Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 00:52

Zostawcie chłopaków z rozbujanym ego, niech sami popiszą między sobą i poczują się wreszcie dowartościowani. Nie ma sensu tracić czasu, czasami takie przypadki się zdarzają.
Jojo byłby bardzo dobrym zakupem, choć pewnie to tylko wymysł prasy.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 01:01

Smok-u pisze:Zostawcie chłopaków z rozbujanym ego, niech sami popiszą między sobą i poczują się wreszcie dowartościowani. Nie ma sensu tracić czasu, czasami takie przypadki się zdarzają.
Jojo byłby bardzo dobrym zakupem, choć pewnie to tylko wymysł prasy.
Jak moją matkę kocham, 1 raz widzę Zduna na oczy :prochno:

Widzisz, a z JoJo się zgadzamy, czyż to nie piękna strona dyskusji? Ile ludzi, tyle charakterów, forum to super sprawa!

Dobrze, że Marotta i Conte lubią mieć nowych zawodników na okres przygotowawczy, można liczyć na to, że załatwią coś już niedługo.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 07:41

Nie wiem, czy wierze, czy chce wierzyc w Jojo w Juve, ale wydaje mi sie, ze to najlepszy moment na scholowanie go do Turynu. I wcale bym mu tych 4 melonow na sezon od ust nie odjal :prochno:

A cos jeszcze wtrace, w ten ul szerszeni wokol Claudio, jakby nie bylo, to moim zdaniem ktos grajacy na niby defensywnym pomocniku im mniej widoczny w trakcie meczu tym bardziej zajmuje sie tym czym powinien. A, ze ma za kolege Vidala ktory ma motor w tylku, ciag na bramke jak Airbus i jest namiataczem jak dzika kuna to inna sprawa. Wiem, fajnie byloby bylo jakby grali bardzo podobnie, ale jak ktos z nich pogna pod bramke, to jednak ktos musi zostac bardziej w asekuracji. Moim zdaniem Claudio i Arturo swietnie sie uzupelniaja na boisku grajac po bokach Pirlo.

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 07:43

Kucharius1 pisze:Siła Twoich argumentów ( Claudio jest słaby bo ja i 5 innych ludzi na ziemi tak uważa ) jest wprost zastraszająca. Niektórym to trzeba Gmocha by im wszystko markerem wypisał, bo sami do tego nie dojdą. Chyba zrobię jakąś kompilke w której będzie to wykazane, by nawet jamochłon ogarnął o co chodzi w obecnej taktyce Juve i kluczowej roli Claudio.
bo Claudio jest Włochem, a przecież Włosi muszą być słabsi od Francuzów (Pogba) i Chilijczyków (Vidal) a tym bardziej Włochów (Giaccherini, Marrone, Padoin) :prochno:
Kucharius1 pisze:Żeby nie był offtopu:

- Porozumienie z Ogbonną i Jojo, to pewnie wymysł prasy, nie ma się co napalać.
- Na wyprzedaż w Realu, trzeba będzie czekać pewnie do przejścia trenera i nowego napastnika. Nie ma co wierzyć że pozyskamy Igłę na początku czerwca.
Wymysł prasy jak zwykle. Nowym trenerem Realu zostanie prawdopodobnie Heynckes, więc można się szykować na mały zaciąg z Bayernu. Co w związku z tym może doprowadzić do jakiejś małej wyprzedaży w drużynie Realu.
Kucharius1 pisze:Taki tam śmiechowy news :
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=45806
lubię czytać takie newsy, które mi poprawiają humor, ale jeszcze lepsze są komentarze pod nimi, ubaw po pachy :)
mateelv pisze:Dobrze, że Marotta i Conte lubią mieć nowych zawodników na okres przygotowawczy, można liczyć na to, że załatwią coś już niedługo.
No fajnie by było tylko jeszcze lepiej jakby nam się JoJo nie połamał :)

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 08:30

Zdun pisze:Od srodkowego pomocnika wymaga się wiecej niz tylko asekurowanie...on jest stoperem czy srodkowym pomocnikiem ? Vidal tez asekuruje a jednak potrafi rozegrać i jak na srodkowego pomocnika dobrze wykańczać akcje.
Zdunie, Marchisio jest genialny w łataniu dziur w taktyce. Uzupełnia luki z tyłu, robi przewagę w ataku. Jak ninja - niespodziewanie pojawia się tam, gdzie nikt go się nie spodziewa, stąd przydomek. On cały czas robi przewagę, w fazie defensywnej, i w fazie ofensywnej. Może nie jest efektowny (no, chyba, że w takim sezonie jak poprzedni, kiedy strzela wszystko, co ma na nodze), ale bardzo efektywny w tym co robi.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 08:47

dr.DeV pisze: No fajnie by było tylko jeszcze lepiej jakby nam się JoJo nie połamał :)

o.O kolejny z tym stereotypem polamanego Jo-jo ;)

Ja chce go jak najszybciej. Chociaz to niech bedzie prawda.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:14

