Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
Sentyment na pewno jakiś pozostał, więc może to nam pomóc.@D@$ pisze:Zidane pomoże? Niekoniecznie. On ma w interesie sprzedać jak najdrożej, chyba że będą dwie porównywalne oferty to wtedy może będzie chętniejszy dla Juventusu.
Z jednej strony fakt, nikogo z głośnym nazwiskiem jeszcze nie sprowadził, ale z drugiej strony - nie sprowadził dla tego, że twardo stawia warunki, a to było największym chyba zarzutem wobec Secco.jackop pisze:Marotta na gorącym krześle?
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Mało jest na świecie tak lojalnych zawodników. Z klubem na dobre i na złe 
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Piti
- Juventino
kibice diablow bardzo ubolewaja nad tym, ze Markiz do nich nie dołączy
- ww
- Juventino
Oczywiście spora część tutejszych userów sprzedałaby go za worek kartofli :lol:Bazyliszek pisze:kibice diablow bardzo ubolewaja nad tym, ze Markiz do nich nie dołączy
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Daj spokój Oni się nie znają, potwierdzone info od Zduna i tego drugiego (nie pamiętam nicku)Bazyliszek pisze:kibice diablow bardzo ubolewaja nad tym, ze Markiz do nich nie dołączy
Są oferty za Fabio, więc myślę ,że ktoś z trójki Jojo, Igła, Tevez do nas przejdzie.
- ww
- Juventino
Ile Jojo miałby u nas zarabiać ? Bo ciekawi mnie co by się bardziej opłacało, 10 mln i hiper pensja Teveza ( ale pewnie mimo wszystko max 3 - 4 lata na poziomie), czy hiper kwota za Jojo ale pewnie mniejsza pensja. Zresztą póki co w Juve nikt tak bardzo nie odstawał, ale mieć topa z 3 milionowym kontraktem to raczej mrzonki. No i jeżeli Pogba utrzyma progres i zostanie z nami, to za kilka lat też będzie pobierał na poziomie tych najlepszych. (zaraz sie doczepi pewnie do niego jakiś lejs czy inna kokakola)Smok-u pisze:Są oferty za Fabio, więc myślę ,że ktoś z trójki Jojo, Igła, Tevez do nas przejdzie.
- pumex
- Juventino
Tevez jest ponoć rozpatrywany jako alternatywa dla Joveticia. Higuain to całkowicie osobny temat. Jeden z tej trójki to absolutne minimum, co finalnie i tak by mnie trochę rozczarowało. Dwóch, tzn [Tevez lub Jovetic]+Higuain...oo, to byłaby już inna rozmowa.Smok-u pisze:Są oferty za Fabio, więc myślę ,że ktoś z trójki Jojo, Igła, Tevez do nas przejdzie.

- ewerthon
- Juventino
To przygotuj się na rozczarowanie. Dwóch na 90% do Juve nie dołączy. Mogę się nawet założyć. Rok temu też w tym okresie huczało w podobny sposób, że zasili nas Suarez, Van Persie czy Igła i zakładałem się, że na stówę żaden nie przyjdzie (pozdro dla Zambrotty). Prawdopodobna opcja to Higuain + Llorente + Giovinco, Vucinic, Matri/Quagliarella.pumex pisze:Jeden z tej trójki to absolutne minimum, co finalnie i tak by mnie trochę rozczarowało.
- Dante93
- Juventino
I szczerze mówiąc to jeżeli do LL i Higuaina dostaniemy jakiegoś ogarniętego WB (Cuardado?ewerthon pisze:Prawdopodobna opcja to Higuain + Llorente + Giovinco, Vucinic, Matri/Quagliarella.

