Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:08

Kataklizm nie spina się tak. Nie mam teraz czasu szukać źródła ale gdzieś rano przeczytałem ze blaise się sam wycofał lub zażądał zaporowe sumy 10 koła.

Co do alternatyw - myślę że za 30 baniek możemy wziąć Kovacica

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:11

Robaku, ja to w ogóle myślę, że spróbujemy jeszcze z większością jeśli nie wszystkimi imionami jakie się przewijają w kontekście naszej pomocy porozmawiać. Ale Wolfsburg się okazuje bardziej takim Schalke niż Beyernem, z Sissoko będzie ciężko bo spadkowicze z Newcastle chcą na nim ewidentnie grubo zarobić, z Porto negocjuje się zawsze ciężko bo trzeba naprawdę dobrze posmarować itd. Ja się nie boję tej sytuacji i wydaje mi się, że ktoś przyjdzie i nie będzie tą typową zapchajdziurą, ale czasu coraz mniej, pula piłkarzy nadających się coraz mniejsza a tej jakości w pomocy jednak trochę brak.

Ja myślę, że Max przed podpisaniem nowej umowy poczuł się na tyle pewnie już, że chciał zaatakować to LM całkowicie na poważnie. W sensie, chciał dostać skład na poziomie personalnym wielkiej trójki, z którym jeśli mimo wszystko nie dałby rady to całą winę z pełnym przekonaniem mógłby wziąć na siebie. W obecnej sytuacji, mimo, że kadra jest już naprawdę mocna, jednak czegoś brakuje. To tak jakbyście się sami postawili w sytuacji trenera Juve. Czy z tą drużyną bylibyście gotowi zadeklarować, że idziecie po puchar LM a jeśli Wam się to nie uda to albo podacie się sami do dymisji albo zarząd może Was zwolnić? Ja mimo wszystko nie. Ale oczywiście, to czy Allegri naprawdę był niepocieszony czy nie to dalej sfera spekulacji.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:20

Ja się jednak zastanawiam czy myślimy o 2 pomocnikach + Cuadrado, czy o 1 pomocniku plus Cuadrado? No bo tak skoro próbujemy obniżać cenę za Matuidiego, Cuadrado zaś ma być wypożyczony, może to świadczyć o tym że atakujemy po jeszcze kogoś - James :smile: - kasę na mercato jakąś przeznaczoną mamy, aktualnie jesteśmy lekko na plusie, dodatkowo Zaza ma lada chwila odejść za ponad 20 mln € - więc kto wie? Tylko pytanie kto jeszcze będzie musiał odejść - by zwolnić miejsce w kadrze? Ponieważ 3 nowych wymusi jakieś transfery out.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:22

Abstrahując od tego czy transfer Jamesa jest realny czy nie - jeśli Kolumbijczyk miałby nas zasilić to wątpię w jednoczesne przybycie Cuadrado, prędzej kogoś do środka usposobionego defensywnie (np. Gustavo). Ale to tylko dywagacje.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 54 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:30

CavAllano pisze:Abstrahując od tego czy transfer Jamesa jest realny czy nie - jeśli Kolumbijczyk miałby nas zasilić to wątpię w jednoczesne przybycie Cuadrado, prędzej kogoś do środka usposobionego defensywnie (np. Gustavo). Ale to tylko dywagacje.
Dokładnie. Jeśli James miałby przyjść to dodatkowo ktoś defensywny (Gustavo). Co do Cuadrado, jeśli to miałoby być wypożyczenie, to może nie mieć z transferem Jamesa nic wspólnego. Cóż czekamy...

