Sezon 2016/2017
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W dodatku z całą pewnością nie pomaga fakt, że trener Sarri deprymuje własny zespół za każdym razem otwarcie podkreślając, że jesteśmy z innej półki i jak tak dalej będziemy grać to w ogóle nie będzie o co walczyć. Oczywiście środowisko Napoli od razu się oburzyło - niby nic w takiej tezie odtwórczego, każdy z nich widzi jak wyglądamy i że jesteśmy zdecydowanie najlepszą ekipą tej ligi, ale jednocześnie to trener powinien być tym, który daje sygnał do podniesienia rękawicy i nawiązania walki. Mam wrażenie, że w wielu meczach oni tracą punkty w głowie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Milan na ten moment 3 w tabeli SerieA. Co ciekawe lepsze wrażenie według mnie sprawiało Chievo w pierwszej połowie, ale 2 świetne strzały z dystansu - najpierw Kucki, a następnie na początku drugiej połowy Nianga załatwiły sprawę i jest 0:2.
Szkoda Chievo, bo naprawdę fajnie wyglądali w tej pierwszej połowie, mimo że umiejętności brakowało/brakuje.
Z drugiej strony może powoli Milan zacznie się odradzać i będzie choć trochę ciekawsza walka o mistrza, a jeżeli nie o mistrza to przynajmniej o to 2-3 miejsce, które w ostatnich sezonach było zdominowane przez przeciętne w europejskich pucharach Napoli i Romę.
Szkoda Chievo, bo naprawdę fajnie wyglądali w tej pierwszej połowie, mimo że umiejętności brakowało/brakuje.
Z drugiej strony może powoli Milan zacznie się odradzać i będzie choć trochę ciekawsza walka o mistrza, a jeżeli nie o mistrza to przynajmniej o to 2-3 miejsce, które w ostatnich sezonach było zdominowane przez przeciętne w europejskich pucharach Napoli i Romę.

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
W drugiej połowie to jest różnica klas, gospodarze zupełnie rozbici a Sorrentino chyba wyjdzie z siebie.
Milan złapał wiatr w żagle akurat na mecz z nami a mi już się trzęsą ręce ze złości na myśl o kolejnej prestiżowej wtopie "bo napięty terminarz a ligę wygrywamy z palcem w nosie". :mad2:
Milan złapał wiatr w żagle akurat na mecz z nami a mi już się trzęsą ręce ze złości na myśl o kolejnej prestiżowej wtopie "bo napięty terminarz a ligę wygrywamy z palcem w nosie". :mad2:
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Szczerze mówiąc ja również trochę się obawiam starcia z Milanem w następnej kolejce po tym co pokazali w II połowie i po tym co my pokazujemy na początku sezonu. Mam wrażenie, że nasi piłkarze uważają, że każdy kolejny mecz w SerieA po prostu sam się wygra i brakuje zaangażowania i walki o każdą piłkę. Poza 15-20 minutami z Sassuolo i meczem z Empoli nasza gra wygląda w każdym meczu w ten sam męczący głowę i wzrok sposób. Mam wrażenie, że ten nasz minimalizm po raz kolejny może się zemścić właśnie w spotkaniu z drużyną Montelli. Obyśmy się jednak mylili, a Juve zaczęło grać jak na Juve przystałoPluto pisze:W drugiej połowie to jest różnica klas, gospodarze zupełnie rozbici a Sorrentino chyba wyjdzie z siebie.![]()

P.S. Tak sobie spojrzałem na terminarz Milanu i widzę, że dość trudny mieli ten początek sezonu, a mają 3 miejsce. Torino, Napoli, Lazio, Viola, Sassuolo i dobrze radzące sobie Chievo. Teraz trochę łatwiejsze zadanie przed nimi, bo z tych trudniejszych to teoretycznie my, Inter i Roma.
P.S. 2 Ale kuriozalny gol Carlosa Bacci

