Wyjazd do Berlina

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 15:25

Greger pisze:Świetne badanie rynku zrobiłeś :). Opcji jest sporo, ale możliwe, że mecz się będzie oglądać osobno, bo będzie nas pewnie niezła horda. Chyba, że przyjmują rezerwację na jakieś 100 miejsce to się skrzyknie całe Juvepoland :).
w żadnym z tych dużych miejsc nie ma opcji rezerwacji, wiec to "100 miejsc" odpada ;) swoją drogą, fajnie jakby udało się nam mniej więcej oszacować ile osób w sumie jest chętnych na wspolne oglądanie w gronie JP.
Greger pisze:"najbardziej sensowne jest 11 Freunde Public Viewing - otwieraja juz o 14! "

Podpisałbym się pod tym. Wydaje się, że najlepiej odda to miejsce atmosferę strefy kibica. Miejsca też można by już wcześniej sobie zając i rozpocząć wesele/stypę :). Zobaczymy jeszcze, czy coś nowego wyniknie z publicznymi telebimami, ale nie liczyłbym na to. Pozdrawiam!
widzę właśnie, że to 11 Freunde przeniosło swoją imprezę z postbanhof w to miejsce (okolica ta sama). To dalej jakaś sala koncertowa, brzmi to fajnie, niestety nie mogę znaleźć żadnego bardziej konkretnego info (ceny, ekrany, stoliki itd.). Można się spodziewać, że będzie tam największe obłożenie, bo potem od razu jeszcze jest impreza ;)

edit: dostałem od nich bardzo szybką odpowiedź - spodziewają się kompletu, radzą przyjsc wczesniej
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2015, 16:12 przez Tom_my, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 15:56

Ponownie jestem w punkcie wyjścia, bo odpadła nam opcja z dojazdem - jest ktoś z Wrocka?

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 16:11

Ja to samo.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 16:54

Panowie jak wyglada organizacja na wyjazd? Jakies konkrety?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 17:22

http://www.mundodeportivo.com/futbol/fc ... ef=Default
dostałem takie info od ziomka z berlina

Obrazek
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 17:39

Zabawne, bo we Włoszech będą telebimy a w Berlinie nie :P

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 17:39

maydayxxx pisze:http://www.mundodeportivo.com/futbol/fc ... ef=Default
dostałem takie info od ziomka z berlina
Wujek dobra rada radzi - przeczytaj poprzednie strony w tym temacie, wszystko zostało już sto razy wyjaśnione. To co w tym artykule i dużo więcej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 19:33

Alexxxxx pisze:Zabawne, bo we Włoszech będą telebimy a w Berlinie nie :P
W Turynie to Mediaset wyraził na to zgodę. W Niemczech być może boją się o bezpieczeństwo, bo przy okazji ostatniego finału Pucharu Niemiec kibice BVB zrobili w stolicy taki syf, że klękajcie narody. Zdążyli nawet wparować na rozdanie nagród filmowych, pozdrawiając gości "po rzymsku" czy obrażając od "cyganów". :/

Nie wiem jeszcze czy na pewno pojadę, ale bardzo proszę osobę, która w ostatnim czasie wrzuciła tę długą listę pubów/klubów o trzymanie ręki na pulsie. Moim zdaniem bardzo ryzykownym rozwiązaniem jest wybór miejsca, w którym nie są wymagane rezerwacje. Przybycie nawet w godzinach południowych może nie wystarczyć, bo przypominam, że na miejsce już w czwartek/piątek przybędzie bardzo dużo kibiców, którzy będą pić od samego rana... Rezerwacja w moim odczuciu to klucz do sukcesu, niezależnie od położenia w mieście. Oczywistym jest, że fajnie byłoby mieć miejsce w tej knajpie na dachu, ale nie zapominajmy, że czas ucieka, a możliwość obejrzenia meczu jest priorytetem.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 20:07