Łukasz pisze:
Zdun pisze:Od srodkowego pomocnika wymaga się wiecej niz tylko asekurowanie...on jest stoperem czy srodkowym pomocnikiem ? Vidal tez asekuruje a jednak potrafi rozegrać i jak na srodkowego pomocnika dobrze wykańczać akcje.
Zdunie, Marchisio jest genialny w łataniu dziur w taktyce. Uzupełnia luki z tyłu, robi przewagę w ataku.
Dodam jeszcze, że niestety posiadanie Pirlo w składzie wymaga również posiadania gracza który go asekuruje i ubezpiecza. Odejdzie Andrea, będzie można się zastanowić nad koniecznością posiadania w skladzie gracza typu Marchisio. Przy Pirlo jest ktoś taki potrzebny.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:24

Nie mam zamiaru wyzywać ludzi chcących pozbyć się Marchisio ze składu... Oczywistym jest jednak, że pojęcie o taktycznej stronie piłki mają bladziutkie... Claudio jest postacią fundamentalną (nie będą pisał dlaczego, bo byłoby to kopiowanie wypowiedzi Kolegów)...

Jovetić = 12 + 0,5 M + FQ. Wymysł prasy. Nie wierzę.

@Zambro
Może i masz rację... To chyba nie jest kwestia "znania się" na piłce - może po prostu innego spojrzenia na futbol włoski... Ogarniam się.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 09:35 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:31

yanquez pisze:chyba większość z Was nie rozumie na czym polega bycie dobrym dyrektorem sportowym.
yanquez pisze:Oczywistym jest jednak, że [oni] pojęcie o taktycznej stronie piłki mają bladziutkie...
yanquez, weź się ogarnij, bo Ty z kolei przesadzasz w drugą stronę. coraz więcej ludzi tutaj zgrywa specjalistę zza monitora... dobrze, że Ty dokładnie wiesz, na czym polega bycie dobrym dyrektorem sportowym, o taktyce piłkarskiej też się znasz jak mało kto. Co ty jeszcze we Wrocku robisz? Yale, Mediolan, Oxford już czekają :roll:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:37

Wczorajsze info o dogadaniu się z Violą wygląda na kit. Nikt inny tego nie potwierdził, dość cicho. Gazeta twierdzi, że agent JoJo dopiero dzisiaj będzie gadał z szefami Violi.. :roll:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:43

Ouh_yeah pisze:Wczorajsze info o dogadaniu się z Violą wygląda na kit. Nikt inny tego nie potwierdził, dość cicho. Gazeta twierdzi, że agent JoJo dopiero dzisiaj będzie gadał z szefami Violi.. :roll:
Dziwi Cię to? Della Valle w życiu nie połaszą się na taką ofertę. Gdy ja zobaczyłem liczbę "12" przed "mln" to momentalnie dałem sobie spokój z potwierdzaniem tej informacji w innych źródłach. Stacja Berlusconiego mogłaby przynajmniej walnąć bardziej konkretną ściemę mówiąc na przykład o 17-18 milionach.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 09:58

juventussek pisze:Pogba bardziej defensywny? No bez żartów przecież on ma zapędy ofensywne i dużo strzela z dystansu.
Ale jeśli chodzi o rozegranie to (na razie) kiszka. On podchodzi trochę pod takiego Makalele czy Geremiego, czyli defenswyny pomocnik z mocnym kopem. Dajmy na to, jakby go cofnąć do czasów Capello to pewnie spokojnie mógłby grać w środku w jego 4-4-2 (nie mówię czy jest lepszy czy gorszy od Vieiry czy Emersona, chodzi mi tylko o charakterystykę).
jakku1 pisze:Wedlug Sportmediaset uzgodnilismy warunki transferu Joveticia: 12m + 50% Marrone + Quagliarella!

