Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
Jaja to to są już - ale piłkarskie. Już widzę, jak Barca mająca u siebie Sancheza, Affelaya i młodego Alcantarę kupuje piłkarza z 15 (!) drużyny Serie A. No bądźmy poważni.jakku1 pisze:Wczesniej myslalem, ze to sprytna gra agenta i samej Parmy (czego oczywiscie do konca nie mozna dalej wykluczyc) ale teraz wyglada na to, ze cos w tej plotce o Giovinco i Barcelonie chyba jest.
Klik
Klik 2
Klik 3
Link do SJ
Niezle jaja by byly
- Łoles
- Juventino
może mysla że to taki drugi Rossi którego ponoc chcieli kupić w lecie
jak dla mnie takie teksty to bulszit, tym bardziej że były informacje o zakpelaniu sobie przez barcelonę Neymara a mając do wyboru kogoś z dwójki Neymar - Giovonco tego drugiego wziąłbym chyba tylko kretyn....albo Massimo Moratti
jak dla mnie takie teksty to bulszit, tym bardziej że były informacje o zakpelaniu sobie przez barcelonę Neymara a mając do wyboru kogoś z dwójki Neymar - Giovonco tego drugiego wziąłbym chyba tylko kretyn....albo Massimo Moratti

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak z ciekawości przeleciałem ile wydajemy na pensje zawodnikom, którzy najprawdopodobniej opuszczą Juve po tym sezonie ( daj boże) lub są na wypożyczeniach.
Amauri - 4 melony
Iaquinta - 3
Krasic - 1,8
moElia - 1,5
Grosso - 1,5
Pazienza - 1,4
ADP - 1
Motta - 0,8
Estigecostam - 0,5
Sorensen - 0,3
Co nam daje razem piękną kwotę 16 melonów . Odzyskać choćby połowę tej sumy bedzie pięknie. I raczej Panowie stać nas na kontrakty wysokie , takze ja bym tak bardzo się nie martwił iz nie stać nas na ,,gwiazdy''. Poza tym cena transferu to przewaznie jest jedna suma a oplacanie kontraktu to tygodniowe sumy, a co za tym idzie, powiedzmy 3 letni kontrakt 5 milionowy jest dosyc plynnie rozlozony, na taki klub jak Juve to nie jest zadna nowość czy tragedia, tym badziej, ze takie sumy bedziemy musieli niedlugo placic naszym grajkom, jak wroca na salony europejskie i prym we Wloszech.
Amauri - 4 melony
Iaquinta - 3
Krasic - 1,8
moElia - 1,5
Grosso - 1,5
Pazienza - 1,4
ADP - 1
Motta - 0,8
Estigecostam - 0,5
Sorensen - 0,3
Co nam daje razem piękną kwotę 16 melonów . Odzyskać choćby połowę tej sumy bedzie pięknie. I raczej Panowie stać nas na kontrakty wysokie , takze ja bym tak bardzo się nie martwił iz nie stać nas na ,,gwiazdy''. Poza tym cena transferu to przewaznie jest jedna suma a oplacanie kontraktu to tygodniowe sumy, a co za tym idzie, powiedzmy 3 letni kontrakt 5 milionowy jest dosyc plynnie rozlozony, na taki klub jak Juve to nie jest zadna nowość czy tragedia, tym badziej, ze takie sumy bedziemy musieli niedlugo placic naszym grajkom, jak wroca na salony europejskie i prym we Wloszech.

- Szilgu
- Juventino
Amauri już oficjalnie nie jest nasz. Poszedł za 0,5mln. Więc zamiast 16, mamy 12.Cabrini_idol pisze:Tak z ciekawości przeleciałem ile wydajemy na pensje zawodnikom, którzy najprawdopodobniej opuszczą Juve po tym sezonie ( daj boże) lub są na wypożyczeniach.
Amauri - 4 melony
A co do kontraktów to dlatego nas nie stać na gwiazdy, że nie chcemy dać komuś 6-7mln skoro reszta dostaje max 4. Nie może być tak, że jeden gwiazdor przychodzi i dostaje 8mln, a nasi kluczowi gracze zarabiają tyle samo, ale łącznie.
- jeshu
- Juventino
Argonessar pisze:Fajnie byłoby Montolivo sprowadzić do środka pomocy. Byłby to zawodnik bardzo solidny i konkurencja by w końcu była lub jakaś kontuzja i mamy problem. Do tego Włoch i okazja bo za free. Marotta lubi takie sytuacje.
