Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Gandalf8
- Juventino
No i gdzie wtedy byli Buffon i Allegri? To kapitan i trener powinni kazać wszystkim zamknąć mordy i brać się za grę.towalski pisze:Przytoczę fragment z SJ
"Spór rozpoczął Alves, który zaatakował Paulo Dybalę oskarżając go o grę 'bez jaj' po otrzymaniu żółtej kartki. Brazylijczyka poparł Bonucci, który także miał napastnikowi wiele do powiedzenia. Uspokoić kolegów z zespołu próbował Barzagli, co jednak zaostrzyło sytuację, i doświadczony Włoch usłyszał do Bonucciego, że ma pilnować swoich spraw, gdyż całą pierwszą połowę przegrywał pojedynki z Marcelo. Andrea w odpowiedzi oznajmił, że utrata pierwszego gola była winą Bonucciego i gdyby nie interwencja Allegriego, to prawdopodobnie doszłoby do bójki między obrońcami. "
Czyli pretensje każdy do każdego. Gówno a nie team spirit. Nie zdziwiłbym się, jakby ktoś z szatni specjalnie wypuścił tą historię, żeby się pozbyć Bonuca. Tak przynajmniej twierdzi dziennikarz który to opisał, a Bonuc miał go pozwać.
Wszyscy gadamy o Bonuccim a ja się martwię co będzie z Schickiem

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Jak Schick zdrowy to przyjdzie, jak coś jest nie tak to zostanie w Sampdorii. Ważne jest pozbycie się konfliktowych osób, zgarnąć jakąś sensowną kasę i budować silną ławkę.
- kawek
- Juventino
Jak wygląda sprawa z FPP skosnych wydali już prawie 200 mln idą jeszcze po napadziora że szrotu zgarna może 50-60 mln od lat notuja konkretna strate a tyle hajsu w okno już poszlo i końca nie widać
Do kiedy będą musieli zbilansowac te wydatki?
Do kiedy będą musieli zbilansowac te wydatki?
- jaccek24
- Juventino
ile Wy chcecie dostać za 30 letniego obrońcę?? max 40 -50 eur
Ceny w necie to pobożne życzenia pismaków, nikt nie dawał za niego 60 -70 mln.
Niestety ceny za napastnikowi, a ceny za ofensywnych graczy to inna bajka
Zauważcie, że grube miliony placi się tylko za ofensywnych graczy i na dodatek w dobrym wieku.
Zauważcie, że grube miliony placi się tylko za ofensywnych graczy i na dodatek w dobrym wieku.
- Osgiliath
- Juventino
Akurat jeśli chodzi o Schika to jeśli wyszłyby problemy zdrowotne raczej nikt z naszych nie będzie ryzykować wydawania pieniędzy na gracza, który (tfu) może mieć problem zdrowotny w trakcie meczu...
Z tego, co słyszałem mamy wtedy iść po Keitę, więc ok.
Co do Bonu.
mam wrażenie, że po tych kwasach w szatki, które najpewniej już były i pyskówkach bonu klub chyba zdecydował się pójść drogą Vidala i zakończyć tą sprawę. Imho bardzo słusznie, bo przynajmniej tak pokazuje, że nikt nie może fikać wyżej. Alves okazał się merdą, a Bonuc co najmniej okazał brak szacunku dla klubu, który go wyprowadził na światowy poziom, stał przy nim przy trudnych chwilach...
Zastanawia mnie czy faktycznie zostaniemy z 4 obrońców, w tym podstarzałym Barzą, czy jednak dokoptujemy kogoś. Jeśli naszymi podstawowymi obrońcami mają być Benatia - Kielon, to hmm, módlmy się o ich zdrowie. PRzez to zamieszanie Rugani będzie miął kapitalną okazję do zadamawiania się w pierwszej jedenastce częściej niż dotychczas.
Najwyżej ten rok będziemy ryzykować w obronie, ale skoro za rok ma przyjść Caldara i odejść Barza to też ok. I tak "lepiej", że odpalamy Bonu niż Sandro, bo tego byłoby ciężej zastąpić...
Tak więc:
jeśli dopniemy Bernę oraz Schika/Keitę atak mamy załatwiony.
w pomocy wyrwa po Vidalu dalej istnieje i tu musi ktoś przyjść, po prostu jakiś dm musi wpaść
w obronie zostajemy z "półwyrwą", bo odpalamy so, no ale mamy w Atalancie prospekt, którym za rok załatamy to dziurę.
Z tego, co słyszałem mamy wtedy iść po Keitę, więc ok.
Co do Bonu.
mam wrażenie, że po tych kwasach w szatki, które najpewniej już były i pyskówkach bonu klub chyba zdecydował się pójść drogą Vidala i zakończyć tą sprawę. Imho bardzo słusznie, bo przynajmniej tak pokazuje, że nikt nie może fikać wyżej. Alves okazał się merdą, a Bonuc co najmniej okazał brak szacunku dla klubu, który go wyprowadził na światowy poziom, stał przy nim przy trudnych chwilach...
