Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 18:32

Gdyby przyszedl Pogba to srodek pomocy moglibysmy juz odpuscic i skupic sie na ataku w mercato. :ok:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 18:33

Wracając do letniego mercato. Szykuje się bardzo ciekawy okres. Pamiętając deklaracje Marotty, odnośnie wykorzystywania "okazji", pamiętając o pozycjach, które TRZEBA obsadzić, oraz strategii klubu mówiącej o jakościowym, a nie ilościowym podejściu do zakupów i pierwszeństwie w zakupach wśród nacji włoskiej wychodzi, że... No właśnie. Co wychodzi?

- Nesta za darmo
- Montolivo za darmo
- Jovetić (MOŻĘ) taniej niż normalnie
- Farfan za darmo
- Obniżona o ponad połowę kwota za Rossiego
- Torres bez formy - możliwość oddania go na wypożyczenie przez Chelsea

Całkiem prawdopodobne jest, że któryś z tych piłkarzy pojawi się w lato w Juve.

Moim zdaniem okazjami NIE SĄ:

- Tevez
- Dzeko
- Suarez
- Cavani
- Lavezzi
- Higuan
- Van Persie

Powód jest oczywisty. Są za drodzy. I nie chodzi tutaj o to, że za drodzy dla nas. Gdyby trzeba było to byśmy dali tyle (za gorszych dawaliśmy po 24-25 melonów). Ważne, że oni nie są tyle warci i za mniejszą kasę można mieć równie utalentowanych graczy. Trzeba tylko umieć szukać. Kto by pomyślał wcześniej, że z Vidala taki rzeźnik? A jednak.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 18:58

Cabrini_idol pisze:zyskujemy 50 % karty Branescu
Że co? No to będziemy mieć jakieś 150% jego karty :smile:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 19:02

Sorko Alina pomyłka z mojej strony, oczywiscie 50 % oddajemy Udine.

12mln+ Pazienza i 50 % karty rumuna.

Czy ja wiem czy to okazja ? 24 letni gracz ograny w Seria A ale suma transferu oscyluje z dodatkami na jakies 16 mln jak nie więcej. Coż... ale nie ja jestem dyrektorem :P

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 19:10

Pazienza nie jest nam kompletnie potrzebny bo Conte go nie chce. 50% karty Branescu również nie jest nam potrzebne więc tak naprawdę za 12 mln zyskujemy jednego z najlepszych środkowych pomocników ligi.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 19:13

Trochę sporo. Asamoah to dobry zawodnik, ale chyba nie wart aż takiej kasy. Szczególnie, że Pazienza całkiem ładnie radzi sobie w Udinese. To już chyba lepiej zakręcić się koło Moussa Sissoko. Jest w podobnej sytuacji, co Vidal w zeszłym roku.

Zresztą uważam, że jak będziemy mieli już Verrattiego oraz Pogbe to chyba nie ma sensu robić większego ścisku w środku pomocy. Ściągamy tych młodych środkowych pomocników na potęgę i jakoś ciągle nie widzę celowości tych ruchów. Conte woli wystawiać tam skrzydłowych niż dać szansę chociażby Marrone, a system rotacji nie istnieje.

40 mln E za Joveticia to lekuteńska przesada. Z taką podatnością na kontuzje gość jest dla mnie wart przynajmniej 10 mln E mniej.

Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 19:16

Cabrini_idol pisze: Quag ma odejść.
- A dziś info, że ma jednak zostać. I bądź tutaj mądry kilka miesięcy przed mercato. Ale powiem wam, że czekam na nie tak samo jak na walkę o Scudetto do ostatniej kolejki :C

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 19:37

Asamoah nie byłby zły.

Wiecie dlaczego PDC niedługo zagra w reprezentacji?

Obrazek

http://www.whoscored.com/Blog/wv3vmicar ... -De-Ceglie

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 21:15

Co do Asamoaha to wolalbym zakontraktowac Pogbe a to oferte ktora rzekomo przedstawilismy Udiese za Ganczyka zlozylbym za innego murzynka a konkretnie za Armero. W srodku pomocy podstawowa trojke mamy, lawka z Pogby, Padoina, Giacchceriniego, ewentualnie w obwodzie bylby Bouy, Marrone i Apelt. Moim zdanie powinno to wystarczyc.
Armero na lewej obronie wymiata a i ewentualnie w nieszczesnym 352 by sie odnalazl gdyz ma niezly ciag na bramke :D

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 21:27

trzeba kogos sciagnac do srodka pomocy, mamy tylko trojke pilkarzy, ktorzy graja na bardzo dobrym poziomie, padoin i giaccherini to fajni, solidni pilkarze, ale juve potrzebuje czegos wiecej. co do pogby nawet jesli przyjdzie to nie bedzie godna alternatywa mimo ze ma spory talent, a co do marrone, appelta i bouya, oni sa zbyt slabi, musza sporo sie rozwinac

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 21:37

Wiadomo ze nie jest az tak kolorowo w srodku pomocy ale mysle ze jest troche lepiej niz na lewej obronie. Co bedzie jesli DC wroci do swojej optymalnej dyspozycji, Chiellini na lewej? Wole go w srodku. Jesli mamy sprowadzac za nie mala kwote pomocnika to chcialbym kogos bardziej zbiloznego do Pirlo a nie Vidala czy Marchisio a umowmy sie Asamoah nie jest az takim wirtuozem, bardziej jest to rzemieslnik. Dlatego wolalbym jednak Armero choc z Asamoaha rowniez bede zadowolony :)

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2012, 22:12

uwazam, ze tu i tu potrzebujemy wzmocnien, moim zdaniem conte jak i marotta o tym wiedza i sciagna zawodnikow na ta i na ta pozycje.
co do potencjalnych okazji to chyba salomon kalou bedzie dostepny za darmo, choc nie jestem pewien w 100%

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 09:51

Oferta za Asamoah o której pisze Cabrini byłaby ok. Pazienzy nie potrzebujemy, Bransecu również, tym bardziej, że przyjdzie Leali. Jak zauważył Oł Je, za trochę ponad 10 baniek mamy szansę pozyskać jednego z lepszych środkowych pomocników w lidze. 23 lata i ponad 100 spotkań w dość mocnej ekipie z SerieA, fajnie brzmi.
Jedno mi tylko nie pasuje. Mamy sprowadzić Asamoah, Verrattiego, być może Pogbe, w kolejce do pierwszej drużyny czeka Bouy i spółka. Któraś z plotek to musi być fake!

Poza tym nie wierzę w to, że Fiora oczekuje za Jo-Jo 40mln. Cena w ogóle nieadekwatna do sytuacji klubu i piłkarza.

Obrazek
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 10:29

pumex pisze: Jedno mi tylko nie pasuje. Mamy sprowadzić Asamoah, Verrattiego, być może Pogbe, w kolejce do pierwszej drużyny czeka Bouy i spółka. Któraś z plotek to musi być fake!
Która z tych informacji byłaby nie prawdziwa ja wciąż jestem zadowolony jeśli prawdą będzie 1/3, a 2/3 to już miodzio.

Co do Torresa, może bramek nie strzela, ale naprawdę fajnie pracuję, tylko co z tego my dalej potrzebujemy egzekutora. Mam nadzieję, chociaż Marotta o tym nie mówi, a jak nie mówi to raczej nikłe na to szanse, że chociaż spróbujemy ściągnąć Dzeko :/

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2012, 10:54

Informacje podawane parę dni temu przez curvę zaczynają się pojawiać w prasie. Asamoah blisko, zainteresowanie Gaitanem...

Zablokowany