Tak samo Nesta. Za darmo i jako uzupełnienie byłby ok.
Wtedy pieniądze można by przeznaczyć na atak/skrzydła i git.

Myślę podobnie, Montolivo spokojnie móglby grać rolę pierwszego rezerwowego, a chyba na taką rolę by się nie obraził. Spokojnie rozegrałby 20 meczy w sezonie, a jednak Juventus robi różnicę w stosunku do Violi.
Do tego Nesta, za darmo, na pewno też musiałby się liczyć z obniżeniem zarobków (czyt. zawodnik z takim doświadczeniem za takie pieniądze .. to może być transfer a'la Pirlo). Trochę niepewności powoduje jego wiek, jednak myślę, że Conte potrafiłby go przygotować :-)
Kilka banieczek za Giovinco, powiedzmy max 8 mln ojro, dodajemy 30 baniek na Suareaza (bardzo chętnie widziałbym go w Juve, pomimo jego, nazwijmy to, kłopotów), ewentualnie Jovetić i reasumując nie wydajemy ogromnej sumy pieniędzy na transfery a skład na przyszły rok zdecydowanie mocniejszy! Kontuzja jakiegokolwiek zawodnika nie pogarsza sytuacji, byłoby kim łatać dziury.
- jaqb
- Juventino
a dlaczego nie? od kiedy to w pracy wszyscy zarabiają tyle samo? keita i messi też tyle samo dostają? dla mnie naturalne jest, że ktoś jest lepszy i zarabia więcej. abstrahując od tego kim ten świetnie opłacany gwiazdor miałby byćSzikit pisze:Amauri już oficjalnie nie jest nasz. Poszedł za 0,5mln. Więc zamiast 16, mamy 12.Cabrini_idol pisze:Tak z ciekawości przeleciałem ile wydajemy na pensje zawodnikom, którzy najprawdopodobniej opuszczą Juve po tym sezonie ( daj boże) lub są na wypożyczeniach.
Amauri - 4 melony
A co do kontraktów to dlatego nas nie stać na gwiazdy, że nie chcemy dać komuś 6-7mln skoro reszta dostaje max 4. Nie może być tak, że jeden gwiazdor przychodzi i dostaje 8mln, a nasi kluczowi gracze zarabiają tyle samo, ale łącznie.
- Szilgu
- Juventino
Dobrze, podejdź do tego inaczej. Powiedzmy, że właśnie zakończyliśmy sezon. Zdobyliśmy mistrzostwo. Pirlo, Vidal, Lichsteiner, Barzagli, Buffon i Chiellini są w jedenastce sezonu. Każdy zarabia 2-3mln. Przychodzi do nas Higuain z ławki Realu. Dostaje pensje w wysokości 6mln na wejściu. To jest fair wobec zawodników? Przecież to oni zdobyli mistrzostwo, dzięki ich grze jesteśmy gdzie jesteśmy. Nagle przychodzi koleś, który siedział na ławce przez część sezonu i dostaje kupę kasy. Na miejscu takiego Chielliniego poprosiłbym o nowy kontrakt, bo skoro tamten dostał tyle to on nie zasługuje na wyższą pensję?jaqb pisze:a dlaczego nie? od kiedy to w pracy wszyscy zarabiają tyle samo? keita i messi też tyle samo dostają? dla mnie naturalne jest, że ktoś jest lepszy i zarabia więcej. abstrahując od tego kim ten świetnie opłacany gwiazdor miałby byćSzikit pisze:Amauri już oficjalnie nie jest nasz. Poszedł za 0,5mln. Więc zamiast 16, mamy 12.Cabrini_idol pisze:Tak z ciekawości przeleciałem ile wydajemy na pensje zawodnikom, którzy najprawdopodobniej opuszczą Juve po tym sezonie ( daj boże) lub są na wypożyczeniach.