Zastanawia mnie czy faktycznie zostaniemy z 4 obrońców, w tym podstarzałym Barzą, czy jednak dokoptujemy kogoś. Jeśli naszymi podstawowymi obrońcami mają być Benatia - Kielon, to hmm, módlmy się o ich zdrowie. PRzez to zamieszanie Rugani będzie miął kapitalną okazję do zadamawiania się w pierwszej jedenastce częściej niż dotychczas.
Najwyżej ten rok będziemy ryzykować w obronie, ale skoro za rok ma przyjść Caldara i odejść Barza to też ok. I tak "lepiej", że odpalamy Bonu niż Sandro, bo tego byłoby ciężej zastąpić...
Tak więc:
jeśli dopniemy Bernę oraz Schika/Keitę atak mamy załatwiony.
w pomocy wyrwa po Vidalu dalej istnieje i tu musi ktoś przyjść, po prostu jakiś dm musi wpaść
w obronie zostajemy z "półwyrwą", bo odpalamy so, no ale mamy w Atalancie prospekt, którym za rok załatamy to dziurę.
- Przemo90
- Juventino
Wedlug mnie Schick nie przyjdzie.
W poniedzialek wyjdzie ze ma problem ze zdrowiem I oczywiscie Inter go lyknie za 30 baniek.
Pytanie kogo innego mamy na celowniku ?
Kolejne pytanie ? Jesli sprzedaz Bonuciego byla nieplanowana dla zarzadu to moze przy wplywie dodatkowej kasy I kolejnych planowanych sprzedazach szrotu w postaci Leminy i Sturaro mamy na oku kogos innego lepszego od Schicka i dlatego Marotta probuje sie wycofac z jego kupna.
Sam nie wiem, z drugiej strony Nedved jest zakochany w Schicku.
Mnie osobiscie Schick nie przekonuje do konca.
W poniedzialek wyjdzie ze ma problem ze zdrowiem I oczywiscie Inter go lyknie za 30 baniek.
Pytanie kogo innego mamy na celowniku ?
Kolejne pytanie ? Jesli sprzedaz Bonuciego byla nieplanowana dla zarzadu to moze przy wplywie dodatkowej kasy I kolejnych planowanych sprzedazach szrotu w postaci Leminy i Sturaro mamy na oku kogos innego lepszego od Schicka i dlatego Marotta probuje sie wycofac z jego kupna.
Sam nie wiem, z drugiej strony Nedved jest zakochany w Schicku.
Mnie osobiscie Schick nie przekonuje do konca.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- Kruczenzo
- Juventino
To uczucie gdy myślisz że szczytem zenady było oddanie za darmo Daniego Alvesa w momencie gdy nas obraża, ale serwują Ci sprzedaz jednego z 3 najlepszych obrońców na świecie do lokalnego rywala za pół darmo :lol: :lol: :lol:
Od Cardiff chcę mi się rzygać Juve
Od Cardiff chcę mi się rzygać Juve
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Do przerwy meczu w Cardiff wygladalismy po prostu lepiej niz Real i gdyby tak samo wygladaloby to w drugiej polowie, mielibysmy ogromne szanse na zwyciestwo. Nerwy i napiecie spowodowaly jednak wybuch i to w najmniej oczekiwanym momencie. Ladne zachowanie Barzagliego i Allegriego, natomiast robactwo w postaci Alvesa i Bonucciego rozpieprzylo nam ten final - teraz bardzo wiele na to wskazuje. U nas od dawien dawna pilkarze maja kierowac sie pewnym kodeksem i wszelkie odstepstwa od przyjetych regul koncza sie wyjazdem z klubu. Ok - Bonucci mial kose, cos mu odjaniepawlilo we lbie (od czasow problemow syna czesto byl nieobecny i rozkojarzony, my z kolei bardzo go wspieralismy) i musial byc w efekcie odwalony - tylko dlaczego do krajowego rywala i dlaczego za taka kase? Az tak Marotta i spolka nie doceniaja potencjalu Milanu? Ja wiem, ze oni sprowadzili do tej pory dobrych zawodnikow, nie topow (procz Leo), ale tak sie po prostu nie robi. Pomijam, ze Milan mozna bylo doic, przeciez kase maja i im cholernie zalezalo. Ale co tam, my oddajemy na warunkach rywala. I w praktyce transfer topa splacil nam jedynie rate za Higuaina... O sprzedazy na takich warunkach zarzad musial wiedziec juz od jakiegos czasu, a i tak kreci sie na rynku wokol ludzi jak De Sciglio, Cancelo, Matuidi. Jeszcze to zdjecie wczoraj z dopiskiem "wraca BBC" bylo po prostu strzalem w pysk, bo kazdy kibic sledzil sytuacje i musieli sobie z tego zdawac sprawe.
