Mercato (LATO 2017)
- M.R.
- Juventino
Niech nas ręka boska broni przed tym ręcznikiem. Ja wiem, że Buffon go chwalił i wskazywał jako jednego z lepszych na świecie swego czasu, ale ja nie rozumiem fenomenu tego zawodnika. Jeżeli już, to za bramkarzem "rozglądałbym się" w Bundeslidze. Niemcy ostatnio stoją bramkarzami. A Szczęsny? Nie oglądam zbyt wielu spotkań Romy, ale czytałem opinię że za jego świetnymi statystykami w tym sezonie stoi dobra gra obrony Rzymian.deejay1988 pisze:W ramach zastępstwa dla Gigiego gdzieś po głowie chodził mi Joe Hart(oczywiście w wypadku, gdy Joe nie będzie w dalszym ciągu w planach Guardioli i będzie do wzięcia za frytki), zaraz ma 30 lat, spokojnie by u nas mógł grać przez jeden kontrakt, a w tym czasie może pojawi się następca Donnarummy (chyba, że cudem sami go kupimy)
Myślę jednak, że do Juve nie trafi.
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.transfermarkt.pl/chengdong-z ... ler/138655
Wartość rynkowa: 0,5 mln euro
Kwota transferu: 20,4 mln euro (41 razy więcej)
http://www.transfermarkt.pl/yuhao-zhao/ ... ler/261342
Wartość rynkowa: 0,1 mln euro
Kwota transferu: 17,8 mln euro (178 razy więcej)
Nieźle tym Chińczykom odpierdziela :shock:
Czekam, co będą wyprawiali w lato.
Wartość rynkowa: 0,5 mln euro
Kwota transferu: 20,4 mln euro (41 razy więcej)
http://www.transfermarkt.pl/yuhao-zhao/ ... ler/261342
Wartość rynkowa: 0,1 mln euro
Kwota transferu: 17,8 mln euro (178 razy więcej)
Nieźle tym Chińczykom odpierdziela :shock:
Czekam, co będą wyprawiali w lato.
- CzeczenCZN
- Juventino
@Jacky W jaki sposob plotka dziennikarska o testach medycznych moze miec wplyw na nasze zainteresowanie kims i robione ruchy w tym kierunku?
@Jacky Straciliśmy do niego prawa w letnim mercato; Tylko w minione letnie mielismy opcje wykupu. To mnie definitywnie utwierdziło w przekonaniu ze do nas nie trafi.
@Jacky Straciliśmy do niego prawa w letnim mercato; Tylko w minione letnie mielismy opcje wykupu. To mnie definitywnie utwierdziło w przekonaniu ze do nas nie trafi.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jeśli już mielibyśmy się jakimś bramkarzem-Polakiem zainteresować to chciałbym, aby był to Skorupski. Co prawda nie widziałem ostatnich meczów Empoli, ale w tych co oglądałem z I połowy sezonu to Łukasz po prostu wymiatał. Dwoił się i troił, ratując niejednokrotnie remis, gdy koledzy z ofensywy nie chcieli strzelać bramek.M.R. pisze:Niech nas ręka boska broni przed tym ręcznikiem. Ja wiem, że Buffon go chwalił i wskazywał jako jednego z lepszych na świecie swego czasu, ale ja nie rozumiem fenomenu tego zawodnika. Jeżeli już, to za bramkarzem "rozglądałbym się" w Bundeslidze. Niemcy ostatnio stoją bramkarzami. A Szczęsny? Nie oglądam zbyt wielu spotkań Romy, ale czytałem opinię że za jego świetnymi statystykami w tym sezonie stoi dobra gra obrony Rzymian.deejay1988 pisze:W ramach zastępstwa dla Gigiego gdzieś po głowie chodził mi Joe Hart(oczywiście w wypadku, gdy Joe nie będzie w dalszym ciągu w planach Guardioli i będzie do wzięcia za frytki), zaraz ma 30 lat, spokojnie by u nas mógł grać przez jeden kontrakt, a w tym czasie może pojawi się następca Donnarummy (chyba, że cudem sami go kupimy)
Myślę jednak, że do Juve nie trafi.
Chłopak po tym sezonie zasługuje na dużo lepszy klub, bo w Empoli zrobiło mu się za ciasno. Oczywiście na ten moment nie zastąpi on Buffona, ale predyspozycje do bycia jednym z lepszych golkiperów globu ma i trzymam kciuki żeby tak się stało.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
@ForzaItanimulli3vujcm
http://www.football-italia.net/86275/sq ... s%E2%80%99
Tutaj prezydent i właściciel Sassuolo Pan Squinzi mówi niedługo po tym jak Berardi do nas nie dołączył, że wszystko zostało przesunięte na kolejny rok i umowa z Juve nadal obowiązuje. Ba nawet stwierdził, że Mimmo dołączy do nas na koniec tego sezonu.
http://www.fcinternews.it/en/carnevali- ... lid-231732
Tu z kolei zacytuję dyrektora generalnego Sassuolo. Wypowiedź z listopada. "Berardi nie odrzucił Juventusu. [Obecnie] jest naszym graczem, ale umowa ze Starą Damą jest wciąż ważna. Rozważymy jego przyszłość latem."