Wlasnie staram sie odszukac jakichs innych informacji na ten temat.
Znaczy się, zgodzili się na to? :think: Czy tylko poszła propozycja z naszej strony? To może jest jednak teoretyczna szansa na Jojo+Igłę? Ale Ątpie.
Marat87 pisze:Już był ten temat wałkowany. Ktoś porównywał Markiza do Makalele ( choc to inny typ piłkarzy ), gość dużo daje w fazie defensywnej. Przyzwyczaił chyba niektórych, że walnie kilka ładnych bramek i asyst.
Ja porównałem, ale Pogbę...Marchisio to jednak inny typ. Ja wiem, bliżej mu do...Iniesty? Też nie do końca, ale bliżej.
Zdun pisze:Ktoś tam wspominal ze Claudio nie jest defensywnym pomocnikiem a jakim jest ? skrzydlowym czy cofnietym napastnikiem ? Vidal i Pogba to nasza dwojka def pomocnikow. Lubie go dlatego wole ogladać Claudio w pierwszej 11 w Monaco niz na lawce w Juve
Ja bym tak nie rzucał hasłem "def. pomocnik" (choć cytat wyżej tak zrobiłem :D ), bo to do końca nie to i w zasadzie w Juve nie funkcjonuje taka pozycja, dla typowego przecinaka. Poza tym spokojnie, Pogba przebija się do składu, ale Marchisio jeszcze nie wygryzł. Jak Marchisio będzie w pełni sił (a Conte dostanie zadowalającą dwójkę do ataku), to on będzie grał a Pogba sobie siądzie, zwłaszcza w "ważnych" meczach.
Orkos pisze:Co do Marchisio to zgoda, ale rodzi się kolejny problem. Vidal znowu kogoś wytnie, Pogba się połamie i kto wtedy zagra na środku? Asamoah oczywiście da radę, ale przydałby się ten następca Pirlo tak dla świętego spokoju i Marchisio można pożegnać. On już po prostu lepszy nie będzie.
To w końcu chcesz sprzedać, czy nie? Zgubiłęm się :roll: Z resztą, nie ma bata by sprzedać Claudio. Z czego większość na forum zdaje sobie sprawę.
Serio już prędzej bym jakiegoś Asamoah-ę (Asamoah, Asamoę?) pogonił. Z resztą o co ta dyskusja? Marotta jasno się wyraził co do kluczowych zawodników.
Dante93 pisze:Oj ludzie, pare srebrników z Monaco i już byście się KLUCZOWEGO zawodnika pozbywali :angry:
Pogba może i jest dziesięciokroć bardziej efektowny, ale pod względem doświadczenia, ogarnięcia taktycznego, gry defensywnej czy umiejętności ustawienia się na boisku nie ma ŻADNEGO startu do Księcia na ten moment.(...)
Oprócz gry defensywnej (chyba że bardziej chodzi ci o ustawienie niż odbiory jako takie) :ok:
Antek666 pisze:no i liverpool po sprzedaży Urusa może polować na jakiegoś higułajna czy coś...
A co oni Higuianowi mogą zaproponować, tyle co jakiś Everton... Chyba że się szarpną na dużo wyższe zarobki niż zaoferuje Juve.
SKAr7 pisze:Marchisio oczywiście zostanie, ale błagam, niech zostanie przykuty w te wakacje do jakichś indywidualnych ćwiczeń z wykańczania sytuacji sam na sam. Zmarnował ich chyba więcej niż wszyscy nasi napastnicy razem wzięci :roll: a niektóre (Inter, Chelsea) ważyły za dużo.
Lazio w Coppa :(
Dante93 pisze:Nawet tutaj nie ma co cytować, bo tu ładny cyrk na kółkach z każdą minutą powstaje :lol:
No właśnie, do cytatów trzeba by wrzucić kombo z trzech stron :smile:
W tym sezonie Vucinic robił za pupilka, w przyszłym sezonie czas na jazde po Marchisio.
dr.DeV pisze:Wymysł prasy jak zwykle. Nowym trenerem Realu zostanie prawdopodobnie Heynckes, więc można się szykować na mały zaciąg z Bayernu.
Może Robbena kupią :D A poważnie, to He.. trener Bayernu podobni na emeryturkę idzie.

Dobra, widzę jaki mi post wyszedł, tym razem przegiąłem :lol:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 10:13

Jeszcze sporo wody w Wiśle i Odrze przepłynie zanim dogadamy się z Violą i przyjdzie Jojo o ile w ogóle przyjdzie. Sam Elkann mówił, że ten transfer trzeba zrobić bez szumu, to po cholerę sam o tym głośno powiedział :roll: . Może i sam Jojo chce do nas przypuśćmy, że tak jest. Ale Viola będzie robić wszystko, żeby nam życie utrudnić, dlatego trzeba ich wziąć sposobem spokojnie i nie wdawać się z nimi w żadne gierki słowne, bo wtedy na pewno się pożegnamy z Czarnogórcem.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 10:45

Liczę na jakieś potwierdzenie SKY, co do Jovetica, ale kurcze, jak co roku zaczynam napalać się na fajnego napastnika, a miałem tego nie robić, bo przecież znowu się skończy na Osvaldo albo kimś podobnym.

Forza Juve!
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 10:58

Elo Vidal:) pisze:Ale Viola będzie robić wszystko, żeby nam życie utrudnić, dlatego trzeba ich wziąć sposobem spokojnie i nie wdawać się z nimi w żadne gierki słowne, bo wtedy na pewno się pożegnamy z Czarnogórcem.
Bo Viola po prostu nie chce nam go sprzedać. Coraz więcej klubów ma albo bogatego wujka albo nieograniczony limit kredytowy i znajdzie się ktoś kto za tego niezłego zawodnika da 25-30 mln. Czas gra na naszą niekorzyść. Gdybyśmy kupowali z Udinese, byłoby już po sprawie.
Swoją drogą, nie jest to zawodnik którego transfer do innego klubu będę opłakiwał.
Europa na pewno zadrży przed duetem Cziczarito-Llllorente :ok:

Obrazek
Zablokowany