był zaklepany jakiś czas przed ogłoszeniem? I że decyzja wykupu konkretnych zawodników musi być konsultowana z nowym trenerem?AdiZ pisze:Nie zrozumieliśmy się są pewne terminy w których trzeba zdecydować czy zawodnik zostanie wykupiony przez klub. Takiego terminu nie ustala się na 22 czerwca czy 22 maja. Różnie jest to ustalone ale przeważnie koniec kwietnia/ połowa maja. A Ogłoszenia oficjalnie wykupu to co innego.
Zatrudnienie Conte - 22.05.2011
- jakku1
- Juventino
@zahor
Byla mowa nie o przymusie wykupu, ale o karach w umowie, przewidzianych w razie gdyby do takiej transakcji nie doszlo. Mowil o tym np. Cellino z Cagliari, w przypadku gdy wykupilismy Matriego.
Btw, znalazlem troche ciekawych informacji - od Agrestiego wszystko, z ostatnich dni:
1. Wedlug dziennikarza Goal.com wszystko w sprawie Ogbonny jest niemal dogadane. Ziegler nie zostanie jednak wlaczony w caly deal.
2. Isla zostaje na kolejny sezon, przedluzymy o rok wspolwpasnosc.
3. To samo Gabbiadini, wspolwlasnosc zostanie przedluzona.
4. Asamoah i Peluso beda wykupieni.
5. Lichy nie jest oficjalnie na liscie transferowej, ale jak przyjdzie swietna oferta to go sprzedamy. Poki co jednak, nic takiego nie mialo miejsca w tym okienku.
6. Sprawa Higuaina jest bardzo trudna do sledzenia w chwili obecnej. Pewnej jest to, ze nasza delegacja bedzie w najblizszym czasie rozmawiac na ten temat z wladzami Realu. Aha, wedlug Agrestiego na obiedzie Bronzettiego z Perezem ten pierwszy przedstawil zaaktualizowana wersje oferty Juve - 25m. Perez moze i bylby sklonny zaakceptowac cos takiego, gdyby nie raty, na ktore chcemy rozbic ten transfer. My chcemy trzy raty, Perez sie upiera przy dwoch.
7. Jesli chodzi o Melo, to okrutnie sie wkurzylismy na Galatasaray. Sprzedamy Brazylijczyka kazdemu, kto da jakas sensowna oferte. Czyli normalka.
8. Co do Berardiego to nic sie nie zmienilo. Polowa karty, facet zostaje w Sassuolo, my im przelewamy jakies pieniadze i oddajemy kogos na wypozyczenie. Wedlug Agrestiego pilkarz jest nam juz od dawna obiecany i musimy jedynie ustalic szczegoly tej calej transakcji. Sassuolo interesuje sie wieloma naszymi graczami.
Nie wiem o co chodzi z Tevezem. Nie dokopalem sie do zadnej powaznej informacji od Agrestiego na ten temat. Inne zrodla mowia, ze naprawde sie nim interesujemy i jestesmy blisko pozyskania Argentynczyka, ale mowiac szczerze, cos mi sie wierzyc nie chce.
Btw, znalazlem troche ciekawych informacji - od Agrestiego wszystko, z ostatnich dni:
1. Wedlug dziennikarza Goal.com wszystko w sprawie Ogbonny jest niemal dogadane. Ziegler nie zostanie jednak wlaczony w caly deal.
2. Isla zostaje na kolejny sezon, przedluzymy o rok wspolwpasnosc.
3. To samo Gabbiadini, wspolwlasnosc zostanie przedluzona.
4. Asamoah i Peluso beda wykupieni.
5. Lichy nie jest oficjalnie na liscie transferowej, ale jak przyjdzie swietna oferta to go sprzedamy. Poki co jednak, nic takiego nie mialo miejsca w tym okienku.
6. Sprawa Higuaina jest bardzo trudna do sledzenia w chwili obecnej. Pewnej jest to, ze nasza delegacja bedzie w najblizszym czasie rozmawiac na ten temat z wladzami Realu. Aha, wedlug Agrestiego na obiedzie Bronzettiego z Perezem ten pierwszy przedstawil zaaktualizowana wersje oferty Juve - 25m. Perez moze i bylby sklonny zaakceptowac cos takiego, gdyby nie raty, na ktore chcemy rozbic ten transfer. My chcemy trzy raty, Perez sie upiera przy dwoch.
7. Jesli chodzi o Melo, to okrutnie sie wkurzylismy na Galatasaray. Sprzedamy Brazylijczyka kazdemu, kto da jakas sensowna oferte. Czyli normalka.
8. Co do Berardiego to nic sie nie zmienilo. Polowa karty, facet zostaje w Sassuolo, my im przelewamy jakies pieniadze i oddajemy kogos na wypozyczenie. Wedlug Agrestiego pilkarz jest nam juz od dawna obiecany i musimy jedynie ustalic szczegoly tej calej transakcji. Sassuolo interesuje sie wieloma naszymi graczami.
Nie wiem o co chodzi z Tevezem. Nie dokopalem sie do zadnej powaznej informacji od Agrestiego na ten temat. Inne zrodla mowia, ze naprawde sie nim interesujemy i jestesmy blisko pozyskania Argentynczyka, ale mowiac szczerze, cos mi sie wierzyc nie chce.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Coś mi się nie chce wierzyć w Teveza. Tak będzie dopóki nie zobaczę jego fociaczków jak wysiada z jeepa przed kliniką w Turynie...
Byłaby to megaakcja w stylu najlepszych ruchów Moggiego... Dym wokół Joveticia i Igły, a tu nagle bum!!!! i mamy gracza klasę lepszego, bez zbędnego rozgłosu i zwracania uwagi konkurencji.
Byłaby to megaakcja w stylu najlepszych ruchów Moggiego... Dym wokół Joveticia i Igły, a tu nagle bum!!!! i mamy gracza klasę lepszego, bez zbędnego rozgłosu i zwracania uwagi konkurencji.
- deszczowy
- Juventino
Co Ty mówisz, yanquez! Juvepoland nie czytasz?? Przecież wszyscy wiedzą, że Tevez to półśrodek!yanquez pisze: Byłaby to megaakcja w stylu najlepszych ruchów Moggiego... Dym wokół Joveticia i Igły, a tu nagle bum!!!! i mamy gracza klasę lepszego, bez zbędnego rozgłosu i zwracania uwagi konkurencji.