Sam nie jestem pewny czy do nas dołączy, ale też nie zarzekałbym się przy takich wypowiedziach najważniejszych osób z klubu (a Ty przecież przyjmujesz za pewnik wszystkie tego rodzaju deklaracje, jakkolwiek niedorzecznie by one nie brzmiały -> Marotta i kasa na Igłę, bez sprzedaży Pogby), że wszystko zostało wyzerowane zeszłego lata.
http://www.football-italia.net/86275/sq ... s%E2%80%99
Tutaj prezydent i właściciel Sassuolo Pan Squinzi mówi niedługo po tym jak Berardi do nas nie dołączył, że wszystko zostało przesunięte na kolejny rok i umowa z Juve nadal obowiązuje. Ba nawet stwierdził, że Mimmo dołączy do nas na koniec tego sezonu.
http://www.fcinternews.it/en/carnevali- ... lid-231732
Tu z kolei zacytuję dyrektora generalnego Sassuolo. Wypowiedź z listopada. "Berardi nie odrzucił Juventusu. [Obecnie] jest naszym graczem, ale umowa ze Starą Damą jest wciąż ważna. Rozważymy jego przyszłość latem."
Sam nie jestem pewny czy do nas dołączy, ale też nie zarzekałbym się przy takich wypowiedziach najważniejszych osób z klubu (a Ty przecież przyjmujesz za pewnik wszystkie tego rodzaju deklaracje, jakkolwiek niedorzecznie by one nie brzmiały -> Marotta i kasa na Igłę, bez sprzedaży Pogby), że wszystko zostało wyzerowane zeszłego lata.
- CzeczenCZN
- Juventino
UP@jakku @mrozzi @robaku @RICTOR @Vincitore Serio? To ja mialem caly czas inne info, ze klauzula dotyczy tylko ubieglego letniego mercato. Ej jestem zdumiony tym. Jesli to prawda to how, how, how. Szczerze ja tego chlopaka chcialem już w Juve w 2013/2014 zima. Tyle ze te trudnosci w sprowadzeniu go dawaly jasno do zrozumienia... Gdzies mam jeszcze w głowie jego negatywna wypowiedź o Juve... No ale co tam dyrektor on sie nie pi do gry do nas.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Czyli jak nie Szczęsny to angielska wersja Szczęsnego? Nie, dzięki.deejay1988 pisze:gdzieś po głowie chodził mi Joe Hart
On w maju skończy 26 lat. Może nie tak dużo jak na bramkarza, ale najwyższa pora żeby przestać mówić o predyspozycjach i możliwościach rozwojuSila Spokoju pisze:Oczywiście na ten moment nie zastąpi on Buffona, ale predyspozycje do bycia jednym z lepszych golkiperów globu ma i trzymam kciuki żeby tak się stało.

- Makiavel
- Juventino
@Ouh_yeah W przypadku bramkarza to często jest kwestia klubu, do którego trafi. Skorupski ma wszystko by być bramkarzem z topu OPRÓCZ renomy klubu. Z niewłoskich bramkarzy też widziałbym go u nas. Gra w Juve zweryfikowałaby jego poziom i myślę, że weryfikacja poszłaby na jego korzyść.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja jestem akurat sympatykiem Górnika Zabrze, tak że do zalet Skorupskiego przekonywać mnie nie trzeba
chciałbym żeby podbił świat, ale według mnie to nie jest materiał na aż tak dobrego bramkarza. Wszyscy jakby zapomnieli o jego problemach z koncentracją i szmatach wpuszczanych czy to w Ekstraklasie czy młodzieżowej reprezentacji. Tu znowu też wraca jego wiek, renoma zależy od klubu oczywiście, ale jeśli 26-latek wybitnym bramkarzem nie jest, to dość naiwnie można liczyć, że jeszcze nim zostanie. Czy Skorupski jest bramkarzem wybitnym? Wypożycz Neto do Empoli i bardzo prawdopodobne jest, że rozegra równie dobry sezon czy dwa. Empoli to zresztą najbardziej murarska drużyna w lidze, co niewątpliwie sprzyja bramkarzowi.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Berardi udzielił wywiadu w którym przyznał, że był bliżej transferu do Juve niż do Interu. Włoch jest także fanem Del Piero i uwielbia jego styl gry. Więcej na FI.
