Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 13:47

Durne wpisy ? Oglądałem mecze z Julianem i nie bez powodu przesunięty został 4 lata temu na lewe skrzydło. A to, że Mayer jest lepszy na pozycji AM świadczy również o tym, że Julian tam nie grał tak rewelacyjnie i dlatego zmieniono mu pozycje. On od 17 roku życia gra na lewym skrzydle i to właśnie tam gra NAJLEPIEJ. Fakt, że za juniora grał jako AM świadczy tyle co nic.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 13:50

Brawo, gucio. Zresztą jakbyśmy tak usilnie i skrupulatnie przepisywali zawodnikom pozycje to nie byłoby u nas ani Zizu, ani Nedveda.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 13:55

Ok, niech będzie na siłe Draxler może zagrać na trequa. Ale to zupełnie inny profil niż Silva Isco Gotze Oscar, którzy potrafią rozgrywać, zrobić kółeczko w miejscu rozrzucić atak podaniami. Draxler to dokładnie kopia Giggsa, kiedy grał na lewym skrzydle. Taki skrzydłowy z dodatkowym bonusem w postaci fajnego ostatniego podania.

Nie mówię, że Draxler u nas się nie odnajdzie, ale ja nie uważam go za trequa.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 13:59

Jeżeli Draxler rzeczywiście do nas dołączy to nie minie sporo czasu jak będziecie na niego kląć...nie potrafię zrozumieć tej fascynacji Niemcem bo to nie jest zawodnik, który podniesie jakość drużyny...chciałbym się mylić ale będą to miliony wywalone w błoto...

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 14:12

A kto powiedzial, ze Draxler nie dostanie takiej swowody, ze bedzie ustawiony jaki treq, ale czesciej bedzie biegal po lewej stronie. Hmm sam nie wiem, ale za rok skrzydla Draxler-Berardi wygladalyby co najmniej ciekawie

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:04

Cabrini_idol pisze:Ok, niech będzie na siłe Draxler może zagrać na trequa. Ale to zupełnie inny profil niż Silva Isco Gotze Oscar, którzy potrafią rozgrywać, zrobić kółeczko w miejscu rozrzucić atak podaniami. Draxler to dokładnie kopia Giggsa, kiedy grał na lewym skrzydle. Taki skrzydłowy z dodatkowym bonusem w postaci fajnego ostatniego podania.

Nie mówię, że Draxler u nas się nie odnajdzie, ale ja nie uważam go za trequa.
Czasami napiszesz coś sensownego, ale ogólnie zgrywasz wielkiego znawce, a do tego CI daleko (tak samo jak i każdemu z nas). Dla Ciebie lepiej ciepać na trequa Perejre niż Draxlera, bo opierasz sie na jakis statach z whoscored niż zakupić chłopa który mimo swoich kontuzji posiada największy talent i umiejętności wśród U-21.

P.S Idź płacz dalej nad odejściem Vidala.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:06

Powiem tylko tyle. .....Vidal też nie był treqiem, a niech mi ktoś powie na jakiej pozycji grał w ostatnim sezonie? Zresztą Julian umożliwiłby grę zarówno systemem 4:3:1:2 jak i 4:3:3. Wszystko zależy od tego jakby wychodziła mu gra w danej formacji

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:08

No dokładnie, i mieliśmy 2x mniej pożytku z Vidala za napastnikami niż grającego pól-prawego w pomocy.

Nie skreślam Draxlera jako trequa, ale mi on osobiście nie pasuje na środku ofensywnego pomocnika.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:29

Mi Draxler podoba się bardziej niż Diego, który w Turynie witany był jak zbawca. Choćby właśnie, dlatego że dobrze czuje się na tym lewym skrzydle.

