Mercato (LATO 2017)
- gucio_juve
- Juventino
Mediaset coś, a lubię ich informacje w takim stylu - często się sprawdzają. Dodatkowo, sam Schick woli nas, aniżeli Inter. Marotta już podobno powiedział zarządcom Sampy, że wpłacimy klauzulę.Osgiliath pisze:Juventus will pay the €25m release clause in Schick's contract. Juve now need to find an agreement with the player. (Mediaset)
Ktoś, coś, czy stare? Inaczej jarałbym się równie mocno jak po wczorajszej wygranej
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Oby takie postawienie sprawy bez negocjacji oznaczało też brak wypożyczeń. Chłopak jeszcze za młody i świeży w świecie calcio żeby wykłucac się o minuty ale już zaadoptowany i sprawdzony jako joker. Do ideału brakuje tylko włoskiego paszportu.
calma calma
- Karowiew
- Juventino
Lemina ponoć wpadł w oko działaczom Arsenalu: http://www.goal.com/en-gb/news/2892/tra ... _HP_RI_1_2
Fajnie, gdyby to wszystko była prawda, bo sumka, o której mowa, to 20 mln funtów
Fajnie, gdyby to wszystko była prawda, bo sumka, o której mowa, to 20 mln funtów

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To się faktycznie pojawiło dzisiaj. Ale zobaczymy, co z tego wyniknie. Ponoć Marotta poinformował Ferrero, że nic nas nie interesuje, wpłacamy klauzulę i bierzemy chłopaka. "Pozostaje" dogadać się z samym Czechem, ale tu rzekomo jesteśmy optymistami. Teraz pytanie czy to twórcza działalność tego źródła, czy też prawda.Osgiliath pisze:Juventus will pay the €25m release clause in Schick's contract. Juve now need to find an agreement with the player. (Mediaset)
Ktoś, coś, czy stare? Inaczej jarałbym się równie mocno jak po wczorajszej wygranej
Keita z Schickiem w jedno okienko i byłoby cudnie.
- Poulinho
- Juventino
Wątpię, że nawet jeśli kupimy Czecha wyląduje u nas już od razu. Zresztą nie wróżę tego żadnej drużynie. Schick według mnie zostanie jeszcze na sezon w Sampdorii, bo we wszystkich innych zespołach, które są nim podobno zainteresowane grzałby ławę. Zresztą nawet w tym sezonie przez większość czasu ją grzeje. Jego droga do zawodnika odciążającego Higuaina jest jeszcze długa 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jak ktoś jest dobry, to bez względu na wiek może sobie wywalczyć sporą ilość rozegranych minut już w pierwszym sezonie w mocnym klubie. Gagliardini (mimo tego, że Inter jest w rozsypce, ale ich pomoc na papierze nie wygląda źle) to jednak potrafił się przebić do pierwszego składu, a wielu forumowiczów złośliwie zarzekało się, że jak go odpuściliśmy na rzecz klubu z Mediolanu, to tam tylko będzie grzał ławę i się zmarnuje i ponadto jest słaby.Poulinho pisze:Wątpię, że nawet jeśli kupimy Czecha wyląduje u nas już od razu. Zresztą nie wróżę tego żadnej drużynie. Schick według mnie zostanie jeszcze na sezon w Sampdorii, bo we wszystkich innych zespołach, które są nim podobno zainteresowane grzałby ławę. Zresztą nawet w tym sezonie przez większość czasu ją grzeje. Jego droga do zawodnika odciążającego Higuaina jest jeszcze długa
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- pablo1503
- Juventino
Nie widzi mi się ten Keita. Było głośno o jego talencie bodajże 3 sezony temu, ludzie zaczęli się podniecać, a potem chłopak trochę przepadł. W jego miejsce wskoczył Anderson i historia zatoczyła koło. Rozegrał świetny sezon, każdy napalił się na młodego Brazola, po czym ten również obniżył loty. W tym roku to Hiszpan znów pojawił się na salonach i po raz kolejny duże kluby zaczęły spoglądać w jego stronę.CavAllano pisze:Keita z Schickiem w jedno okienko i byłoby cudnie.
Z w/w dwójki wolałbym Brazylijczyka. Wydaje mi się, że jako piłkarz jest po prostu lepszy. Anderson, w przeciwieństwie do czarnoskórego napastnika, myśli na boisku. Gdy dostanie piłkę, to wie co z nią zrobić. Jego celem nie jest tylko dostanie się jak najszybciej pod bramkę przeciwnika. Jak trzeba, to poczeka, zastawi się i odegra do lepiej ustawionego rywala. Keita natomiast... no cóż, on wygląda na gościa, który ma jeden cel - atakować. Głowa w dół i do przodu. Nie ma opcji rozegrania? Po co wycofywać, lepiej się wpieprzyć między trzech defensorów i stracić piłkę. Przypomina mi on takiego Krasicia czy Walcotta. Anderson z kolei jest bardziej dojrzałym i uniwersalnym zawodnikiem, taki Sanchez przy zachowaniu odpowiednich proporcji. No i podobno ma poukładane w głowie, czego nie można powiedzieć o Keicie.
Schicka brałbym jak cholera. Nie będę zgrywał szpeca i opowiadał gruszek na wierzbie. Widziałem chłopaka w raptem kilku meczach, los chciał, że w każdym z nich wypadał co najmniej dobrze. Jest instynkt napadziora i bardzo dobra technika. Wygląda też na dość silnego zawodnika. Idealny kandydat na zmiennika Higuaina, a potem, kto wie, może jego następce.
Nadal wierzę w Pjace. Szkoda jego kontuzji, bo w ostatnim miesiącu miałby masę okazji do pokazania się na boisku.

- mrozzi
- Juventino
W moich oczach Keita ma większy potencjał od Andersona, ale to tylko moja opinia rzecz jasna. Problem polega na tym, że lubi sobie zapyskować, jest krnąbrny, nieposłuszny i ma problem z głową na boisku. ALE. Jednocześnie nie mam wątpliwości, że u nas bardzo by dojrzał, bo nikt by tego nie tolerował. Piłkarsko widać u niego ten magic touch. I przede wszystkim pisze się o bardzo poważnym zainteresowaniu jego osobą z naszej strony. O Andersonie ucichło, chłopak ewidentnie przygasł.
- wagner
- Juventino
Może dojrzałby jako człowiek, stałby się mężczyzną, ale jestem pełen obaw w odnalezieniu się w defensywnej grze zespołu. Zwolnieni z tego obowiązku w dużym natężeniu jest Higuain i Dybala na trzeciego takiego gracza sobie nie pozwolimy. Nasi skrzydłowy w taktyce 4-2-3-1 muszą być graczami aktywnymi w poczynaniach defensywnych Keita nijak ma się do tej charakterystyki.CavAllano pisze:W moich oczach Keita ma większy potencjał od Andersona, ale to tylko moja opinia rzecz jasna. Problem polega na tym, że lubi sobie zapyskować, jest krnąbrny, nieposłuszny i ma problem z głową na boisku. ALE. Jednocześnie nie mam wątpliwości, że u nas bardzo by dojrzał, bo nikt by tego nie tolerował. Piłkarsko widać u niego ten magic touch. I przede wszystkim pisze się o bardzo poważnym zainteresowaniu jego osobą z naszej strony. O Andersonie ucichło, chłopak ewidentnie przygasł.
Padło również nazwisko Andersona. Na szczęście nigdy z naszej strony nie było poważnego zainteresowania się tym graczem i ja również nigdy nie byłem jego zwolennikiem.
- naros
- Juventino
Czytam forum kilka razy dziennie ale praktycznie wgl się nie wypowiadam. Jednak po wczorajszym meczu chcę powiedzieć że w Turynie musi znaleźć się Milinković-Savić. Cenię chłopaka wyżej od Tolisso. Serb ma niesamowity potencjał i jest ograny w Serie A. Keita + Sergej z Lazio i jest pięknie. Pytanie czy Lotito ich obu wypuści do Turynu..

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- szymken
- Juventino
Jmercato się wzięło za twittowanie.
Z tego co zrozumiałem :
1. Z Verrattim dajemy sobie spokój
2. Nainggolan wg, wiarygodnych źródeł jest celem
3. D. Costa, Schick, Keita na atak jako cele
4. Tolisso sprawa ostygła jak na razie.
5. Aulas jest gorszy od ADL
Tak na moje krzywe włoskie tłumaczenie by to wyglądało. Jak coś źle przedstawiłem to poprawcie
.
Z tego co zrozumiałem :

Tak na moje krzywe włoskie tłumaczenie by to wyglądało. Jak coś źle przedstawiłem to poprawcie

- ballack13
- Juventino
szymken pisze:Jmercato się wzięło za twittowanie.
Z tego co zrozumiałem :
Tak na moje krzywe włoskie tłumaczenie by to wyglądało. Jak coś źle przedstawiłem to poprawcie.
ze jak ze kto ze co

Nainggolan?
Nainggolan?
Nainggolan?
hmm wedlug mnie byloby super do tego do pary Hamsik i jest "grejt" ale nie sadze zeby ktos (ten pierwszy tj Nainggolan) przeszedl do nas hejtujac nas co tydzien

no chyba ze stwierdzil:
- kur.... Pjanic 3 trofea w jeden sezon? w jeden sezon? przeciez normalnie na to trzeba 10 lat

na pewno ktos taki jak on bylby idealny do srodka
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nainggolan, Milinković-Savić, Keita, Schick - bardzo się cieszę, że w tej chwili łączą nas z tymi graczami. To niemal wszystko, co najlepsze w Serie A. Po bezczelnej akcji z Pjanicem i jeszcze bezczelniejszej z Higuainem myślę, że stać nas na wszystko. Środek pola Pjanic-Nainggolan, na ławce Khedira i Marchisio to byłaby bajka.
- mrozzi
- Juventino
Serio wierzycie w Radżję?
On prowokował kibiców Juve po strzelonej bramce. Potem dodał w wywiadzie, że ta, tu cytuję, "ta merda strzeliła wam bramkę", nawiązując do przezwisk pod jego adresem. :lol: Raczej potransferowane.