W zespole mamy obecnie wiecej problemow kadrowych niz rok temu, bo przeciag w srodku pola i na prawej stronie, gdzie De Sciglio nie nadaje sie na chwile obecna na wiecej niz lawke. Sam fakt niejako sportowej wymiany Bonucci <-> De Sciglio jest uwlaczajacy, gdyby nasi choc tego Romagnolego wyciagneli, ale nie, Milan przyszedl jak po swoje, nawet nie chcial slyszec o kompromisie. A Marotta wychodzil ze spotkania jak zbity pies.
Oby tylko nie para De Sciglio - Matuidi.
Chociaz dzisiaj wiele mediow jak jeden maz pisze o tym, ze stawiamy wszystko na Matuidiego.
Co to za wzmocnienie... Teraz to ich Raiola kolejny raz wwdyma, lubia ten sport.
W zespole mamy obecnie wiecej problemow kadrowych niz rok temu, bo przeciag w srodku pola i na prawej stronie, gdzie De Sciglio nie nadaje sie na chwile obecna na wiecej niz lawke. Sam fakt niejako sportowej wymiany Bonucci <-> De Sciglio jest uwlaczajacy, gdyby nasi choc tego Romagnolego wyciagneli, ale nie, Milan przyszedl jak po swoje, nawet nie chcial slyszec o kompromisie. A Marotta wychodzil ze spotkania jak zbity pies.
Oby tylko nie para De Sciglio - Matuidi.
Chociaz dzisiaj wiele mediow jak jeden maz pisze o tym, ze stawiamy wszystko na Matuidiego.

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 09:19 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Mi też wydaje się, że tanio - ale:
Higuain 90 baniek w momencie transferu 28 lat.
Bonuc 40-50 baniek w momencie transferu 30 lat.
Napastnik - wygrywa mecze.
Obrońca - nie wygrywa meczów.
2 lata różnicy, pozycja. Było by super ok 50. Ale - patrząc logicznie - wiek robi swoje. Obrońca starzeje się wolniej, ale - mimo wszystko wiek.
2 lata różnicy, pozycja. Było by super ok 50. Ale - patrząc logicznie - wiek robi swoje. Obrońca starzeje się wolniej, ale - mimo wszystko wiek.
- mibor
- Juventino
Chłopie wstrzymaj lejce do 1 września, i przestań jęczeć ciągle, masz klimakterium ?CavAllano pisze:
Chociaz dzisiaj wiele mediow jak jeden maz pisze o tym, ze stawiamy wszystko na Matuidiego.Co to za wzmocnienie... Teraz to ich Raiola kolejny raz wwdyma, lubia ten sport.
Juve, storia di un grande amore
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
1. To najlepszy wiek dla obroncy;towalski pisze:Mi też wydaje się, że tanio - ale:
2. Wystarczy spojrzec na jakich warunkach przechodzilo wielu cieniasow, tu mowa o topie.
Darmo dane.
- Makiavel
- Juventino
@towalski Obrońca nie wygrywa meczów? TOTALNA bzdura.
1. Bonucci potrafił wygrać nam mecz precyzyjnym podaniem z obrony do ataku. Pod tym względem raczej najlepszy środkowy obrońca na świecie.
2. Bonucci potrafił znaleźć się pod bramką przeciwnika w czasie stałych fragmentów gry i wykończyć piłkę meczową.
3. Świetny obrońca może uratować jednobramkową przewagę, a Bonucci jest świetnym obrońcą.
Przed Bonuccim jeszcze ok. 4 lata gry na najwyższym poziomie. Higuain z jego sylwetką za dwa lata zgaśnie.
1. Bonucci potrafił wygrać nam mecz precyzyjnym podaniem z obrony do ataku. Pod tym względem raczej najlepszy środkowy obrońca na świecie.
2. Bonucci potrafił znaleźć się pod bramką przeciwnika w czasie stałych fragmentów gry i wykończyć piłkę meczową.
3. Świetny obrońca może uratować jednobramkową przewagę, a Bonucci jest świetnym obrońcą.
Przed Bonuccim jeszcze ok. 4 lata gry na najwyższym poziomie. Higuain z jego sylwetką za dwa lata zgaśnie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Cabrini_idol
- Juventino
Przemyślałem to we śnie (jaccek24 pisze:ile Wy chcecie dostać za 30 letniego obrońcę?? max 40 -50 eur
Zauważcie, że grube miliony płaci się tylko za ofensywnych graczy i na dodatek w dobrym wieku.

Wiadomo, to był 2012 rok ale i Silva był młodszy od Bonucciego wtedy. Miał 28 lat. Odszedł za 40-42 mln euro. DO PSG, jednego z bogatszych klubów na świecie.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 09:31 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.