Mercato (2012-2014)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ależ ja nie mam problemu z tym, że mamy w klubie misiów pysiów. Mogą być oni, mogą być nawet i słabsi od nich pod warunkiem, że:
- najpierw wzmacniamy pierwszą 11stkę
- kupujemy 7 żelaznych rezerwowych
- misie siedzą cichutko na ławeczce i z niej nie wstają przez 90% sezonu
- nie kupuje się ich co okienko
- nie kupuje się ich hurtowo
- nie zaczyna się od nich mercato
- kosztują do 5 mln €
- zarabiają do 1,5 mln € za sezon
Jak Gacka jeszcze znoszę, to w Padoinie i Peluso przeszkadza mi to, że grają. Są za słabi, powinni być kupieni ostatni, jako zapychacze i stanowić alternatywę dla ewentualnych dowołań z Primavery, gdyby przez Turyn przeszło tornado. Zamiast tego dość regularnie pojawiali się na placu gry.
W zeszłym sezonie graliśmy na trzech frontach. Wskaż mi sytuacje, gdy faktycznie byliśmy pod ścianą i nie miał kto grać. Nie pamiętam by miało to miejsce częściej niż raz czy dwa (i to przez max. 3 kolejki). Z resztą 'zmiany' Conte. Temat rzeka, ale to jedna z tych rzeczy, które w naszym trenerze irytują mnie bardzo. BARDZO.
Poza tym bronienie Padoinów, a krytykowanie Matrich? Wieje hipokryzją.
- najpierw wzmacniamy pierwszą 11stkę
- kupujemy 7 żelaznych rezerwowych
- misie siedzą cichutko na ławeczce i z niej nie wstają przez 90% sezonu
- nie kupuje się ich co okienko
- nie kupuje się ich hurtowo
- nie zaczyna się od nich mercato
- kosztują do 5 mln €
- zarabiają do 1,5 mln € za sezon
Jak Gacka jeszcze znoszę, to w Padoinie i Peluso przeszkadza mi to, że grają. Są za słabi, powinni być kupieni ostatni, jako zapychacze i stanowić alternatywę dla ewentualnych dowołań z Primavery, gdyby przez Turyn przeszło tornado. Zamiast tego dość regularnie pojawiali się na placu gry.
W zeszłym sezonie graliśmy na trzech frontach. Wskaż mi sytuacje, gdy faktycznie byliśmy pod ścianą i nie miał kto grać. Nie pamiętam by miało to miejsce częściej niż raz czy dwa (i to przez max. 3 kolejki). Z resztą 'zmiany' Conte. Temat rzeka, ale to jedna z tych rzeczy, które w naszym trenerze irytują mnie bardzo. BARDZO.
Poza tym bronienie Padoinów, a krytykowanie Matrich? Wieje hipokryzją.
Albo zwolnienie pewnego pana z Romy, ulubieńca pumexa i Pana Z. nie było dziełem przypadku. :Calina pisze:Albo kontrakt przedłużyli po cichu, albo niedługo oficjalne ogłoszenie (ale dogadane dawno temu).
Problem solved?pan Zambrotta pisze:baldini, gdziekolwiek pojdziesz, kup mirko.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- ewerthon
- Juventino
Ja do Padoina nic nie mam, jego osoba jest mi zupełnie obojętna. Jeśli chodzi o naszą ławkę, to w Bayernie, Realu czy Barcelonie ciężko znaleźć piłkarzy Padoinopodobnych, natomiast w Borussii byłoby to możliwe. Także myślę, że jeśli Conte chce go mieć dalej w drużynie, to trzeba faceta zostawić w spokoju. A skupić się na poważnych wzmocnieniach pierwszej jedenastki.
- Arbuzini
- Juventino
@Adaś. Bardzo mi przykro, że postanowiłeś konsekwentnie podążać tą ścieżką. Po tym jak wytknęliśmy Ci parę głupotek i Twoje wyliczanki-cytowanki postanowiłeś iść na dzidy z wieloma osobami z tego forum. Szkoda, bo pisałeś przeważnie z sensem. Muszę przyznać rację panu Zambrottcie - teraz dyskusja z Tobą mija się z celem. Tak przekręcisz, tak zacytujesz, tak wyolbrzymisz, że de facto rozmawiasz sam ze sobą. A że sam ze sobą, to ja do tego potrzebny Ci nie jestem.
@iltalismano
A gdzie był Nedved w wieku 19 lat? Średnio mnie to obchodzi. Jak grał dla nas był absolutnym światowym topem.
@jackop
Teraz to pojechałeś. Nie wolno pisać takich rzeczy. Padoin oraz Peluso to relikwie Conte i nie wolno o nich tak brzydko mówić, bo zmienią Ci rangę na internista. A tak poważnie to piąteczka. Mamy kilku fajnych zawodników do rotacji. W czołówce wg mnie są Caceres i Pogba. Rywalizacja miała pewnie nawiązać się pomiędzy Lichtsteinerem a Islą, niestety nie wyszło. Gacek też jeszcze daje radę, ale osobiście za nim nie przepadam. Ogbonna pewnie okazałby się dobrym uzupełnieniem, lepszym niż Marrone i Peluso, ale chyba są jakieś priorytety. I to mnie ciągle uwiera w tym transferze.
