Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 16:34

jarmel pisze:
Storari/Buffon - Bonucci/Kielon/Sorensen/Grosso/Traore - Pepe/Krasic/Marchisio/Aquilani/Melo/Salihamidzic - Del Piero/Matri/Toni
Bartek88 pisze: Wielu z nich to doswiadczeni pilkarze i ten sklad byl jak najbardziej na 4 miejsce.
Kto? Grosso, Hasan czy Toni?
Nie doświadczeni, a starzy i wypaleni, a to jest różnica.
Bonucci, Sorensen, Traore, Pepe powinni być tylko zmiennikami. Aquilani okazał się za słaby.
No to ilu ich zostało z tego podanego przez Ciebei składu?
Wypaleni czy nie wypaleni, po boisku biegac potrafia i maja doswiadczenie i wiedze o grze najwieksza w druzynie co jest ich atutem. Jak bys nie widzial taki Hassan gdy wchodzil na boisko sprawial, ze albo strzelalismy gola albo wkoncu w polu karnym dostawali dokladnie dosrodkowanie/wrzutke. Przeciwny Grossowi bylem, ale pokazal, ze jak chce to potrafi dobrze podac. Toni to tez stary dziad, ale strzelil nam z jednego gola.
Zmiennikami owszem, ale w druzynie, ktora walczy o 1 miejsce i LM a nie o kwalifikacje do niej...
Patrzac na mecze ja nie widzialem niezgrania czy nie potrafiacych kopnac pilki zawodnikow, ja widzialem brak kompletnej motywacji, stylu, spokoju i charakteru gry, oraz co wazniejsze madrego POMYSLU na ową gre w ataku jak i obronie. Dziwnym trafem w wiekszosci strzelilalismy bramki nie po naszej skladnie i dobrze wyprowadzonej akcji, ale po bledach przeciwnikow, albo po farcionym strzale z glowki, nogi z pierwszej pilki, ktora sie odbila gdzies od kogos.
Fakt, ze moze by to inaczej wygladalo jak bysmy mieli same gwiazdy w pomocy, ataku, obronie, tylko dobrego trenera poznaje sie po tym, ze z niczego potrafi cos stworzyc. On z 'czegos' nie potrafil nic stworzyc. Skoro nie potrafil dotrzec do glow przecietnych zawodnikow to wydaje sie smieszne, zeby to potrafi z kims swiatowej klasy. Jeszcze te jego super defensywne zmiany, gdy remisujemy... i osiagamy 7 miejsce (o ile 7 miejsce... :roll: ) skladem, ktory powinien bez problemu wygrac 4 mecze wiecej i byc na conajmniej 4 lokacie. Ewidentnie wina trenera.
Popatrzcie sobie na poprzedni Inter z Mourinho. Jak dla mnie ten sklad nie byl ewidentnie na wygranie LM,zwlaszcza ogranie takich druzyn jak Bayern czy Barcelona. Ale mieli trenera, kogos kto potrafil pojsc do szatni i wbic takiemu Milito, ze wielka gwiazda tylko musi to pokazac. I co? Tez stary dziad, podobnie do Del Piero czy Toniego.
I moge sie zalozyc, ze Del Nieri nigdy ale to nigdy nie dostosowywal taktyki gry pod druzyne, tylko na sztywno probowal grac tym samym przeciwko Interowi jak i Bari.
My chyba mamy jakies szczescie do trenerow. Zacheroni w poprzednim sezonie tez probowal leciec w dzien na slonce z motyka w reku, grajac 3 defensywnymi pomocnikami i oczekujac od nich rozgrywania pilki...

KLIK ==>www
Kogucik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:31

Ancelotti odchodzi : http://chelsea.pl/news_297_ancelottiodchodzizchelsea

Wiem, że jego przygoda z Juve nie była udana, ale to dalej świetny szkoleniowiec.... Idealny na następce Siwego....

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:33

Kogucik pisze:Ancelotti odchodzi : http://chelsea.pl/news_297_ancelottiodchodzizchelsea

Wiem, że jego przygoda z Juve nie była udana, ale to dalej świetny szkoleniowiec.... Idealny na następce Siwego....
i coś mi się zdaje, że albo trafi do Romy albo do nas ;)

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:35

Kogucik pisze:Ancelotti odchodzi : http://chelsea.pl/news_297_ancelottiodchodzizchelsea

Zdecydowanie byłbym za. Swoją drogą, ciekawe, kto teraz obejmie Chelsea. Wątpię, że Real puści Mou, VB podkreśla, że zostaje w Porto, a to pozostawia mało ludzi, których skłonny byłby zatrudnić Abramowicz.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:38