Amauri - 4 melony
- Łoles
- Juventino
mogę się zgodzić połowicznie.jaqb pisze: a dlaczego nie? od kiedy to w pracy wszyscy zarabiają tyle samo? keita i messi też tyle samo dostają? dla mnie naturalne jest, że ktoś jest lepszy i zarabia więcej. abstrahując od tego kim ten świetnie opłacany gwiazdor miałby być
ok wiadomo że najlepszy nagradza się lepiej, ale dysporporcje siegające kilku (w niektorych klubach nawet kilkunastu) milionow to juz moim zdaniem przegiecie i ja osobiscie nie chcialbym żebysmy kupili kogos w lecie z kontraktem ~8 mln
w niktorych klubach kominy placowe prowadzą dodatkowo do niezdrowej atmosfery w druzynie, nam to raczej nei grozi, ale imo lepiej dmuchac na zimne
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Cabrini_idol
- Juventino
Dlatego nie ma co się ludzić, że przy awansie do LM i daj Boze Scudetto i jakiegos malego sukcesu w LM za rok, bedziemy sie musieli spodziewac podwyzek i dla Kielona i dla Marchisio, Vidala itp .... taka jest kolej rzeczy w pilce na najwyzszym poziomie. Jak nie podwyzszymy im kontraktów to wpadnie kilka klubów i nas rozbroją ... Najlepsi pilkarze ograni w europie nizej niz 4 -5 melonow nie zarabiaja... takze nie podniecajcie sie tymi placami w naszym klubie, to jest tylko etap przejsciowy, kiedy klub sie odradza.. gdy juz dojdziemy do wysokiego poziomu, place gwaltownie pojda w gore.
Łoles - nie mowimy o 8 mln bo takie pieniadze to juz zarabiaja najlepsi z najlepszych, ale 5 -6 mln bedziemy niedlugo musieli wylozyc na jakis kontrakt.
Łoles - nie mowimy o 8 mln bo takie pieniadze to juz zarabiaja najlepsi z najlepszych, ale 5 -6 mln bedziemy niedlugo musieli wylozyc na jakis kontrakt.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 17:13 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

- pumex
- Juventino
Piszecie o Montolivo. Chłop jest do wzięcia za darmo, więc mało ryzykujemy w przypadku jego zatrudnienia. Jednak porzućmy na chwilę myśl, że kończy mu się kontrakt i skupmy się jedynie na tym, co powinno nas interesować najbardziej, tj na jakości. Czy byłby w stanie nawiązać walkę o pierwszy skład z którymś z naszych pomocników, a właśnie takiego zawodnika powinniśmy szukać?! Ja śmiem twierdzić, że Monto skazany byłby na ławkę, bo sorry, ale co mam myśleć o piłkarzu, któremu leci 28 rok życia, od przynajmniej trzech lat zbytnio nie wyróżnia się w słabej Fiorentinie, gdzie porządnych jest jak na lekarstwo. Co jest wielką zaletą tego piłkarza? Rozgrywać potrafi średnio, mało strzela, mało asystuje. W odbiorze jest co najwyżej średni, warunków fizycznych za dobrych nie ma.
Myślę, że nie ma się co jarać Montolivo, który swoim kolejnym z rzędu średnio-słabym sezonem potwierdza, że bliżej mu do ligowego średniaka, niż do smacznego kąska, nawet, jeśli jest za free
Giovinco z '10' w Juve? Pff..
Giovinco w Barcelonie, w której jest Fabregas, Sanchez, Thiago, Tello, Cuenca, Villa, Pedro? Pff..
Good luck!
Myślę, że nie ma się co jarać Montolivo, który swoim kolejnym z rzędu średnio-słabym sezonem potwierdza, że bliżej mu do ligowego średniaka, niż do smacznego kąska, nawet, jeśli jest za free
Giovinco z '10' w Juve? Pff..
Giovinco w Barcelonie, w której jest Fabregas, Sanchez, Thiago, Tello, Cuenca, Villa, Pedro? Pff..
Good luck!

- jaqb
- Juventino
jeszcze w kwestii wynagrodzeń - z podejściem typu "nie możemy dać nikomu megawysokiego kontraktu, bo inni też będą chcieli" musimy się pogodzić z tym, że nigdy gwiazdy nie pozyskamy. nie tylko bycie ważnym punktem drużyny determinuje wysokość pensji. ważny jest przecież choćby wiek, także pozycja na boisku - gracze ofensywni generalnie zarabiają więcej. piłkarz do zespołu, poza poziomem sportowym, wnosi tez swój potencjał marketingowy, taki jest współczesny futbol, tak jest w każdym zespole (przecież w realu benzema xabi, ramos, ozil czy pepe zarabiają gdzieś tak 2 razy mniej od kaki)i do otwartych buntów jakoś nie dochodzi. jeśli mamy znów zagościć w europejskiej czołówce, tak będzie też musiało być w juventusie (przypominam, że swego czasu del piero miał bodaj najwyższy kontrakt na świecie). a barzagli, chiellini, lichtsteiner kiedy zobaczą, że higuain czy tam dzeko mają 5-6 mln, nie pójdą i nie krzykną "też tyle chcę", bo myślę, że zarówno oni, jak i ich agenci doskonale wiedzą, że tyle nie da im żaden zespół - nie ta wartość marketingowa, nie ten poziom popularności.