mrozzi pisze: Nie wiem jeszcze czy na pewno pojadę, ale bardzo proszę osobę, która w ostatnim czasie wrzuciła tę długą listę pubów/klubów o trzymanie ręki na pulsie. Moim zdaniem bardzo ryzykownym rozwiązaniem jest wybór miejsca, w którym nie są wymagane rezerwacje. Przybycie nawet w godzinach południowych może nie wystarczyć, bo przypominam, że na miejsce już w czwartek/piątek przybędzie bardzo dużo kibiców, którzy będą pić od samego rana... Rezerwacja w moim odczuciu to klucz do sukcesu, niezależnie od położenia w mieście. Oczywistym jest, że fajnie byłoby mieć miejsce w tej knajpie na dachu, ale nie zapominajmy, że czas ucieka, a możliwość obejrzenia meczu jest priorytetem.
rękę na pulsie trzymam, natomiast na ten moment trudno podjąć jakiekolwiek kroki, nawet związane z wyborem miejsca, bo kompletnie nie potrafię oszacować ile nas tam może być. Wiem, że są organizowane transpoty z róznych miast, natomiast nie wiem jak liczne. Nie wiem, czy będzie nas tam 25 czy 75 ;)
Natomiast co do drugiej części Twojego posta, to ja takim pesymista nie jestem. Te niektóre miejsca są na prawdę ogromne, a brak możliwości rezerwacji w naszym przypadku wychodzi na plus. Nie jesteśmy grupą 200 osobową, którą opiekunowie muszą za rękę zaprowadzić do baru i posadzić obok siebie, możemy się zawsze trochę "rozproszyć". No chyba że rzeczywiście te zastępy orków z blaugrana.pl wejdą do knajpy o 12 i będą tak siedzieć do samego meczu :p Znając natomiast Hiszpanów i Włochów, to pewnie większość z nich, o tym że nie ma telebimu dowie się, jak wejdzie do strefy kibica pod bramą godzinę przed meczem.
ale oczywiscie moze byc tak, ze jestem w przerazliwym błędzie ;)

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 21:08

Tom_my pisze: widzę właśnie, że to 11 Freunde przeniosło swoją imprezę z postbanhof w to miejsce (okolica ta sama). To dalej jakaś sala koncertowa, brzmi to fajnie, niestety nie mogę znaleźć żadnego bardziej konkretnego info (ceny, ekrany, stoliki itd.). Można się spodziewać, że będzie tam największe obłożenie, bo potem od razu jeszcze jest impreza ;)

edit: dostałem od nich bardzo szybką odpowiedź - spodziewają się kompletu, radzą przyjsc wczesniej
Gdzie oni przenoszą tę imprezę? Chyba nie podlinkowałeś wyrazu. Chodzi o sąsiedztwo Lido po drugiej stronie rzeki?

Mogę dodać, że "berlińska" ekipa, którą współorganizowałem, liczyć będzie 11 lub 12 osób, w tym dwóch kibiców Barcy :P.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 21:22

Greger pisze:
Mogę dodać, że "berlińska" ekipa, którą współorganizowałem, liczyć będzie 11 lub 12 osób, w tym dwóch kibiców Barcy :P.
Jedziecie autobusem czy pociągiem? Muszę się do kogoś podłączyć, bo nie przeżyłbym, gdyby mnie tam z Wami nie było...

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 21:35

mrozzi pisze:
Greger pisze:
Jedziecie autobusem czy pociągiem? Muszę się do kogoś podłączyć, bo nie przeżyłbym, gdyby mnie tam z Wami nie było...
Jedziemy pociągami (start z Wrocka o 5:42) z przesiadkami w Poznaniu i Kostrzynie. Do Berlina dojeżdżamy na stację Lichtenberg (nazwa operacyjna: Lichtsteiner) po 13. Powrót mamy Polskim Busem o 6:50, ale na niego już nie ma podobno biletów.

Obrazek
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 czerwca 2015, 21:58

Tom_my pisze:Nie wiem, czy będzie nas tam 25 czy 75 ;)
Na pewno nie 25, prędzej 125. :) Wnioskuję po śledzeniu tego tematu od początku i wypowiedziach osób, co planują jechać kilku(nasto)osobowymi grupami.

Może zrobimy osobny temat z zapisami/ankietą, kto byłby chętny na wspólną rezerwację? Czas leci.

maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2015, 11:21

Nas z Drawska planuje przyjechać 9 osób w tym 2 kibiców barcelony 2 juve reszta neutral... jest opcja jakoś się podłączyć ?

Obrazek
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2015, 12:15

słuchajcie, jeśli ma być nas rzeczywiscie około kilkudziesięciu osób (30,70 - nieważne) to jedyne opcje to tak na prawdę iść do tych dwóch knajp na charlottenburg (alt berliner lub 66 route) ew. do lido. raz, że to dwa po prostu największe miejsca, dwa że nigdzie nam nie przyjmą takiej rezerwacji na zasadzie "może nas być 50, a może 30". ważne tylko, żeby być koło 18-19 myślę. ja będę generalnie włóczył się po berlinie od rana wiec jakbym akurat po południu znalazł się w okolicy tych miejsc i zauważył jakiś wzmożony ruchy już mogę tu dac info.

ODPOWIEDZ