- juvemaroko
- Juventino
Fajnie ogladalo sie derby Genoe.
Podoba mi sie brak agresji kibicow jesli uwierzyc to co opowadal speaker podczas spotkanie
Podoba mi sie brak agresji kibicow jesli uwierzyc to co opowadal speaker podczas spotkanie
- Robaku
- Juventino
Ładnie się kolejka prezentuje:
Bergamo ciśnie Inter, a Medel powinien podobno wyleciec z boiska za strzał łokciem zawodnika Atalanty. To co ostatni mecz Holendra na ławce?
Neapol co było do przewidzenia na spokojnie z Crotone, nawet w 10 po czerwonej kartce Manolo G, który kopnął w dupę zawodnika Crotone po faulu. Wszystko wskazuje, na to, że 2 mecze dyskwalifikacji, wiec nie wiem kim w ataku zagra Neapol z nami ( mniemam, że to będzie Insigne, Callejon i Mertens - aczkolwiek wszyscy to skrzydłowi).
Fiorka sie rozbudziła - Kalinic dwie brameczki, podobnie jak Bernardeschi, który dołożył jeszcze asystę. Z jednej strony intryguje mnie Paulo Sousa, ale z drugiej obecna pozycja Fiorentiny jest słaba.
Bergamo ciśnie Inter, a Medel powinien podobno wyleciec z boiska za strzał łokciem zawodnika Atalanty. To co ostatni mecz Holendra na ławce?
Neapol co było do przewidzenia na spokojnie z Crotone, nawet w 10 po czerwonej kartce Manolo G, który kopnął w dupę zawodnika Crotone po faulu. Wszystko wskazuje, na to, że 2 mecze dyskwalifikacji, wiec nie wiem kim w ataku zagra Neapol z nami ( mniemam, że to będzie Insigne, Callejon i Mertens - aczkolwiek wszyscy to skrzydłowi).
Fiorka sie rozbudziła - Kalinic dwie brameczki, podobnie jak Bernardeschi, który dołożył jeszcze asystę. Z jednej strony intryguje mnie Paulo Sousa, ale z drugiej obecna pozycja Fiorentiny jest słaba.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
inter przerżnął kolejny mecz - wciąż nie rozumiem jak mogliśmy przegrać z takimi czereśniakami. :shock: De Boer być może juz teraz poleci, głównym kandydatem do niedawna do jego zastąpienia był nasz stary znajomy Garcia, ale wybrał Marsylie. Mówi się też o dziadku Capello i Guidolinie. Ten ostatni jest ciekawą opcją, świetny fachowiec który nigdy nie dostał szansy poprowadzenia klubu z czołówki. Mógłby wyprowadzić merdaczy na prostą, a potencjał tam jest spory - wg transfermarktu, kadrowo są +/- na poziomie Borussi i Tottenhamu.

- annihilator1988
- Juventino
Nie miałem okazji oglądać interu w tym sezonie i chciałbym się zapytać, jak radzi sobie ten Brazol za 30 mln euro. Barbara, Barbossa, jakoś tak gi tytułują
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
annihilator1988 pisze:Nie miałem okazji oglądać interu w tym sezonie i chciałbym się zapytać, jak radzi sobie ten Brazol za 30 mln euro. Barbara, Barbossa, jakoś tak gi tytułują
Barbosy chyba De Boer nie widzi w swojej drużynie

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Napoli będzie mieć problem, bo w spotkaniu z nami za tydzień zabraknie im Gabbiadiniego - chłopak dostał 2 mecze zawieszenia i raczej wątpliwe, by odwołanie cokolwiek zmieniło.
- Robaku
- Juventino
10 Minuta, Genua.... strzela bramkę.
Kurna minęli linię obrony bez problemu. Donnarumma skapitulował w sytuacji do obrony, nie mówię, że była to łatwa sytuacja, bo główką z bliska Ninković strzelał, aczkolwiek piła szła prosto w środek. Rincon jednym zagraniem minął całą linię obrony.
Kurna minęli linię obrony bez problemu. Donnarumma skapitulował w sytuacji do obrony, nie mówię, że była to łatwa sytuacja, bo główką z bliska Ninković strzelał, aczkolwiek piła szła prosto w środek. Rincon jednym zagraniem minął całą linię obrony.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
I z kim my przegrywamy ?
Najbardziej boli fakt, że takie wafle jak inter nas klepie a sam inter jest klepany przez innych leszczy...Milan z nami wygrywa a później dostaje z jakąś Genoą trójkę
Wiem, że na nas spinają poślady ale kto ich nie spina ?
Najbardziej boli fakt, że takie wafle jak inter nas klepie a sam inter jest klepany przez innych leszczy...Milan z nami wygrywa a później dostaje z jakąś Genoą trójkę

- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
zawsze narzekaliśmy, że wygrywamy z czołowką, a tracimy pkt z leszczami, a w tym sezonie punkty straciliśmy z Interem i Milanem (do tego dość pechowo), wszystkie inne wygranealessandro1977 pisze:I z kim my przegrywamy ?
Najbardziej boli fakt, że takie wafle jak inter nas klepie a sam inter jest klepany przez innych leszczy...Milan z nami wygrywa a później dostaje z jakąś Genoą trójkę![]()