Swoją drogą tak się szarpiemy z Niemcem i możemy zostać z niczym więc kompletnie nie rozumiem pozostawienia Berardiego w Sassuolo. Tak, wiem że chłopak sam tak zdecydował, bo chce jechać z kadrą na turniej w 2016 roku, ale mi takie ustawienie wygląda naprawdę perspektywicznie: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - ŚP, Marchisio, Pogba - Berardi, Dybala - Morata/Mandzukic. Może nie od razu by to świetnie trybiło, ale przy dużej elastyczności taktycznej Allegriego uważam, że taki system miałby szanse świetnie funkcjonować.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:51

Arbuzini pisze:Mi Draxler podoba się bardziej niż Diego, który w Turynie witany był jak zbawca. Choćby właśnie, dlatego że dobrze czuje się na tym lewym skrzydle.

Swoją drogą tak się szarpiemy z Niemcem i możemy zostać z niczym więc kompletnie nie rozumiem pozostawienia Berardiego w Sassuolo. Tak, wiem że chłopak sam tak zdecydował, bo chce jechać z kadrą na turniej w 2016 roku, ale mi takie ustawienie wygląda naprawdę perspektywicznie: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - ŚP, Marchisio, Pogba - Berardi, Dybala - Morata/Mandzukic. Może nie od razu by to świetnie trybiło, ale przy dużej elastyczności taktycznej Allegriego uważam, że taki system miałby szanse świetnie funkcjonować.
Dokładnie Draxler jeżeli teraz by przychodził pełniłby rzeczywiście rolę treka, ale fakt, że jest to zawodnik na tyle elastyczny, że możemy go spokojnie ustawić na lewej flance jest tylko kolejnym atutem. W przyszłości być może będziemy dążyć do gry 4 4 3 i będziemy mieć do tego ustawia gotowego zawodnika.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 15:57

W angielskiej prasie wyczytałem informację że w niedługim czasie możemy zgłosić się po Ramireza z Chelsea. Natomiast Mediaset twierdzi że P$g nie rezygnuje z walki o Siekiere mimo że jest bardzo blisko podpisania kontraktu z nami.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 16:10

Trzeba pożegnać Islę i Llorente żeby zrobić miejsce na liście zgłoszeniowej dla nowych graczy, Siqueira automatycznie w miejsce,które zwolni Isla no i gdzieś sprzedać Llorente. Myślę,że ta opieszałość w pozyskaniu jakiegoś pomocnika ma też związek z sytuacją Ferdka bo pewnie zarząd nie chce doprowadzić do sytuacji w której Allegri będzie musiał kogoś skreślić i go nie zgłosić do rozgrywek. Dlatego sprzedaż Llorente to w mojej ocenie jeden z kluczy do przyjścia pomocnika.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 16:25

AdiJuve pisze:Sprzedaż Llorente to w mojej ocenie jeden z kluczy do przyjścia pomocnika.
Nie mogę się z tym zgodzić.......to po co negocjujemy z Schalke zakup Draxlera. Jak zaakceptują przykładowo naszą ofertę, to przecież nie powiemy nagle, że z transferu nici, bo nie sprzedaliśmy Lorka :D

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 28 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 16:32

Yaro417 pisze:
AdiJuve pisze:Sprzedaż Llorente to w mojej ocenie jeden z kluczy do przyjścia pomocnika.
Nie mogę się z tym zgodzić.......to po co negocjujemy z Schalke zakup Draxlera. Jak zaakceptują przykładowo naszą ofertę, to przecież nie powiemy nagle, że z transferu nici, bo nie sprzedaliśmy Lorka :D
Napisałem jeden z kluczy,może równocześnie negocjują odejście Ferdka i transfer Draxlera,ale z Niemcem grają na razie ostrożnie bo chcą wcześniej uregulować sytuację z Hiszpanem, te negocjacje trwają już wg mediów dość długo i pewnie trochę potrwają, wiadomo kasa jest pewnie głównym czynnikiem,ale miejsce w drużynie też trzeba Draxlerowi zrobić, bo chyba nikt nie myśli usadzić Ferdka z 4,5 bańkową pensją na trybuny. Amaurim to on nie jest.

slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2015, 16:44

https://www.youtube.com/watch?v=jA4S3BmeKOk

Widać, że chłopak jest uniwersalny i lubi poruszać się po całym boisku, kwestia ustawienia, ale w środku potrafi sobie poradzić.

Zablokowany