Ja bym nie chciał Ancelottiego w Juventusie, nie wiem do końca dlaczego, ale mam wrażenie, że trochę się wypalił we Włoszech. Poza tym, pamiętam narzekania kibiców Milanu na niego w ostatnich sezonach.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:43

Antichrist pisze:

Zdecydowanie byłbym za. Swoją drogą, ciekawe, kto teraz obejmie Chelsea. Wątpię, że Real puści Mou, VB podkreśla, że zostaje w Porto, a to pozostawia mało ludzi, których skłonny byłby zatrudnić Abramowicz.
A co mi tam. Powiem to :D :rotfl: Przepraszam z góry wszystkich za traumę psychiczną ale myślę, że :rotfl: Romek zatrudni Del Neriego, widząc jakich cudów dokonał on z JUve! :rotfl:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:43

dr.DeV pisze:i coś mi się zdaje, że albo trafi do Romy albo do nas ;)
Do Romy trafi.
Antichrist pisze:Swoją drogą, ciekawe, kto teraz obejmie Chelsea. Wątpię, że Real puści Mou, VB podkreśla, że zostaje w Porto, a to pozostawia mało ludzi, których skłonny byłby zatrudnić Abramowicz.
Piniędzmi można ludzi przekonać. Żaden trener nie jest przywiązany łańcuchami do swojego klubu.

Kwestia dni jak Juventus oficjalnie zaprezentuje Conte.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:51

szczypek pisze:Kwestia dni jak Juventus oficjalnie zaprezentuje Conte.
niech pan patrzy panie szczypku
Marotta pisze:Na przyszły sezon pozostanie sporo piłkarzy z obecnego składu, lecz nie obejdzie się bez wzmocnień. W poniedziałek oficjalnie ogłoszony zostanie Antonio Conte. Dziękujemy Luigiemu Del Neriemu za wszystko, co osiągnął w tym sezonie.
Umiarkowanie szczęśliwy jestem. Wolałbym Didiera, ale wiem, że Antonio to Juventino z krwi i kości więc nie pozwoli aby piłkarze traktowali nasz klub jak każdy inny.

Obrazek
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 21:51

A wg mnie nie zmarnuja takiej szansy i zatrudnia Ancelottiego.
Ancelotii - Conte = rachunek prosty

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:13

Jesteśmy w takiej sytuacji, w której eksperymentowanie z mało doświadczonym trenerem nie powinno mieć miejsca, chociaż Conte to trener, który wie, ile znaczy ta marka i czego oczekuje się od piłkarzy tego klubu. Ja jednak jestem pozytywnie nastawiony. :wink: Wydaje mi się, że Antonio ma odpowiednią mentalność i jest w stanie "zaszczepić" ją w piłkarzach.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:18

--Maq-- pisze:Wydaje mi się, że Antonio ma odpowiednią mentalność i jest w stanie "zaszczepić" ją w piłkarzach.
oho, zaczyna się. Następny sezon to samo będzie, piach, piach, piach.
Ta sama półka co Ferrara, niestety.

Mam dziwne wrażenie, że większość z nas przyzwyczaja się do średniactwa jakie prezentuje Juve. Nie o to w tym chodzi. My mamy właśnie zawsze narzekać i dążyć do doskonałości. To jest prawdziwa mentalność. Co to w ogóle za pomysł, żeby być zadowolonym z trenera Sieny?! Ludzie, TRENERA SIENY!
Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, 22:21 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:20

jedyne co nam zostało to trzymać kciuki za nowego trenera!!! Antonio I believe in you!!

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:20

mateelv pisze:
--Maq-- pisze:Wydaje mi się, że Antonio ma odpowiednią mentalność i jest w stanie "zaszczepić" ją w piłkarzach.
A co? Na Boasa czy kogoś podobnego liczyłeś?

Obrazek
Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:24

mateelv pisze:
A założymy się, że będzie lepiej niż za Ferrary?

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2011, 22:25

--Maq-- pisze:
mateelv pisze:
A co? Na Boasa czy kogoś podobnego liczyłeś?
A to na kogo liczyłem to inna sprawa. Pije do tego, jak łatwo większość z nas popada w mierność z oczekiwaniami, z resztą tak samo jak Juventus.
Ta cała pseudo mentalność zaszczepiana jest w większości kibiców Juve na forum. Niektórzy już pogodzili się z obecną sytuacją, czyli wyborem na trenera Conte. Co to ma być?! Jesteśmy świadkami popadania Juventusu w ruinę i jeszcze cieszymy się z Antonio? Kurde, to jakaś paranoja.

Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć tego, jak historia się powtarza. Znowu pokładamy nadzieje w Juventinim, facecie bez większego doświadczenia, który nie obejmuje jednej z najlepszych drużyn świata (jak Guardiola swojego czasu) tylko 7 drużynę przesłabej Serie A.

Zablokowany