- Szilgu
- Juventino
Ale możemy budować drużynę jak kiedyś Moggi (z wyjątkiem mercato w którym odszedł Zidane). Kupmy Joveticia zamiast Higuaina np. Niech to będą gwiazdki, nie gwiazdy. Wydamy na nich mniej kasy, mniejsze pensje i wcale nie musimy wszystkim podnosić pensji o milion. Bo to byłby bezsens.jaqb pisze:jeszcze w kwestii wynagrodzeń - z podejściem typu "nie możemy dać nikomu megawysokiego kontraktu, bo inni też będą chcieli" musimy się pogodzić z tym, że nigdy gwiazdy nie pozyskamy. nie tylko bycie ważnym punktem drużyny determinuje wysokość pensji. ważny jest przecież choćby wiek, także pozycja na boisku - gracze ofensywni generalnie zarabiają więcej. piłkarz do zespołu, poza poziomem sportowym, wnosi tez swój potencjał marketingowy, taki jest współczesny futbol, tak jest w każdym zespole (przecież w realu benzema xabi, ramos, ozil czy pepe zarabiają gdzieś tak 2 razy mniej od kaki)i do otwartych buntów jakoś nie dochodzi. jeśli mamy znów zagościć w europejskiej czołówce, tak będzie też musiało być w juventusie (przypominam, że swego czasu del piero miał bodaj najwyższy kontrakt na świecie). a barzagli, chiellini, lichtsteiner kiedy zobaczą, że higuain czy tam dzeko mają 5-6 mln, nie pójdą i nie krzykną "też tyle chcę", bo myślę, że zarówno oni, jak i ich agenci doskonale wiedzą, że tyle nie da im żaden zespół - nie ta wartość marketingowa, nie ten poziom popularności.
Mówisz, że podniesienie kontraktów to coś nieuniknionego. Kilku piłkarzom może i faktycznie, ale nie będzie tak, że nagle średnio każdy piłkarz będzie zarabiał prawie milion więcej, jeśli tylko mądrze będziemy budować drużynę. Jak rzucimy się teraz na Higuaina, później weźmiemy jakąś gwiazdę do pomocy to nagle mamy niezdrową sytuację w szatni/wydajemy kupę kasy na podwyżki.
- Cabrini_idol
- Juventino
The Independent podaje że SAF jest bardzo wkurzony, ze stracił kolejnego młodego gracza Paule Pogbe ,któremy Juventus obiecał 830.000 funtów za sezon gry...
Robi sie ciekawie.
No i mamy kolejne wiesci w sprawie Asamoah
Mark i Curva twierdzą dzisiaj, że jestesmy bardzo blisko pozyskania go.
Oferta to 12 mln + Pazienza do tego zyskujemy 50 % karty Branescu. W najbliższym czasie ma dojsc to podpisania tego.
Do tego odpada Ramirez za którego Bologna rząda 15 mln, poza tym 3 hiszpanskie kluby sa zainteresowane nim.
Veratti ma przyjsc za 3,5 mln , Marotta chce Rossiego, Quag ma odejść. I podobmo Jovetic odpada ze wzgledu na kosmiczna cene 40 !!!! mln. Być moze dolączy Ogbonna lub Astori
Ale najbardziej realna plotką jest ta z Asamoah, bo podobno juz trwaja zaawansowane rozmowy.
Robi sie ciekawie.
No i mamy kolejne wiesci w sprawie Asamoah
Mark i Curva twierdzą dzisiaj, że jestesmy bardzo blisko pozyskania go.
Oferta to 12 mln + Pazienza do tego zyskujemy 50 % karty Branescu. W najbliższym czasie ma dojsc to podpisania tego.
Do tego odpada Ramirez za którego Bologna rząda 15 mln, poza tym 3 hiszpanskie kluby sa zainteresowane nim.
Veratti ma przyjsc za 3,5 mln , Marotta chce Rossiego, Quag ma odejść. I podobmo Jovetic odpada ze wzgledu na kosmiczna cene 40 !!!! mln. Być moze dolączy Ogbonna lub Astori
Ale najbardziej realna plotką jest ta z Asamoah, bo podobno juz trwaja zaawansowane rozmowy.
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 18:42 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 5 razy.