- CzeczenCZN
- Juventino
Berardi pod wzgledem czysto piłkarskim to mistrzostwo. Chcialbym zeby faktycznie jakakolwiek szansa na niego była. Skrzydla Sanchez/Pjaca - Berardi/Cuadrado to bylaby moc... Moze z uwagi na to ze gramy nowym ustawieniem " Jasnie Pan" sie zdecyduje? Chociaz, on sprawia wrazenie kaprysnego. Obawiam sie ze jak nie będzie gral zacznie stroic fochy.
- Virgil
- Juventino
Tak ściągniemy Berardiego, zostawimy Pjacę i dodatkowo przyjdzie Sanchez :rotfl:
Do tego do pomocy Marotta sciągnie Krossa, a na bramkę jako zastępstwo Buffona do grania w Coppa Italia Donnarummę.
Ile można tych głupot wypisywać :shock:

Ciekawe czy Tolisso będzie do wyrwania, bo gość zaczął świetnie grać i jego cena może niestety ostro pójść w górę.
Do tego do pomocy Marotta sciągnie Krossa, a na bramkę jako zastępstwo Buffona do grania w Coppa Italia Donnarummę.
Ile można tych głupot wypisywać :shock:

Ciekawe czy Tolisso będzie do wyrwania, bo gość zaczął świetnie grać i jego cena może niestety ostro pójść w górę.
- Ivory
- Juventino
Prosze, prosze Berardi ewidentnie smali do nas cholewki. Zobaczył, że na prowincji w Sassuolo już bardziej nie ugruntuje swojej pozycji i znacząco nie podniesie się piłkarsko. U nas otworzyła się dla niego furka w postaci nowego ustawienia. Konkurencja w ataku niby jest spora, ale MM czy Juan lepsi już nie będą, Pjaca na razie spala się we włoskich realiach, a Dybali za 2-3 lata może już nie być, jeśli zarząd dalej będzie kontynouwał politykę "dania zawodnikom wolnej ręki". Akurat szybki awans finansowy Dybali jest bardzo dobrą przynętą dla takich zawodników o podobnej skali talentu, do których niewątpliwie zalicza się DB. A to, że jest Włochem, to tylko działa na jego korzyść, bo jeśli będzie dostawał tyle szans co Sturaro, to wątpię, żeby tego nie wykorzystał posiadając x-razy lepsze wyszkolenie techniczne i pokaźną już liczbę meczów w Serie A, w których niejednokrotnie był liderem drużyny na boisku. Zresztą liderzy-Włosi w naszej drużynie powoli zaczynają się nam "pięknie starzeć", tj. Marchisio, Chiellini, Buffon. A życie nie znosi próźni.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
ForzaItanimulli3vujcm, tak, były głosy dziennikarzy (m.in. Agrestiego - chyba to mówił w Radio VS, ale nie jestem pewien), że już nie mamy żadnych przywilejów w sprawie Berardiego na przyszłe mercato, ale jak widać informacje są w tym temacie sprzeczne.
Zobaczymy co z tym Berardim będzie i czy w ogóle będziemy go chcieli w to okienko. Niewątpliwie jednak chłopak u nas, gdyby zaczął grać na miarę oczekiwań i swojego talentu, miałby szansę stać się gwiazdą. Może to go przekonało do zmiany zdania
P.S. Forza, odpuść tego Sancheza proszę Cię.
Zobaczymy co z tym Berardim będzie i czy w ogóle będziemy go chcieli w to okienko. Niewątpliwie jednak chłopak u nas, gdyby zaczął grać na miarę oczekiwań i swojego talentu, miałby szansę stać się gwiazdą. Może to go przekonało do zmiany zdania

P.S. Forza, odpuść tego Sancheza proszę Cię.
- Robaku
- Juventino
z tego co pamietam, to tylko dziennikarze mowli, ze nie ma zadnego porozumienia co do przyszlego roku. W tym gadal tak Agresti, wiec moze sie przejechal ze swoja wiedza.ForzaItanimulli3vujcm pisze:UP@jakku @mrozzi @robaku @RICTOR @Vincitore Serio? To ja mialem caly czas inne info, ze klauzula dotyczy tylko ubieglego letniego mercato. Ej jestem zdumiony tym. Jesli to prawda to how, how, how. Szczerze ja tego chlopaka chcialem już w Juve w 2013/2014 zima.
A może Sassuolo, kolejne deal z nami chce robic, bo w zasadzie ma po co. Imo to ostatni sezon Berardiego na Mapei, jeśli Neroverdi nam go puszcza, pewnie dostana w podziece Orsolinigo, Mandragore.
A wiemy, ze jak dostana czysty hajs to i tak nie sciagna nikogo kto im z miejsca zastapi Domenico, bo ani nie beda tworzyc kominow placowych, ani nie wydadza 25 baniek na jednego zawodnika.
Sassuolo dla mnie to taki typowy zespol do tworzenai bardzo ciekawy zawodnikow, i dzieki temu ma szanse na dluga egzystencje w Serie A.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24