Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Z tego, co wiem, to jest to jakas plotka zapodana przez srednio mi znanego "guru" z VS (on tez sprzedal tego newsa o Ogbonnie, Verrattim, Astorim i Rossim). Curva pisal swego czasu, ze na chwile obecna nie wiadomo z kim negocjowac w sprawie Joveticia, poniewaz "ekipa zajmujaca sie transferami" we Florencji jest w rozsypce i nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za ewentualna sprzedaz Jojo. O cenach nie bylo mowy.pumex pisze: Poza tym nie wierzę w to, że Fiora oczekuje za Jo-Jo 40mln. Cena w ogóle nieadekwatna do sytuacji klubu i piłkarza.
No i skoro pojawila sie plotka dotyczaca Alexisa Sancheza na glownej (w kontekscie przeprowadzki Giovinco do Barcelony

Druga spawa to pilkarz Atheltic Bilbao - Muniain. Zgodnie z tym, co napisal Curva, mocno obserwujemy tego gracza - jednak nie wiadomo, czy zamierzamy zlozyc za Niego jakas oferte, czy tez bedziemy czekac i patrzec jak sie ten pilkarz rozwinie.
Info o Asamoahu pochodzi od L. Momblano (jego cytuje Curva). To jest niezle zrodlo, facet wiedzial swego czasu o Pirlo, a takze o Vidalu. Mozna go traktowac powaznie - ergo cos z tego powinno byc ; )
Na F-I.net mozna dzisiaj przeczytac wywiad z agentem Lealiego, ze pilkarz juz w zasadzie jest Nasz i dogadalismy sie z Brescia na 4m euro. Trzeba poczekac jedynie na oficjalne potwierdzenie transferu. W sprawie Nesty czekamy na zgode Conte. Ale nie jest powiedziane wcale, ze on taka wyrazi.
- jaqb
- Juventino
a na sj info, że złożyliśmy ofertę za suareza
taka marottową mocno - 4 mln teraz, 25 płatne w ciągu 5 lat
nie bardzo w to wierzę oczywiście, ale bardzo chciałbym tego gracza - głównie dlatego, że nie dopuszczam do siebie myśli, że pepe mógłby w przyszłym sezonie grać w pierwszym składzie

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Wielu z nas widzi w Juventusie Farfana w przyszłym sezonie. Nie wiem czy był ten fakt tu wcześniej komentowany, ale skrzydłowy Schalke nie jest zawodnikiem tanim w utrzymaniu. Ze strony niemieckiego klubu padła propozycja kontraktu na kwotę.. 6mln euro. To suma moim skromnym zdaniem za duża jak na możliwości tego zawodnika. Agent piłkarza miał zresztą odrzucić tą ofertę, żądając 14mln za samo podpisanie kontraktu. :shock:
Być może jest to kontroferta zaporowa, podyktowana chęcią opuszczenia klubu, jednak w świetle tych informacji, Farfan traci w moich oczach status potencjalnej okazji.
Źródło: http://schalke.com.pl/news/Agent-Farfan ... halke-2318
Być może jest to kontroferta zaporowa, podyktowana chęcią opuszczenia klubu, jednak w świetle tych informacji, Farfan traci w moich oczach status potencjalnej okazji.
Źródło: http://schalke.com.pl/news/Agent-Farfan ... halke-2318
Pewnie że nie jest, to praktyka powszechna, zawodnikowi z kartą na ręku zwykło płacić się więcej za podpis. Chodzi tylko o to, że kwota jakiej życzy sobie agent tego konkretnego zawodnika, jest niewspółmierne wysoka do jego umiejętności, wg. mojej opinii.jaqb pisze:z tego co kiedyś czytałem, to wcale nie jest jakaś ekstrawagancja, że zawodnik z kartą w ręku i jego agent biorą hajs za podpisanie kontraktu
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 11:31 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawSt
- Juventino
Ja jeszcze dodam parę informacji z jednego zza granicznych for.
Sportitalia: Davy Klaassen 19 letni ofensywny pomocnik z Ajaxu podobno się nim interesujemy
TMW: Fabio Paratici był na meczu Chelsea-Benfica oglądał Rodrigo, Gaitana i Meirelesa.
Di Marzio: Juve interesuje się 18 letni Matthias'em Ginter'em z Freiburga.
Jeśli kupimy obrońce to najbardziej prawdopodobnym kandydatem wydaje się Astori.
/edit no i jak już ktoś wyżej napisał podobno wpłynęła oferta za Suareza 25 albo 30mln, jeśli tak to o Joveticu możemy tylko pomarzyć
Sportitalia: Davy Klaassen 19 letni ofensywny pomocnik z Ajaxu podobno się nim interesujemy
TMW: Fabio Paratici był na meczu Chelsea-Benfica oglądał Rodrigo, Gaitana i Meirelesa.
Di Marzio: Juve interesuje się 18 letni Matthias'em Ginter'em z Freiburga.
Jeśli kupimy obrońce to najbardziej prawdopodobnym kandydatem wydaje się Astori.
/edit no i jak już ktoś wyżej napisał podobno wpłynęła oferta za Suareza 25 albo 30mln, jeśli tak to o Joveticu możemy tylko pomarzyć
- pumex
- Juventino
I to już jest bardziej sensowne... bo naprawdę... ani Fiora chyba usilnie nie chce Joveticia utrzymać, ani nie może mu nic zaoferować, ani sam zawodnik chyba nie zamierza się tam kisić kolejny rok. 40mln to cena... z kosmosu to za mało powiedziane.jakku1 pisze:na chwile obecna nie wiadomo z kim negocjowac w sprawie Joveticia, poniewaz "ekipa zajmujaca sie transferami" we Florencji jest w rozsypce i nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za ewentualna sprzedaz Jojo.
Aha, zapomniałem. Tak jak wszystko, tak i ewentualny transfer Asamoah ma jedną, w tym wypadku poważną wadę - nazywa się ona Puchar Narodów Afryki :x
Hehe, Balotelli w Juve? Powiem tak: szkoda Juventus Stadium (każdy wie, o co chodzi)