Jeżeli skończy na tym, że jedynym sensownym wzmocnieniem będzie Igła/Jove a reszta to będą zapchajdziury to szczerze mówiąc będe rozczarowany. Obecnie do renowacji mamy cały atak a do tego nie mamy nawet jednego skrzydłowego który nadawałby się do gry na najwyższym poziomie (sory Stefan, jesteś obrońcą i nic tego nie zmieni). Czyli w gruncie rzeczy 4 pozycje które nalezałoby z roku na rok ulepszać. Jeżeli uda nam się zalepić w te mercato przynajmniej dwie (może to być dwóch napastników z topu, może być napastnik i jeden WB) to będe całkowicie usatysfakcjonowany.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- pumex
- Juventino
W zasadzie jestem przygotowany na klapę, co i tak nie zahamuje mojego rozczarowania. Jeden topowy zawodnik do ataku, tylko jeden, to jednak zbyt mało jak na klub z takimi problemami w ataku i z takimi ambicjami, które przecież nie są chorym wymysłem kibiców, tylko stanowiskiem klubowych włodarzy, którzy regularnie paplają coś o zwycięstwie Lidze Mistrzów.ewerthon pisze:To przygotuj się na rozczarowaniepumex pisze:Jeden z tej trójki to absolutne minimum, co finalnie i tak by mnie trochę rozczarowało.
Ogólnie, dzisiejszy news o chmurach nad Marottą (abstrahując od prawdziwości tych doniesień) chyba po części oddaje nastroje włoskich kibiców, którzy mają już dość pustego gadania i oczekują działania, bo boją się, że z obecną marottową polityką nie wskoczymy o poziom wyżej. Widać to wyraźnie w ankietach czy w forumowych dyskusjach, a także w głosie bardziej znanych kibiców, jak choćby u Chirico, który ostatnio nieźle najeżdżał na Marottę. Tak więc, nie tylko u nas na JP jest ujadanie jeszcze przed początkiem mercato
edit:
Są chętni? Na razie tylko wg prasy. Prawda jest taka, że Matri i Quag są lekko podstarzałymi, stosunkowo dużo zarabiającymi zawodnikami ze średniej półki, którzy w wielu przypadkach są poza zasięgiem europejskich średniaków a przy tym zbyt słabi dla gigantów. Tak więc do plotek o sprzedaży jednego czy drugiego podchodzę z większym dystansem niż do informacji o sprowadzeniu topa.Crunny pisze:Są chętni na naszych napastników, więc mamy szansę wymienić Matriego (8-10 mln) + Quagliarellę (10-12 mln)
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2013, 18:58 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Są chętni na naszych napastników, więc mamy szansę wymienić Matriego (8-10 mln) + Quagliarellę (10-12 mln) na Llorente (0 mln) + Higuaina (28 mln), tracąc na tej roszadzie jedynie 6-10 mln, a zyskując graczy lepszych, młodszych i bardziej doświadczonych na arenie międzynarodowej. Tylko Marotta musi działać i opchnąć gdzieś Matriego i Quagliarellę, a wtedy to i pieniążki na Higuaina się znajdą 

- Lucas87
- Juventino
Właśnie nie należy traktować Teveza jako alternatywy dla JoJo ani na odwrót. Dwóch niezwykle kreatywnych graczy plus Llorente na szpicy dawałoby podstawy do myślenia o rywalizacji z najlepszymi
Ale pomimo to uważam, że gdyby doszło do transferu Carlosa za pomocą Melo to byłoby istne mistrzostwo
.

- Zdun
- Juventino
Alexis Sanchez :lol: to by była dopiero tragedia a nie wzmocnienie 
Tak smoku oni sie nie znają....kibice United tez mowili ze Pogba jest beznadziejny...
Priorytet Higuain. Jak mozna wyciągnać Igłe to po co brać Teveza ktorego Igła na dobre sadza w reprezentacji na ławce ?

Tak smoku oni sie nie znają....kibice United tez mowili ze Pogba jest beznadziejny...

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2013, 19:18 przez Zdun, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dolce Vita
- Juventino
Tylko hiper pensje Teveza mało kto przebije, a jak Jojo będzie zarabiał 4mln euro i wybuchnie talentem to zaraz ustawi się kolejka chętnych i będzie gorąco...
Tylko hiper pensje Teveza mało kto przebije, a jak Jojo będzie zarabiał 4mln euro i wybuchnie talentem to zaraz ustawi się kolejka chętnych i będzie gorąco...
Co do kibiców Utd to chyba jednak troszkę się znają co poniektórzy

Co do kibiców Utd to chyba jednak troszkę się znają co poniektórzy

Miło, że inni zaczynają nas doceniaćjakiś znawca futbolu z devilpage.pl pisze:Co prawda wolałbym Vidala, ale oba transfery są całkowicie nierealne. Juve będzie chciało powalczyć w Europie. Obronę i pomoc mają świetną, tylko atak wzmocnić, co właśnie robią i mogą walczyć o LM. Genialna drużyna. Najlepszy środek pomocy na świecie.

Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2013, 19:22 przez Dolce Vita, łącznie zmieniany 3 razy.