Jeśli Matuidi nie przyjdzie i przedłuży kontrakt, to wiadomo o co chodzi :)

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:32

Widze, ze niektorych znowu ponosi. Zaden James nie przyjdzie, radze przygotowac sie na tuzow w rodzaju Juraja Kucki. :D

Make friends for life or make hardcore enemies!
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:34

Niech Was nie ponosi. Jeśli z Jamesem faktycznie coś tam na rzeczy jest to sytuacja wygląda albo on albo Cuadrado. Nie ma miejsca żeby upchnąć do kadry 3 nowych piłkarzy.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:45

James kupił dom w Turynie, by go wynająć Cuadrado. Lepiej przecież płacić czynsz ziomkowi, niż jakiemuś frajerowi. :prochno:

Ja myślę, że mimo wszystko PSG nas chce wycisnąć jak cytrynę. Wiedzą, że mamy kasę, że nam się tyłek pali, bo jeśli nie Blaise, to już nikogo konkretnego nie znajdziemy. Mam nadzieję, że jeszcze trochę nas przetrzymają,

Jeśli nie, to błagam - tylko nie Sissoko. :doh:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:57

RICTOR pisze:Niech Was nie ponosi. Jeśli z Jamesem faktycznie coś tam na rzeczy jest to sytuacja wygląda albo on albo Cuadrado. Nie ma miejsca żeby upchnąć do kadry 3 nowych piłkarzy.
Dlaczego? Niech ktoś dokładnie policzy, Pereyra już odszedł, Zaza odchodzi, Hernanes nie będzie zgłoszony, jeśli nie odejdzie. Przed odejściem Pogby było mówiło się o jeszcze jednym pomocniku i graczu ofensywnym za Zaze - Gabriel.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2016, 14:57 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Mily

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:57

W weekend nie działamy, czyli zostaną nam 3 dni na znalezienie dwóch zawodników do środka pola. Tragedia. Marotta jak zwykle śpi i czeka do samego końca, w poniedziałek przeczytamy że Matuidi już pozamiatany, a my na koniec sprowadzimy kogoś pokroju Hernanesa...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 14:58

w takim razie podsycam dalej:
Luiz Gustavo, Brozo i.... Betancur :) :bravo:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 15:03

Robaku pisze:w takim razie podsycam dalej:
Luiz Gustavo, Brozo i.... Betancur :) :bravo:
Daj spokój z tym Brozoviciem, serio myślisz, że go pozyskamy? ;) Urugwajczyk ma pozostać w Boce na kolejny sezon.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 15:08

mniemam, że Juve (zarząd wraz z trenerem ) są na tak bardzo dla Chorwata. Cena też jest dla nas ok, pytanie tylko, czy Inter się skusi. Mówi się o dwóch zainteresowanych - Conte i Wenger. Jeśli okaże się, że tam jednak ogarną sobie innych zawodników np. James do Chelsea, a Arsenal coś wymyśli, to Inter w ostatnie dni nam opchnie go, żeby ogarnąć FFP, więc musi być sprzyjający zbieg okoliczności, żeby Brozo do nas dotarł.
A co do Betancura, jeśli będzie fuckup z innymi zawodnikami, to nie zdziwie się jeśli Marotta sciągnie go własnie dlatego, żeby nie zrobić kolejnego Hernanesa.

Coraz mniej za to wierze w Gustavo, dzisiaj od pierwszych minut do tego z kapitańską opaską. Chłopak do nas się wdzięczył, ale myśmy chyba nie odwzajmnieli tego do końca, tylko flirtowali z innymi i być może się do nas zraził.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 27 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 15:09

Obawiam się, że jeżeli faktycznie dysponujemy jeszcze jakimiś pokaźnymi środkami i chcemy sprowadzić naprawdę dobrego piłkarza, to na ten moment pozostaje nam tylko szukać zawodnika z klauzulą odstępnego w kontrakcie, o ile nie chcemy skończyć z kolejnym półśrodkiem. No chyba że Marotta robił na kilka frontów i już dawno ma nagranego kogoś sensownego na wypadek faila z Matuidim.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2016, 15:16

Najśmieszniejsze jest to, że my w tym okienku nie wydaliśmy jeszcze ani grosza..

Wpływy - 158,70 mln €
Wydatki - 157,50 mln €

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zablokowany