@iltalismano
A gdzie był Nedved w wieku 19 lat? Średnio mnie to obchodzi. Jak grał dla nas był absolutnym światowym topem.
@jackop
Teraz to pojechałeś. Nie wolno pisać takich rzeczy. Padoin oraz Peluso to relikwie Conte i nie wolno o nich tak brzydko mówić, bo zmienią Ci rangę na internista. A tak poważnie to piąteczka. Mamy kilku fajnych zawodników do rotacji. W czołówce wg mnie są Caceres i Pogba. Rywalizacja miała pewnie nawiązać się pomiędzy Lichtsteinerem a Islą, niestety nie wyszło. Gacek też jeszcze daje radę, ale osobiście za nim nie przepadam. Ogbonna pewnie okazałby się dobrym uzupełnieniem, lepszym niż Marrone i Peluso, ale chyba są jakieś priorytety. I to mnie ciągle uwiera w tym transferze.
Adriano "dopłacę 7 mln do Cassano za Pazziniego" Galliani ?ewerthon pisze:Adriano Galliani. Znajdź mi wpadkę DO klubu na miarę Martineza, której dopuścił się w ostatnich latach. Sprzedaż zawodników co 3 lata za grube miliony to nie jego wina. Pod względem znajomości rynku i przeprowadzania transferów zjada Marotte na śniadanie. Gdybyśmy mieli takiego człowieka w tym momencie w klubie, to w ciągu 2 lat wygralibyśmy LM.@D@$ pisze: Dalej czekam na kandydata lepszego od Marotty, który nie miał wpadek typu Martinez za 12 mln a przy tym co roku racjonalnie wzmacnia zespół przy podobnym budżecie :whistle

Budżet | Juve | Milan
2007 | 141 | 230
2008 | 155 | 240
2009 | 174 | 253
2010 | 175 | 262
2011 | 195 | 273
Suma | 0,84 mld € | 1,26 mld €
Galliani wbrew obiegowym opiniom operuje ogromnymi sumami - co roku wydaje niemal 100 mln € więcej od Juve, w roku startu Marotty miał o wiele mocniejszą drużynę. Bilans ostatnich 3 lat? 2:1 dla Marotty w scudetti.
- ewerthon
- Juventino
Ja bym się nie śmiał, bo uważam, że był to strzał w dziesiątkę. 15 goli Pazziniego w Serie A to chyba najlepszy argument.alina pisze: Adriano "dopłacę 7 mln do Cassano za Pazziniego" Galliani ?![]()
Te 100 mln euro, to chodzi o pensje? Jak się zatrudnia z wolnych transferów, to chyba logicznym jest, że trzeba dać wysoki kontrakt. W styczniu tego roku Marotta sam sie o tym przekonał. Co do tego bilansu, to wiesz doskonale, że nie można tak tego spłycać. Wpływ na to miało dużo innych czynników. Trzeba jednak przyznać, że piłkarzy, którzy od paru sezonów (albo ostatnio) stanowią o sile tej drużyny - Boateng, Abate, Mexes, De Jong (to nie wina Gallianiego, że doznał kontuzji, ale do tamtej pory grał świetnie i w City łapali się za głowę, kiedy zobaczyli kwotę transferu), Montolivo, facet ściągnął za niskie kwoty. Marotta też miał kilka świetnych posunięć, jednak ta dyskusja zaczęła się od mojego pytania - Transfer Milanu DO klubu, który w ostatnich latach okazał się równie dużym niewypałem do Martinez. Czekamalina pisze: Galliani wbrew obiegowym opiniom operuje ogromnymi sumami - co roku wydaje niemal 100 mln € więcej od Juve, w roku startu Marotty miał o wiele mocniejszą drużynę. Bilans ostatnich 3 lat? 2:1 dla Marotty w scudetti.
- pan Zambrotta
- Juventino
:lol:ewerthon pisze:Adriano Galliani. Znajdź mi wpadkę DO klubu na miarę Martineza, której dopuścił się w ostatnich latach. Sprzedaż zawodników co 3 lata za grube miliony to nie jego wina. Pod względem znajomości rynku i przeprowadzania transferów zjada Marotte na śniadanie. Gdybyśmy mieli takiego człowieka w tym momencie w klubie, to w ciągu 2 lat wygralibyśmy LM.@D@$ pisze: Dalej czekam na kandydata lepszego od Marotty, który nie miał wpadek typu Martinez za 12 mln a przy tym co roku racjonalnie wzmacnia zespół przy podobnym budżecie :whistle
Ja wiem, że oceniasz tę drużyne po wynikach w telegazecie (sam przyznałeś - "nie oglądam ich, ale po zajęciu 3. miejsca w lidze widać, że są dobrzy"), ale pokuszę się o wylistowanie mediolańskich - mniejszych, lub większych - martinezów:
acerbi
constant
muntari
mesbah
traore
merkel
taiwo
emanuelson
- albertcamus
- Juventino
czyżby Pan Redaktor JP się właśnie skompromitował?