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wiesz co, po przeczytaniu biografii Zlatana przestałem być sentymentalny. Zawodnik przechodzi do klubu po ty, by grać jak najlepiej tylko może zarabiając przy tym niemałe pieniądze. Sentymenty trzeba wrzucić na jakiś inny tor. Jeśli spojrzeć na Mario jako zawodnika to jest to moim zdaniem idealny napastnik dla nas. Kogoś takiego właśnie potrzebujemy. Biorąc pod uwagę umiejętności. A kibice będą gwizdać do momentu kiedy Mario ustrzeli dublet. Gwizdy momentalnie zamienią się w brawa.pumex pisze:
Hehe, Balotelli w Juve? Powiem tak: szkoda Juventus Stadium (każdy wie, o co chodzi)
Trochę bardziej irytuje mnie jego zachowanie poza boiskowe. Jakieś petardy czy coś.
- Tacchinardi.
- Juventino
Mam pytanie co do Surareza. Premier League nie interesuje się tak bardzo, żeby śledzić średni klub jakim jest Liverpool, więc chciałbym się dowiedzieć na czym polega jego fenomen?
Gra jako "normalny" napastnik, z tego co widziałem w statystykach na WS, to ma tylko 2 występy na skrzydle. Chodzi mi o to, że w 26 występach w lidze w tym sezonie strzelił 7 bramek i zaliczył 3 asysty. Jak dla mnie to jest liczba bardzo mała, w stosunku do tego jak wysoko jest wyceniany. Nasz mocno krytykowany Matri w tylu samych występach strzelił trzy gole więcej. Jednakże Luis dostaje wysokie oceny i cieszy się dość dużą reputacją. Szczerze mówiąc, to ten rasistowski incydent mocno go wypromował (nie mówię, że pozytywnie), opisując go jako piłkarza klasowego.
Jak była mowa o Higuainie, to było narzekanie, że to brakowpychacz, a w Realu ma genialnych asystentów, dlatego jego umiejętności "pewnie" są mniejsze i sobie nie poradzi.
Więc, pytanie do znawców (bo niektórzy go po prostu lubią, bo tak) - co może nam dać Suarez za tę cenę 25-30 mln. Ja patrząc na suche fakty, pomyślałbym, że nie bramki. Ale jak wspominałem, nie wchodzę tak głęboko w PL, żeby mieć o tym pojęcie. Nie bijcie, i dobrze byłoby jakby ktoś mnie przekonał
Gra jako "normalny" napastnik, z tego co widziałem w statystykach na WS, to ma tylko 2 występy na skrzydle. Chodzi mi o to, że w 26 występach w lidze w tym sezonie strzelił 7 bramek i zaliczył 3 asysty. Jak dla mnie to jest liczba bardzo mała, w stosunku do tego jak wysoko jest wyceniany. Nasz mocno krytykowany Matri w tylu samych występach strzelił trzy gole więcej. Jednakże Luis dostaje wysokie oceny i cieszy się dość dużą reputacją. Szczerze mówiąc, to ten rasistowski incydent mocno go wypromował (nie mówię, że pozytywnie), opisując go jako piłkarza klasowego.
Jak była mowa o Higuainie, to było narzekanie, że to brakowpychacz, a w Realu ma genialnych asystentów, dlatego jego umiejętności "pewnie" są mniejsze i sobie nie poradzi.
Więc, pytanie do znawców (bo niektórzy go po prostu lubią, bo tak) - co może nam dać Suarez za tę cenę 25-30 mln. Ja patrząc na suche fakty, pomyślałbym, że nie bramki. Ale jak wspominałem, nie wchodzę tak głęboko w PL, żeby mieć o tym pojęcie. Nie bijcie, i dobrze byłoby jakby ktoś mnie przekonał
- Mrówa
- Juventino
:shock: Zejdź chłopaku na ziemię. Pomysł Stankovicia upadł dzięki naszym kibicom, a Ty wierzysz, że oklaskiwaliby Mariusza :lol: To ostatni piłkarz jaki mógłby założyć naszą koszulkę...zoff pisze:A kibice będą gwizdać do momentu kiedy Mario ustrzeli dublet. Gwizdy momentalnie zamienią się w brawa.

- pumex
- Juventino
Dla mnie Balotelli to drugi Vucinic. Oczywiście potencjał ma o wiele większy niż Czarnogórzec, ale Mario jest chyba nawet bardziej chimeryczny niż nasz Mirko. Przypominam, że nam najbardziej powinno zależeć na piłkarzu stabilnym, który regularnie będzie przesądzał o wyniku meczu, natomiast Balotelli zagra genialny mecz, po czym w trzech następnym zniechęci do siebie pół świata swoją grą, by za tydzień znowu błysnąć.zoff pisze:Wiesz co, po przeczytaniu biografii Zlatana przestałem być sentymentalny. Zawodnik przechodzi do klubu po ty, by grać jak najlepiej tylko może zarabiając przy tym niemałe pieniądze. Sentymenty trzeba wrzucić na jakiś inny tor. Jeśli spojrzeć na Mario jako zawodnika to jest to moim zdaniem idealny napastnik dla nas. Kogoś takiego właśnie potrzebujemy. Biorąc pod uwagę umiejętności. A kibice będą gwizdać do momentu kiedy Mario ustrzeli dublet. Gwizdy momentalnie zamienią się w brawa

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No tak, bo inne kluby szukają piłkarzy czarujących od święta.pumex pisze:Przypominam, że nam najbardziej powinno zależeć na piłkarzu stabilnym, który regularnie będzie przesądzał o wyniku meczu
Balotelli to science fiction. Zawodnicy są analizowani także pod względem cech mentalnych i Conte nie chce typów pokroju Mariuszka.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Błagam Cię. Kibice są głodni sukcesu. Jeśli w przyszłym sezonie ustrzelilibyśmy scudetto z Balotellim czy z Ibrą to moim zdaniem nie miało by to większej różnicy w smaku. Futbol to nie jest gra sentymentów. Ten kto tak myśli będzie przegrany.Mrówa pisze: :shock: Zejdź chłopaku na ziemię. Pomysł Stankovicia upadł dzięki naszym kibicom, a Ty wierzysz, że oklaskiwaliby Mariusza :lol: To ostatni piłkarz jaki mógłby założyć naszą koszulkę...
- samy
- Juventino
@Tacchinardi.
Cały problem moim zdaniem w tym, że Suarez jest źle wykorzystywany. To nie jest gracz na szpice, on całe swoje umiejętności pokazuje właśnie na skrzydle, gdzie może przyspieszyć, kiwnąć, dorzucić piłke czy zejść z nią do uderzenia. Przypomniał mi sie mecz z United z poprzedniego sezonu i to co zrobił z ich obroną.
(od 0:13)
Cały problem moim zdaniem w tym, że Suarez jest źle wykorzystywany. To nie jest gracz na szpice, on całe swoje umiejętności pokazuje właśnie na skrzydle, gdzie może przyspieszyć, kiwnąć, dorzucić piłke czy zejść z nią do uderzenia. Przypomniał mi sie mecz z United z poprzedniego sezonu i to co zrobił z ich obroną.
(od 0:13)
- pumex
- Juventino
Oł Je - forum Cię kocha za te, jakże trafne, błyskotliwe wstawkiOuh_yeah pisze:No tak, bo inne kluby szukają piłkarzy czarujących od świętapumex pisze:Przypominam, że nam najbardziej powinno zależeć na piłkarzu stabilnym, który regularnie będzie przesądzał o wyniku meczu

...bo Balotelli to gwarancja jakości. Taka gwarancja, ze nawet Mancini mu zaczął ufać.
Mecz się wali, postaw na SuperMario! :roll:

- Mrówa
- Juventino
No to sorry, ale nie znasz realiów, EOT.zoff pisze:Błagam Cię. Kibice są głodni sukcesu. Jeśli w przyszłym sezonie ustrzelilibyśmy scudetto z Balotellim czy z Ibrą to moim zdaniem nie miało by to większej różnicy w smaku. Futbol to nie jest gra sentymentów. Ten kto tak myśli będzie przegrany.Mrówa pisze: :shock: Zejdź chłopaku na ziemię. Pomysł Stankovicia upadł dzięki naszym kibicom, a Ty wierzysz, że oklaskiwaliby Mariusza :lol: To ostatni piłkarz jaki mógłby założyć naszą koszulkę...