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Ale przecież Muntari zdobył jedyną słuszną-i-świętą-acz-podle-skradzioną-bramkę, toż to heros.pan Zambrotta pisze: muntari
W tej chwili nie widzę w Serie A dyrektora, który spisałby się lepiej na miejscu Marotty. Ale to tylko źle świadczy o lidze, a nie dobrze o Marottcie.
Chociaż... Udine, Viola?
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 22:15 przez Rottweill, łącznie zmieniany 1 raz.

Taiwo o ile dobrze pamiętam, trafił tam za darmo ( ponoć też się nim interesowaliśmy ).Marat87 pisze:O własnie, ile oni dali za tego Taiwo? Jak cos koło 10 to pasuje na "Martineza Gallianiego" jak ulał.
Myślę, że koleś z Napoli mógł by dać radę ( nie pamiętam jak się nazywa ). Imponujące jak ta drużyna błyskawicznie pięła się w górę od awansu do serie a ( awansowali razem z nami ), nie wydając aż takich pieniędzy jak my.Rottweill pisze:W tej chwili nie widzę w Serie A dyrektora, który spisałby się lepiej na miejscu Marotty. Ale to tylko źle świadczy o lidze, a nie dobrze o Marottcie.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 22:17 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pan Zambrotta
- Juventino
akurat dali okrągłe 0Marat87 pisze:O własnie, ile oni dali za tego Taiwo? Jak cos koło 10 to pasuje na "Martineza Gallianiego" jak ulał.

To chyba spycha Krasicia aka transfer millenium na drugą pozycję.
- ewerthon
- Juventino
Z telegazetą to ty masz chyba najwięcej do czynienia, bo ciągle o niej wspominasz i ogóle technika w twoim domu stoi na wysokim poziomie, bo znasz się na monitorach CRT. Ilu calowy masz w domu? W nas w Polsce B nie jesteśmy tak na bieżąco z nowościami.pan Zambrotta pisze: Ja wiem, że oceniasz tę drużyne po wynikach w telegazecie (sam przyznałeś - "nie oglądam ich, ale po zajęciu 3. miejsca w lidze widać, że są dobrzy")
:rotfl:pan Zambrotta pisze: , ale pokuszę się o wylistowanie mediolańskich - mniejszych, lub większych - martinezów:
acerbi
constant
muntari
mesbah
traore
merkel
taiwo
emanuelson
Niech jakiś kibic Milanu się tutaj wypowie, bo nie mam siły do tego ignoranta.
Tak w ogóle, to co po ja wchodzę w dyskusje z gościem, który sam przyznaje się, że jest trollem? Dziękuje, dobranoc.
Lepiej powiedz nam coś o klasie Sebastiana Giovinco, bo cały sezon kompromitowałeś się fapiąc nad nim i jednocześnie hejtując Vucinicia.albertcamus pisze:czyżby Pan Redaktor JP się właśnie skompromitował?
- annihilator1988
- Juventino
Wpychanie Constant pomiędzy niewypały transferowe jest zwyczajnie głupie. To jest solidny ligowiec mający zadatki, by stać się jednym z najlepszych lewoskrzydłowych ligi
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Skibil
- Redaktor
Trochę misiu popłynąłeś z listą, ale taki Taiwo, Acerbi czy Muntari to oczywiste wpadki "łysego". Czy jest lepszym DS od Marotty? Wątpię - facet miał po prostu dużo większe możliwości finansowo-wizerunkowe. Teraz sytuacja się odwraca i jeśli nasz "szalonooki" nie załatwi nikogo z tłustym kontraktem to będzie problem.pan Zambrotta pisze:pokuszę się o wylistowanie mediolańskich - mniejszych, lub większych - martinezów:
acerbi
constant
muntari
mesbah
traore
merkel
taiwo
emanuelson
- SKAr7
- Juventino
Dziwne pytanie. Trochę tak, jakbyś wziął jakiegoś Usaina Bolta z polskiej 1.ligi i kazał sobie szukać jakiegoś szybszego zawodnika, by udowodnić, że ten Twój nie jest najlepszym piłkarzem globu. Ilość flopów nie decyduje bezpośrednio o klasie DSa. Prędzej to, gdzie znajduje się jego drużyna i jakie ma perspektywy. A najprędzej chyba stosunek wydanych pieniędzy (pensje+transfery) do tego, gdzie znajduje się klub i jego perspektywy.ewerthon pisze:Transfer Milanu DO klubu, który w ostatnich latach okazał się równie dużym niewypałem do Martinez. Czekam
Ale z flopów Gallianiego z ostatnich lat to powiedziałbym, że podobnie grał i za podobną kwotę został kupiony Huntelaar. Od Martineza różni go tylko to, że ciągnęła się za nim łatka klasowego snajpera od Ajaxu i udało się go dobrze sprzedać. Coś a la Elia, tylko drożej.
I na Boga, jak alin Ci pisze prosto z mostu "Milan wydaje 100 milionów rocznie więcej od Juventusu", to skąd ty wyciągasz z tego prostego zdania pensje? :shock: